The Frequency Ranges

Reaction score
1.789
δηλαδη θες να πεις οτι τα ηχεια μου εχουν πουρεψει??????????:laugh::laugh:
μας διαβαζει κοσμος βρε.....

Βρε συ....δηλαδη στα mastering-studios σημερα δεν ασχολουνται με τα νεα αυτα ψηφιακα φορμα και εχουν αυτα τα ηχεια ακομα απεναντι τους κατα το mastering?
Λες να μην εχουν τα φραγκα(ειδικα τα μεγαλα)να τα αλλαξουν και να πανε σε κατι ποιο φρεσκο?

Εξεληξη Τακουλη θα υπαρχει παντοτε και πρεπει να την ακολουθουμε απλα για καποιους αργει να επελθει μιας και απο παλια ειχαν πολυ ποιο ανεπτυγμενα και ουσιαστικοτερα projects σε σχεση με αλλους ΟΕΜ κατασκευαστες που ακομα την ψαχνουν!

Παντως αν κατεβεις μια βολτα για καιφε ....θα ακουσεις φρεσκαδα ξεγυρισμενη που θα παει συννεφο!
σου διαφευγει εντεχνως αυτο που λεω μετα απο καποιες σταθμες!! δουλεψτο λιγο!!!

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Άσε γιατί βλέπω αυτό το "σκλυρήνει" και πονάνε τα μάτια μου... χαχαχαχαα... :laugh:

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.354
1. Και το 805 καλό είναι. Δεν το έχω, αλλά έχω τις βάσεις του :)
2. Οι βιοτέχνες δεν έχουν "συμβιβασμούς ό,τι τους κάτσει". Από τη στιγμή που έχουν αναγνωρίσιμο ήχο, σημαίνει ότι ξέρουν τι προσπαθούν να φτιάξουν. για παράδειγμα, τα Audio Spectrum δεν έχουν κοινά χαρακτηριστικά (τεχνικά και ηχητικά);

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.996
Και για μας τους πτωχους που δεν έχουμε +dsp, ειναι λάθος να χρησιμοποιούμε δυο miostrip φίλτρα για να επιτύχουμε 24 db/oct; Κάπου είχα διαβάσει ότι παίζει αυτο. (Το θελω μόνο για cross ανάμεσα σε sub και main.)
γιατί να μη παίζει; προφανώς θα παίζει και προφανώς θα αθροίζονται 24db/oct, απλώς είναι πιο ορθή λύση η χρήση ενός φίλτρου 24 db/oct και μάλιστα LR...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.996
Όλα καλά,στη εξίσωση βάζει κανείς την μουσική ή μπα;
Οι γνώστες εδώ,το ίδιο θα μου πρότειναν αν άκουγα μανιωδώς Zeppelin,το ίδιο αν άκουγα μια χοντρή με ενάμιση όργανο πίσω της και τους παραγωγούς να θέλουν να κονομήσουν από 1000 αντίτυπα;
Δεν μιλάω να πάρω κάτι και να το φέρω στα μέτρα μου μετά από 38745628346528 παρεμβάσεις,μιλάω για κάτι έτοιμο,βάλε-παίξε.
Κι άσε το χώρο απ' έξω σου λέω εγώ,πέσΕ πως το έχω κάνει στούντιο το κατώι.
(Και φυσικά να μην με νοιάζει και τόσο να ακούσω αν θα του τρίξει to F του αλλουνού στο φα ματζορε,δεν θα γίνω ηχολήπτης κι απλήρωτος στα γεράματα..)
αν τώρα μας το γυρνάς στο " εγώ είμαι απλός μουσικόφιλος" τότε μεσιέ μου δικαιούσαι να ακούς από φορητό ραδιοκασετόφωνο της γκρούντιχ και να φχαριστιέσαι τη μουσική σου και με το παραπάνω, κι ας μην ακούς ούτε το τριζάτο F που λες, ούτε την τρίτη φωνή στο βάθος. Ε, και;

:lolsign::lol::taunt:

Reaction score
677
αν τώρα μας το γυρνάς στο " εγώ είμαι απλός μουσικόφιλος" τότε μεσιέ μου δικαιούσαι να ακούς από φορητό ραδιοκασετόφωνο της γκρούντιχ και να φχαριστιέσαι τη μουσική σου και με το παραπάνω, κι ας μην ακούς ούτε το τριζάτο F που λες, ούτε την τρίτη φωνή στο βάθος. Ε, και;

:lolsign::lol::taunt:
:roflmao:
Σου είπε κανείς πως δεν το κάνω;;
Οχι αυτό ακριβώς βέβαια,αλλά με τα ακουστικούλια μου των 10 ευρώ και το άηφο,την έχω καταβρεί πολλάκις.

Ασε με εμένα όμως,την πρόταση απόπάνω περιμένω.Γκρουντικ και καθάρισε;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.996
Ασε με εμένα όμως,την πρόταση απόπάνω περιμένω.Γκρουντικ και καθάρισε;
γιατί καλέ; έχεις προηγούμενα με την γκρούντιχ; τες πα, αν θες ν'ανέβεις, άντε, το πολύ πολύ ρίξε από ένα κλίπσχορν στις γωνίες και ελεκτροκομπάνιετ να σμπρώχνει, και παίζε μετά ό,τι θες! γούστα μιλάμε, πολλά γούστα! :)

εγώ για να ξέρς δηλαδή, καταφχαριστιέμαι και τα μπέριγκερ τα μικρά ενεργά στο πισί στο ιατρείο, μου σηκώνεται η τρίχα από την συγκίνηση όταν ακούω τις μουσικάρες μου, ακόμα και από γιου τιουμπ! Εσύ ακουστικά; τς τς τς, παλιοχαλιεντά!

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.606
Μάλλον είναι καλύτερα να αφήσετε τα ηχεία του Βλάση στην ησυχία τους και να ασχοληθείτε ολίγον και με το πρόβλημα του παιδιού εδώ πέρα...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.270
vlasis said:
Φυσικά και μ'ενδιαφέρει...
Μάλλον είναι καλύτερα να αφήσετε τα ηχεία του Βλάση στην ησυχία τους και να ασχοληθείτε ολίγον και με το πρόβλημα του παιδιού εδώ πέρα...
Καθείς με τα...ζητήματά του.:D

Οι 10 οκτάβες του ακουστού φάσματος (από κάτω προς τα πάνω).Ο πίνακας καταγράφει άνω & κάτω όριο,κεντρική συχνότητα,όπως και ενδεικτικές μουσικές και ψυχοακουστικές ιδιότητες γιά καθεμία:

Μεσαίο Ντο (θεμελιώδης 261 Ηz) με τις αρμονικές του (μεγαλύτερα πλάτη) καθώς και συνιστώσες από περίθλαση και ανάκλαση (μικρότερα πλάτη) εντός τυπικού δωματίου ακρόασης

Κατανομή ισχύος γιά την ίδια θεμελιώδη νότα μαζί με αρμονικές της επί του φάσματος:

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα,εμφανίζεται αυξημένη ενέργεια στην 5η οκτάβα,με ομοιόμορφη κατανομή ανάμεσα στις ανώτερες μέχρι και την ενάτη.Η χροιά θα τείνει προς ρωμαλέο χαρακτήρα.Για να μειωθεί αυτός,απαιτείται κάποιου βαθμού αποκοπή με κεντρική συχνότητα ισοστάθμισης 500Hz περίπου.Εάν πάλι επιδιώκεται αυξημένη οξύτητα,ενίσχυση στις οκτάβες 8-9 θα έτεινε προς εκείνη την τονική ποιότητα.Η ενισχυτική ισοστάθμιση στην 10η οκτάβα,θα ανέβαζε κυρίως το επίπεδο σε θορυβικές συνιστώσες με περιεχόμενο στις ανώτατες υψηλές.

Έχει αποδειχθεί πειραματικά ότι ενίσχυση σε συγκεκριμένες οκτάβες μέσω ισοστάθμισης αυξάνει σημαντικά την ολική ισχύ του σήματος,ενώ η αντίστροφη διεργασία-δηλ. αποκοπή- δεν τη μειώνει σε ανάλογο βαθμό, αλλά σε πολύ μικρότερο.

Εφόσον οποιαδήποτε καμπύλη ισοστάθμισης μπορεί να προκύψει με συνδυασμούς ενίσχυσης/αποκοπής, συνεπάγεται ότι ενίσχυση -μέσω fader- σε οκτάβα όπου επικρατεί συγκεκριμένο όργανο με βάση το τονικό του εύρος,θα το κάνει να ακούγεται δυνατότερα και να ξεχωρίζει περισσότερο.Αντίθετα,η αποκοπή στην ίδια οκτάβα δεν αναμένεται να μειώσει δραματικά την ακουστότητα του οργάνου ή να γείρει την ισορροπία προς άλλα όργανα,αλλά θα μεταβάλει δραστικά τη χροιά του οργάνου.

Στα σύγχρονα μουσικά ιδιώματα,το μεγαλύτερο κομμάτι στη συνολική ενέργεια ενός κομματιού εντοπίζεται στις τρεις πρώτες οκτάβες κατά τη διάρκεια φυσικά της απόδοσης από τα όργανα που απαρτίζουν τη ρυθμική βάση.Το ηλεκτρικό μπάσο και το μπάσο τύμπανο συνεργούν με την περιεχόμενη μεταξύ τους ενέργεια να καθορίζει το άνω όριο στάθμης ως προς την τελική μίξη.Κατά τη διάρκεια των εισαγωγικών τμημάτων και των φράσεων από τον τραγουδιστή,η ενέργεια των μεσαίων-υψηλών οκτάβων είναι αρκετά κατώτερη από εκείνη των χαμηλών.Μοναδική εξαίρεση σε αυτό το γεγονός,προκύπτει κατά τις κορυφώσεις των πρώτων φωνητικών,όπου θα φτάσουν σε ενεργειακές στάθμες παραπλήσιες μ'εκείνες των χαμηλών.Τα φωνητικά δεσπόζουν ενεργειακά στις ανώτερες οκτάβες.

Μέσο φάσμα ισχύος γιά τυπικό ποπ-ροκ τραγούδι κατά τη διάρκεια του πρώτου στίχου.Υψηλή διαφοροποίηση ενέργειας κι έντονες διακυμάνσεις στο πεδίο του χρόνου

Μέσο φάσμα ισχύος κατά τη διάρκεια του ισχυρότερου ρεφρέν.Συμπεριλαμβάνει το αρμονικό περιεχόμενο παραμόρφωσης από την ηλεκτρική κιθάρα,παράγωγα από έντονες κρούσεις στα κύμβαλα,καθώς και το κρεσέντο στη φωνητική ερμηνεία να υπερισχύει ενεργειακά στην 8η οκτάβα.

Κατά τις ηχηρές κλιμακώσεις κυρίως από μουσικές φράσεις ηλεκτρικής κιθάρας (διαμορφωμένες συνήθως από παρατεταμένο sustain και προϊόντα παραμόρφωσης με αρμονικό περιεχόμενο σε υψηλές οκτάβες) η ολική φασματική κατανομή ενεργείας τείνει να παρουσιάζει μικρότερες αντιθέσεις μεταξύ οκτάβων.Οι δύο ακραίες οκτάβες δεν θα παρουσιάζουν υψηλό ενεργειακό περιεχόμενο υπό κανονικές συνθήκες ποπ-ροκ κομματιών.

Το μπάσο και το σύνολο ντραμς παρέχουν γενικά την κινητήριο δύναμη στην εντύπωση που δημιουργεί ένα σύγχρονο κομμάτι.Παράλληλα τα πρώτα φωνητικά-εφόσον υπάρχουν- αποτελούν πολύ σημαντικό στοιχείο γιά τη μουσική απόλαυση,οπότε οφείλουν να διαθέτουν την ανάλογη ακουστότητα.Η τελευταία μαζί με την καταληπτότητα βρίσκονται σε συνάρτηση με την παρούσα ενέργεια στις οκτάβες 7 & 8,όπου εκτείνεται κυρίως το φάσμα των συμφώνων.

Εάν υπάρξει ενίσχυση στις οκτάβες 4-5-6,η μίξη γίνεται πυκνότερη,ισχυρότερη σε αντίκτυπο και με σκοτεινότερο χαρακτήρα.Εάν υπάρξει αποκοπή ενεργείας στις ίδιες οκτάβες,η μίξη θα τείνει προς μεγαλύτερη αντιλαμβανόμενη διαφάνεια κι ελαφρύτερο χαρακτήρα.Το ποιά από τις δύο επιλογές είναι προτιμότερη,εξαρτάται από τις καλλιτεχνικές προθέσεις των μουσικών και του παραγωγού.

Κάποιοι παραγωγοί μπορεί να αποκόπτουν εντελώς την πρώτη οκτάβα,προκειμένου ν'αποφύγουν μεταβλητές αλληλεπιδράσεις με τις ανώτερες κατά την αναπαραγωγή.Άλλοι παραγωγοί επίσης ενισχύουν την ανώτατη οκτάβα,προκειμένου να μεταδίδεται περιεχόμενο αισθητό ακόμα και από χαμηλής ποιότητας ηχεία-ακουστικά.Αυτού του είδους οι μίξεις τείνουν ν'ακούγονται ΄΄σκληρές΄΄ και κουραστικές από συστήματα ρυθμισμένα είτε προς ομαλή (flat) είτε προς ενισχυμένη απόκριση στη ζώνη των ανωτέρων υψηλών.
(...)

Last edited:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.248
Members
38.671
Νεότερο μέλος
Katerinanota