- Reaction score
- 39
Λοιπόν παιδιά η ερωτησή μου για τους γνώστες πρέπει να είναι απλή. Πρόσφατα μετακόμισα και άρχισα να στήνω πάλι το Home cinema. Έχω τοποθετήσει το πανί και θέλω να μου πείτε ποιά μέθοδο ν'ακολουθήσω για να βρώ τη σωστή θέση του προβολέα. Ας πούμε με ποιό τρόπο μπορώ να κεντράρω το φακό του Χ1 μου με το πανί? Στο παλιό σπίτι ο τρόπος τοποθέτησης ήταν πολύ περιορισμένος και δε είχα επιλογή οπότε είχα καταφύγει σε keystone correction. Τώρα υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης του προβολέα και στο ταβάνι αλλά και στον απέναντι τοίχο από το πανί. Την απόσταση φαντάζομαι θα την βρώ κρατώντας τον προβολέα στα χέρια και δοκιμάζοντας. Με ένα πρόχειρο τεστ που έκανα είδα οτι το calculator στο site της infocus πρεπει να έχει λαθάκια γιατί μου εβγαζε οτι η απόσταση μου από το πανί ήταν οριακή για να το γεμίσω (2μετρα πλάτος) ενώ στην πραγματικότητα το γεμίζει απο πολύ πιο κοντά και χωρίς φουλ zoom. Έχω απο παλιά τη μαμίσια βάση του προβολέα για ταβάνι αλλά λέω να πάρω μια που έχω δει στο Νάκα που έχει πιο ευέλικτη ρύθμιση σε ύψος οπότε μιάς και το πανί μου δεν έχει κάδρο λέω να βρώ τη σωστή απόσταση και το κέντρο και μετά να παίξω στο ύψος απο τη βάση χώρις να χρειαστεί να ασχοληθώ απο πρίν με το offset. Σωστά σκέφτομαι ή είμαι λάθος??? Σκοπεύω να κάνω την τοποθέτηση το Σάββατο οπότε ότι πρόταση έχετε να κάνετε κάλο θα τανε να γίνει πριν απο αυτό.
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ