tidal speakers

Reaction score
684
Απάντηση: tidal speakers

Αν είναι τόση καλή, τι λένε τα εισαγωγικά μοντέλα της;

Ευαισθησία, αντίσταση ελάχιστη;

Σίγουρα χρειάζεται κι ένας δεύτερος προυπολογισμός
για την οδήγηση.
θελουν καλα συνοδα γιατι ειναι πολυ αποκαλυπτικα ηχεια....

οτι βαλεις απο πισω το ακους σε ακραιο βαθμο....

Ευαισθησια 86-88 db σταθερη αντισταση στα 6 Ohm εαν δε κανω λαθος....

Οσο για τα εισαγωγικα μοντελα, ενα απο τα πρωτα Piano Cera το πηρε ενας αμερικανος που μιλαω στο Audiogon (γραφει με το ψευδωνυμο Linkster) και απλα λεει οτι ειναι το καλυτερο ηχειο που εχει ακουσει ποτε ανεξαρτητως τιμης.
Προηγουμενως ειχε καποιο Avalon

Reaction score
150
Re: Απάντηση: tidal speakers

θελουν καλα συνοδα γιατι ειναι πολυ αποκαλυπτικα ηχεια....

οτι βαλεις απο πισω το ακους σε ακραιο βαθμο....

Ευαισθησια 86-88 db σταθερη αντισταση στα 6 Ohm εαν δε κανω λαθος....

Οσο για τα εισαγωγικα μοντελα, ενα απο τα πρωτα Piano Cera το πηρε ενας αμερικανος που μιλαω στο Audiogon (γραφει με το ψευδωνυμο Linkster) και απλα λεει οτι ειναι το καλυτερο ηχειο που εχει ακουσει ποτε ανεξαρτητως τιμης.
Προηγουμενως ειχε καποιο Avalon

Δεν ξέρω αν τα πήρες ακόμη αλλά αφού τα γουστάρεις τελειώνει εκεί!

Εγώ κάποια στιγμή θα πάω να τα ξανακούσω πάντως.

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: tidal speakers

Δεν ξέρω αν τα πήρες ακόμη αλλά αφού τα γουστάρεις τελειώνει εκεί!

Εγώ κάποια στιγμή θα πάω να τα ξανακούσω πάντως.
οχι δε τα πηρα (ακομα).... αλλα πηγαινω κατα διαστηματα να τα ακουσω...

προσανατολιζομαι παντως στα Piano Cera γιατι το Contriva ειναι ψιλοτεραστια...

τα Contriva μαλλον θα τα δουμε στο σπιτι αλλου συμφορουμιτη καποια στιγμη στο μελλον...

εαν πας για ακροαση επικοινωνησε μαζι μου να παμε παρεα...

Reaction score
684

ποιος θα αναλαβει το project να φτιαξει Tidal DIY?

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: tidal speakers

οχι δε τα πηρα (ακομα).... αλλα πηγαινω κατα διαστηματα να τα ακουσω...

προσανατολιζομαι παντως στα Piano Cera γιατι το Contriva ειναι ψιλοτεραστια...

τα Contriva μαλλον θα τα δουμε στο σπιτι αλλου συμφορουμιτη καποια στιγμη στο μελλον...

εαν πας για ακροαση επικοινωνησε μαζι μου να παμε παρεα...

Οκ θα σου πω..αν και δυστυχώς θα μου αρέσουν! χεχε!

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357

αυτό το κρος είναι καλύτερο των τιντάλ!
Χωρίς να έχω ακούσει τα ηχεία, απλά βλέπω το cross πολύ πρόχειρο! οι κολλήσεις τελείως ερασιτεχνικές!τι ζητάνε για αυτό το ηχείο?δεν αμφιβάλω ότι μπορεί να παίζει πολύ καλά,αλλά ........!!

Reaction score
29.517

Tα άκουσα χθες στον έλληνα αντιπρόσωπο και ομολογώ οτι εντυπωσιάστηκα.
Εξαίρετες και διαυγείς μεσαίες πολύ καθαρές υψηλές , και τώρα το μπασσο.
Ελαφρά μπουμπουνιστό.Ισως γιατί εχω συνηθίσει άλλου είδους μπάσσο , πιο καθαρό και κρουστό, χωρίς ουρά.Μικρή μεν , ουρά δε. Αισθητικά δεν μου είπαν κάτι , ούτε στον φίλο που τα ακούσαμε μαζί.Παρόλα αυτά με προσεγμένες ηχογραφήσεις το ηχείο είναι ολοζώντανο .Πάντα υπάρχουν και οι υποκειμενικές απόψεις , αλλά δεν θα τις εκθέσω εδω τώρα.Αυτό που άκουσα ήταν το μοντέλο με τα 2 8ιντσα ενα 6,1/2 μισάρι και το tweeter ανεστραμένου θόλου. 6ωμο με κοντά στα 89db ευαισθησία , με πολύ μεγάλη καμπίνα και ακόμη μεγαλύτερο βάρος 160κιλά.
Αυτό που με χάλασε πάρα πολύ ήταν η τιμή , 26000 ευρώ.

Reaction score
10

Αυτό που με χάλασε πάρα πολύ ήταν η τιμή , 26000 ευρώ.
Aπό αυτό που άκουσες και από την εμπειρία που έχεις από τιμές στο χώρο του hifi θεωρείς ότι θα έπρεπε να είναι φτηνότερα?

Reaction score
29.517

Οχι δε λεω αυτό , ισα ισα που υπάρχουν διάφοροι " απατεώνες " που ζητάνε πολύ περισσότερα χρήματα για ηχεία που ούτε καν ακούγονται.
Απλά όπως και να το κάνουμε τα 26κ και τα 32κ , που κάνουν εξω είναι ενα ζόρικο νούμερο.
Τώρα απο την άλλη ναι θα μπορούσαν να εχουν πιο γήινες τιμές και να πουλάνε πιο πολλά ζευγάρια.Δε νομίζω οτι η πραγματική αξία του ηχείου είναι αυτή.
Και ούτε βέβαια των focal utopia τα 110κ που ζητάνε.

Reaction score
10

Οχι δε λεω αυτό , ισα ισα που υπάρχουν διάφοροι " απατεώνες " που ζητάνε πολύ περισσότερα χρήματα για ηχεία που ούτε καν ακούγονται.
Απλά όπως και να το κάνουμε τα 26κ και τα 32κ , που κάνουν εξω είναι ενα ζόρικο νούμερο.
Τώρα απο την άλλη ναι θα μπορούσαν να εχουν πιο γήινες τιμές και να πουλάνε πιο πολλά ζευγάρια.Δε νομίζω οτι η πραγματική αξία του ηχείου είναι αυτή.
Και ούτε βέβαια των focal utopia τα 110κ που ζητάνε.
Eγώ πάλι δεν πιστεύω ότι με 25.000Ε παίρνεις κάτι καλύτερο. Ούτε με 40.000Ε για να σου πω την αλήθεια. Αλλά αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη, σαφέστατα κάποιος άλλος μπορεί να πιστεύει κάτι διαφορετικό. :126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.774

Eγώ πάλι δεν πιστεύω ότι με 25.000Ε παίρνεις κάτι καλύτερο. Ούτε με 40.000Ε για να σου πω την αλήθεια. Αλλά αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη, σαφέστατα κάποιος άλλος μπορεί να πιστεύει κάτι διαφορετικό. :126:
Προσωπικά, νομίζω πως τα Magnepan 20.1, που είναι σε λιγότερο από τη μισή τιμή έξω, είναι καλύτερα ηχεία συνολικά, με ένα μικρό μόνο περιορισμό, που οφείλεται στον τρόπο * αναπαραγωγής των χαμηλών συχνοτήτων. Φυσικά, με τη χρηματική διαφορά μεταξύ τους, προφανώς αυτή την ιδιαιτερότητα την τροποποιείς αναλόγως γούστων με την προσθήκη ενός σαμπ, με τρόπο λειτουργίας της επιλογής σου.

* Δε μιλάω για ποσότητα, ούτε για έκταση χαμηλών, όπου το ηχείο υπεραρκεί. Το έχω αναλύσει αρκετά παλιότερα.

---------------

Από την άλλη μεριά, τα "όπλα" τύπου Klein & Hummel, που επίσης είναι πολύ πιο φτηνά, επίσης είναι καλύτερα ηχεία συνολικά. Αυτό το δεύτερο, δεν είναι προσωπική μου άποψη, σε στυλ :ΙΜΗΟ. Δεν είναι "προσωπική εκτίμηση" το αντικειμενικό..... Απλά είναι εκτός της λογικής της ξεδιάντροπης υπερκοστολόγησης του Hi-End.

Reaction score
150
Αν τα κρίνεις από πλευράς κόστους κατασκευής να θα έπρεπε να είναι φθηνότερα από ένα αυτοκίνητο με 30,000 εξαρτήματα που βγαίνει από εργοστάσιο δισεκατομυρίων ευρώ.

Καμία τεχνική δυσκολία δεν έχει η κατασκευή τους και κανένα τεχνολογικά ανεπτυγμένο εργαλείό δεν απαιτει. Ξέρω εταιρεία επεξεργασιας ξύλου στην Ελλάδα με σαφώς ακριβοτερα και εντυπωσιακότερα εργαλεία και έργα όπως π.χ. Μεγαρο Μουσικής κτλ κτλ...

Τεχνικά λοιπό μιλάμε και ¨Κυτιο" με παρα παρα παρα πολύ καλή βαφή - εξαιρετική λακα θα έλεγα.
Κατασκευαστικά όμως αν και τανκς τεχνικά είναι απλά μια κούτα. Δηλαδή για τόσα λεφτά αισθητικά είναι ένα αδιάφορο αντικείμενο.

Το μεράκι όλο και η γνώση ειναι στο υπολογισμό της καμπίνας για τις μονάδες που φορά και στο πως αποδίδει.

Αν το κρίνεις ηχητικά τότε καλά κάνουν και χρεώνουν τόσο και θα μπορούσαν και περισσότερα.

Θα πρέπει όμως να ξέρετε ότι έρχεται με θηριώδεις flight cases μεταλλικές για τη μεταφορά του η οποίες σίγουρα κοστίζουν κάτι και αυτές μιας και τις κατασκευάζουν οι ίδιοι απ'οσο ξέρω και είναι heavy duty ώστε να αντέχουν τα 145 κιλά (περίπου) του ηχεία.

Τώρα οι πυκνωτές, οι μπόρνες οι οδηγοί και τα λοιπά σίγουρα δεν είναι φθηνά και δεν τα κατασκευάζουν οι ίδιοι.

Το θέμα είναι το εξής θα τα αγόραζα? Ναι υπό την προυπόθεσξ ότι θα κρατούσα και τα δικά μου και αν τα αγόραζα θα αγόραζα τα Contriva Diacera που έχουν 35,000 ευρώ γιατί μου αρέσει πάντα να έχω το τοπ μοντέλο μιας σειράς.

Το θετικό βέβαια είναι ότι αν πάρεις τα "απλά" Contriva υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης κόστους όσο η διαφορά, δηλαδή 9.000 Ευρώ.

Μακάρι να το έκαναν κι άλλες εταιρείες αυτό...

Κλείνωντας θέλω να πω ότι τα ηχεία είναι εξαιρετικά μεν, αλλά παίζουν με καμια 50-60αρια χιλιάδες ευρώ ηλεκτρονικά δε.Θα ήθελα με τα ίδια ηλεκτρονικά να παίξω και τα δικά μου και μετά να αποφασίσω...αλλά δυστυχώς δεν γίνεται.

Reaction score
10
Αν τα κρίνεις από πλευράς κόστους κατασκευής να θα έπρεπε να είναι φθηνότερα από ένα αυτοκίνητο με 30,000 εξαρτήματα που βγαίνει από εργοστάσιο δισεκατομυρίων ευρώ.

Καμία τεχνική δυσκολία δεν έχει η κατασκευή τους και κανένα τεχνολογικά ανεπτυγμένο εργαλείό δεν απαιτει. Ξέρω εταιρεία επεξεργασιας ξύλου στην Ελλάδα με σαφώς ακριβοτερα και εντυπωσιακότερα εργαλεία και έργα όπως π.χ. Μεγαρο Μουσικής κτλ κτλ...

Τεχνικά λοιπό μιλάμε και ¨Κυτιο" με παρα παρα παρα πολύ καλή βαφή - εξαιρετική λακα θα έλεγα.
Κατασκευαστικά όμως αν και τανκς τεχνικά είναι απλά μια κούτα. Δηλαδή για τόσα λεφτά αισθητικά είναι ένα αδιάφορο αντικείμενο.

Το μεράκι όλο και η γνώση ειναι στο υπολογισμό της καμπίνας για τις μονάδες που φορά και στο πως αποδίδει.

Αν το κρίνεις ηχητικά τότε καλά κάνουν και χρεώνουν τόσο και θα μπορούσαν και περισσότερα.

Θα πρέπει όμως να ξέρετε ότι έρχεται με θηριώδεις flight cases μεταλλικές για τη μεταφορά του η οποίες σίγουρα κοστίζουν κάτι και αυτές μιας και τις κατασκευάζουν οι ίδιοι απ'οσο ξέρω και είναι heavy duty ώστε να αντέχουν τα 145 κιλά (περίπου) του ηχεία.

Τώρα οι πυκνωτές, οι μπόρνες οι οδηγοί και τα λοιπά σίγουρα δεν είναι φθηνά και δεν τα κατασκευάζουν οι ίδιοι.

Το θέμα είναι το εξής θα τα αγόραζα? Ναι υπό την προυπόθεσξ ότι θα κρατούσα και τα δικά μου και αν τα αγόραζα θα αγόραζα τα Contriva Diacera που έχουν 35,000 ευρώ γιατί μου αρέσει πάντα να έχω το τοπ μοντέλο μιας σειράς.

Το θετικό βέβαια είναι ότι αν πάρεις τα "απλά" Contriva υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης κόστους όσο η διαφορά, δηλαδή 9.000 Ευρώ.

Μακάρι να το έκαναν κι άλλες εταιρείες αυτό...

Κλείνωντας θέλω να πω ότι τα ηχεία είναι εξαιρετικά μεν, αλλά παίζουν με καμια 50-60αρια χιλιάδες ευρώ ηλεκτρονικά δε.Θα ήθελα με τα ίδια ηλεκτρονικά να παίξω και τα δικά μου και μετά να αποφασίσω...αλλά δυστυχώς δεν γίνεται.

Εννοείται ότι κρίνουμε την τιμή με βάση την αγορά που κινούνται. Φυσικά και τα υλικά δεν έχουν τόσο ρε παιδιά, μην λέμε τα ίδια και τα ίδια (δεν πάει σε σένα αυτό φίλε Jargon).

Reaction score
10

Προσωπικά, νομίζω πως τα Magnepan 20.1, που είναι σε λιγότερο από τη μισή τιμή έξω, είναι καλύτερα ηχεία συνολικά, με ένα μικρό μόνο περιορισμό, που οφείλεται στον τρόπο * αναπαραγωγής των χαμηλών συχνοτήτων. Φυσικά, με τη χρηματική διαφορά μεταξύ τους, προφανώς αυτή την ιδιαιτερότητα την τροποποιείς αναλόγως γούστων με την προσθήκη ενός σαμπ, με τρόπο λειτουργίας της επιλογής σου.

* Δε μιλάω για ποσότητα, ούτε για έκταση χαμηλών, όπου το ηχείο υπεραρκεί. Το έχω αναλύσει αρκετά παλιότερα.

---------------

Από την άλλη μεριά, τα "όπλα" τύπου Klein & Hummel, που επίσης είναι πολύ πιο φτηνά, επίσης είναι καλύτερα ηχεία συνολικά. Αυτό το δεύτερο, δεν είναι προσωπική μου άποψη, σε στυλ :ΙΜΗΟ. Δεν είναι "προσωπική εκτίμηση" το αντικειμενικό.....
Θα το δεκτώ ότι δεν είναι προσωπική άποψη μόλις βρούμε τις μετρήσεις του Tidal και δούμε ότι όντως του K&H είναι καλύτερες. Μέχρι τότε Κώστα αυτό που λες είναι προσωπική άποψη, με βάση τις μετρήσεις έστω. :126:

Reaction score
684

---------------

Από την άλλη μεριά, τα "όπλα" τύπου Klein & Hummel, που επίσης είναι πολύ πιο φτηνά, επίσης είναι καλύτερα ηχεία συνολικά. Αυτό το δεύτερο, δεν είναι προσωπική μου άποψη, σε στυλ :ΙΜΗΟ. Δεν είναι "προσωπική εκτίμηση" το αντικειμενικό..... Απλά είναι εκτός της λογικής της ξεδιάντροπης υπερκοστολόγησης του Hi-End.
ειμαι περιεργος να μαθω τι σε κανει να πιστευεις οτι το Magnepan ειναι συνολικα καλυτερα ηχεια?

το γεγονος οτι μπορει να το βαλεις σε αποσταση 20-30 εκατοστων απο τον πισω τοιχο για παραδειγμα και να παιξει χωρις τα γνωστα μπουμπουνητα αν και εχει τις οπες εκτονωσης πισω
εγω δε το εχω ξανασυναντησει πουθενα (το παραπανω παραδειγμα το εζησα με τα αυτια μου οταν ακουσα το πρωτο Tidal Piano Cera στην Ελλαδα πριν απο μια εβδομαδα). Αυτο και μονο δειχνει ποσο μελετημενο ειναι.

Reaction score
10

ειμαι περιεργος να μαθω τι σε κανει να πιστευεις οτι το Magnepan ειναι συνολικα καλυτερα ηχεια?

το γεγονος οτι μπορει να το βαλεις σε αποσταση 20-30 εκατοστων απο τον πισω τοιχο για παραδειγμα και να παιξει χωρις τα γνωστα μπουμπουνητα αν και εχει τις οπες εκτονωσης πισω
εγω δε το εχω ξανασυναντησει πουθενα (το παραπανω παραδειγμα το εζησα με τα αυτια μου οταν ακουσα το πρωτο Tidal Piano Cera στην Ελλαδα πριν απο μια εβδομαδα). Αυτο και μονο δειχνει ποσο μελετημενο ειναι.
H δείχνει ότι πάσχει λίγο στο χαμηλό, γενικά όλα τα ηχεία με κεραμικά μεγάφωνα είναι εύκολα προσαρμόσιμα στο χώρο. :136:

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: tidal speakers

H δείχνει ότι πάσχει λίγο στο χαμηλό, γενικά όλα τα ηχεία με κεραμικά μεγάφωνα είναι εύκολα προσαρμόσιμα στο χώρο. :136:
ναι να,τι τι να σου πω, επασχε πολυ στο μπασο.
Δεν ανοιγαμε πολυ την ενταση μη φυγει κανα τζαμι...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.841
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo