- Reaction score
- 95.945
Είναι προσωπική άποψη αυτά που γράφεις.Καλά αυτό δεν ισχύει με την καμία. Έχεις πάει ποτέ Παρίσι? Από τις πιο βρώμικες πόλεις τις Ευρώπης. Δεν θυμάμαι να έχω δει τόσο βρωμιά σε όσες άλλες Ευρωπαικές πόλεις έχω πάει και έχω πάει σε πολλές. Αλλά σε όλες τις κινηματογραφικές παραγωγές βλέπεις μόνο τα καλά μέρη (Λούβρο, πύργο του Άιφελ κλπ κλπ).
Από την άλλη φαίνεται ότι όταν μιλάμε για Αθήνα πολλοί ξένοι το έχουν συνδέσει με την μεγάλη παρακμή που έχουν συγκεκριμένες σινοικίες του κέντρου.
Η πρόσφατη σειρά Athena στο Netflix έχει γυριστεί στο Νότιο Παρίσι και δείχνει με ακραίο ύφος την κατάσταση στα γκέτο της πόλης.
Το μόνο που μπορεί να σταθεί ως προς την Ελλάδα, είναι ότι προσελκύει φτηνότερες παραγωγές (λόγω χαμηλότερων εξόδων), οι παραγωγοί των οποίων αδιαφορούν για τα θέματα που "καίγονται" κάποιοι ντόπιοι.
Τι πρέπει να λένε π.χ. οι κάτοικοι του L.A. και της της Νέας Υόρκης που οι μισές ταινίες που γυρίζονται στην πόλη τους έχουν να κάνουν με ακραία εγκληματικότητα;
Εκτός κι αν ανήκεις σε αυτούς που πιστεύουν ότι οι κακοί ξένοι μας έχουν βάλει στο μάτι, οπότε διαφωνούμε κάθετα πολύ πριν φτάσουμε στις ταινίες.