wizzy
Music is our (Supernatural) friend!
- Reaction score
- 22.971
Ειλικρινά, ναι.Εσύ τις έχεις μόνιμα πάνω;
Ειλικρινά, ναι.Εσύ τις έχεις μόνιμα πάνω;
Στο παρον νημα ξεκιναω απο αυτη την ερωτησηΒλαση αυτο με τα συριστικα που φερνεις ως παραδειγμα ειναι κατι που υπαρχει στην εγγραφη ; η ειναι κατι που το διμιουργει η αλυσιδα του αυστηματος μας;
συνεχιζω με την ποιο πανω ερωτηση . εχω ομως διευκρινησει οτι χωρος και συνοδα ειναι απολυτα σωστα.οΚ Βλαση . Να κανω και εγω μια ερωτηση. Εχουμε εναν πολυ καλα χω ομως φροντισμενο χωρο και καποια σοβαρα μηχανηματα [απολυτα στις μετρησεις] και ακους εντονα τα συριστικα. Που οφειλεται;;;;;;;
συμπληρωνω και λεω αυτο ακουγεται σε οες τις σταθμες;;;....να συμπληρωσω ακομα κατι , αυτο το συριστικο ενοχλει, διαπιστωνεται σε ολες τις σταθμες;;
επισης λεω μημπως με καποιο eq εχουμε μπουσταρει το σημα;;;και αν αυτο Βλαση μου το αντιλαμβανομαστε οταν εμεις εχουμε booσταρει ολο μαζι το φασμα;;, τι ακριβως συμβαινει στα μηχανακια μας;;;;
εδω μας λεει ο zakman την προσωπικη υποκειμενικη αποψη για το πως εχει και αυτος την ιδια αποψη για τον ηχητικο χαραχτηρα της συγκεκριμενης φιρμας.Όσα B&W έτυχε να ακούσω (2-3 μην φανταστείς) ήτανε σκληρά στα πρίμα (για τα δικά μου γουστα).
Η αλλαγή θέσης βοηθάει μεχρι ενα σημείο, αλλά ο χαρακτήρας του tweeter δεν θα αλλάξει.
το ιδιο λεει καΙ ο Σ+1
Κι εγώ το ίδιο έχω ακούσει,κι όχι μόνο από B&W.
Και είδικά σε μεγάλες εντάσεις και ηχογραφήσεις που το τονίζουν είναι μπελάς.
Δεν είναι αδυναμία,μάλλον είναι θέμα γούστου,σε κάποιους αρέσει.
Εγώ δεν θα μπορούσα να ακούω συνεχώς με κάτι τέτοιο.
Ευτυχώς το είχα πει στον Μπουλ και έλαβε τα μέτρα του μάλλον,ήταν από τις λίγες απαιτήσεις που είχα.
εδω ρωταω αν ειναι για [σφαλμα] του κατασκευαστη η για αποψη της εταιρειαςπροκειται για σφαλμα του κατασκευαστη; η για αποψη; και στην τελικη εγω ως καταναλωτης που κοιταω μονο το προσπεκτ της εταιρειας και οχι καποια μετρηση απο καποιον ριβιουερ πως θα το εντοπισω;;;;;
εδω απανταω στον Αλεξανδρο οτι εν πολλοις οτι λιγο πολυ αυτο επικρατει στην κοινωτητα των μουσικοφιλων.100 κατοχοι τετοιων ηχειων 100 διαφορετικοι ισχυρισμοι!! Και αλοι τοσοι απλοι ακροατες. Τεσπα εγω νομιζω οτι ειναι σχολη!!!
εδω ουσιαστικα δεν απαξιωνω την εταιρεια , αλλα διαφωνω με τον Κωστα [την αποψη του] Παντα στο φιλικο και με το υφος σαν να τα λεγαμε προσωπο με προσωπο σε ενα καφε!! το τονιζω αυτο!!!Δηλαδη το εν λογω ηχειο η εταιρεια το βγαζει στην παραγωγη [για τους απλους ασχετους που ακουν την μουσικουλα τους] αλλα εντελως αυτοματα μετασχηματιζεται σε ultra hi-endαδικη επι παραγγελια;;
Και κατα τα αλλα επενδυει σε ερευνα με diamont τουιτερ και αλλα τετοια μαρκετινιστικα παιχνιδια;;;;
Αλλα ειπαμε ειναι πολυυυυυυυυυ μεγαλη εταιρεια και δεν πουλαει φιδογαλα οπως οι [απατεωνες βιοτεχνες]!!
..........
εδω απανταω στον Δημητρη και στον Μανο χωρις να ειμαι πολυ μακρια απο την αποψη τους.Κατι αναλογο λεω και εγω!
Συμπληρωνω οτι τα παντα ειναι συμβιβασμος!!
Εδω ειναι η θεση μου γενικοτερα .Δεν νομιζω να κατηγορω πουθενα την εταιρεια.Aλεξανδρε εχεις βγαλει λαθος συμπερασμα γενικοτερα!
Επειδη καποιοι ετοιμαζουν να μου φορεσουν το ρασο και να μου αλλαξουν επωνημο σε λιγο θα πω συνοπτικα τι λεω!!
Ο μονος παντως που δεν κατηγορει την εν λογω φιρμα ειμαι εγω!!! Η θεση μου ειναι οτι χρονια η εταιρεια αυτη εχει εναν γνωριμο ηχο που τον πιστοποιουν παρα πολλοι μουσικοφιλοι στον κοσμο. Εγω δηλωνω οτι ειναι η θεση της και την σεβομαι απολυτα!! Ειμαι κατα σε οποιον βαλει χερι !!!! Μιλαμε για το κορυφαιο της μοντελο !!!!

το dsp+ πακέτο περιλαμβάνει LR 24 db/oct phase coherent filters.Στείλε πλιζ πληροφορίες με πμ γιατι με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως. 12db/oct δεν ειναι αυτά του miostrip; Βάζεις δυο τέτοια; Ή εχει 24db/oct το dsp+;
απλα δεν θελω να βγαινουν λαθος συμπερασματα!!!!!!!!!Ρε σύ Τάκαρε, με όλο το συμπάθειο... ώρες ώρες γράφεις και μοιάζει να σε διακατέχουν ενοχικά σύνδρομα...
Μην υπερεξηγείς βρε...![]()
Αλεξανδρε , μετα απ ολα τα ποιο πανω που εκανα quote δεν νομιζω να υπαρχει κατι ακραιο!!! Ακραιο μου φαινεται το δεν κανω κεφι να διαφωνω μαζι σου. Ειναι λιγο ακομσο το[ κεφι]Δεν κάνω κέφι να διαφωνώ μαζί σου αλλά για παράδειγμα...
1. Ακραία δικιά σου υπόθεση, στηριγμένη σε ένα λογικότατο σχόλιο άλλου, ότι ως εταιρεία λαμβάνει υπόψην της το κόστος ...και μετά τραβηγμένη από τα μαλλιά.
2. Αυθαίρετο συμπέρασμα που εξάγεται από την ακραία υπόθεση.
Έχω κι άλλο παράδειγμα αν θες...

Βαζω βγαζω βρε τρελλο αγορι για να μην βαριεμαι στο ματι!!!!!Ρε μάστορα, για εξηγήσέ μου κάτι: Τις γρύλιες, γιατί τις έχεις μονίμως εκτός ηχείων;

Και για μας τους πτωχους που δεν έχουμε +dsp, ειναι λάθος να χρησιμοποιούμε δυο miostrip φίλτρα για να επιτύχουμε 24 db/oct; Κάπου είχα διαβάσει ότι παίζει αυτο. (Το θελω μόνο για cross ανάμεσα σε sub και main.)το dsp+ πακέτο περιλαμβάνει LR 24 db/oct phase coherent filters.
δηλαδη θες να πεις οτι τα ηχεια μου εχουν πουρεψει??????????Ας πω τωρα ποιο αναλυτικα και την δικη μου γνωματευση.
Εχουμε να κανουμε με μια εταιρεια που παντα ειχε εναν μονιτορ αναλυτικο οριακο χαραχτηρα. Κοινος στηθοσκοπιο!
Το εν λογω ηχειο οπως και αλλα που πανε να παιξουν ετσι [μπαλα] στο ακροατη ευκολα μπορουν να περασουν στην αλλη οχθη και να χαραχτηριστουν [σκληρα]. Η φωτεινα , οπως και το sony του βασιλη.Μιλαμε για σχεδιασεις που θελουν να κανουν την διαφορα απο το συνολο της αγορας και δεν στεκονται στο δηθεν μουντο [μουσικο] που λενε καποιοι.
Ομως δυστηχως εχουν στην πλατη τους καποια χρονακια. Ολα αυτα τα χρονια τα ψηφιακα φορμα εχουν καλυτερη δυναμικη περιοχη που προφανως σε τετοια πλεον [γερασμενα] αλλα οριακα ηχεια κατα τη σχεδιαση ειναι ευκολο να μην συνεργαζονται και να βγαζουν αυτο τον χαραχτηρα ειδικα μετα απο καποιες σταθμες!!!! Αποψη μου ειναι οτι αν τα ακουγαμε με ενα μεσο με μικροτερη δυναμικη περιοχη δεν θα ειχαν τετοιο θεμα!!!!

Για τα ηχεία σε νοιάζει;δηλαδη θες να πεις οτι τα ηχεια μου εχουν πουρεψει??????????
μας διαβαζει κοσμος βρε.....

xronologika oxi!! απλα η τεχνολογια προχωραει!!!!!!!δηλαδη θες να πεις οτι τα ηχεια μου εχουν πουρεψει??????????
μας διαβαζει κοσμος βρε.....
σημερα τα καινουρια diamont λενε οτι ειναι ποιο σμουθ!
του το ειπα στο τηλεφωνο σημερα!!!Για τα ηχεία σε νοιάζει;
Μην πει εσένα ότι πούρεψες,εκεί είναι η πίκρα...![]()

Μα καλά,είναι παρουσίαση αυτή τώρα;Σωστά βλέπς'

Κωστα διαφωνω σε ολα!!!!Η φιρμα δε κανει σφαλματα, οικονομια στα υλικα κανει.
Κι αν της τα σταξεις πιο χοντρα, σου παρεχει καλυτερα υλικα.
Ο απλος μουσικοφιλος ακουει απλα τη μουσικουλα του.
Αυτος που την ψαχνει τη δουλεια, ή τα σταζει πιο χοντρα ή μαθαινει και για πυκνωτες