Troubadours - Τραγουδοποιοι

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.909
Καποιοι απο αυτους, πολλες φορες με οπλο τους μονο μια κιθαρα, (η αντε με ενα πιανο), αλλαξαν ακομα και την πορεια της μουσικης (Dylan κλπ, κλπ).
Συνηθως τραγουδουσαν οι ιδιοι τα τραγουδια τους, και αυτο ειναι και κυριως που τους ξεχωριζει απο τους "συνθετες".
Γεγονος ειναι οτι υπηρξαν, και υπαρχουν πολλοι και σπουδαιοι, τροβαδουροι και τραγουδοποιοι.
Αυτους θα παρουσιαζουμε εδω. Γυναικες και αντρες.

PHIL OCHS - TOO MANY MARTYRS (1964)

Τιμη και δοξα στο φιλο ΜΙΧΑ!!!!
Μπραβο Γιωργο!Εξαιρετικο θεμα!

Υ.Γ.Ο cosmarpan σου'ρχεται.Καταλαβαινεις τωρα......οτι σου λεει να λες ναι.....μην καθεσαι και χαλας τη ζαχαρενια σου.Αυτος ειναι καμμενος :lolsign:
Κρατα γερα!!!!Ειμαστε ολοι κοντα σου και συμπασχουμε:p:D:roflmao::lol:

David Ackles - Love's Enough from LP "American Gothic" (1972) Elektra Records

Να τιμήσω κι εγω το νήμα του φίλου ΜΙΧΑ, με ενα απο τα αγαπημένα μου κοματια ever, απο τον Θεό David Ackles και το τρίτο του album. Τρέχω πίσω στα πιπίνια τώρα :p θα επανέλθω όμως. Το αφιερώνω σε όλη την μουςικη παρέα. :drinks: Christiana, Stathis, ΜΙΧΑ, knight, nath, darkman, siap, Tyler durden, soer, Castra, foro, felixxx, Arvanitakis, protrudi, κι άλλο πολλοί που ξεχνάω, ας με συγχωρήσουν, οι υπόλοιποι ας συμπληρώσουν. Σας αγαπάω όλους.:angel:

Ευχαριστουμε πολυ Κωστα :thumbsup:
Αμοιβαια τα αισθηματα :wink:
Υ.Γ.Το ΜΙΧΑ και τα ματια σου κακομοιρη μου!!!:tongue:

Θα τιμησω το νημα με Bob Dylan και με μια απο τις κορυφαιες στιγμες της καριερας του.

Ειναι 25η Μαρτιου 2001.Η ημερα της τελετης απονομης των βραβειων Oscar.Ο Dylan βρισκεται σε περιοδια στην Αυστραλια.Το τραγουδι του,Things have changed απο την ταινια Wonder boys,ειναι υποψηφιο.Φυσικα τα Αμερικανακια δε μασανε απο αποστασεις και με συνδεση μεσω δορυφορου τον "βγαζουν" ζωντανα οπου και παρουσιαζει το τραγουδι εκτελωντας το Υ-ΠΕ-ΡΟ-ΧΑ!!!!
Η μπαντα του ειναι σκετη απολαυση.Η εκτελεση,κατα πολυ ανωτερη απο αυτη του δισκου.
Φυσικα κερδιζει το Oscar και στην αιθουσα το χαιρονται ολοι με την καρδια τους.
Αξιζει τον κοπο να παρατηρησετε οτι μολις ανακοινωνεται το ονομα του ως νικητη,σηκωνει ψηλα την κιθαρα αντι για το χερι.Σα να ειναι μερος του σωματος του.Εκπληκτικο!
Εδω τον βλεπουμε στην εκτελεση του τραγουδιου,στην αντιδραση του τη στιγμη της ανακοινωσης του αποτελεσματος και στη συντομη ευχαριστηρια ομιλια του.
Ειχα σκοπο να ανεβασω τα βιντεο απο τη συλλογη μου,αλλα καποιος καλος φιλος τα εχει ηδη ανεβασει στο Tube.

Αφιερωνεται σε ολη την παρεα :drinks:

Reaction score
6.582
Αφεντικο ευχαριστω πολυ!
Πανεμορφο!
:)

Ε οχι και αφεντικο βρε Γιωργο. (ξου ξου ξου απο μενα αυτα). Ειπαμε τωρα.
Γιωργος και εγω οπως και εσυ. Μεχρι εκει.
Εκτος βεβαια και αν μυριστηκες κανενα ενσημο και με λες ετσι.
Δεν υπαρχει τετοια περιπτωση Γιωργο μη χαιρεσαι.:)

Για το φιλο Γιωργο και αυτο.

JOAN BAEZ - DIAMONDS AND RUST (1975)

Last edited:

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
ΜΙΧΑ κάτσε μεςα και βουρλισου, με γαμησανε εδω οι Τούρκοι, εχω αρχίσει και τρώω τα πιάτα λεμε...σε περιμενω αύριο,,,τροβαδούρε.:drinks:

Reaction score
6.582
ΜΙΧΑ κάτσε μεςα και βουρλισου, με γαμησανε εδω οι Τούρκοι, εχω αρχίσει και τρώω τα πιάτα λεμε...σε περιμενω αύριο,,,τροβαδούρε.:drinks:

Σε ωραιο μερος πηγες βρε μπαγασα cosm. Aμα δε το δεις και ρατσιστικα το θεμα (γιατι εισαι και Punkio :gotcha: γιαυτο το λεω) μια χαρα θα περασεις.

Το επομενο για τον φιλο cosm.

COUNTRY JOE McDONALD - I FEEL LIKE.... (1969) live from woodstock.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
Σε ωραιο μερος πηγες βρε μπαγασα cosm. Aμα δε το δεις και ρατσιστικα το θεμα (γιατι εισαι και Punkio :gotcha: γιαυτο το λεω) μια χαρα θα περασεις.

Το επομενο για τον φιλο cosm.

COUNTRY JOE McDONALD - I FEEL LIKE.... (1969) live from woodstock.

Πάρε κι απο το πανκιο τους τροβαδούρους Wire.

Καλά να περνάτε όλοι, γράψτε στα @ρχιδια σας τον Σόιμπλε για λύπηση ειναι,.

Reaction score
6.582
Πάρε κι απο το πανκιο τους τροβαδούρους Wire.

Καλά να περνάτε όλοι, γράψτε στα @ρχιδια σας τον Σόιμπλε για λύπηση ειναι,.

Wire. 4μελες Punk συγκροτημα.
Αρα εδω εχουμε, 2 λαλουν, και 2 χορευουν.
Ασε μας βρε cosmarpan.
Τρωγε εκει και μη μιλας.:gotcha:

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
Wire. 4μελες Punk συγκροτημα.
Αρα εδω εχουμε, 2 λαλουν, και 2 χορευουν.
Ασε μας βρε cosmarpan.
Τρωγε εκει και μη μιλας.:gotcha:
Τα γ@μησα όλα λεμε, δεν έχει τίποτα άλλο να φάω. Άντε πήγαινε για καμία Joan Baez MIXA που ειναι και επίκαιρη. :rofl: Γελάνε κι οι πέτρες....άντε σε περιμένω αύριο. Καφέδες, μπυρεςκαι club κερασμένα.:drinks:

Reaction score
4.195
J.J. Cale - Rock and Roll Records

J.J. Cale - Rock and Roll Records
1974- Okie (album)

I make rock 'n' roll records
I sell 'em for a dime
I make my living and feed my children
All in good time
The blues they go for a quarter
Guaranteed to satisfy
It's a real funky deal
Don't let it pass you by
If your evening sun don't shine, my friend
Tell you what I'm gonna do I'm gonna hammer out this rhythm
Till I get right next to you

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.440
Αν και αναφέρθηκε στο post #32, νομίζω ότι του αξίζει ακόμα ένα post...

Tim Buckley - Phantasmagoria in two

Tim Buckley - Phantasmagoria in two (live) (που είναι κι η αγαπημένη μου εκτέλεση)

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
Marc Brierley - A Time For Love from EP "Marc Brierley" (1967) Transatlantic Records

Αυτο κι αν ειναι νημα-ρέμα, αλλα δεν πρεπει ρε γαμωτο δεν το αξιζει, πρεπει να σπρωχτει. Marc Brierley, στους 2-3 αγαπημενους μου με δυο albums παντελως αριστουργηματικά, δυστυχώς παντελως άγνωστος και παραγνωρισμένος, πρεπει και αξιζει να ανακαλυφθεί. Εδω σε ενα κοματι απο το πρώτο EP του στην Transatlantic. Θα συνεχισω και στο νημα αλλα και με τον Marc Brierley εδω κι εκει, του αξιζει με το παραπάνω.
[DOUBLEPOST=1473878389][/DOUBLEPOST]
Αν και αναφέρθηκε στο post #32, νομίζω ότι του αξίζει ακόμα ένα post...

Tim Buckley - Phantasmagoria in two

Tim Buckley - Phantasmagoria in two (live) (που είναι κι η αγαπημένη μου εκτέλεση)

Ρε wizzy, θα τρελαθούμε τελείως, τι δουλεια εχεις εδω με Phantasmagoria In Two? :geek: Καθ'εντολην του Κτήνους να υποθέσω?:cautious:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.440
[...]

Ρε wizzy, θα τρελαθούμε τελείως, τι δουλεια εχεις εδω με Phantasmagoria In Two? :geek: Καθ'εντολην του Κτήνους να υποθέσω?:cautious:
Φίλε, το Κτήνος δεν έχει καμία δουλειά με το τραγούδι αυτό... Το τραγούδι είναι καταπληκτικό και στη συγκεκριμένη εκτέλεση είναι απλά άψογο. Ξέρω ζευγάρι που νανουρίζει το παιδί τους με το τραγούδι αυτό.:)

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
Φίλε, το Κτήνος δεν έχει καμία δουλειά με το τραγούδι αυτό... Το τραγούδι είναι καταπληκτικό και στη συγκεκριμένη εκτέλεση είναι απλά άψογο. Ξέρω ζευγάρι που νανουρίζει το παιδί τους με το τραγούδι αυτό.:)
Καλα θα στα πω απο κοντά :lolsign:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός