thomson scenium DTH265E

Reaction score
0
ένας φίλος αγόρασε πρόσφατα στα 125 € το hdmi dvd thomson scenium DTH265E....και είναι αρκετά ευχαριστημένος από εικόνα με scart...hdmi δεν δοκίμασε ακόμη.....κι εγώ πιστεύω είναι καλή τιμή και σκέφτομαι να το πάρω...

κανείς κάποια γνώμη σχετικά με αυτό το dvd? υποστηρίζει 720/1080 se hdmi ?

Reaction score
0
ευχαριστώ χρήστο

με προβλημάτισε λίγω αυτό που λέει κάτω κάτω σαν επεξήγηση στον αστερίσκο.....ότι δεν εγγυάται απόλυτη συμβατότητα σε CD-R-RW κλπ....γιατί θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω και ως cd και mp3 player από αντιγραφές.....

δε ξέρω βέβαια αν όλες οι εταιρίες για να είναι απλά καλυμμένες το επισημαίνουν αυτό στα dvd player τους ή αν όντως το συγκεκριμένο θα παρουσιάζει προβλήματα....

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
tassos33 said:
ευχαριστώ χρήστο

με προβλημάτισε λίγω αυτό που λέει κάτω κάτω σαν επεξήγηση στον αστερίσκο.....ότι δεν εγγυάται απόλυτη συμβατότητα σε CD-R-RW κλπ....γιατί θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω και ως cd και mp3 player από αντιγραφές.....

δε ξέρω βέβαια αν όλες οι εταιρίες για να είναι απλά καλυμμένες το επισημαίνουν αυτό στα dvd player τους ή αν όντως το συγκεκριμένο θα παρουσιάζει προβλήματα....
Για να είναι καλυμμένοι το γράφουν...

Βέβαια για καλό και για κακό όταν είναι να το πάρεις ξεκαθάρισε οτι κάνει upconversion στα 1080i...

Reaction score
1
Τάσσο,

Είμαι κάτοχος του μικρότερου DTH252E (το οποίο αγόρασα περίπου 80€ σαν προσωρινή λύση μέχρι να βρεθεί ο "νικητής" μεταξύ HD-DVD vs Blue-Ray) και το έχω συνδέσει σε μία 32" Toshiba με HDMI καλώδιο Vivanco Prowire (επίχρυσο).

Έχοντας δει μερικές-λίγες ταινίες (κυρίως λόγω φόρτου εργασίας) τα συμπεράσματά μου είναι τα εξής:
1. Το μηχάνημα είναι "τίμιο" για τα χρήματα που μου ζήτησε (εξάλλου όλα αυτά τα μηχανήματα στην ουσία είναι κινέζικης προέλευσης, απλά τα κουτιά και τα ονόματα αλλάζουν για ευνόητους λόγους...),
2. Όντως μπορεί να κάνει upconversion σε 1080i,
3. Αν πρόκειται να δεις ταινίες από εφημερίδες, περιοδικά ή και κάποιες από καταστήματα ενοικιάσεων (dvd-clubs) το αποτέλεσμα θεωρώ ότι μάλλον μπορεί να σε απογοητεύσει λόγω της κακής ποιότητας των dvd (κακές αντιγραφές),
4. Αν δείς ταινία γνήσια-αγορασμένη από εταιρεία (εγώ π.χ. είδα τον "Τελευταίο Σαμουραί") το αποτέλεσμα-εικόνα είναι πάρα πολύ καλό.

Πάντως, αν είναι να ανέβεις σε αυτό το ύψος χρημάτων γιατί δεν βάζεις κάτι παραπάνω (γύρω στα 150€) για να πάρεις ένα Pioneer ή ένα Sony?
Σαφώς καλύτερα μηχανήματα και σίγουρα ποιοτικότερα :wink:

Reaction score
0
ευχαριστώ παιδια για τις γνώμες σας.........

αν όντως τα sony και pioneer είναι σ αυτά περίπου τα χρήματα...ίσως καταλήξω σ' αυτά

πάντως χθες είδαμε ταινία με συνδεδεμένο hdmi καλώδιο και είχε πολύ ωραία εικόνα....επίσης μου αρέσει πολύ και το design του

όντως πάει μέχρι 1080...
η ερώτησή μου είναι ....για ταινίες από video club και γενικά ταινίες ποιά ανάλυση θα πρέπει να επιλέγει κανείς για το hdmi

εννοώ ότι από τη στιγμή που έχει διάφορες επιλογές 576/720/1080....ποιά είναι η ιδανική? ή απλά το αφήνει κανείς στα 1080 και ότι δείξει έδειξε?

Reaction score
1
tassos33 said:
η ερώτησή μου είναι ....για ταινίες από video club και γενικά ταινίες ποιά ανάλυση θα πρέπει να επιλέγει κανείς για το hdmi
εννοώ ότι από τη στιγμή που έχει διάφορες επιλογές 576/720/1080....ποιά είναι η ιδανική? ή απλά το αφήνει κανείς στα 1080 και ότι δείξει έδειξε?
Τάσσο, όπως σου είπα αν πρόκειται για ταινείες από vc, αλλά και γενικότερα άστο στα 1080 και το μηχάνημα θεωρητικά θα σου δώσει ό,τι καλύτερο μπορέσει.
Δυστυχώς σε αυτές τις ταινίες παίζει μεγάλο ρόλο η ποιότητα εγγραφής (αντιγραφής) οπότε δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος :?

Πάντως μία άλλη λύση είναι να βάζεις λίγο την ταινία να παίξει και να πειραματιστείς ποιά ανάλυση σου ταιριάζει καλύτερα.
Είναι ίσως λίγο ποιό κουραστικό, αλλά τουλάχιστον θα δεις μιά ταινία με τον τρόπο που σε ευχαριστεί καλύτερα. :wink:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
tassos33 said:
ευχαριστώ!

αλήθεια όντως τα thomson είναι κινέζικα...? νόμιζα είναι γαλλικά....
Γαλλικά είναι αλλά κατασκευάζονται στην Κίνα όπως άλλωστε κάνουν πολλές μεγάλες εταιρίες...

Reaction score
0
τελικά το πήρα....

έχει επιλογή για 1080 στα 50Hz kai 1080 στα 60 Hz.....

σε ποιά επιλογή να το βάλω για τη Sony Bravia 32"?

Reaction score
0
Καλησπέρα το συγκεκριμένο ψήνομαι και εγώ να το πάρω.Το βρήκα 109,90 στο http://www.technix.gr/. Η ερώτηση είναι η εξής.Τι chipset χρησιμοποιεί;Αν έχει mediateκ όλα καλά.Αν έχει κάποιο άλλο υπάρχει πρόβλημα στην υποστήριξη ελληνικών χαρακτήρων στην αναπαραγωγή divx με ξεχωριστό αρχείο υποτίτλων.Δοκίμασες να το βάλεις να παίξει divx με ελληνικούς υποτίτλους;To 252 που πήρα για μια ξαδέρφη μου ήταν μια χαρά -ελέω mediatek- και του αναβάθμισα και το firmware.Το είχα πάρει από mediamarkt 69 euro αλλά ήταν το τελευταίο κομάτι και δεν ξέρω αν θα ξαναφέρουν.
Περιμένω εναγωνίως τα σχόλιά σας.
Επίσης θα ήθελα τυχον προτάσεις για player με HDMI και Divx γιατί το Toshiba sd-350 που έχω μου έχει βγάλει την ψυχή μιας και αργεί πάρα πολύ μέχρι να διαβάσει το δισκάκι και αρκετές φορές βγάζει error.Η τιμή δεν θα ήθελα να ξεφεύγει από τα 150 ευρώ.Επίσης και κάτι τελευταίο.Ποιά η γνώμη σας για το http://www.oppodigital.com/dv970hd/dv970hd.html συγκεκριμένο και που το βρίσκουμε στην Ελλάδα;
Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο και τις πολλές ερωτήσεις αλλά έιμαι πάνω στη βράση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Reaction score
174
ambientc said:
;To 252 που πήρα για μια ξαδέρφη μου ήταν μια χαρά -ελέω mediatek- και του αναβάθμισα και το firmware.
τι ακριβως προσφερει το mediatek και γιατι το θεωρεις συν? και πως/που του εκανες αναβαθμιση?

Reaction score
0
Υπάρχει πρόγραμμα και κάποιοι έλληνες και όχι μόνο που ενσωματώνουν στο αρχικό Firmware την ελληνική γραμματοσειρά έτσι ώστε να εμφανίζονται σωστά οι ελληνικοί υπότιτλοι σε αρχεία divx όπου οι υπότιτλοι δεν είναι ενσωματωμένοι στην ταινία αλλά βρίσκονται σε διαφορετικό αρχείο.
Εδώ http://www.insomnia.gr/ifiles/index.php?act=view&id=169 το Firmware στο οποίο αναφέρθηκα και οι οδηγίες αναβάθμισης είναι κάπως έτσι http://dvd.stuff.gr/forum/viewtopic.php?p=43760#43760

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
ambientc said:
Καλησπέρα το συγκεκριμένο ψήνομαι και εγώ να το πάρω.Το βρήκα 109,90 στο http://www.technix.gr/. Η ερώτηση είναι η εξής.Τι chipset χρησιμοποιεί;Αν έχει mediateκ όλα καλά.Αν έχει κάποιο άλλο υπάρχει πρόβλημα στην υποστήριξη ελληνικών χαρακτήρων στην αναπαραγωγή divx με ξεχωριστό αρχείο υποτίτλων.Δοκίμασες να το βάλεις να παίξει divx με ελληνικούς υποτίτλους;To 252 που πήρα για μια ξαδέρφη μου ήταν μια χαρά -ελέω mediatek- και του αναβάθμισα και το firmware.Το είχα πάρει από mediamarkt 69 euro αλλά ήταν το τελευταίο κομάτι και δεν ξέρω αν θα ξαναφέρουν.
Περιμένω εναγωνίως τα σχόλιά σας.
Επίσης θα ήθελα τυχον προτάσεις για player με HDMI και Divx γιατί το Toshiba sd-350 που έχω μου έχει βγάλει την ψυχή μιας και αργεί πάρα πολύ μέχρι να διαβάσει το δισκάκι και αρκετές φορές βγάζει error.Η τιμή δεν θα ήθελα να ξεφεύγει από τα 150 ευρώ.Επίσης και κάτι τελευταίο.Ποιά η γνώμη σας για το http://www.oppodigital.com/dv970hd/dv970hd.html συγκεκριμένο και που το βρίσκουμε στην Ελλάδα;
Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο και τις πολλές ερωτήσεις αλλά έιμαι πάνω στη βράση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Όσο και αν έψαξα δεν βρήκα τι chip φοράει το συγκεκριμένο player...

Όσο για το oppo έχει πολύ καλή εικόνα... αλλά δεν ξέρω τι κάνει σε divx...

Reaction score
0
Αν μπορείς να ανέβεις μεχρι τα 150-160 Ευρώ δες τα pioneer 696 η το sony NS76

Αριστη εικονα, παίζουν τα πάντα (+ divx με ελλ. υπότιτλους) και πολύ καλές κατασκευές τηρουμένων των αναλογιών...

Περιμένοντας το νικητή (BlueRay/Hd-dvd) εγώ κατέληξα στο Pioneer και ειμαι υπερ-ευχαριστημένος..

Reaction score
0
Ήδη παρείγγειλα το Oppo.Ευχαριστώ πάντως για τις προτάσεις.Τώρα όσον αφορά το 696 έχω ακούσει και εγώ πολύ καλά λόγια.Για το Sony πάντως υπάρχουν κάποιες ενστάσεις που αφορούν το μέγεθος της γραμματοσειράς στους υποτίτλους των Divx αρχείων(είναι πολύ μικρά).

Reaction score
0
μολις αγορασα το dth265e απο mediamarkt 79€
οταν το αναβω μου λεει HELLO και μενει εκει......ευγενικοτατο...
δεν κανει τοποτα αλλο...
τους το παω πισω και βλεπουμε...

Reaction score
0
μολις αγορασα το dth265e απο mediamarkt 79€
οταν το αναβω μου λεει HELLO και μενει εκει......ευγενικοτατο...
δεν κανει τοποτα αλλο...
τους το παω πισω και βλεπουμε...

Παιδιά, όταν δίνουμε 1000+ Ευρώ για τηλεόραση ειναι κρίμα να μην παίρνουμε ένα καλό upscale DVD που θα αναδείξει τις αρετές της (μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο HD). Για μένα οι μόνες σοβαρές επιλογές στην κατηγορία μεχρι 160 Ευρώ είναι το Pioneer 696 και κατά δεύτερο λόγο το Sony NS76 . Δεκάδες φορουμς και εκατοντάδες χρήστες και κριτικές περιοδικών το προσυπογράφουν και δεν μπορεί να τρελάθηκαν ολοι..

Thomson, LG, Funai και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις δεν παίζουν και είναι κρίμα για 40-50 ευρώ να μην παίρνουμε το καλύτερο στην κατηγορία

Ta Oppo ειναι καλά αλλά λιγο ακριβοτερα νομιζω...

Reaction score
0
Παιδιά, όταν δίνουμε 1000+ Ευρώ για τηλεόραση ειναι κρίμα να μην παίρνουμε ένα καλό upscale DVD που θα αναδείξει τις αρετές της (μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο HD). Για μένα οι μόνες σοβαρές επιλογές στην κατηγορία μεχρι 160 Ευρώ είναι το Pioneer 696 και κατά δεύτερο λόγο το Sony NS76 . Δεκάδες φορουμς και εκατοντάδες χρήστες και κριτικές περιοδικών το προσυπογράφουν και δεν μπορεί να τρελάθηκαν ολοι..

Thomson, LG, Funai και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις δεν παίζουν και είναι κρίμα για 40-50 ευρώ να μην παίρνουμε το καλύτερο στην κατηγορία

Ta Oppo ειναι καλά αλλά λιγο ακριβοτερα νομιζω...
Εχεις απολυτο δικιο..
Για την ιστορια μου ξανακολλησε το DTH265E και το πηγα για service αφου ειναι ακομα μεσα στην εγγυηση,αφου περασαν 20 μερες μου ειπαν οτι εναι ετοιμο οταν το παραλαβα ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα(μου ελεγε hello και τιποτα αλλο δεν γινοταν...)
στο μαγαζι μειναν αφωνοι και το ξαναστειλαν πισω ζητωντας αυτη τη φορα πιστωση...
την συνεχεια την αναμενω...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis