Trapped - Ófærð (original title)

xristos twin

Music, Serials
Reaction score
521
Το 'Trapped' είναι η must ισλανδική σειρά που πρέπει να δεις!!!

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε. Πρώτα απ' όλα η έκπληξη. Το Trapped, είναι η σειρά της χρονιάς για μένα. Είχα διαβάσει τις κριτικές και δε χρειάζεται παρά ένα πεντάλεπτο στην αρχή για να μείνεις κολλημένος. Η καλή σειρά, είναι αυτή που κάθεσαι και λιώνεις, βλέποντας το ένα επεισόδιο πίσω από το άλλο. Και αυτό το ισλανδικό θρίλερ το καταφέρνει. Κι αν δεν πιστεύετε εμένα, εμπιστευτείτε τους Βρετανούς. Tα ρεκόρ ακροαματικότητας έσπασαν, όταν το ΒΒC μετέδωσε τα δέκα επεισόδια του ατμοσφαιρικού, γεμάτο φανερές και μη συγκρούσεις, θρίλερ.
Η πρώτη σεζόν, η οποία έχει 10 επεισόδια, λαμβάνει χώρα σε μία ήσυχη μικρή πόλη της Ισλανδίας, όπου με αφορμή ένα ένα ακέφαλο πτώμα και την άφιξη ενός κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι, αρχίζουν να ξεδιπλώνονται, μυστήρια, παρανομίες και να ξυπνήσουν μνήμες του παρελθόντος. Τελικά, η φαινομενικά ήσυχη πόλη, κρύβει πολλά μυστικά, τα οποία περιμένουν να βγουν στην επιφάνεια.

Πρωταγωνιστές, όλοι οι κάτοικοι της πόλης και ειδικά, οι δύο αστυνομικοί, ο Andri και η Hinrika, που προσπαθούν να ρίξουν φως στην αλήθεια. Ευτυχώς (ή και δυστυχώς), από τη μικρή πόλη Seyðisfjörður δεν μπορεί να φύγει κανείς, αφού λόγω της έντονης χιονόπτωσης, οι δρόμοι έχουν κλείσει και κανείς δεν μπορεί ούτε να μπει, αλλά και ούτε να βγει από την πόλη.

Πρόκειται για μία καλογυρισμένη σειρά, η οποία αποδεικνύει ότι οι καλές τηλεοπτικές σειρές δεν χρειάζεται να είναι μόνο αμερικάνικες. Ίσως το μόνο αρνητικό της σειράς είναι η γλώσσα, την οποία δεν έχουν συνηθίσει να ακούμε, αλλά, από την άλλη είναι και μία καλή ευκαιρία να εξασκήσουμε λίγο τα ισλανδικά μας!

melina

Cargo 200
Reaction score
45.019
Η υπόθεση θυμίζει ένα βιβλίο ενός Σουηδού, νομίζω, συγγραφέα που δεν θυμαμαι ούτε το όνομα του ούτε τον τίτλο του βιβλίου :oops:

Reaction score
1.213
Η υπόθεση θυμίζει ένα βιβλίο ενός Σουηδού, νομίζω, συγγραφέα που δεν θυμαμαι ούτε το όνομα του ούτε τον τίτλο του βιβλίου :oops:
Νesbo ?

Eχουν γινει μαστορες στους χιονισμες , κλειστοφοβικες,φονικες καταστασεις :)

melina

Cargo 200
Reaction score
45.019
Με λιγο google βοήθεια....ο Nesbo είναι Νορβηγός. Θυμόμουν σωστά το Σουηδός όποτε είναι ο Stieg Larsson και το βιβλίο The girl with the dragon tattoo.

Reaction score
1.430
συγνώμη αδερφια που θα διαφωνήσω..αλλα θα διαφωνήσω.....
οσο και αν προσπαθεί να δημιουργήσει κλειστοφοβικο κλιμα η ερασιτεχνική για μενα σκηνοθεσία και οι επίσης ερασιτεχνική ηθοποιια δε με αφήνουν να το δω θετικά.
βαρέθηκα.,,,νυσταξα,,,,και εκνευρίστηκα που σε μια σειρα που θελει να ειναι αξιόλογη συμβαίνει η σκηνή με τον αστυνομικό και τον Λιθουανό κρατουμενο το τμημα......ουτε σε περιφερειακο αστυνομικό τμημα της κατω πανάγιας.
κατανταει κουραστικό στις σειρές χάριν της εξέλιξης της υπόθεσης να λαμβάνουν χωρα γεγονότα που κανονικα δε θα συνέβαιναν. ποτε μονο και μονο γιατι δεν εχει ο σεναριογραφος αλλο τρόπο να εξελίξει τα πραγματα...ελεος.
σορυ αλλα καλύτερη η κραυγη των λυκων.
μαλλον θα τη σταματήσω στο δευτερο επεισόδιο αντε να δω αλλο ενα μηπως και την αδικώ ....αλλα πολυ φοβαμαι οτι δεν....

Last edited:

Reaction score
20.677
Η υπερβολή είναι ότι το έσκασε ο κρατούμενος; Συμβαίνει και στα καθ' ημάς... :D

https://www.google.com/search?q=το+έσκασε+κρατούμενος&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b

Εμένα μου φάνηκε μεγαλύτερη υπερβολή ο πολυήμερος αποκλεισμός από τα χιόνια, και η αδυναμία προσπέλασης. Αλλά μετά που είδα σε ποιο σημείο βρίσκεται η κωμόπολη αυτή, και που το κοντινότερο αεροδρόμιο, κατάλαβα ότι δεν είναι και δύσκολος ο αποκλεισμός...

Last edited:

Reaction score
1.430
ναι και εδω το σκάνε αλλα πο παράθυρα ...απο αυτοκίνητα...με ελικόπτερα....οκ....απο οπου θες...αλλα ουτε εδω δεν βγαζεις εξω τον κρατουμενο για να του βαλεις χειροπεδες μετα και μαλιστα ολομοναχος στο τμημα σε μια αποκλεισμένη πολη. εντελος γκαου?...

Reaction score
20.677
Ναι, δεν έχεις κι άδικο γενικά, αλλά και ο συγκεκριμένος αστυνομικός ψιλογκάου φαίνεται να είναι από μόνος του, οπότε όλα μπορούν να συμβούν! :D

Reaction score
1.430
οκ..οπως σου είπα δεν το βλέπω ετσι....το βλέπω σαν αδυναμία του δημιουργού να προχωρήσει με αλλο τρόπο την ιστορία και βάζει γεγονότα που σε άλλες ταινίες δεν θα μπαινανε ουτε κατα διάνυα μόνο και μόνο για να εξηπηρετησουν την πλοκή ...συμβαίνει στις περισσότερες σειρές γιαυτο δε ειμαι φαν των σειρών...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.137
Μετά από πολλά χρόνια επιχείρησα να δω μη αμερικάνικη παραγωγή. Έχω τελειώσει τα πρώτα 4 επεισόδια (με αρκετό FF). Επικρατεί η χαρακτηριστική μαυρίλα των σκανδιναβικών παραγωγών που συνοδεύεται από εσκεμμένη αργοπορία στην εξέλιξη. Μου θύμισε το The Killing που οριακά κατάφερα να τελειώσω στην US έκδοση. Στην αυθεντική Δανέζικη εκδοχή αποκλείεται να έφτανα στο 2ο-3ο επεισόδιο.

Ξέρω με τι έμπλεξα οπότε δεν θα σταθώ στην υποκειμενική μου άποψη για τις ευρωπαϊκές παραγωγές. Αυτό που με εκνευρίζει αφάνταστα στα σενάρια είναι η υπερβολική προσπάθεια στην εμβάθυνση των χαρακτήρων και τα subplots που δημιουργούνται από άσχετες υποθέσεις με το βασικό θέμα. Σκασίλα μου η προσωπική ζωή του πρωταγωνιστή και τα ψυχολογικά του τραύματα, τα οικογενειακά του προβλήματα, τα πεθερικά του κλπ. Στο Trapped, τα 2/3 του χρόνου ασχολούμαστε με το δράμα του αστυνομικού και τη ζωή στο βρομοχώρι του, πράγματα εντελώς αδιάφορα για μένα, τη στιγμή που το αστυνομικό μέρος της σειράς εξελίσσεται με ταχύτητα χελώνας.

Θα ολοκληρώσω τη σειρά, έστω και με skip σκηνών, αλλά ήδη έχω επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος δεν είναι για μένα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.134
Αυτό που με εκνευρίζει αφάνταστα στα σενάρια είναι η υπερβολική προσπάθεια στην εμβάθυνση των χαρακτήρων και τα subplots που δημιουργούνται από άσχετες υποθέσεις με το βασικό θέμα. Σκασίλα μου η προσωπική ζωή του πρωταγωνιστή και τα ψυχολογικά του τραύματα, τα οικογενειακά του προβλήματα, τα πεθερικά του κλπ. Στο Trapped, τα 2/3 του χρόνου ασχολούμαστε με το δράμα του αστυνομικού και τη ζωή στο βρομοχώρι του...
:laugh:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Ειναι όμως γι άλλους.

Θα την ξεκινήσω μάλλον κάποια στιγμή το χειμώνα..
Ποιον χειμωνα... τωρα για να δροσιζεσαι λογω χιονιων;)

Την ειδα προ αρκετου καιρου. Τωρα που την αναθεωρω λιγακι, ενδιαφερουσα μεν (αλλα δεν θα την ξαναβλεπα, αν και αυτο ειναι στανταρ για μενα) ολιγον κακοτεχνη δε (δεν αναφερομαι στο σεναριο, που οταν εμπεριεχει φαντασιακα γεγονοτα το περιμενεις κατι τετοιο, ) οποτε ...τς;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l