The Fault in our Towers

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Συμφωνώ ,αλλά πχοιός είμαι εγώ που θα προτρέψω τον Μπούτχια?
Δεν θα ήτο πρέπον..!;)
Το μόνο ΄΄πρέπον΄΄ σε μια τέτοια περίπτωση,θα ήταν να αφιερωθεί στους διάφορους Διαχειριστές,Δημήτρηδες κ.α. που γιορτάζουν.Στους δε υπαγόμενους σε καθεστώς παντοφλιάς όχι,εκείνοι ως γνωστόν...δεν γιορτάζουνε ποτέ.;)

Αποτελεί μιαν άκρως αυτοσχεδιαστική απόπειρα χωρίς την παραμικρή προμελέτη.As it comes...

_____________

Επιστρέφοντας ο Στοβάθος Κήπος από παρατεταμένη περιπλάνηση σε χώρους ηχογραφήσεων και λυρικές αίθουσες του εξωτερικού,ανακαλύπτει στην εγχώρια ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν άνοιγε τακτικά ένα περίεργο μήνυμα.

Τον προσκαλούσε ν'αξιολογήσει ένα ηχοσύστημα εγκατεστημένο στο σαλόνι γειτονικού του διαμερίσματος.Μολονότι η ημερομηνία του μηνύματος δεν ήταν πρόσφατη,ανέφερε εκείνο ότι η πρόσκληση ίσχυε επ'αόριστον.Αποφάσισε από περιέργεια να το επισκεφθεί...

Ο ένοικος του διαμερίσματος τον υποδέχεται με ατημέλητη περιβολή και απλανή έκφραση λέγοντάς του ότι ασχολείται o ίδιος με δοκιμές συσκευών και στήσιμο ηχοσυστημάτων.Σε σχετική ερώτηση άμα το όνομα Mastur Bates που εκείνος δήλωσε σήμαινε αρμενική καταγωγή,αυτός αποκρίνεται πως ήταν o ακίνδυνος αδελφός του...Norman Bates.

Αφού διάλεξε διάφορους αγαπημένους δίσκους από τα ράφια ξεκινά τις ακροάσεις κομματιών μπροστά από τα επιδαπέδια ηχεία με ύψος που ξεπερνούσε το δικό του,μετακινούμενος κάθε λίγο και λιγάκι από το sweet spot στο ικρίωμα για ν'αλλάξει δίσκους και πίσω πάλι.

Ένιωθε άνετα όσο άκουγε διάφορα ωραία κομμάτια που δεν διακρίνονταν από αβανταδόρικες προδιαγραφές στην παραγωγή τους,όμως κάτι τον ενοχλούσε ακόμα περισσότερο καθώς περνούσε η ώρα σε όσα χαρακτηρίζονταν από εξεζητημένη τεχνοτροπία ηχογράφησης και ιδίως όσο ανέβαινε η στάθμη.

"Δεν γίνεται προκοπή έτσι..." μουρμούριζε ανέκφραστος ο Στοβάθος "...άμα γυρεύεις ειλικρινή εντύπωση,μου λείπουν χωρικές πληροφορίες,τονική ισορροπία και πειστικές δυναμικές αντιθέσεις.Σε γενικές γραμμές βεβαίως,δεν μου είναι δυσάρεστη η ακρόαση".

"Αυτό το σύστημα έχει κορεσμένο τίμπρο με απαράμιλλη οργανική πυκνότητα για όσους μπορούν ν'απολαμβάνουν ολιστικά τις χαρές της ζωής χωρίς να προσκολλώνται σε άψυχα τεχνικά χαρακτηριστικά!" αποκρίθηκε με στόμφο o Mastur Bates.

-Καλά,καλά...Μπορούν τώρα να γίνουν κάποιες αλλαγές προς αποκατάσταση όσων στοιχείων λείπουν;Γιατί δεν μπορεί αυτοί οι πύργοι να είναι πια τόσο ελαττωματικοί,κάτι από τα συνοδά και την ενιαία οντότητα με το χώρο πρέπει να φταίει...

Ο δοκιμαστής ανασήκωσε τους ώμους κι έφερε από ένα παρακείμενο αποθηκευτικό δωμάτιο δέσμες καλωδίων,αντικραδασμικά, λυχνίες για τους ενισχυτές,ειδικούς μαρκαδόρους και απομαγνητιστές των CD,καθώς και διαφορετικές κεφαλές για το βινυλιακό σύνολο.Παίζανε ξανά και ξανά για ώρες την ίδια δεκάδα ηχογραφήσεων αναφοράς εκτιμώντας κάθε φορά την αντίστοιχη απόδοση.Μάταια,όμως.Από κάποιο σημείο κι έπειτα,κάθε μεταβολή ακόμα και αν ακουγόταν ευχάριστα του φαινόταν ολοένα και πιο ισοπεδωτική.

- Υπάρχει κάποια μέτρηση στους χρόνους αντήχησης ανά οκτάβα σε αυτόν τον χώρο; Πρέπει να υπολογιστούν κιόλας οι μέγιστες επιτρεπτές στάθμες σε συνάρτηση με τη διαθέσιμη απαραμόρφωτη ισχύ και την απόσταση ακρόασης.Και μιλώντας γι αποστάσεις,καθόμαστε αναγκαστικά αρκετά μακριά από τους πύργους,οπότε θα παίζει σημαντικό ρόλο στην προσλαμβανόμενη ισορροπία και το πεδίο αντήχησης...

- "Μην αρχίζεις τα γνωστά τώρα..." ξεφύσηξε ο δοκιμαστής."Τί σχέση έχουν αυτά τα πεζά με τις γήινες πινελιές στη συναισθηματική παλέτα και την υδρόλυση στην εξαχνωμένη ουσία των ερμηνευτών που μόνο ένα σωστό μπράντυ συνοδεία πούρων μπορούν να επιφέρουν συμπληρωματικά;"

(Συνεχίζεται οσονούπω...)
 
Last edited:



Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
On my mind...:D

- Καταλαβαίνω,είπε ξερά ο Στοβάθος.Το φταίξιμο καλέ μου Mastur δεν έγκειται σε κάποιους πύργους με ενσωματωμένα υποβαθύφωνα που δεν δίνουν μολαταύτα αληθοφανείς χαμηλές ή τα αστέρια,αλλά σε πράγματα χειροπιαστά.Ας δούμε τί θα μπορούσαμε να κάνουμε γι αυτά...

Χωρίς χρονοτριβή πετάχτηκε έξω από το διαμέρισμα κι επέστρεψε κραδαίνοντας φορητό υπολογιστή,μικρόφωνο κι ένα μαύρο DAC μικρών διαστάσεων τα οποία ενσωμάτωσε με συνοπτικές διαδικασίες στο σύστημα.Έφευγε επανερχόμενος ξανά και ξανά και φέρνοντας στην αρχή δύο μονομπλόκ class-D αρκετά ελαφρά ώστε να κρατιέται καθένας τους στο ένα χέρι,κατόπιν φαρδιές φέτες από αφρώδη απορροφητικά υλικά και κάτι κύβους από κουμπωμένους μεταξύ τους σχηματισμούς φελιζόλ ώστε να καταλάμβαναν μικρότερο όγκο.Στην τσέπη της ζακέτας διαγραφόταν κι ένα καθρεφτάκι.

Έκανε νεύμα στον δοκιμαστή να κρατήσει το καθρεφτάκι στην κατάλληλη γωνία ώστε να εγκαταστήσουν πρόχειρα τα διαχυτικά μπλοκ από φελιζόλ πάνω στην οροφή με τον εαυτό του να στέκεται στο sweet spot.Έβαλαν επίσης αυτοσχέδια σάντουιτς από μπλοκ διαχυτή εφαρμοσμένο πρόχειρα με κολλητικές ταινίες πάνω στην αντίστοιχη απορροφητική φέτα.Ρύθμισε τους σχηματισμούς να καλύπτουν το επίπεδο των αυτιών στα πλευρικά τοιχώματα στηρίζοντάς τους πάνω σε χαρτοκιβώτια που είχε εντοπίσει στο αποθηκευτικό δωμάτιο.Όσες αφρώδεις φέτες περίσσεψαν,στοιβάχτηκαν πρόχειρα πάνω σε συμβολές γωνιών.

Μέσα σε μιάμιση ώρα είχαν προλάβει να φτιάξουν μια στοιχειώδη φροντίδα πάνω στις ένοχες επιφάνειες και άλλη μισή για πρόχειρες μετρήσεις πάνω και δίπλα στο sweet spot και μικρές μετατοπίσεις του τελευταίου."Πάμε τώρα ν'ακούσουμε τι κάναμε..." πρόσθεσε αντί άλλου σχολίου ή απολογίας για την ανακατωσούρα που είχε προκληθεί στο σαλόνι με τους πύργους.

Τα όργανα δεν ακούγονταν πλέον σα να έπλεαν σ'έναν ακαθόριστο ηχητικό χυλό,η τονική τους υπογραφή έμοιαζε να είναι πιο λιτή σε αρμονικές αλλά και πιο πατηκωμένη στο ηχητικό υπόβαθρο,ενώ ο αντίκτυπος των χαμηλών πλησίαζε επιτέλους μια ρυθμική υπόσταση.΄Ηταν εξάλλου περασμένη η ώρα για να εγκαθιστούσε επιπλέον υποβαθύφωνες μονάδες επιτόπου.Θα ήταν έτοιμος να σκεφτεί πόσο είχε αυξηθεί η αληθοφάνεια του ακροάματος αν δεν αντιλαμβανόταν αυτόν τον ανεπαίσθητο τριγμό που επέμενε εκνευριστικά σε κάθε χτύπημα της μπότας και τις θεμελιώδεις νότες του ηλεκτρικού μπάσου...Άλλαξε διάφορα κομμάτια αλλά το τρίξιμο παρέμενε αμετανόητο λες και τον περιγελούσε.

"Πού έχεις κρυμμένη την κρυσταλλιέρα και δεν την είδα;" ρώτησε με επιτακτικό ύφος τον δοκιμαστή."Πουθενά..." αποκρίθηκε ο Mastur αμέριμνα κρατώντας τα μάτια ερμητικά κλειστά σα να μην ενοχλήθηκε ποτέ. "Σιγά μην έφερνε η αληθοφάνεια και φαντάσματα..." μουρμούρισε μέσα από τα δόντια.Διακόπτει το πρόγραμμα κι επιλέγοντας την ατέρμονη αναπαραγωγή καθαρών τόνων από τις δύο πρώτες οκτάβες αρχίζει να ψηλαφεί εξεταστικά καθεμία από τις εκτεθειμένες επιφάνειες στο χώρο προσπαθώντας να διαπιστώσει ποια συντονιζόταν.Εκείνη όμως διέφευγε διαρκώς,σαν ένας αρμονικός κορεσμός σε κάθε ψαλιδισμό ισχύος.

- Έχω μιαν ιδέα,πετάχτηκε ύστερα από αρκετή ώρα άκαρπης διερεύνησης ο Mastur.Γιατί να μη χαμηλώναμε τη στάθμη στο όριο όπου δεν θα ακουγόταν αυτός ο τριγμός που λες και να κερνούσα καμια μπύρα και πίτσα όπως θα σου άρεσε για να χαλαρώσεις.Και αύριο με καθαρό μυαλό θα μπορούσαμε να πιάσουμε τον φταίχτη...

Η συνείδηση του Στοβάθος φώναζε πεισμωμένα όχι,αλλά η πείνα και η εξάντληση γίνονται πάντα ευκολότερα ακουστές,ιδίως όταν ψιθυρίζουν δήθεν από ενδιαφέρον ότι δεν κάνει να γίνεται κανείς εμμονοληπτικός...

(Στο επόμενο ο επίλογοc...)
 
Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
(Το τέλος δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι κάτι που θα περιμέναμε...)

________
...
Προτού να περάσει η επίδραση του υπνωτικού,ο Mastur Bates κουβάλησε το σώμα του Στοβάθος πίσω στο διπλανό διαμέρισμα και τον εναπόθεσε προσεκτικά στον καναπέ.Έλεγξε ότι το ηλεκτρονικό μήνυμα δεν είχε διαγραφεί κι επέστρεψε στο δικό του χώρο.

Δεν ξέρω αν θα άξιζε λύπηση ή σκέτη απέχθεια όλη αυτή η φασαρία,σκεφτόταν καθώς επέστρεφε λίγα-λίγα και όσα υλικά είχε φέρει μαζί του ο Στοβάθος.Πώς θα μπορούσε όμως να απεχθάνεται όποιον τον αποζημίωνε γενναιόδωρα για τις υπηρεσίες του;

Θα ξυπνήσει αύριο και δεν θα θυμάται τίποτα από τα σημερινά...Ίσως να φύγει νέο ταξίδι σε ξένα μέρη ή θα ανοίξει πάλι τον υπολογιστή και θα δει την καταραμένη πρόσκληση που ο ίδιος μου είχε ζητήσει να του αφήνω.

Τα είχε όλα μια φορά όπως είχε εξηγήσει...Ηχεία πύργους,εξοπλισμό,σωφροσύνη,φροντισμένο χώρο κι επίγνωση του τί ήταν αληθοφανές ώστε να μην αλλάζει διαρκώς μηχανήματα.Και ήθελε παραπάνω...Να διώξει η συμβία του εκείνη την αναθεματισμένη κρυσταλιέρα για να μη χαλάει την απόδοση των sub...Και μια αποφράδα μέρα που αποφάσισε να τη βγάλει μόνη της για να του κάνει έκπληξη,σουβλίστηκε εκείνη από ένα κομμάτι τζαμιού που έσπασε κατά λάθος...

Κάθε φορά που ακούει πλέον την αληθοφανή απόδοση συστήματος με πλούσιες χαμηλές ο νους του ανθρώπου παίρνει περίεργες στροφές και ακούει στη φαντασία του την κρυσταλιέρα να τον καλεί,ως αναζωπύρωση των τύψεών του...Και το μόνο που θα τον λύτρωνε θα ήταν ίσως ν'απαντούσε κάποτε την αίσθηση αληθοφάνειας σε μια ολότελα διαφορετική ακροαματική απόδοση,χωρίς σφικτές ρυθμικές αγωγές και ουδέτερη τονική υπογραφή.

Θα θελε να αφήσει πίσω κάθε ίχνος από τον πρότερο εαυτό όπως κάνει πλέον με την κάθε μέρα που βιώνει,μα ο ορθολογισμός δεν τον αφήνει.Και ίσως κάποτε να μπορέσω να του στήσω ένα σύστημα με οργανική βιοποικιλότητα ανάμεσα στα μόρια της Μουσικής που θα τον συγκινούσε αρκετά ώστε να εγκατέλειπε όλα όσα είναι εντυπωμένα στο ασυνείδητο,αναστέναξε καθώς αντικαθιστούσε το βινυλιακό σύστημα και τοποθετούσε δύο τρανζιστοράτους μονομπλόκ σε αμιγή τάξη Α και λίγα αλλά ποιοτικά Watt ισχύος που αναμενόταν να οδηγήσουν την επόμενη φορά τους στοιχειωμένους πύργους-ηχεία.

"Θα συνέφερε όμως την ευδοκίμησή μου ως...δοκιμαστή κι εργαζομένου να πετύχαινα ποτέ έναν τέτοιο σκοπό;;;" μονολογεί ψιθυριστά με σφιγμένο χαμόγελο,λες και φοβόταν μην τον προσέξει κάποιος αφανής θεός της υψηλής πιστότητας...
 
Last edited:





Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Πολὐ απολαυστικὀ !
Να περιμἐνουμε ἐστω και κἀτι ελἀχιστο απὀ ταλιμπἀν και απὀ το ψωρἀλογο ?
Φὀρος τιμἠς στον ΟΡ
https://www.avsite.gr/forum/threads/Παίδες-τα-polk-τέλειωσαν-Καιρός-για-elac.167781/page-3#post-2353941
Καλώς ή κακώς τα ΄΄θέλουμε όλα΄΄,όπως οι υποψήφιοι πελάτες της γνωστής αλυσίδας ηλεκτρονικών.Οπότε θα δοθεί μια συνέχεια...επί της οθόνης που αποδεικνύει ότι η πραγματικότητα δύναται να υπερκεράζει τη φαντασία - που ως γνωστόν...αυτή πταίει.;)


Παρακολουθείται διασκεδαστικά τουλάχιστον έως ότου να ξεκινήσει το demo με αδιάφορα χαϊενδογραφημένα κομμάτια.

Ορεκτικόν οι μπουχάρες επί τοίχου και τα αυτοσχέδια αντικραδασμικά με τα μεταλλικά ποδαράκια που καταλήγουν σε...αδαμάντινες ακίδες και αυτές με τη σειρά τους εφάπτονται πάνω σε...ξύλινες βάσεις.

Αλλά ως ΄΄κυρίως πιάτο΄΄ σερβίρονται τα υπερβατικά ντόνατς του απωανατολίτη γκουρού που κατορθώνουν αναρτημένα επί ξύλου να μεταβάλουν εικονικά τις διαστάσεις και κατ'επέκτασιν την ακουστική συμπεριφορά δεδομένου χώρου ακρόασης (σοβαρά τα λέει...)
 
Last edited:

A

AKARL

Guest
Καλώς ή κακώς τα ΄΄θέλουμε όλα΄΄,όπως οι υποψήφιοι πελάτες της γνωστής αλυσίδας ηλεκτρονικών.Οπότε θα δοθεί μια συνέχεια...επί της οθόνης που αποδεικνύει ότι η πραγματικότητα δύναται να υπερκεράζει τη φαντασία - που ως γνωστόν...αυτή πταίει.;)


Παρακολουθείται διασκεδαστικά τουλάχιστον έως ότου να ξεκινήσει το demo με αδιάφορα χαϊενδογραφημένα κομμάτια.

Ορεκτικόν οι μπουχάρες επί τοίχου και τα αυτοσχέδια αντικραδασμικά με τα μεταλλικά ποδαράκια που καταλήγουν σε...αδαμάντινες ακίδες και αυτές με τη σειρά τους εφάπτονται πάνω σε...ξύλινες βάσεις.

Αλλά ως ΄΄κυρίως πιάτο΄΄ σερβίρονται τα υπερβατικά ντόνατς του απωανατολίτη γκουρού που κατορθώνουν αναρτημένα επί ξύλου να μεταβάλουν εικονικά τις διαστάσεις και κατ'επέκτασιν την ακουστική συμπεριφορά δεδομένου χώρου ακρόασης (σοβαρά τα λέει...)
Ο καναπές, πάντως, κολλημένος στον πίσω τοίχο, έτσι; :p :D :rofl:
 


A

AKARL

Guest
Είσαι σε καλό δρόμο (για τον...γκρεμό).:lolsign:
I stood alone upon the highest cliff-top
Looked down, around, and all that I could see
Were those that I would dearly love to share with
Crashing on quite blindly to the sea...
I tried to ask what game this was
But knew I would not play it
The voice, as one, as no-one, came to me...
...
What choice is there left but to try?

 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.395
Reaction score
125.558
Καλώς ή κακώς τα ΄΄θέλουμε όλα΄΄,όπως οι υποψήφιοι πελάτες της γνωστής αλυσίδας ηλεκτρονικών.Οπότε θα δοθεί μια συνέχεια...επί της οθόνης που αποδεικνύει ότι η πραγματικότητα δύναται να υπερκεράζει τη φαντασία - που ως γνωστόν...αυτή πταίει.;)


Παρακολουθείται διασκεδαστικά τουλάχιστον έως ότου να ξεκινήσει το demo με αδιάφορα χαϊενδογραφημένα κομμάτια.

Ορεκτικόν οι μπουχάρες επί τοίχου και τα αυτοσχέδια αντικραδασμικά με τα μεταλλικά ποδαράκια που καταλήγουν σε...αδαμάντινες ακίδες και αυτές με τη σειρά τους εφάπτονται πάνω σε...ξύλινες βάσεις.

Αλλά ως ΄΄κυρίως πιάτο΄΄ σερβίρονται τα υπερβατικά ντόνατς του απωανατολίτη γκουρού που κατορθώνουν αναρτημένα επί ξύλου να μεταβάλουν εικονικά τις διαστάσεις και κατ'επέκτασιν την ακουστική συμπεριφορά δεδομένου χώρου ακρόασης (σοβαρά τα λέει...)
Ιστορίες καθημερινής τρέλας..

Λες και ζουν σε άλλο σύμπαν, με άλλους "κανόνες", εξωγήινοι..
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.378
Reaction score
79.478
οι μπουχάρες επί τοίχου
Ο καναπές, πάντως, κολλημένος στον πίσω τοίχο, έτσι; :p :D :rofl:
Το ενα αποτέλεσμα του άλλου.

Αλλά η μπουχάρα εδάφους σκίζει, και στο σωστό χρωματάκι.:D

Από την άλλη μου κανει εντύπωση το σοβαρό του ύφος οταν λέει πίπες, δεν γελάει καθόλου, φοβερή αυτοσυγκράτηση.
Λες να τα πιστεύει; :o
 

Μηνύματα
570
Reaction score
1.548
Mόλις έφθασε στο σημείο που συγκρίνει την κατασκευαστική δομή ενός βιολοτσέλλο, βιολιού, και την "ηχητικής συμπεριφοράς τους?" με τους κώνους για καμινάδες τζακιών απλά έφυγα Jesus! Listening career? Really? Και έχει και ταπεινή άποψη πολύ γέλιο λέμε
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Επόμενο επεισόδιο στα πιο μεγαλειώδη ηχοσυστήματα της υφηλίου...

Οι πύργοι της Wilson χωρίς sub, αρχιτεκτονική με ασύμμετρες πλευρικές ανακλάσεις κι επικοινωνία με παρακείμενο ανεξέλεγκτο χώρο,οροφή άνευ διαχύσεως,΄΄όπου μας βολεύει΄΄ εγκατάσταση στους υπάρχοντες διαχυτές και...σκρίνιοοο :p (κρυσταλιέρα).

Ο ιδιοκτήτης είναι "σοβαρός ακροαματικόφιλος" κατά δήλωση του παρουσιαστή...

Για κάποιον που υποστηρίζει - δικαίως - ότι η μαγνητοταινία προσφέρει την υψηλότερη - αναλογική - πιστότητα,έχει αφιερώσει υπερβολικό χρόνο και χρήμα στην ανάπτυξη βινυλιοσυστημάτων με τα ανάλογα φωνογραφικά στάδια.Φυσικά τα σύγχρονα μέσα αναπαραγωγής είναι σε κατ'οίκον περιορισμό - μη χαλάσουν και τη μόστρα.

Διασκεδαστικό καρύκευμα εδώ τα γειωτικά κουτιά της Entreq
http://www.entreq.com/products/ground-boxes-17667704

Γειωτικό...αποκορύφωμα όμως η ώρα του demo,όπου αφού μας έχει φλομώσει στο ξεκίνημα περί συλλογής μαγνητοταινιών και την καλλιτεχνική αξία ιστορικών ηχογραφήσεων - έχει και πολλαπλά ράφια αφιερωμένα στους αγαπημένους του Grateful Dead - για να δώσει το ακροαματικό στίγμα του setup βάζει να παίξει τον τετριμμένο μαϊντανό από...Vanessa Fernandez.

Στον δε επίλογο,ο παρουσιαστής εκφέρει τον αφορισμό ότι δεν χρειάζεται δα και τόσο μελετημένος χώρος για να παίξει σπουδαία ένα κορυφαίο σύστημα,αφού εξάλλου και ο δικός του χώρος έχει παρεμφερή αρχιτεκτονική...
(It goes happy cloud λέμε...)
 
Last edited:


Μηνύματα
570
Reaction score
1.548
Πάντως υπάρχει συμμετρία στα λεγόμενα και στην γενικότερη αισθητική αυτό, τους το παραδέχομαι
μέχρι και το λογότυπο υπάγεται στην κατηγορία ότι ναναι
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Επόμενος σταθμός...Τα γνωστά από τις Μοναχικές ανταποκρίσεις δίπολα Leonardo οδηγούμενα από ηλεκτρονικά της Tube Guru και βινυλιακό Tourbillon.Και τα κυτία που συνιστούν το φωνογραφικό στάδιο...ακάλυπτα για να μη μαγαριστούν οι λαμαρίνες από διάφορους...κραδασμούς - είπαμε είναι και πολύ φιλόδοξο στις πρώτες οκτάβες - αλλά να συμπαραστέκονται κιόλας στους ξεσκέπαστους τελικούς.


Προτού θιγούν οι αλλότριες αμαρτίες,θα εξομολογηθώ μια δική μου...Θα τo θεωρούσα πράγματι παγκόσμιας κλάσης σύστημα και θα μπορούσα να ζήσω μαζί του επ'αόριστον εφόσον θα ήθελα μονίμως να μην ακούω κάτι άλλο εκτός από LP και ολιγομελή σύνολα με ακουστικά όργανα.

Και σ'αυτό το στοιχείο έγκειται η παρασπονδία.Ο ιδιοκτήτης του προσπαθεί να μας εμφυσήσει ότι πρόκειται περί ενός ΄΄μαγικού΄΄ ηχοσυνόλου - σαν τη σφαίρα του...JFK - το οποίο θα έχει υγιή απόκριση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα από ύψος 20Hz ακατέβατων (χωρίς sub εννοείται) και ολοκληρωμένη δυναμική συμπεριφορά - αφού όπως αναφέρει επανειλημμένως τα (τετράωμα στην ονομαστική τους αντίσταση ) ηχεία δηλώνουν ευαισθησία 93 dB (στο 1 μέτρο) και τα SET μονομπλόκ φτάνουν έως 40 ολόκληρα υγιή Watt...

Υπό απολύτως γραμμικές - και ως εκ τούτου αμφίβολες - συνθήκες οδήγησης,το σύνολο θα εκπέμπει ανώτατη στάθμη 108 dB στο 1 μέτρο.Αυτή θα αντιστοιχεί σε συνεχή (μέση ) στάθμη ακρόασης γύρω στα 90 dB στο 1 πάντα μέτρο,προκειμένου να ισχύσει μια ασυμπίεστη απόδοση δυναμικών αντιθέσεων.Και κάτι τέτοιο για όσα κλασσικά χαϊενδογραφημένα δεν θα έχουν βαρύ και ανθυγιεινό το ενεργειακό τους περιεχόμενο.

Πάνω από τις προαναφερθείσες στάθμες...καίγεται όποιος φιλοδοξεί για περισσότερα.Εφόσον θεωρούνται αυτά τα ηχεία γραμμικές παρά σημειακές πηγές,κάθε διπλασιασμός απόστασης θα δίνει μείωση κατά 3dB αντί των 6 που ισχύουν για τις δεύτερες.Και πάλι όμως θα μιλάμε για ελάχιστη απόσταση άνω των τριών μέτρων στην προτεινόμενη θέση ακρόασης,ενώ η επενδεδυμένη με πάνελ ευρείας απορρόφησης οροφή δεν θα προάγει την συντήρηση της ηχητικής ενέργειας.

Και βεβαίως η απόσταση διευθέτησης από το οπίσθιο τοίχωμα - που φέρει και...απορροφητικά πάνελ - φαίνεται να είναι τάξης τέτοιας η οποία θα έδινε οριακές ακυρώσεις (SBIR) στη ζώνη της...πρώτης οκτάβας.

Η ζωή είναι σκληρή και...τη χάνουμε στο τέλος.
 
Last edited:


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.719
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top