To subwoofer or not to subwoofer


P

PMC

Guest
Κάποιος έχει ανακαλύψει χάλια μετρήσεις του B&w 801 και τον τρώει να τις.....προσφερει .....
αυτο που του λείπει είναι για πια ακριβως έκδοση του κορυφαίου μόνιτορ γίνεται ο λόγος.....
 




daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.856
Reaction score
77.453
Aπλα μαθε να μην (προσπαθεις να) προσβαλλεις κανεναν, γιατι μονο βλακεια που δερνει εαυτον μπορει να αποδειξει αυτο... ειδικα αμα δεν τον ξερεις προσωπικα... Γιατι δεν μιμησε την ευγενεια μου και τους τροπους μου? Δεν ειναι ποιο εξυπνο αυτο απο την ηλιθια χολη που βγαζεις μεσα απο την πονηριστικη βλακεια που προβαλλεις?
πάρε 5 ευγενικά για τώρα και αποφάσισε το πως θα συνεχίσεις
 




daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.856
Reaction score
77.453
Πάντως να μην το αφήσουμε φλου το αναλογικό dsd... Daniel Weiss
Pdf
και μόλις ξεκίνησα να διαβάζω...μου έγδαρε το σασπένς
DSD is a digital signal which uses a 1 bit quantization μπλα μπλα μπλα...:biggrin:
 
  • Haha
Reactions: vet

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.856
Reaction score
77.453
Το 5 είναι με αναστολή; Τι παίζει;
το 5 είναι κίτρινη
το 10 συνεχίζεις από τα αποδυτήρια :biggrin:

Υ.Γ.
πως φαίνεται ο άνθρωπος που δεν έχει φάει...αγνότητα :laugh:
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.856
Reaction score
77.453
vet μη γελάς...και για να μη λες ότι δεν προσπάθησα
η αμέσως επόμενη κίνηση ήταν να πατήσω κοντρόλ +φ και να κάνω σερτς το analog
σαν να μην υπήρχε ένα πράμα
τι φάση? :biggrin:
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.375
Reaction score
79.455
το 5 είναι κίτρινη
το 10 συνεχίζεις από τα αποδυτήρια :biggrin:

Υ.Γ.
πως φαίνεται ο άνθρωπος που δεν έχει φάει...αγνότητα :laugh:
Δεν μπορεί, νομίζω πως εχω φάει κάποτε 5. Αλλά δεν θυμάμαι
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.378
Reaction score
125.480
Δε μου φαίνεται άνθρωπος που δεν ξέρει τι του γίνεται.....
Κι όμως.
Επίσης, η γη γυρίζει.

Όσο για το dsd, προφανώς είναι πολύ υποδεέστερο (καραψηφιακό) φορμάτ του pcm, και η πρόβλεψη για το ποιο θα πεθάνει έχει πολύ γέλιο.

Η δυνατότητα να λειτουργεί στο dsd ως Ντακ μια αρμαθιά αντιστάσεις πακέτο με ένα βαθυπερατό, ή να οδηγηθεί διαμόρφωση κλας ντε, δε καθιστά αναλογικό το πρωτόκολλο, αυτά είναι ανοησίες.

Εννοείται πως ανοησίες είναι όλα όσα είπε περί αδυναμίας συγχρονισμού ενός σαμπ στο πεδίο του χρόνου (η φιλολογία περί της φάσης), κάτι που φωνάζουμε εδώ και καιρό για τη χρήση σοβαρού σοφτγουερ χρονικής ευθυγράμμισης, και έχει δείξει έξοχα πως γίνεται και manually ο μπουτχιας.

Προφανώς έχει εξοπλισμό πολύ ελαττωμένων δυνατοτήτων (βινταζ αναλογικό) και βεβαίως τα εμπειρικά του ευρήματα από ακροάσεις είναι σωστά, αλλά τα συμπεράσματα είναι όλα λάθος.

Τέλος πάντων, συνεχίζω το μαλτ μου, πείτε τα..

To DSD είναι σήμα διαμόρφωσης PWM, ακριβώς όπως αυτό των ενισχυτών class D, και το μόνο που χρειάζεται είναι ενίσχυση και ένα βαθυπερατό φίλτρο. Δεν χρειάζεται DAC. Είναι μεγαλοφυής σύλληψη το PWM. H Sony πυροβολούσε τα πόδια της, χρόνια ολόκληρα, κρατώντας το κλειστό.
Προφανώς το pwm είναι μεγαλοφυής σύλληψη, αλλά αυτό δε καθιστά αναλογικό σήμα το dsd ρε Κώστα!

Εντάξει, τα λέγαμε αυτά προ 15-ετιας, όπως και για τα απλοϊκά και πανέξυπνα Ντακ της Σόνι, που δεν ήταν τίποτε άλλο από μια σειρά αντιστάσεις, ενώ ο ανταγωνισμός (επειδή το είχε κλειδώσει) έπρεπε πρώτα να μετατρέψει σε pcm το dsd και μετά να το περάσει από Ντακ.

Η Σόνι το κρατούσε κλειστό για τα δικαιώματα στα SACD, και προφανώς έχει χάσει το παιχνίδι.

Τέλος πάντων, το μέλλον βρίσκεται στο BD audio, που είναι ο,τι καλύτερο μέσο υπάρχει, και φυσικά Dolby Atmos. Τα υπόλοιπα είναι οδοντόκρεμες.

Να μου το θυμηθείτε, ο μπουκάλης ακούει τα δικάναλα στριμ από SACD, κι όχι τα πολυκαναλα! Χαχαχαχαχαχαχα

Εμείς πάντως πετάμε τα δικάναλα στριμ των SACD, και τα πολυκαναλα τα παίζουμε μέσω ρουν σέρβερ, ενώ προφανώς περνάνε από immersive upstreaming πριν αναπαραχθούν. ;)

Το οποίο σημαίνει ότι δεν έχει κανένα νόημα πλέον η χρήση του dsd υπό μορφή διαμόρφωσης, γιατί χρησιμοποιείται κανονικά στο ψηφιακό πεδίο για όλες τις απαραίτητες διεργασίες, όπως όλα τα ψηφιακά στριμς, και προφανώς χωρίς a/d μετατροπή, δεν είναι αναλογικό σήμα..

Αυτές οι τακτικές θυμίζουν τα γνωστά γραφικά περί αγνού αμόλυντου αναλογικού σήματος..
 
Last edited:

mouseslept

Buckalis Επαγγελματίας
Μηνύματα
425
Reaction score
343
και μόλις ξεκίνησα να διαβάζω...μου έγδαρε το σασπένς
DSD is a digital signal which uses a 1 bit quantization μπλα μπλα μπλα...:biggrin:
Aγαπητε μου το θεμα εχει απαντηθει ηδη απο αλλο μελος... δεν υπαρχει τιποτα αναλογικοτερο απο το DSD σημερα προκειμενου να ψηφιοποιηθον η να ηχογραφηθουν σε μητρες αναλογικα αρχεια μεχρι σημερα...

Το πρωτοκολο DSD εξελιχθηκε προκειμενου να απαλλαξει τις αναγκες storage και συντηρησης των master tapes αναλογικων ηχογραφισεων (θυσαυρων) και τις διατηρησης τους στο μελλον... Εκτοτε πολλα studio το χρησιμοποιουν και για τα masters, αλλα πλεον μονον μερικα... Τα περισσοτερα (απο τα καλλυτερα) studios πλεον (ξανα)επεστρεψαν και γραφουν τα masters σε analog tapes και τα μεταφερουν αυτουσια σε DSD προκειμενου να διανεμηθουν ψηφιακα και να αποθηκευθουν... Αλλωστε γιαυτο υπαρχει η εξαρση (που θα αυξηθει στο μελλον) επιστροφης στην κασσετα για οικιακη χρηση.... Γιατι το σημα διανομης μεσω του internet σε ψηφιακη DSD μορφη, ειναι πολυ καλλυτερα να γραφτει σε αναλογικη κασσετα απο κορυφαιο κασσετοφωνο προκειμενου για οικιακη χρηση, παρα να "περασει" απο A/D και μετα D/A converter και να τροποποιηθει σε PCM και μετα παλι conversion σε αναλογικο παρολλο που η κασσετα θα εισαγει (αναποφευκτα) καποιο " hiss"... Mιληστε με καποιον μηχανικο ηχου σε καλο studio... μονο καλο θα σας κανει και θα σας μαθει να καταλαβετε την ροπη των πραγματων στο αμεσο μελλον... Το PCM ειναι ασθενεης με καρκινο και ειναι εντελως βεβαιος "νεκρος"...

Οποιοσδηποτε ισχυριζεται αντιθετα στο internet και γραφει ανοησιες και παραποιησεις της αληθειας (που αλλωστε ειναι γνωστη επιστημονικα εδω και δεκαετιες) το κανει για λογους προσωπικου συμφεροντος και εις γνωση του οτι ΔΙΑΠΡΑΤΕΙ ΑΠΑΤΗ... Καποιοι βεβαια ημιμαθεις το κανουν απο αγνοια η ημιμαθεια στα διαφορα forums. Αλλωστε "τραβηξαμε τα ιδια ακριβως" με το CD 30 χρονια πριν και ο καταταναλωτης ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜARKETING...

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΕΡΧΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΙΚΑΠ η αλλοιως δεν παταει κανενας εισκεπτης... στα studios ΔΕΝ χρησιμοποιει KANENA PCM για να γραψει masters... Στα PCM ψηφιακα οι τιμες τους κατρακυλανε ραγδαια... οποιος επενδυσε σε αυτα, "τραβαει τα μαλλια του"... Στην στηλη των αγγελιων υπαρχουν DAC αγορασμενα σε 5α-πλασια τιμη προ τριετιας που παραμενουν απουλητα επι δυο χρονια και βαλε... Τα πικαπ ειναι με τεραστια διαφορα τα πρωτα σε ζητηση και οι νεες εταιριες κατασκευης ξεφυτρωνουν με κατεγηστικους ρυθμους...

Κανεις βεβαιως δεν σας απαγορευει να ζειτε "στον κοσμο σας" και στην ουτοπια σας... οπως και κανεις δεν σας απαγορευει να δημοσιευετe fake και πλαστα "αρθρα" με ιδιοτελη συμφεροντα που (νομιζετε οτι) σας εξυπηρετουν... Ολα στο τελος αποδυκνυονται και η αληθεια λαμπει...

ΤΟ PCM EINAI (δικαιοτατα) ΝΕΚΡΟ... ειτε το θελετε ειτε οχι...
 
Last edited by a moderator:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.856
Reaction score
77.453
Κανεις βεβαιως δεν σας απαγορευει να ζειτε "στον κοσμο σας" και στην ουτοπια σας...
μαζί σου

οπως και κανεις δεν σας απαγορευει να δημοσιευετe fake και πλαστα "αρθρα" με ιδιοτελη συμφεροντα που (νομιζετε οτι) σας εξυπηρετουν.
ποιος δημοσιεύει fake και πλαστά άρθρα ?
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.375
Reaction score
79.455


mouseslept

Buckalis Επαγγελματίας
Μηνύματα
425
Reaction score
343
Τo TIDAL μολις προσφατα κατεβασε τις τιμες στο "ναδιρ" προκειμενου να προσεγγισει πελατες ενω εκανε τερατωδεις επενδυσεις για να ετοιμαστει και να παρεχει πλεον τα αρχεια του στους καταναλωτες σε μορφη DSD...


Tην (μεγαλη) ανωτεροτητα και αναλογικοτητα του DSD την ομολογουν ηδη ολοι οι κριτικοι που δοκιμαζουν συσκευες ανα τον κοσμο... Ψηφιακα και ηχος = διαζυγιο! Ο καταναλωτης αποφασισε, ακουσε, δεχθηκε προπαγανδα, εξακολυθει να δεχεται τα σπασμωδικα προπαγανδιστικα καταλυπα της ιδιας προπαγανδας, ΔΙΚΑΣΕ ΜΕ ΩΡΙΜΗ ΣΚΕΨΗ ΑΦΟΥ ΕΠΑΘΕ ΣΤΟ ΠΕΡΕΛΘΟΝ και αποφασισε... DIGITAL ΤΕΛΟΣ!
 


Staff online

  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.595
Μηνύματα
2.867.228
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top