tidal speakers

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Απάντηση: Re: tidal speakers

Η ουρά στο μπάσο δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα του ηχείου, κάλλιστα μπορεί να φταίει ο χώρος ή μπορεί το ηχείο να υπό-οδηγείται.

Μπραβο γιατρε μου.....ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
684
Απάντηση: Re: tidal speakers

Η ουρά στο μπάσο δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα του ηχείου, κάλλιστα μπορεί να φταίει ο χώρος ή μπορεί το ηχείο να υπό-οδηγείται.
συμφωνω απολυτως.... η οδηγηση και ο χωρος ειναι καθοριστικοι παραγοντες οταν κρινουμε το μπασο του ηχειου....

Reaction score
29.517
Απάντηση: Re: Απάντηση: tidal speakers

παιζουν ρόλο και τα ενισχυτικά.
Σε τι φάση ήταν ο αντιπρόσωπος;
Καλά κατ εμε δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο τα ενισχυτικά.Επαιζε με εναν προ tidal, και εναν τελικό sovereign, ena τρανσπορτ ,dac που δεν θυμάμαι.
Ο δε αντιπρόσωπος σε αφασία θα έλεγα.

Reaction score
29.517
Απάντηση: tidal speakers

Λοιπόν προς όλους τους προλαλήσαντες ,το μπάσσο όντως επηρεάζεται απο τον χώρο.
Ομως ενα μπάσσο που βγαίνει με ουρά απο το ηχείο είτε λόγω υποοδήγησης είτε οτιδήποτε άλλο θα εχει ουρά ούτως η άλλως.
Εγω προτιμώ το μπάσσο του αυλού μου που είναι push-pull σχεδίαση.Πιο γρήγορο πιο κρουστό χωρίς ουρά.Δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια , αλλά ρωτήστε τον στριφτό που τα εχει ακούσει και εχει γράψει για αυτά. Τους αυλούς εννοώ.
Δεν είμαι προκατειλημένος εναντι των tidal το είπα εντυπωσιάστηκα , απο σχεδόν όλα πλην του μπάσσου , α, και της αισθητικής.

Reaction score
29.517

Εεεε να πω και κάτι άλλο , ο χώρος που έπαιζαν τα tidal σαφώς και τα ευνοούσε.
Αν έπαιζαν στον χώρο μου η στον χώρο του σωτήρη (jargon gr) θα έπαιζαν σίγουρα διαφορετικά.Ο χώρος μου είναι περί τα 90 τμ μπορεί και 80 τμ χωρίς το χωλ τις εισόδου , αλλά με αυτό πάει στα 100 σίγουρα μιά και είναι και αυτό μεγάλο3χ5 χαλαρά.
Ο χώρος που παίζουν τα tidal στον σε'ιριο είναι σαφώς πιο μικρός και πιο χαμηλοτάβανος με μπασσοπαγίδες και φροντισμένος ακουστικά.Ο δικός μου είναι ενα σχεδόν τυπικό σαλόνι μεγάλο με δυο σετ καναπέδων και κουρτίνες χαλιά αλλά με ύψος γύρω στα 3 κάτι μέτρα.Το οποίο σημαίνει πολλά κυβικά.Τα οποία πολλά κυβικά ρουφάνε τα db με το καλαμάκι.Και τα βατ εννοείται.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.773

έτσι για να ξέρουμε ποιά αποκαλώ "όπλα".

συνεχίστε...:126:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: tidal speakers

σχεδίαση.Πιο γρήγορο πιο κρουστό χωρίς ουρά.Δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια , αλλά ρωτήστε τον στριφτό που τα εχει ακούσει και εχει γράψει για αυτά.
Αν και αν η ακρόαση ήταν σχετικά εν τάχυ αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν το ότι καταλάβαινες τις χορδές στο μπάσσο μία μία.Κάτι που το έχω ακούσει ΜΟΝΟ με τα Μaggies του Κωσταυτιά και του Νίκου(αν και του Κώστα είναι σε άλλο επίπεδο).

έτσι για να ξέρουμε ποιά αποκαλώ "όπλα".

συνεχίστε...:126:
Είπαμε ρε αυτά είναι για την παραγωγή της μουσικής,όχι για την αναπαραγωγή:138:

Reaction score
150
Κάπου αναφέρθηκε το μπάσσο των τιτντάλ.Εμένα δεν με εντυπωσίασε στο ελάχιστο.
Οι μεσαίες και οι υψηλές τους είναι πολύ καλές διαυγείς και γρήγορες, τώρα για την φάση που έλεγε ο αντιπρόσωπος , μόνο με μετρήσεις μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Εδώ διαφωνούμε με το Γιάννη και τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι έχουμε διαφορετικά γούστα στο μπάσο τελείως.

Εγώ δεν άκουγα ουρές και θα έλεγα ότι είναι απο τα πιο σφιχτά μπάσα που έχω ακούσει κάτι που μου άρεσε και στα δικά μου ηχεία.

Εγώ θα έλεγα ότι το πρόβλημα του Tidal είναι το αντίθετο, δηλαδή δεν έχει αρκετή ουρά είναι overdumped που λένε και στο χωριό μου - χαρακτηριστικό όλων των ηχείων με κεραμικά μεγάφωνα.

Συμφωνώ....και έχω κλείσει είδη δύο ακροάσεις.

Καλά κατ εμε δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο τα ενισχυτικά.Επαιζε με εναν προ tidal, και εναν τελικό sovereign, ena τρανσπορτ ,dac που δεν θυμάμαι.
Ο δε αντιπρόσωπος σε αφασία θα έλεγα.

Τα ηλεκτρονικά έκαναν και 50,000 ευρώ και ειδικά το DAC 9500.

Και εδώ η αποψή μου είναι ότι τα ηλεκτρονικά παίζουν μεγαλύτερο ρόλο απ'ότι πιστεύεις αλλά αυτό έχουμε πει πως θα το τεστάρουμε και στην πράξη. Απλά αυτή τη στιγμή έχω άλλη πεποίθηση.

Reaction score
150

Ομως ενα μπάσσο που βγαίνει με ουρά απο το ηχείο είτε λόγω υποοδήγησης είτε οτιδήποτε άλλο θα εχει ουρά ούτως η άλλως.
Εγω προτιμώ το μπάσσο του αυλού μου που είναι push-pull σχεδίαση.Πιο γρήγορο πιο κρουστό χωρίς ουρά.Δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια , αλλά ρωτήστε τον στριφτό που τα εχει ακούσει και εχει γράψει για αυτά. Τους αυλούς εννοώ.
Δεν είμαι προκατειλημένος εναντι των tidal το είπα εντυπωσιάστηκα , απο σχεδόν όλα πλην του μπάσσου , α, και της αισθητικής.

Ρε συ κάτσε γιατί έχω μπερδευτεί! Τι εννοείς ουρά? Εγώ μόνο ουρά δεν άκουγα κάτι που στο δικό σου ακούω περισσότερο ας πούμε αν και δεν θα χρησιμοποιούσα την λέξη ουρά για την ακρίβεια.

Θα έλεγα ότι τα δικά σου έχουν μπάσο "στρογγυλό" με ένα εφέ blur ενώ εκείνα και τα δικά μου "τετράγωνα" με Antialising?

Εδώ όμως έχουμε και τον Denon στη μέση που λίγο ζάχαρη τη ριχνει τη συνταγη.

Ε πως με βρίσκεις?

Reaction score
150

Αν και αν η ακρόαση ήταν σχετικά εν τάχυ αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν το ότι καταλάβαινες τις χορδές στο μπάσσο μία μία.Κάτι που το έχω ακούσει ΜΟΝΟ με τα Μaggies του Κωσταυτιά και του Νίκου(αν και του Κώστα είναι σε άλλο επίπεδο).:138:

Αυτό έλειπε να μην ακούμε και τις χορδές! Εδώ πλεον τις ακούει και ο κάτω δρόμος.....:143::143::143:

Για έλα μια μέρα να πιούμε καφέ!

Reaction score
0

Επειδη ειχα την ευκαιρια να ακουσω τα Tidal Contriva σε σαλονι,οπως το δικο σου μιας και το ανεφερες,σε πληροφορω οτι παιζουν απειρως καλυτερα.Στο χωρο του αντιπροσωπου οπου επισης τα ακουσα,το ηχειο περιοριζεται δραματικα.θα ελεγα οτι ειναι πολυ μεγαλο ηχειο σε πληροφορια και ζωντανια,επισης αυτο που μου εχει κανει μεγαλη εντυπωση,ειναι οτι το ηχειο ειναι τοσο γραμμικο και ισορροπημενο που αποδιδει τα μεγιστα ακομα και σε ενα χωρο τοσο μικρο και δυσκολο σαν του αντιπροσωπου,ΧΩΡΙΣ ηχοβοηθηματα τυπου bass trap και παρολα αυτα ακους την ιδια ισορροπια μεγεθων με απαραμιλη φυσικοτητα και ακριβεια,σε τετοιο βαθμο που σου κοβει την ανασα.
Οσο αφορα τα συνοδα,επειδη εχω ψαξει τις τιμες στο google,σε πληροφορω οτι οσο αφορα το sovereign glory τελικο,η τιμη του ειναι παντου η ιδια και κανει 11900,οσο αφορα τον προενισχυτη της tidal απο οτι εχω δει η καλυτερη τιμη παγκοσμιως ειναι απο τον εδω αντιπροσωπο,οποτε μαλλον εχεις δικιο οτι ειναι σε αφασια. H τιμη του ειναι εως και 10 χιλιαρικα φτηνοτερη απο οτι στο εξωτερικο,τα δε tidal τα πουλαει κατα πολυ φτηνοτερα απο οτι στην Αμερικη και αλλες ευρωπαικες χωρες τουλαχιστον κατα 20% με 25% φτηνοτερα.
Ξεχασα να σου πω,οτι τα τελευταια 35 χρονια ως επαγγελματιας μουσικος (μπασιστας), δεν εχω ακουσει ποτε απο monitor ηχειο ακριβεστερο,δυναμικοτερο και περιγραφικοτερο μπασο ακομα και σε πολυ χαμηλες συχνοτητες απο οτι εχω ακουσει σε tidal και ολα αυτα σε απολυτη αρμονια και δεσιμο με το ευρυτερο φασμα της μουσικης που αποδιδει το ηχειο,σε σημειο που σε κανει να αναρωτιεσαι εαν αυτο που ακους ειναι live μεσα απο μια πολυκαναλη διαταξη.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.508
Δεν ξέρω για τον Άτκινσον, αλλά εμένα με έχει χτυπήσει η τινταλίτιδα! Υποκειμενικά, καταπληκτικός ήχος.

Κώστα, μη φρικάρεις, δεν ξέρω αν είναι state of the art τεχνικά, μάλλον δεν είναι, αλλά είναι σαγηνευτικά.

Last edited:

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.233
Δεν ξέρω για τον Άτκινσον, αλλά εμένα με έχει χτυπήσει η τινταλίτιδα! Υποκειμενικά, καταπληκτικός ήχος.

Κώστα, μη φρικάρεις, δεν ξέρω αν είναι state of the art τεχνικά, μάλλον δεν είναι, αλλά είναι σαγηνευτικά.
Να αλλαξει το "Rehdeko lover" σε "Tidal fanatic"!
Μα ποσο χαιεντας?
Καθε βδομαδα αλλαζεις αγαπημενη μαρκα!
...και στο τελος θα παρεις Adam :o

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.773
Κοίτα, θεωρητικά στέκουν πολύ καλά.

Και ναι, διαμάντι όλο το μιντ, σωστό στη θεωρία.

Και δε θα διαφωνήσω καθόλου με τον ήχο, που προβλέπω ανέτως ότι είναι σωστός.

Αλλά τόσα λεφτά, για να ακούω Ψαραντώνη και Μόμπι; Για να ακούω τις ηχογραφήσεις του Φίλιπ Γκλας; Ρε τρελός παπάς σε βάφτισε.. :p:D

Εγώ είμαι φίλε μου καλέ, απλός άνθρωπος.

Βλέπω βυζγιά, πατάω λαϊκ.:dance2::dance2::dance2:

Last edited:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ