Tsakiridis Alexander & Artemis review απο Wall of Sound

Reaction score
666
Είχα powerhouse τελικό, προ Alexander τον παλιό με τις 6SN7 και το λαμπάτο buffer Zeus phono. Ο τελικός οδηγούσε ένα ζεύγος Audio spectrum Artemiz V2 σε χώρο περίπου 20 m^2.

Για τα λεφτά που είχα δώσει ήμουν ευχαριστημένος.

Όμως είχα θέματα με τα μηχανήματα αυτά, κυρίως με τον προ. Είχε βόμβο μερικές φορές και ακουγόταν ένας thud από τα ηχεία όταν τον έσβηνα. Κάποιοι μου είπαν ότι ήταν από την εκφόρτιση των πυκνωτών τροφοδοσίας του εξωτ. τροφοδοτικού του προ. 3 φορές τον έστειλα για επιδιόρθωση και τον πήρα πίσω χωρίς τελικά να λυθεί το πρόβλημα.
Όμως τα rca των εισόδων και των εξόδων του δεν ήταν καλά σφιγμένα και χαλάρωναν από την περιστροφή των βιδωτών βυσμάτων των interconnect.

Στο λαμπάτο buffer Zeus phono χάλασε το τροφοδοτικό του και το έστειλα κι αυτό για επισκευή. Έκτοτε δεν ξαναπαρουσίασε πρόβλημα.

Ο powerhouse έκαιγε μερικές φορές την ασφάλεια των ανοδικών τάσεων την οποία άλλαζα και δεν είχα κάποιο άλλο θέμα. Όμως τα rca εισόδου του ήταν λίγο πιο μικρά σε πάχος, συνεπώς αναγκάστηκα να χρησιμοποιώ interconnect με βιδωτά βύσματα.

Η μετακόμιση του συστήματος σε μεγαλύτερο χώρο ακρόασης, όπως επίσης και η ως ένα βαθμό έλλειψη λεπτομέρειας και ακρίβειας στην αναπαραγωγή επέβαλε και την αλλαγή των μηχανημάτων αυτών με άλλα τρανσιστορικά ανώτερης κατηγορίας τιμής και απόδοσης.

Last edited:

Reaction score
59
Για να βαλουμε τα πραγματα σε μια σειρα.

Για δεκα χρονια ειμαι κατοχος των ARTEMIS τωρα πλεον με ΚΤ120. Περαν του καψιματος μιας μεταβαλομενης αντιστασης, η οποια πιθανον να καηκε λογω κακης χρησης απο μεριας μου, ουδεποτε ειχα προβλημα με τα μηχανηματα. Οταν αποφασισα να αλλαξω τον Παθητικο με τον Αλεξανδρο συν ενα phono ZEUS καινουργια εκδοση το συστημα παιζει εξαιρετικα και εχω ηρεμησει με τις αλλαγες στο ρακ. Φυσικα σε οτι χρειαστω οι αδελφοι ειναι διπλα μου και με βοηθουν στην επιλογη μου.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν ειναι μηχανακια που κοστιζουν χιλιαδες ευρω , ΑΛΛΑ σιγουρα παιζουν αψογα σε αυτην την κατηγορια τιμης. Ναι, προφανως αν ειχα τα φραγκα να αγορασω JADIS με πενταψηφιο νουμερο δεν θα τα διαλεγα. Αλλα η σχεση κατηγοριας τιμης ειναι αριστη. Δεν εχω κανενα παραπονο ουτε πηγαινε - ελα στο μαγαζι τους. Ισως ο φιλος με τα πολλα προβληματα να ηταν ατυχος. Συμβαινει πολλες φορες στην αγορα.
Πριν απο μερες ειχε ερθει κατασκευαστης μηχανηματων πολλων χιλιαδων € σπιτι μου και κατσαμε να ακουσουμε μουσικη αυτο που μου ειπε ειναι οτι παιζει εξαιρετικα και ισορροπημενα. Φυσικα δεν πλησιαζει τις 50000€ αλλα για τα λεφτα που εχω δωσει παιζει αριστα. σημειωτεον οτι παιζω μονο με πικαπ και καθολου ψηφιακο. Αρα προφανως και δεν ειναι η δικη μου εντυπωση μονο οτι παιζει καλα.
Οταν εψαχνα και εκανα ακροασεις πριν απο δεκα περιπου χρονια ηταν ο καλυτερος ηχος που ειχα ακουσει σε μηχανηματα με ταβανι €2500 και για αυτο καταληξα σε αυτο και δεν το εχω μετανοιωσει καθολου...

Φιλικα και με εκτιμηση.

Reaction score
59
Επισης εγω ξερω οτι ολα τα μηχανηματα αργα ή γρηγορα βγαζουν προβλημα. Βλεπε laptop, τηλεορασεις κλπ. οσο ακριβα και να τα εχεις αγορασει. ΜΑ ΟΛΑ ΟΜΩΣ και για αυτο υπαρχει και η σχετικη νομοθεσια περι εγγυησεων. Απο την αλλη υπαρχει και η αστοχια υλικου.
Ολες οι εταιριες εχουν Quality Control, αλλα υπαρχουν παντοτε προβληματα τα οποια δεν μπορουν να προβλεφθουν. Ακομα και σε τεραστιες βιομηχανιες αυτοκινητων. Αυτα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.970
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas