Thermaltake Mozart - Building a htpc

Reaction score
239
Sas thimizei kati to pio katw case???

Classe isws?

Tha arxisw na agorazw kommatia gia HTPC kai xreiazomai voitheia

Parts pou exw idi apofsisei einai ta eksis

1. Ram 2GB DDR2 667Mhz
2. HD Kapoio 300-400 tis Seagate twra oi einai Sata II exoun arketi diafora?
3. Proccessor Kapoio tis AMD alla poion?
4. Motherboard pou na ipostirizei ton AMD
5. Graphics Card Edw eimai pantelws asxetos, To pc tha einai enwmeno me ena 5700 projector opotan ti karta xreiazomai? Skeftomoun tin Geforce 7800GTX alla tin mikri, xreiazomai kati perissotero i einai arketi?
Ta DVI outputs einai simvata me to infocus?
6. Kapoio silent type power supply(mallon thermaltake) 500Watt + an the paw gia tin 7800
7. Audio card exw idi apo tin m-audio

Loipon akouw gnwmes

Reaction score
786
Απο τα λιγα που ξερω, οι AMD ζεσταινονται πολυ σε σχεση με τους Intel και οι ATI εχουν καλυτερη αποδοση σε HTPC σε σχεση με τις NVidia...

Reaction score
13
Στο θέμα τω δίσκων θα σου πρότεινα να επιλέξης την νέα σειρά της WD που σου προσφέρει 5ετής εγγύηση με πολύ μεγαλύτερο MTBF και πιο αθόρυβη λειτουργία.Η διαφορά τιμής με τους απλούς SATA είνα 20 ευρώ οπότε το θεωρώ λογικό το ποσό.

Για περισσότερες πληροφορίες κοίτα εδώ :

Reaction score
5
1. Από 1 Ιουλίου 2004 η Seagate δίνει 5 χρόνια εγγύηση σε όλα τα drives της. Η επιλογή είναι δική σου, αλλά η Seagate ήταν η πρώτη που έβγαλε αληθινό SATA drive, όχι ένα EIDE πακεταρισμένο σαν SATA. (Εχω και Seagate και WD Special Edition και είμαι ευχαριστημένος, για να μην παρεξηγούμαστε). Seagate
2. Αυτά που λέει ο Θεμιστοκλής ίσχυαν πριν μερικά χρόνια. Τώρα οι AMD64 είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις σε CPU σε λογικά λεφτά. Πρόσεχε το motherboard να έχει nVidia Nforce4 chipset, οι υπόλοιποι ανταγωνιστές εκ Taiwan έχουν έλλειμα στην σταθερότητα της πλατφόρμας, που μπορεί να είναι εκνευριστικό σε HTPC. Αν πας σε Intel, θα πρότεινα ΚΑΙ το chipset να είναι Intel, δουλεύουν καλύτερα μαζί.
3. Οσο για τις nVidia και ATI, υπάρχουν διαφορές, αλλά με όποια πας θα ευχαριστηθείς. Το παρών hit είναι η 6600 λόγω κόστους/αξίας, αλλά και μια X800 θα σου πάει καλά. Ανάλογα με το budget πάντα.

Reaction score
239
Aki exw epileksei to eksis motherboard

MSI K8N Diamond NForce4U Motherboard SLI 939 Socket

diathetei nforce chipset kai sli gia toixon 2 cartes sto mellon

kai cpu AMD Athlon 64 4200+ Dual-Core CPU
nomizw gia value for money einai polu kalos twra o 4800 kai oi fx ksefevgoun ligo

Reaction score
5
Καλα μου ακούγονται, δες εδώ για υποστήριξη των CPUs από το συγκεκριμένο mobo. Καλό θα ήταν να ζητήσεις την Ε4 version του 4200+ για να μην έχεις προβλήματα (δες κάτω κάτω στην σελίδα).

Reaction score
1
Για Gforce θα σου προτεινα Msi αν θες να κανεις overclocking. Πρεσσαρεται ευκολα και ξεκλειδωνουν στις ποιο πολλες τα pipelines.

Reaction score
239
Paidia gia case telika mou arese polu i Axanix D4 kserei kapoios kanena kalo online store pou na tin stellei Kipro, koitakse kai gia antiproswpeies ellada alla den vrika antiproswpo

GTX

Reaction score
39
Για ρίξε μια ματιά και στα κουτιά της Silverstone εγώ πήρα το Lascala 14Μ είναι φοβερό κουτί για HTPC και έχει και remote το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις power on απο αυτό (πολύ σημαντικό για HTPC για μένα). Μπορώ να σου πω οτι οι φωτογραφίες στο site τους τα αδικούν και λίγο, απο κοντά είναι πιο όμορφα!

http://www.silverstonetek.com/product-case.htm

Reaction score
5
Γενικά έχω την Asus σε μεγάλη υπόλειψη, οπότε τα mobos της τα θεωρώ κορυφαία. Προχώρα άφοβα. Σε ένα HTPC ζητάς σταθερότητα, οπότε extreme overclocking κλπ δεν χρειάζεται. Το ίδιο και για την κάρτα γραφικών, αν έχεις τα χρήματα πάρε μια 7800. Αφού μπορείς γιατί να πας σε κάτι χαμηλότερο και να παλεύεις με το overclocking, και να σου ζεσταίνεται, και να κολλάει που και που κλπ κλπ. Μακριά από μας :)

Reaction score
239
Pantws leei oti prosferei polous tropous gia na kaneis overclocking to sistima

kati allo pou eida twra afto to high density ram pou ipostirizei einai kainourgio frouto???

Reaction score
7
Συγνώμη για την σφήνα αλλά ήθελα να ρωτήσω κάτι καθότι από HTPC δεν έχω πείρα.Μπορώ να κάνω το pc που έχω htpc?Αν ναι θα υστερεί κάπου σε σχέση με το τωρινό σύστημα?Και στην τελική πόσο θα μου πάρει η αλλαγή.Είδα τα κουτάκια τα silverstone και μου άνοιξε όρεξη.

Reaction score
7
Αυτή είναι η σύνθεση:
AMD Athlon64 3000+ socket 754
Asus K8V Lan μητρική με Via K8T800 chipset
512 ram 400MHz
Asus Ati Radeon 9600XT 128Mb
1 Western Digital 80Gb Sata και 1 WD 160 sata2
AverMedia Go 007 FM Plus

Reaction score
239
To hardware pou exeis mpainei aneta se silverstone kai to pc mporei kai na xrisimopoiithei kai san htpc isws se kapoia fasi na itheles na valeis mia kaliteri karta grafikws

Reaction score
7
Ναι η κάρτα είναι το πρώτο πράγμα που θα πάει για αναβάθμιση.Το Silverstone παίρνει κανονικά τροφοδοτικά?Ξέρω οτι είναι καλύτερο να βάλω silent αλλά μέχρι να πάρω μπορώ να βολέψω το ήδη υπάρχον μέσα?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.532
Members
38.710
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas