Tsakiridis Alexander & Artemis review απο Wall of Sound

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.552
Στη θεση σου θα ζητουσα αλλαγη μοντελου ή και αλλο κομμάτι αν μεσα σε ένα χρονο ειχα τοσα προβληματα.
Εγω σε κάθε αλλαγη μοντελου (όλα σχεδον τα ειχα όπως εγραψα πριν) και πολύ περισσότερο απο χρονο, η διαφορα
που πληρωνα ηταν η διαφορα του μοντελου, πλην των λυχνιων. (αν ηταν σε αριστη κατασταση όπως όταν αγορασθηκε)
Δε νομιζω να υπαρχει άλλος που να το κανει αυτό.
Οταν παρελαβα δυο μονομπλοκ σπαζμενα απο την κουριερ, τα ξαναφτιαξαν χωρις ουτε ένα ευρω χρεωση.
Επισης δε νομιζω να υπαρχει άλλος που να το κανει αυτό.

Τωρα για το θεμα του ηχου..........τα 'χουμε ξαναπει.............κολοκυθοπιτα.

Reaction score
1.831
πριν πολλά χρόνια είχα πάει στο υπόγειο τους για να ακούσω powerhouse και Ηλέκτρες.
Οι Ηλέκτρες με τις El34 οδηγούμενες από το Quad cdp99 που είχα μαζί μου έδωσαν τον πιο "αγαπησιάρικο" full bodied μεστό, πουστριλέ* αναλυτικό, πολυεπίπεδο ήχο που έχω ακούσει ποτέ σε magnepan (τα mg12 είχαμε ακούσει).
Ακόμα χτυπάω το κεφάλι μου που δεν τις επέλεξα τότε και πήγα σε τρανζίστορ, αλλά είχα φοβηθεί τις πολλές λάμπες και τις....αλλαγές τους!

*ξεφεύγοντας από τη νόρμα, ξεραϊλα, ακρίβεια!

S

sk4t4

Guest
Αμφιβαλλω αν οδηγουνται σωστα τα Magnepan απο αυτα τα κατασκευασματα.Μη μετανιωνεις που δεν τους πηρες.

Reaction score
1.831
Αμφιβαλλω αν οδηγουνται σωστα τα Magnepan απο αυτα τα κατασκευασματα.Μη μετανιωνεις που δεν τους πηρες.
Δεν είναι κακό να έχει ο καθένας την άποψη του, αυτή τη στιγμή όμως νομίζω ότι με προσβάλλεις.
Για τα μηχανήματα του Τσακιρίδη δε με πειράζει να λες ότι θες, για τα αυτιά μου όμως με πειράζει.
Οκ?

Reaction score
596
Ευτυχως που δεν σου αρεσαν και βρηκαμε διαθεσιμα να αγορασουμε.;)

Χωρις παρεξηγηση ε?

S

sk4t4

Guest
ότι θ[/QUOTE]
Δεν είναι κακό να έχει ο καθένας την άποψη του, αυτή τη στιγμή όμως νομίζω ότι με προσβάλλεις.
Για τα μηχανήματα του Τσακιρίδη δε με πειράζει να λες ότι θες, για τα αυτιά μου όμως με πειράζει.
Οκ?
Προσβολη;Καθολου και να με συγχωρεις αν σου δινω αυτη την εντυπωση.Εγω κριτικαρω τον ηχο και την οδηγηση των συγκεκριμενων ενισχυτων, πραγμα που εκαναν κι αλλοι και παρατηρω το πως ακουγονται κατα τη γνωμη μου.Το οτι παντως τα Magnepan θελουν 'φαγακι' δεν ειναι υποκειμενικο θεμα.Τα υπολοιπα ναι...

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.552
Δεν οδηγούνται σωστα ε? κολοκυθοπιτα και αυτό όπως γινεται σε κάθε φορουμ με θεμα την οδηγηση των ATC.
Στο σπιτι του Τασου Χαρτζη ακουσα τα μεγαλύτερα Αναλυσης, (Αμφυτριωνα αν θυμαμαι καλα) με τα μεγαλα τοτε μονομπλοκ
του Τσακιριδη. Εξαιρετικος ηχος και κανενα θεμα στην οδηγηση βεβαια.
Αλλα μιλαμε για ΚΛΑΣΙΚΑ λαμπατα μηχανάκια. Όχι παιρνουμε λαμπα για να παιζει σαν τρανσιστορ.

S

sk4t4

Guest
Αν εννοουμε τα ιδια Αναλυσις τοτε ειναι τα Ωμεγα.Οσο για την οδηγηση, τα παθητικα Atc ειναι διαφορετικη περιπτωση διοτι χρειαζονται βατ, ενω οι μεμβρανες ρευμα,στο οποιο δεν τα καταφερνουν οι λαμπες εκει που πεφτει η αντισταση των ηχειων αυτων.Κραταω παντως μια επιφυλαξη για το αν η Αναλυσις ειχε βγαλει και μεγαλυτερο μοντελο περα απο τα Εψιλον,Ομικρον και Ωμεγα.Αν ειναι ετσι δεν το θυμαμαι εγω.

Last edited by a moderator:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.552
Αν εννοουμε τα ιδια Αναλυσις τοτε ειναι τα Ωμεγα.Οσο για την οδηγηση, τα παθητικα Atc ειναι διαφορετικη περιπτωση διοτι χρειαζονται βατ, ενω οι μεμβρανες ρευμα,στο οποιο δεν τα καταφερνουν οι λαμπες εκει που πεφτει η αντισταση των ηχειων αυτων.
Όχι δεν ηταν τα Ωμεγα, τα μεγαλύτερα ηταν.
Βατ χρειαζεσαι αν είναι αναισθητο το ηχειο, και ρευμα αν η μιγαδικη του αντισταση είναι πολύ χαμηλη.
Στα Αναλυσις η αντισταση μπορει είναι 4 Ωμ, αλλα είναι σχεδόν σταθερη χωρις μεγαλες βυθίσεις .
Οι λαμπατοι σαφως και θελουν υψηλες αντιστασεις αλλα κυριως σταθερες, όχι βουνα και χαράδρες.

Από το σαιτ της Magneplanar. http://www.magnepan.com/faq#power

... We have heard reports of Class D amplifiers shutting down when driving 4 ohm loads or sound quality that is less-than-desirable......
We hear of customers that are perfectly happy with 50 watts and others using 1000 watts. Without the option of listening with you, we have no way to give meaningful advice
.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
κάπου εδώ να ενημερώσω πως ο Οδυσσέας ήταν για αρκετά χρόνια τεχνικός προϊστάμενος στην Lyric , και το όλο Project του ξεκίνησε προσπαθώντας να κατασκευάσει έναν ενισχυτή που να τα οδηγεί σωστά , ( δεδομένου πως τα ήξερε πολύ καλά )

φιλικά

Z

Zdimis

Guest
Απο οδηγηση και εγω να προσθεσω οτι απλά οι κατασκευες τους ειναι ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΕΣ.(Σε αυτον τον τομεα βεβαια οχι γενικά-)

S

sk4t4

Guest
κάπου εδώ να ενημερώσω πως ο Οδυσσέας ήταν για αρκετά χρόνια τεχνικός προϊστάμενος στην Lyric , και το όλο Project του ξεκίνησε προσπαθώντας να κατασκευάσει έναν ενισχυτή που να τα οδηγεί σωστά , ( δεδομένου πως τα ήξερε πολύ καλά )

φιλικά
Τα καταφερε ομως τελικα;

Reaction score
156
Διαβασα ολα τα παραπανω σχολια.Πραγματικα πιστευω οτι θα πρεπει να ειμαστε λιγο πιο προσεκτικοι στα σχολια καθως μιλαμε για προιοντα made in Greece και στο εξωτερικο διαβαζουν τα Ελληνικα σχολια.Καταλαβαινω καποιοι ειχατε προβληματα...ποιος ομως δεν ειχε προβλημα στο παρελθον με καποιο μηχανημα;Εγω προσωπικα ειχα φοβερα προβήματα με ηχεια επωνυμης εταιριας που ειχα...Αν και απο Ρεθυμνο Κρητης δεν ετυχε να γνωρισω απο κοντα τα αδελφια Τσακιριδη παρα μονο να μιλησω μαζι του τηλεφωνικα.Αποψη μου λοιπον οτι τα μηχανηματα τους ειναι τιμια για τα χρηματα τους.Μου αρεσουν πολυ τα ξυλινα σασι και τα πλεξιγκλας.Απο πλευρας ποιοτητας ηχου μου φαινονται συμπαθητικα.Το service ειναι αψογο και εχουν καλη μεταπωλητικη αξια.

Reaction score
53
Παίδες καλησπέρα . Αν και νέος στο φόρουμ όπως και στο κόσμο του hifi , αριθμό μόλις 5 χρόνια , θα ήθελα να παραθεσω την προσωπική μου γνώμη περί tsakiridis devices . Καταρχήν το σύστημα μου αποτελείται αποκλειστικά από μηχανήματα των παιδιών . Αλέξανδρος προ phono Ζευς το τελευταίο ( με τελεστικους ) powerhouse τούμπανο μοντα για kt120 (120 wattakia) ρεύματα φίλτρα και καλώδια όλα τσακ .Για ηχεία πάλι Έλληνα εμπιστευτηκα τα audio spectrum hermes tls . Σχετικά με την οδήγηση αν μπορεί να πάει σφαίρα τα tls , δεν νομίζω πως πρέπει να πω περισσότερα . Btw τα έχω ακούσει και με κορυφαία thresshold και σε θέμα οδήγησης ουδεμία διαφορα. Σχετικά με πουλόβερ μπάσο ... ας διαβάσει γιαγιά και παρθένο μαλλί ο συμφωρμητης καθώς ακούω μόνιμα καφριλες (μέταλ ) και τέτοια άρρωστα και ποτέ δεν ήθελα κάτι παραπάνω . Btw έχουν αλλαχτεί οι πυκνωτές με κορυφαίους της mudorf για να είμαστε και ειλικρινείς . Όσον αφορά την αξιοπιστία , ε κάποια ψιλά τα αντιμετώπισα και εγώ αλλά σε λογικά επιπεδα καθώς τα μηχανήματα είναι βαριά τροποποιημένα ,αλλά πάντα με άψογη εξυπηρέτηση. Τέλος να προσθέσω την ευγένεια των Κώστα και Οδυσσέα . Δεν διατεινομαι ότι είναι τα καλύτερα μηχανήματα της αγοράς , είναι τα καλύτερα για μένα .
IMG_20180928_223424.jpg

Reaction score
596
Πολυ ωραιο συστημα... Εναν Powerhouse θα τον ξαναεπαιρνα ευχαριστως. Οδηγουσε τα μικρα magnepan αερα αλλα ηθελα να δοκιμασω και τα 250 watt οποτε τον εδωσα.
Θυμαμαι ενα παιδι που ηρθε να ακουσει τα ηχεια μου τοτε κουβαλωντας εναν Meridian δανεικο. Εφυγε καπως πεσμενος μετα τον Powerhouse.

Reaction score
53
Πολυ ωραιο συστημα... Εναν Powerhouse θα τον ξαναεπαιρνα ευχαριστως. Οδηγουσε τα μικρα magnepan αερα αλλα ηθελα να δοκιμασω και τα 250 watt οποτε τον εδωσα.
Θυμαμαι ενα παιδι που ηρθε να ακουσει τα ηχεια μου τοτε κουβαλωντας εναν Meridian δανεικο. Εφυγε καπως πεσμενος μετα τον Powerhouse.
Η τροφοδοσία του powerhouse άνετα σηκώνει kt120 οπότε μιλάμε για τουλάχιστον 120watt λαμπατα... Φουλ μουντορφ πυκνωτές τσοκ στη τροφοδοσία και στους μετασχηματιστές και είσαι έτοιμος . Χωρίς να δώσεις και μια περιουσία . Και ως υβριδικός που είναι το μπάσο είναι σαφώς πιο σφιχτό από φουλ λαμπατο . Χάνει βέβαια και κάπου , μην το βγάλουμε και υπερεργαλειο ...

Reaction score
2
Χαιρετω τη παρέα

Επειδη εχω ακουσει μερικούς με PLINIUS εδω μεσα να βγάζουν χολή για τους τσακιριδαιους

Ειμαι ο κατοχος των παρακατω μηχανηματων
Apogee MiniDac X2
Apogee Bigben master word clock X2
Black Lion Audio Sparrow white DAC X1
Dynaudio acoustics BM15P (Ειχα και active αλλά πηραν ποδι)
Audio Spectrum Xanadu X2 ζευγη
ATC SCM19 ηχεια
Audio Spectrum AΧXIA ηχεια
Audio Spectrum monitor 2 (ενα εκπληκτικο μικρο ηχειο) X2
CD-LAD Plinius προενισχυτή
AVM Evolution 2.5 προενισχυτης
Audio technologies TA-150 ενισχυτς
Audio Techologies VP-11 προενισχυτης
Tsakiridis devices Electra X2 set monoblock ενισχυτες το ενα σετ με 16 ΚΤ88 λυχνιες το δευτερο με ΚΤ120
Tsakiridis devices Alexander 3 προενισχυτες (ολοι με 3 τροφοδοτικα εκαστος)
Cambridge Audio 851W τελικός ενισχυτης
Tsakirdis Devices Dionysos.. οδηγει με διπλοκαλωδιωσεις τα Dynaudio BM15P απο 2 ενισχυτες τον TA-150 και τις ηλεκτρες.

Εχω δοκιμασει ολα τα παραπανω μηχανηματα σε οτι συνδιασμο υπάρχει ΠΛΗΝ να οδηγησω λυχνιακους τελικους με solid state προενισχυτη.
Ο CD-LAD PLINIUS ηταν ο χειροτερος απο ολους σαν προενισχυτης με το πιο μικρο πεδιο.
Ο AVM Evolution απο solid state ειναι πραγματικα καταπληκτικος προενισχυτης
Ο Αλέξανδρος του Τσακιριδη ηταν ο καλυτερος προενισχυτης απο ολους (Λυχνια)
Ακολουθει με σχετικως μικρη αλλα ουσιαστικη διαφορα απο τον Audio technologies VP-11 (Λογω τροφοδοσιας , πιο απλή στο VP-11 που και τον VP-11 εχω αλλαξει τις λυχνιες λογω υπερβολικου gain εβαλα 3 12Αu7 gold lion που τις Sylvania τις κομματιαζουν και αλλαξα τα interconnect καλωδια στο κυκλωμα γιατι χρησιμοποιουσε πολυ μικρης διατομης , το στερεωφονικο πεδιο του VP-11 σχεδον διπλασιαστικε αλλα παλι δεν φτανει τον Αλέξανδρο ουτε για πλακα , Καλυτερος παντως απο τον PLINIUS CD-LAD που ειναι ο χειροτερος και με διαφορα απο ολους).
O Ενας ΑΛεξανδρος απο τους 3 εχει ενα θεματακι.. βγαζει ενα μικρο βομβο οποτε του καπνισει και εχει ενα πολυ μικρο leakage στα ηχεια αλλα με τα 500 ευρω που τον πηρα και τα 250 που στοιχισε το modification , για τα λεφτά αυτά παιζει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ). Ειναι καλυτερος ως λυχνιακος απο τον AVM Evolution 2.5 που εχω.. που οδηγει τον ΤΑ-150.. που επισης ειναι ενας ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ενισχυτης.
Αναμενω τελως του μηνα τον νεο Solid state preamp του Μιλτιάδη Λογοθέτη και θα τα συγκρινω και τα 2 και θα δουμε τότε για το ποιος ειναι ο καλυτερος.
Απο ηχεια και τα Xanadu και τα SCM19 και τα ΑΧΧΙΑ ειναι πραγματικα καταπληκτικά ηχεια.
Ολα διπλοκαλωδιωμενα με το QED XT καλωδιο.

Οι Τσακιριδαιοι κανουν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
Καλα για τις ηλεκτρες με τον Αλεξανδρο η απαντηση ειναι οτι το στερεοφωνικο πεδιο με τα XANADU κανει βόλτες στον χώρο. Απλα .... τετοιο τρισδιαστατο αποτελεσμα απλα αδυνατο με τρανζιστορ .. Το αποτελεσμα ειναι με τους κονβερτορες που εχω απλα ονειρικο. ΕΙναι σαν να παιζει η μπαντα μπροστα σου.. ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΟΜΩΣ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.970
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas