To MM project εξελίσσεται...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
55
Στην πρόσφατη έκθεση ηχου/εικόνας απέκτησα, έναντι 300€ και την πολυπόθητη Audiotechnia AT150MLX, το κορυφαίο μοντέλο mm της παραδοσιακής αυτής ιαπωνικής εταιρείας. Επόμενοι σταθμοί οι Grado Prestige Gold, Ortofon 2m Bronze και Goldring 1042. Στην επόμενη φάση ο ήδη αποκτηθείς JELCO SA-750D θα εγκατασταθεί στο AVID VOLVERE και θα τοποθετηθούν, με ισάριθμα ομόσταυλα κελύφη, όχι όμως πάνω από 40-50 ευρώ το καθένα , όλες οι παραπάνω κεφαλές και η υπάρχουσα τώρα στο ίδιο πικάπ, πάνω σε Rega RB300, η Nagaoka MP200. Ο κύκλος θα κλείσει με το mm λαμπάτο phono της Jolida, από το e-bay, με 300-400 ευρώ. H βασίλισσα Nagaoka MP500 θα μείνει μόνη, στον Ittok του Linn Sondek. Ελπίζω κοντά στον Φεβρουάριο 2015 να μπορώ να δώσω ένα "συγκριτικό τεστ" ή (με πιο ...ειλικρινή και γήινα λόγια) να σας πω απλώς την γνώμη μου για την καθεμία από αυτές τις κορυφαίες κεφαλές. Ήδη σε σύστημα φίλου τρελαμένου ροκά διαπίστωσα αυτό που μου είπε κι εκείνος: στη ροκ, καμία σαν την AT150MLX. Ίδωμεν! Αλλά δείτε πως είναι τα πράγματα: με ένα ποσόν 3500 ευρώ συνολικά έχεις: ένα εξαιρετικό λαμπάτο phono, έναν καταξιωμένο βραχίονα, 6 κορυφαίες κεφαλές και 5 κελύφη!!! Με ποσόν όσο κοστίζει μια πολύ καλή mc...

Reaction score
1.000
Για ποιο λογο 6 κεφαλές; Ας πουμε 3 δεν ειναι αρκετες για ροκ τζαζ κλασσικη πχ;

Reaction score
55
Θα μπορούσαν να είναι και περισσότερες ενδεχομένως αλλά αυτές επελέγησαν γιατί καθεμιά αντιπροσωπεύει μια ξεχωριστή "άποψη" ή "σχολή" , με αρκετά διακριτά στοιχεία μεταξύ τους. Φυσικά, εννοείται πως όποια δεν μου "ταιριάζει" θα διατεθεί σε κάποιον φίλο, μέσω του φόρουμ...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αν μου επιτρέπεις μια ερώτηση...
Το Jolida επιλέγει λόγο κόστους? Το λέω γιατί η κατασκευή του δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.

Reaction score
55
Αν μου επιτρέπεις μια ερώτηση...
Το Jolida επιλέγει λόγο κόστους? Το λέω γιατί η κατασκευή του δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.
Ναι, είναι απλό phono αλλά έχει εξαιρετικές επιδόσεις. Ετσι τουλάχιστον λένε οι περισσότεροι. Ετσι κι αλλιώς εχω αφήσει τελευταίο το phono γιατί θα πρέπει να αποκτήσω ικανή εμπειρία από κάθε κεφαλή πριν δοκιμάσω επιτοπίως κάποια...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Ναι, είναι απλό phono αλλά έχει εξαιρετικές επιδόσεις. Ετσι τουλάχιστον λένε οι περισσότεροι. Ετσι κι αλλιώς εχω αφήσει τελευταίο το phono γιατί θα πρέπει να αποκτήσω ικανή εμπειρία από κάθε κεφαλή πριν δοκιμάσω επιτοπίως κάποια...
Ναι αλλά για να αποκτήσεις εμπειρία στις κεφαλές πρέπει να διαθέτεις έναν προενισχυτή φωνογραφικής κεφαλής υψηλών επιδόσεων, ώστε να είναι <<αδέκαστος κριτής>> των ακροάσεων σου.
Χωρίς να έχω ακούσει τον συγκεκριμένο, αλλά κρίνοντας μόνο από τις φωτογραφίες του εσωτερικού του, σου κάνω εύκολα υπεύθυνη δήλωση ότι δεν λέει κάτι ηχητικά.

Reaction score
55
Μμμμ. Ενας από τους πιο "In" ενισχυτές ο LFD ειναι σχεδόν άδειος. Το Black Cube Statement phono είναι όσο δυο πακέτα τσιγάρα και, επίσης, έχω Trichord Dino+ με PSU λαι MUSICAL FIDELITY M1. Θα βγάλω άκρη μην ανησυχείς! Αλλωστε στις ΜΜ κεφαλές το phono είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση από μια MC που καλείται να ενισχύσει σήμα 0,3 mV. Πάντως να έχεις κάποια καλή ιδέα, ευπρόσδεκτη!

D

Deleted member 8307

Guest
...πολυπόθητη Audiotechnia AT150MLX, τ… Επόμενοι σταθμοί οι Grado Prestige Gold, Ortofon 2m Bronze και Goldring 1042. Στην επόμενη φάση ο ήδη αποκτηθείς JELCO SA-750D θα εγκατασταθεί στο AVID VOLVERE και θα τοποθετηθούν, με ισάριθμα ομόσταυλα κελύφη, όχι όμως πάνω από 40-50 ευρώ το καθένα , όλες οι παραπάνω κεφαλές και η υπάρχουσα τώρα στο ίδιο πικάπ, πάνω σε Rega RB300, η Nagaoka MP200. Ο κύκλος θα κλείσει με το mm λαμπάτο phono της Jolida...
...ώραιο το ψώνιο το οποίο έχουμε όλοι μας :), αλλά όλες αυτές που αναφέρεις θα είναι, imho, κατώτερες από μία mc του χιλιάρικου, lyra dorian ή delos για παραδειγμα. Καλό παιγνίδι βέβαια και καλές συγκρίσεις.

Για λαμπάτα phono Θα μπορούσες να δεις και από την BAT.

Reaction score
55
...ώραιο το ψώνιο το οποίο έχουμε όλοι μας :), αλλά όλες αυτές που αναφέρεις θα είναι, imho, κατώτερες από μία mc του χιλιάρικου, lyra dorian ή delos για παραδειγμα. Καλό παιγνίδι βέβαια και καλές συγκρίσεις.

Για λαμπάτα phono Θα μπορούσες να δεις και από την BAT.
Κατώτερεςς όχι, διαφορετικές ναι! Εχω μεγάλη εμπειρία από MC. Πλεονεκτούν σε ορισμένα σημεία μειονεκτούν σε άλλα, κερδίζουν όμως στο τέλος της ημέρας οι ΜΜ γιατί προσφέρουν πιο αληθινό μουσικό αποτέλεσμα... Για κόστος βέβαια ελπίζω να συμφωνεί ότι δεν υπάρχει σύγκριση...

Reaction score
666
Αν μια MC δεν στηθεί ακριβώς, (ταίριασμα με βραχίονα και γεωμετρία) και δεν τερματιστεί σωστά με το phono λογικό να μην αποδώσει ανάλογα με το κόστος της. Νομίζω ότι οι ΜΜ είναι πιο βολικές στο θέμα ταιριασμα με phono (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων).
Το υψηλό κόστος δυστυχώς οφείλεται και σε παράγοντες άλλους εκτός των υλικών και της διαδικασίας κατασκευής.

Reaction score
55
Αν μια MC δεν στηθεί ακριβώς, (ταίριασμα με βραχίονα και γεωμετρία) και δεν τερματιστεί σωστά με το phono λογικό να μην αποδώσει ανάλογα με το κόστος της. Νομίζω ότι οι ΜΜ είναι πιο βολικές στο θέμα ταιριασμα με phono (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων).
Το υψηλό κόστος δυστυχώς οφείλεται και σε παράγοντες άλλους εκτός των υλικών και της διαδικασίας κατασκευής.
Συμφωνώ! Ειναι τραγικό να μιλάμε για κεφαλές με 5, 10 ή 15 χιλ ευρώ! Κατά τα λοιπά δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος να θεωρούνται ανώτερες οι ΜC...

Reaction score
29.642
Μα δεν μίλησε κανείς για κεφαλές 5,10,15 χιλιάδων. Ο Νικόλας μόνο ανέφερε δυο του χιλιάρικου. Lyra delos , dorian.

Reaction score
55
Μα δεν μίλησε κανείς για κεφαλές 5,10,15 χιλιάδων. Ο Νικόλας μόνο ανέφερε δυο του χιλιάρικου. Lyra delos , dorian.[/QUOTE

Aναφέρομαι στην τελευταία παράγραφο του σχολίου του: "Το υψηλό κόστος δυστυχώς οφείλεται και σε παράγοντες άλλους εκτός των υλικών και της διαδικασίας κατασκευής" και όχι στις Lyra ειδικά για τις οποίες επίσης ισχύει το σχόλιο νομίζω και τις οποίες εκτιμώ αλλά γενικώς δεν με αφορά καθόλου ο ήχος monitor αλλά ο γλυκός και ευχάριστος. Το νερό, ως H20 δεν πίνεται, ξέρετε! Πόσιμο το καθιστούν οι "βρωμιές" δηλ τα άλατα που βρίσκονται διαλυμένα μέσα στο χημικώς καθαρό νερό. Δεν είμαι ...ανακριτής για να έχω ένα ηχείο μόνιτορ που αναδεικνύει τα μειονεκτήματα των συνοδών, των ηχογραφήσεων κλπ. Το αντίθετο με ενδιαφέρει! Γι αυτό έχω παρεμβάλει λαμπάτο μπάφερ, στην πορεία από το DAC στους ενισχυτές! Είμαι λάτρης της μουσικής γι αυτό και σπάνια ως ποτέ αλλάζω μηχανήματα (θαλερά τα Quad μου του 1980 και κάτι...) κι αυτό μου συνέβη μετά από το σοκ που λέγεται Nagaoka MP500, με την υπόδειξη ενός φίλου που επίσης πέρασε στις ΜΜ, μετά από παρόμοια εμπειρία.. Ετσι, μην κουράζεστε να επιχειρηματολογήσετε υπέρ των όποιων MC, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα εννοώ, γιατί ξεκνάμε από διαφορετικό σημείο...

D

deleted user 10898

Guest
Καλο θα ηταν η παρανοηση με τον "ηχο μόνιτορ" να παρει τελος."
Ο ακροατης από ηχεια που αναπαραγουν σωστα το καταγεγραμμενο μουσικο γεγονος ακουει ευχαριστα, αναλυτικα και οσο θελει αυτος που εγραψε το δισκακι "γλυκά" ή "αλμυρά".
ΑΝ τα συνοδά εχουν μειονεκτήματα, αν εσύ βάζεις παραμορφώσεις από λάμπατα μπαφερ, αν εσύ ακούς με το ηχείο μεσα στο τζακι για ζεστό ήχο καλά κανεις. Όμως αν είναι δυνατον άκου την μουσικουλα σου όπως θες και μη γενικεύεις γιατι αφου μιλάμε για προσωπικα γουστα είναι αδύνατο δύο άνθρωποι να εχουν ακριβως τα ίδια. Οπότε τι σου αρεσει είναι το ένα, το πόσο καλά και σωστα όμως θα παίξουν ολες οι κεφαλές που γράφεις δυστυχώς δεν θα μάθουμε ποτε.

D

deleted user 10898

Guest
και για να μην παρεξηγηθώ...
το να γραφει κάθε φιλος την "εμπειρια" του με κεφαλες πικαπ ηχεια κλπ είναι ευκταίο και ο σκοπός αυτου του site.
το ότι τα μόνιτορ ηχεια δεν παιζουν μουσικη, και ο γλυκος μουσικος ευχάριστος ηχος είναι προνομιο μαγειρευματος και γουστου είναι ΜΕΓΑ λαθος, που η κατανόηση του θα βοηθήσει στην εξέλιξη του χόμπυ μας, και στην απόλαυση της μουσικής από μηχανές που παιζουν μουσική όπως πρέπει κι όχι με χροιες μουσικότητες υγρασίες και άλλα γραφικά....
(το πως πρεπει φυσικα ΔΕΝ είναι θεμα ΓΟΥΣΤΟΥ...)

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Νομίζω, ότι θα μάθουμε, πόσο καλά παίζουν με το συγκεκριμένο σύστημα! εάν αλλάξουμε οτιδήποτε, τότε αλλάζει και ο ήχος, οπότε αυτό που λες, ισχύει με όλα τα επιμέρους εξαρτήματα ενός συγκροτήματος!!!
Όσο για το (το πως πρεπει φυσικα ΔΕΝ είναι θεμα ΓΟΥΣΤΟΥ) νομίζω δεν ισχύει, αλλιώς, θα υπήρχαν μόνον ελάχιστα μηχανήματα ''μόνιτορ'', που θα έπαιζαν απλά σωστά! είτε μας άρεσε ο ήχος τους είτε όχι! γιατί μην μου πεις ότι τα MAGNEPAN πχ. είναι ''μόνιτορ'' ηχεία! μόνιτορ είναι αυτά που έχουν στα στούντιο,(νομίζω) και δεν νομίζω ότι όλοι θα άκουγαν από τέτοια ηχεία πχ.

Last edited:

D

deleted user 10898

Guest
συγκροτηματος? δεν σε πιάνω...
υπαρχουν πολλα ηχεια που παιζουν σχετικά σωστα. δεν τα χαρακτηριζουμε μονιτορ/ οικιακα/ χομ σινεμα, τα λεμε ΣΩΣΤΑ ηχεια.
υπαρχουν απειρα που παιζουν ΧΑΛΙΑ. σε πολλους αρεσουν. ΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥΣ.
Δεν θα παιξουν ομως σωστα. Οποτε, οτι και να βαλεις πισω απο αυτα, παρολο που το ηχειο θα ειναι το ΙΔΙΟ, το αποτελεσμα της αναπαραγωγης θα ειναι ΤΥΧΑΙΟ με αποτελεσμα καθε συγκριση να ειναι ΑΔΥΝΑΤΗ.
δεν μπορω να στο πω ποιο απλα,
ωραια συζητηση αλλα ας μην χαλασουμε το νημα.

Status
Not open for further replies.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ