THX Chief Scientist: ...too late for Blu-ray

Reaction score
5
http://www.dvdtown.com/news/thx-chief-scientist-its-too-late-for-blu-ray/5379

By Henning Molbaek
FIRST ONLINE Mar 25, 2008
Laurie Fincham, Chief Scientist at THX, talks to Home Cinema Choice Magazine about Blu-ray's chances to become a dominant format of the future.

After HD DVDs demise the UK Magazine asked him for a comment. "Personally, I think it's too late for Blu-ray. I think consumers will only become interested in replacing DVD when HD movies becomes available on flash memory. Do we really need another spinning format?" he told the magazine.

"In the future I want to be able to carry four to five movies around with me in a wallet, or walk into a store and have someone copy me a movie to a USB device. Stores will like that idea, because it's all about having zero inventory. I don't want to take up shelf space with dozens of HD movies."

"By the time Blu-ray really finds a mass market, we will have 128GB cards. I would guess that getting studios to supply movies on media cards, or offer downloads, will be a lot easier than getting them to sign up to support a disc format." he concluded.

Hopefully Lucas Film don't listen too much to their old friends at THX or we might never see Star Wars on a HD disc format like Blu-ray.

Source: Home Cinema Choice Magazine (May 2008)

Reaction score
0
I think consumers will only become interested in replacing DVD when HD movies becomes available on flash memory. Do we really need another spinning format?" he told the magazine.

"In the future I want to be able to carry four to five movies around with me in a wallet, or walk into a store and have someone copy me a movie to a USB device. Stores will like that idea, because it's all about having zero inventory. I don't want to take up shelf space with dozens of HD movies."

"By the time Blu-ray really finds a mass market, we will have 128GB cards. I would guess that getting studios to supply movies on media cards, or offer downloads, will be a lot easier than getting them to sign up to support a disc format." he concluded.
No agenda there at all :121:

Το Video on demand και τα downloads είναι απειλή για το μέλλον του Blu-ray, η μνήμη flash δεν θα το έλεγα...
Γιατί να πας στο μαγαζί να σου "γεμίσουν" το stick αν μπορείς να κατεβάσεις το υλικό από το σπίτι; Αφού πας που πας, παίρνεις και το δισκάκι...

Reaction score
5
Να πάρεις το δισκάκι; Γιατί; Ενα memory card είναι πιο γρήγορο, πιο φθηνό, μεταφέρεται πιο εύκολα και είναι και πιο γρήγορο.

Reaction score
0
και όπως πάντα θα βρεθεί και ένας τρόπος να το κλειδώνουν για να παίζει μόνο για συγκεκριμένο αριθμό ημερών! (ε, και μετά και ένας τρόπος για να σπάει αυτό το κλείδωμα!)

Reaction score
0
Να πάρεις το δισκάκι; Γιατί; Ενα memory card είναι πιο γρήγορο, πιο φθηνό, μεταφέρεται πιο εύκολα και είναι και πιο γρήγορο.
Δεν βλέπω το νόημα του να πάω στο μαγαζί και να μου το "γεμίσουν". Αν μπορώ να το κάνω από το σπίτι έχει καλώς αλλιώς meh...

Το πιο γρήγορο το είπες δύο φορές αλλά τί χρησιμότητα έχει στις ταινίες;

Reaction score
2
Χ@#$)!$ η Sony για τον τύπο της THX...

Μόνο για συναισθηματικούς λόγους,και πείτε με "νοσταλγό" προτιμώ τα blu ray από της micro sd HD SUPER DUPER 100GB!!!!

Συμφωνώ βέβαια πως αν απειληθεί από κάποιον το blu ray σίγουρα ο κάποιος θα είναι το video on demand!Σε καμία περίπτωση οι κάρτες μνήμης!

Reaction score
1
Απάντηση: Re: THX Chief Scientist: ...too late for Blu-ray

Ερώτηση:
Πόσο πιό γρήγορο από το
1. παίρνω την (DVD, HDDVD, BluRay, χψRay) ταινία από το ράφι,
2. πληρώνω τα 2 €
3. και έφυγα
μπορεί να είναι;;; Με τι ταχύτητα και με ποιά τεχνολογία θα μεταφέρονται 30-40GB σε 45 sec?

Νομίζω οτι επί του κοντινού μέλλοντος δεν παίζει τέτοιο ενδεχόμενο...
Άσε που άμα σου πέσει το δισκάκι κάτω (εντός του κουτιού του) δεν τρέχει τίποτα, ενώ αν πέσει ο σκληρός ή η κάρτα μνήμης...

Reaction score
2
Ίσως να τα δίνουν με ήδη περασμένη την ταινία μέσα αλλά νομίζω ότι η συζήτηση παίρνει τροπή επιστημονικής φαντασίας!

Όσο για το πιο φθηνό νόμίζω πως ο τύπος της THX προφανώς αστειευόταν!!!

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Re: THX Chief Scientist: ...too late for Blu-ray

Ερώτηση:
Πόσο πιό γρήγορο από το
1. παίρνω την (DVD, HDDVD, BluRay, χψRay) ταινία από το ράφι,
2. πληρώνω τα 2 €
3. και έφυγα
μπορεί να είναι;;; Με τι ταχύτητα και με ποιά τεχνολογία θα μεταφέρονται 30-40GB σε 45 sec?

Νομίζω οτι επί του κοντινού μέλλοντος δεν παίζει τέτοιο ενδεχόμενο...
Άσε που άμα σου πέσει το δισκάκι κάτω (εντός του κουτιού του) δεν τρέχει τίποτα, ενώ αν πέσει ο σκληρός ή η κάρτα μνήμης...
Αγνοείς το γεγονός ότι μια κάρτα μνήμης δεν παθαίνει σχεδόν τίποτα, ακόμα και αν πατηθεί, πλυθεί ή πεταχτεί από τον 5ο όροφο. Έχω ένα USB stick που το πάτησαν με αυτοκίνητο και δούλευε. Ένα δισκάκι;
Επίσης, το σενάριο με το videoclub προϋποθέτει ότι κάποιος θα μπει σε ένα αυτοκίνητο και θα πάει και θα γυρίσει, εν μέσω βροχής και κρύου. Νταξ, μπορεί να μένεις και δίπλα στο vclub. Αλλά οι περισσότεροι δεν μένουν. Το ότι φθίνουν τα vclubs γύρω μας, είναι απόδειξη ότι είναι επάγγελμα με ημερομηνία λήξης.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: THX Chief Scientist: ...too late for Blu-ray

Αγνοείς το γεγονός ότι μια κάρτα μνήμης δεν παθαίνει σχεδόν τίποτα, ακόμα και αν πατηθεί, πλυθεί ή πεταχτεί από τον 5ο όροφο. Έχω ένα USB stick που το πάτησαν με αυτοκίνητο και δούλευε. Ένα δισκάκι;
Επίσης, το σενάριο με το videoclub προϋποθέτει ότι κάποιος θα μπει σε ένα αυτοκίνητο και θα πάει και θα γυρίσει, εν μέσω βροχής και κρύου. Νταξ, μπορεί να μένεις και δίπλα στο vclub. Αλλά οι περισσότεροι δεν μένουν. Το ότι φθίνουν τα vclubs γύρω μας, είναι απόδειξη ότι είναι επάγγελμα με ημερομηνία λήξης.
Δεν διαφωνώ με τα downloads και οτι προς τα εκεί πάει το πράγμα είναι φανερό. Με την rewritable εκδοχή του videoclub έχω ενστάσεις...

Όσο για την αντοχή των usb sticks, ναι σιγά σιγά βγαίνουν μοντέλα με ανθεκτικότητα (τιτάνιο κλπ...). Ωστόσο, και ένα δισκάκι αν το πετάξεις ...από τον 5ο μέσα στη θήκη του μάλλον δεν θα πάθει κάτι. Προσωπικά usb μου έπεσε απο τα χέρια σε τσιμέντο και... παρέδωσε το πνεύμα. Δεν ξέρω αν εγώ ήμουν ο άτυχος ή εσύ ο τυχερός...

Τώρα, όσο για το πλύσιμο που αναφέρεις, επίτρεψέ μου να διατηρήσω τις επιφυλάξεις μου, εκτός κι αν είναι ειδική έκδοση, με λαστιχένια προστατευτικά κλπ. Όχι βέβαια ότι ένα δισκάκι θα ήταν τέρας ανθεκτικότητας στο συγκεκριμένο θέμα...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: THX Chief Scientist: ...too late for Blu-ray

Συμφωνώ αλλά και το stick που πας και στο γεμίζουν η ίδια ιδέα δεν είναι περίπου; Ακόμα και αν το κάνουν σε στυλ ΑΤΜ δεν το βλέπω να πιάνει προσωπικά. Σαν ιδέα μου φέρνει στο μυαλό μεσοβέζικη λύση τύπου Advantix...

Παρεμπιπτόντως το Blu-ray έχει αρχίσει να πλησιάζει το 10% των πωλήσεων του DVD σε νέες κυκλοφορίες και παρουσιάζει μεγάλη άνοδο πωλήσεων μετά το τέλος της διαμάχης με το HD-DVD.

Reaction score
5
Γιατί να σου γεμίζουν το stick και να μην νοικιάζεις το stick;

Μικρότερο όγκος, λιγότερη κατανάλωση ρεύματος, καθόλου μηχανικά μέρη...

Reaction score
1
Απάντηση: Re: THX Chief Scientist: ...too late for Blu-ray

Γιατί να σου γεμίζουν το stick και να μην νοικιάζεις το stick;

Μικρότερο όγκος, λιγότερη κατανάλωση ρεύματος, καθόλου μηχανικά μέρη...
Πόσο κόστος (χοντρική, σε βιομηχανική παραγωγή για πολλά κομμάτια) έχει ένα στικ πχ.25GB και πόσο ένα αντίστοιχο δισκάκι;

(αλήθεια υπάρχουν σήμερα στικ 25 γιγα ή απλώς συζητάμε για να συζητάμε;)

Reaction score
1
To να σου γεμίζουν το stick με 20-40Gb θα παίρνει αρκετή ώρα....τουλάχιστον ένα 15λεπτο με σημερινή τεχνολογία άρα μάλλον δεν....

Προσωπικά προτιμώ το download.

Mε ταχύτητες γύρω στα 12Μbit κατεβάζεις ένα μέσα 6-8 ώρες. Κάνω ένα search βράδυ, διαλέγω τι θέλω να δω και το βάζω να κατέβει. Μέχρι το πρωί το έχω για να το δω.

Θα μου άρεσε μια online υπηρεσία video club, που διαλέγεις από το αρχείο τους τι θες να δεις την επόμενη βδομάδα ας πούμε και με ένα downloader στο PC σου, προγραμματίζει και κατεβάζει τις επιλογές σου.

Reaction score
0
Υπάρχουν ακόμη και αυτοί που εξακολουθούν να χειρίζονται με δυσκολία ένα απλό DVD-player ή να καταλάβουν τα μενού επιλογών) και ένα τεράστιο ποσοστό εν-δυνάμει πελατών που δεν ασχολούνται με internet & downloads. Τα δισκάκια θα χρειάζονται γιατί έχουν κοινό για αρκετά χρόνια (παίρνω δισκάκι, ανοίγω συρταράκι, βάζω δισκάκι, κλείνω συρταράκι, κάθομαι καναπέ, πατάω δεξί βελάκι, τέλος)

Reaction score
2.586
Υπάρχουν ακόμη και αυτοί που εξακολουθούν να χειρίζονται με δυσκολία ένα απλό DVD-player ή να καταλάβουν τα μενού επιλογών) και ένα τεράστιο ποσοστό εν-δυνάμει πελατών που δεν ασχολούνται με internet & downloads. Τα δισκάκια θα χρειάζονται γιατί έχουν κοινό για αρκετά χρόνια (παίρνω δισκάκι, ανοίγω συρταράκι, βάζω δισκάκι, κλείνω συρταράκι, κάθομαι καναπέ, πατάω δεξί βελάκι, τέλος)
Αυτό μπορεί και να μή χρειάζεται...
Σωστά.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.019
Members
38.637