Tsakiridis Alexander & Artemis review απο Wall of Sound

Z

Zdimis

Guest
Mε προακ λογικα θαναι παραδεισος,οτι τσακιριδη εχω ακουσει (αιολο,αρτεμις ,ηλεκτρες,ορφεας) ηταν στα καλυτερα τους !

Reaction score
211
σημερα πηγα απο εκει και μου δωσανε να δοκιμασω κατι σουπερ ορφεα που εχουνε με 2 845 και μια 300b και χωριστα τροφοδοτικα ειναι τερατα πρεπει να παιζουνε τελεια ωθα τα δοκιμασω ολα και βλεπω

Reaction score
596
Γελάω εδώ και ημέρες με το λεγόμενα του Zdimis. Ισχύουν. Τα γνωρίζω απο προσωπίκή εμπειρία. Τα ξαδέρφια μου πίνουν νερό στα Τσακιρίδια πλήν όμως έχουν υποστεί επική ταλαιπωρία και ΝΑΙ ένας τυπάς με σκουτεράκι/παπί όντως ερχόταν μέχρι την πόρτα σου για να δεί/παραλάβει το μηχάνημά σου. Όταν μου το χαν πεί είχα λυθεί στα γέλια. Μου 'ρθε στο μυαλό η εικότα κλασικής περίπτωσης βλάβης με κάποιον τύπο να σκάει με παπί και καφάσι να να φορτώνει. Δεν είναι όμως και τόσο κακό εδώ που τα λέμε. Αν σκεφτούμε οτι ο ένας ξάδερφος είχε αγοράσει μεταχειρισμένο έναν ολοκληρωμένο εποχής powerhouse τον χρησιμοποιεί ακόμη και σήμερα... Έχω την εντύπωση οτι είναι ο Οδυσσέας. Το μηχάνημα λοιπόν έχει πάει και έχει γυρίσει πάνω απο 10 φορλες στην "υπόγα" και ποτέ δεν βρέθηκε λύση. Αλλά προχώρησαν σε κάποια κατάργηση κάποιου σημείου του κυκλώματος και ο ενισχυτής δεν ξαναπαρουσίασε πρόβλημα. Μάλιστα παρότι έπαιζε με τα Klipsch RB-61 μου είπε οτι αργότερα έπαθε την πλάκα του όταν αγόρασε έναν προ/τελικό Densen που τα απογείωσαν. Το γλέντι όμως ξεκίνησε οταν προχώρησε σε ιδιοκατασκευές ηχείων με 2Χ8+6,5+tweeter έκαστο και τότε πραγματικά μείναμε έκπληκτοι οταν είδαμε πώς τα ταρακούναγε ο tsakiridis εν σχέση με τον densen που ακουγόταν άκαμπτος και flat παντού. Είναι άξιο θαυμασμού να βλέπεις δυο μεγάλες κολώνες σε ένα σαλόνι 60-70τ.μ. και κάπου ανάμεσα απ τα CD ένα κουτί που μοιάζει με το κουτί που βάζει η γιαγιά σου τα μπιζού της να γεμίζει τον χώρο για πλάκα.(έχει βγάλει επικά πάρτι). "Μπορεί να μου τον έχουν φτιάξει χίλιες φορές αλλά χαλάλι, δεν μπορώ να ακούσω με άλλον ενισχυτή΄", ο ένας ξάδερφος. Ο άλλος αγόρασε τον Αίολο με τα ξύλινα πλαϊνά και αν δεν απατώμαι είχε ταλαιπωρηθεί ελαφρώς με ελαττωματική παρτίδα λυχνιών EL-34. Αυτός προέρχεται απο Rotel προ τελικό 200w που κατά την άποψή του ήταν μια μ@λ@κία και μισή(το είπε με νεύρα και αηδία).Φυσικά και στις δύο περιπτώσεις τα ξαδερφάκια δεν έβγαλαν ευρώ απ την τσέπη...

Η προσωπική μου εμπειρία με tsakiridis μηχανήματα μπορώ να πώ οτι δεν με κέρδισαν. Ίσως να φταίει οτι είμαι τρανζιστορικός...Βέβαια σαφώς αναγνωρίζω τα καλά των λυχνιών. Αναγνωρίζω βέβαια οτι οι σοβαρές υλοποιήσεις κοστίζουν όσο ένα διαμέρισμα 30 ετίας τώρα που έχουν πέσει και οι τιμές με την κρίση.

Λοιπόν είχα πάει απ το εργαστήρι τους (δεν μου αρέσει η "υπόγα") παραμάσχαλα με τον Plinius 9100 μου. Μόλις είχε βγάλει απ το φούρνο μια Άρτεμη με EL-34. Δεν είχε βέβαια διαθέσιμο κάποιο προενισχυτή μέχρι που τελικά βρέθηκε ένας καταταλαιπωρημένος εποχής powerhouse που πραγματικά δεν ξέρω γιατί τον έβαλε. Πηγή το κατακρεουργημένο micromega cd-player και ένα πικαπάκι. Ηχεία κάποια Chario Syntar. Κολωνίτσες με ένα 6,5'. Η πρώτη ακρόαση παγερά αδιάφορη. Δεν μου έβγαζε αυτό το νεύρο και αυτή τη λαμπίλα που έβγαζε ο εξίσου αρχαίος Οδυσσέας. Το αφήσαμε λίγη ώρα να ιδρώσουν οι λυχνίες αλλά δεν...Σειρά είχε ο Plinius. Ξαφνικα είναι σαν να άναψε κάποιος το φως. Κοιταζόμασταν εγώ με τον κολλητό και τους κατασκευαστές με έντονο προβληματισμό. Κατηγόρησα τον προ και ίσως τα ηχεία που μπορεί να μην ταίριαζαν. Ακολούθησε η έκθεση, τότε που έπαιζαν με τους Κύκλωπες της Geometric Harmony. Δέχτηκαν πρόθυμα να παίξουν τα cd μου. Απογοήτευση απ το πρώτο δευτερόλεπτο. Πολύς θόρυβος , μικρή εικόνα και μικρό βάθος. Αν αναλογιστείς οτι έπαιζαν οι Ηλέκτρες με τον Αλέξανδρο και τους σταθεροποιητές-φίλτρα τότε κάτι δεν πάει καλά. Για κάποιο λόγο όταν έβαλαν τα δικά τους cd έπαιζε πολύ ευχάριστα αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Δε νομίζω επίσης να έφταιγαν τα ηχεία γιατί έχω ακούσει στο εργαστήρι της Geometric Harmony τα μικρότερα Deci με τον Atoll IN200 μου και μου άρεσαν. Η ψυχρολουσία ήρθε όταν στο διπλανό δωμάτιο έπαιζαν τα pmc με έναν leben. Δεν θυμάμαι αν ήταν ο 600 ή ο 300 αλλά οι διαφορές ήταν άπιαστες, τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά.

Ο κολλητός προχώρησε στην αγορά του phono stage αντικαθιστώντας το rega fono. Φυσικά και είχε θέμα βόμβου. Το πήγαμε στα αδέλφια και το διόρθωσαν επιτόπου. Απ την πρώτη ακρόαση μας έβγαλε αυτό που ακούγαμε στην έκθεση . Του αφήσαμε ένα μήνα περιθώριο να στρώσει αλλά τίποτα. Το rega (εξαιρετικό phono!) ακουγόταν τεράστιο ζουμερό και σβέλτο εν σχέση με το λαμπάτο που ήταν εκνευριστικά ντροπαλό στα άκρα του με γκρί ηχοχρώματα και ρηχή εικόνα κάνοντας το βινύλιο να ακούγεται σαν mp3 16kbps

Την προηγούμενη εβδομάδα ξαναπήγαμε απ' το εργαστήρι. Ο κολλητός παρά τις παραπάνω εμπειρίες θέλει να αποκτήσει έναν Αίολο. Λοιπόν έχει προσθέσει κάμποσα ηχειάκια: Monitor Audio BX, MR κολώνες και ένα Fostex 4" full range. Ο μόνος διαθέσιμος ενισχυτής ήταν ο Αίολος ΚΤ 120. Μπορώ να πώ οτι μου άρεσε αυτό που άκουσα! Με τις κολώνες monitor audio ιδιαίτερα σε τρίοδο το αποτέλεσμα ήταν πολύ ευχάριστο. Πολύ δυσσάρεστο σε πέντοδο... Ο ενισχυτής ακουγόταν γεμάτος (όχι συμπαγής όσο ένας 120w transistor) αλλά αν μη τι άλλο οι μεσαίες σε κέρδιζαν όχι με τις χροιές αλλά με την προβολικότητά τους. Παρά τα 3-4 μεγάφωνα των ηχείων ο ενισχυτής δεν έδειχνε να ζορίζεται καθόλου. Επίσης μας προκάλεσε να βάλουμε το αυτό δίπλα στο full range ώστε να δούμε εάν έχει θόρυβο. Το αποτέλεσμα ενθαρρυντικό ;-)

Το μόνο που με προβλημάτισε είναι οτι τα μηχανήματα που ήθελα να ακούσω τα είχε μόνο για...επισκευή... (Αχιλλέας, Ορφέας, Νεφέλλες)

Όσον αφορά τις 2 εκδόσεις, απλά μου φαίνεται περίεργο να ισχύει. Τα review στο εξωτερικό έχουν φωτογραφίες με τα εντόσθια και μπορείς ανα πάσα στιγμή να τα ελέγξεις. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις...
Σου ειπε κανανας φιλε μου οτι τα μηχανήματα του τσακιριδη συγκρίνονται με plinius ,leben, jadis? προσπαθείς να συγκρίσεις τα ασύγκριτα !Άτυχες! Αν εχεις αγοραστική δυναμη για αυτα τα εργαλεία κακος ασχολείσαι με τον τσακιρηδη γιατι εναι πολυ ποιο χαμηλή κατηγορία!

Z

Zdimis

Guest
αμα οι περισοτεροι εδω μεσα λενε οτι τα μηχανηματα παιζουνε 3 φορες τα λεφτα τους (κ το λεει κ ο ειδικος τυπος μερικες φορες ) με 1500 ευρω πουχει ενας αιολος καινουριος γιατι να μην παει το μυαλο του καθενα οτι μπορει να παιζει οπως ενας jadis ,carry κλπ?τριπλασιας τιμης 3χ1500 =4500.(οι μετασχηματιστες ομως που καθοριζουν δραματικα τον ηχο ενος λαμπατου δεν φτιαχνονται με λιγα χρματα για να παιζουνε παπαδες!Ασχετα που κατα την προσωπικη μου γνωμη η κατηγορια τιμης ειναι απλα μια καλοστημενη παγιδα του μαρκετινγκ για να απομυζει απο τα αρρωστακια κ το τελευταιο τους ευρω.Πολλες συσκευες του διχιλιαριου δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο καποιες του 5χιλιαρου εκτος του σασσι κ της διαφημιστικης προβολης που ενσωματώνονται στην τιμη βλεπε τελωνεια ισοτιμιες μεταφορικα κλπ.Το θεμα ειναι ο σχεδιαστης του κυκλωματος πως την εχει δει να χρεωσει κ ποιους για την συνταγη που εφτιαξε.Μερικοι την συνταγη την χρεωνουν ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ (ΔΕΣ ΜΕΣΑ ΕΝΑ 47 LABS κ θα καταλαβεις τι εννοω ακριβη συνταγη) .Η σαρεσουν η δε σ αρεσουν .Η σαγηνευεσαι απο τον ογκο και τις μεσαιες(κ απο μπασο σφιχτο ,ακριβεια ,ησυχια,λεπτομερεια που δεν εχεις) δεν ασχολεισαι η αγοραζεις μια αλλη συνταγη πιο ακριβη η στην ιδια τιμη κινεζικη κ παιρνεις απο τα χαμενα αλλα μορει να χασεις αλλα ...που σ αρεσανε..... :)

• Like
Reactions: APS

Z

Zdimis

Guest
Ενασς jadis orchestra reference για παραδειγμα κανει 2.700.Ακουστε τον διπλα σε εναν αιολο των 1500 ευρωκ ισως ξανασκεφθειτε το παιζει τρεις φορες τα λεφτα του.

Reaction score
50
Φίλε nikog72 δεν είμαι σίγουρος οτι διάβασες όλο μου το πόστ, αλλά είναι σίγουρο οτι δεν το κατάλαβες... Ας τα πάρουμε ένα-ένα λοιπόν. Εφόσον δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να απαγορεύει τις συγκρίσεις μηχανημάτων αναπαραγωγής ήχου ανεξαρτήτου κόστους μεταξύ τους τότε είναι δικαίωμα όλων των καταναλωτών να προχωρήσουν σε οποιονδήποτε συνδυασμό συγκρίσεων. Εάν το βρίσκεις ατυχές δεν έχει νόημα να διαβάσεις παρακάτω. Εάν όχι τότε θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα των συγκρίσεων. Δεν ξέρω πότε είδες τευλευταία φορά τις τιμές των τσακιριδέων αλλά θες μια επικαιροποιησούλα... Μπορώ να αναφέρω πολλές περιπτώσεις που η τιμή δεν αντικατόπτριζε το τελικό αποτέλεσμα αλλά θα ξεφύγω.Στην πρώτη μου επίσκεψη στο εργαστήρι τους ανέφερα τη σύκριση του αρχαίου Alexander σε συνδυασμό με έναν ολοκαίνουριο Artemis και το πόσο κακός συνδυασμός ήταν εφόσον ο ήχος ακουγόταν περίεργος και οι ίδιοι οι κατασκευαστές ήταν προβληματισμένοι. Πάμε λίγο να δούμε πόσο κόστιζε ένας Plinius 9100 πριν καταργηθεί και πόσο θα κόστιζε ένας συνδυασμός καινούριου Alexander + Artemis . Τώρα πάμε να δούμε και τον συνδυασμό Alexander + Electra 6550 που έπαιζαν πρόπερυσι στην έκθεση. Ας δούμε και το κόστος των Leben 300 και 600 . Που είδες να συγκρίνω τα Jadis πέραν την κοινής φιλοσοφίας έναρξης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων;;; Ω ναι φίλε nikog72 εάν έχεις την αγοραστική δύναμη για Tsakiridis Devices κακώς δεν ασχολείσαι με Leben, Plinius και γιατί όχι και Jadis εφόσον είναι στην ίδια κατηγορία τιμής! Βρε πως αλλάζουν οι καιροί...

Reaction score
50
Λάθος 5.850,00 Ευρώ!!!
Πάτα πάνω στα κίτρινα γραμματάκια βρέ! Σε οδηγούν κατευεθείαν στις τιμές!
Τον Leben τον ανέφερα λόγω του ότι έπαιζε στο διπλανό δωμάτιο στην προπέρσινη έκθεση. Εκεί είχαν στήσει οι Τσακιρήδηδες τον Alexander με τους Electra Plus (6550) .Όποιος θυμάται αν ήταν ο 300 ή ο 600 ας το πεί ρε παιδιά!
Alexander + Electra Plus = 1399€ + 4499€. Πόσο μας κάνει nikog72 ;
Και ναί ακουγόταν καλύτερα ο συνδυασμός της Leben/PMC τουλάχιστον στη μουσική που ακούω εγώ. Δυναμικά, χροιές, αμεσότητα, ησυχία ήταν κάμποσα επίπεδα πάνω...

Reaction score
596
τα pmc τα παιζει παντα με bryston (ασχετο αυτο).Φυσικα και έπαιζε καλυτερα ο lemben ,τι ειναι αυτο? νεο? συγκρίνεις τον τσακιριδη με εναν κορυφαίο γιαπωνέζικο χειροποίητο, χωρις πλακετα ενισχυτή? 5800 ευρω (sorry 5850) εναντι στα 1000+ κατι ευρω που κανει ο ολοκληρομενος, με την ιδια ισχύ ο τσακιριδης! κανεις δεν καυχήθηκε οτι ο ¨"τσακ,, ειναι ο καλητερος λαμπατος ενισχυτης που υπαρχει! αυτο ειναι αστειο! -Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι εμείς μιλαμε για fiat κια και εσυ μας πετας στην κουβεντα μια porsche-Αυτο ειναι Ατυχες!

Z

Zdimis

Guest
αμα τα μηχανηματα παιζουν τρεις φορες τα λεφτα τους γιατι οχι?Η μηπως δεν παιζουνε τελικα τρεις αλλα 2 η μια φορα τα λεφτα τους η καλα για αυτα τα λεφτα αλλα υπαρχουν και καλυτερα (dared jolida primaluna cayin tac) λεω γω τωρα....

Reaction score
596
Ρε παιδια τι παει να πει καλυτερα, χειροτερα...

Ο καθενας εχει το γουστο του κι ολοι μαζι δεν θα συμφωνησουμε πουθενα.

Το παν ειναι να ειναι κανεις ευχαριστημενος με τον εαυτο του για την αγορα που εκανε και για τους λογους που την εκανε.

Z

Zdimis

Guest
ετσι ειναι οπως λες janno ,το παν ειναι νασαι ανοικτος,κ να δοκιμαζεις χωρις παρωπιδες,ουτως η αλλως στον ηχο που θες ποτε δεν φτανεις ,κι αν φτασεις θες αλλο ηχο.Η μεγαλη ευχαριστηση παντως ειναι οτι μπορεις να ευχαριστηθεις τη μουσικη που γουσταρεεις με 4000 κ πλεον συνδιασμους
συστηματων . :)

Reaction score
1.187
Λάθος 5.850,00 Ευρώ!!!
Πάτα πάνω στα κίτρινα γραμματάκια βρέ! Σε οδηγούν κατευεθείαν στις τιμές!
Τον Leben τον ανέφερα λόγω του ότι έπαιζε στο διπλανό δωμάτιο στην προπέρσινη έκθεση. Εκεί είχαν στήσει οι Τσακιρήδηδες τον Alexander με τους Electra Plus (6550) .Όποιος θυμάται αν ήταν ο 300 ή ο 600 ας το πεί ρε παιδιά!
Alexander + Electra Plus = 1399€ + 4499€. Πόσο μας κάνει nikog72 ;
Και ναί ακουγόταν καλύτερα ο συνδυασμός της Leben/PMC τουλάχιστον στη μουσική που ακούω εγώ. Δυναμικά, χροιές, αμεσότητα, ησυχία ήταν κάμποσα επίπεδα πάνω...
Το 2014 έπαιζαν και οι δύο Leben στην έκθεση.

IMG_20141129_174300.jpg
IMG_20141129_174252.jpg

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.552
αμα τα μηχανηματα παιζουν τρεις φορες τα λεφτα τους γιατι οχι?Η μηπως δεν παιζουνε τελικα τρεις αλλα 2 η μια φορα τα λεφτα τους η καλα για αυτα τα λεφτα αλλα υπαρχουν και καλυτερα (dared jolida primaluna cayin tac) λεω γω τωρα....

Αφου δεν παιζουν καλα (για σενα), γιατι τ' αγορασες?

Z

Zdimis

Guest
Φιλέ μου δεν παίζουνε άσχημα(ειδικά σε τριόδο),τα αγόρασα γιατί διάβαζα διθυραμβικα σχόλια από τους χρήστες ,έβλεπα (κ βλέπω ) με πολύ συμπάθεια την φάση των τσακιριδαιων,μου άρεσε ή αισθητική του diy ,γλυτωνα λεφτά από τηλεχειρισμους ς κ φαντεζι σασιι λεφτά που ρίχθηκαν σε πυκνωτές κ βελτιώσεις που οι κατασκευαστές πρότειναν (αρα δυνατοτητα καστομιας).Τα προβλήματα κ με τον Αλέξανδρο κ τις αρτεμηδες όμως μετά την 5η βλάβη στο χρόνο Καίτη 12η στο 2ο χρόνο (από πλακέτα κολλήσεις κλπ αστοχιες υλικων κ άλλες μεχρι καλλαγη το κυκλωμα λαμπας προενισχυσης με 6922 (που σιχαινομαιμως χροιά) αφου η κατασκευη για καποιο λογω ανεξηγητο προέκυψε θορυβώδης κ για τους ιδιους που αμήχανα αποφεύγονταν ή απάντηση στον το πήγε λάθος παλι- ποτεμδεν μου προτάθηκε να πάρω πίσω τα λεφτά μου κ να πάω στο καλό η να μου δωσουν λυση με ΑΛΛΗ ΣΥΣΚΕΥΗ στην περιπτωση που ηταν δαιμονισμενες οι συγκεκριμενες γιατι εκεινηντην ωρα γινοτανε μια ανθρωποθυσια στηνν ταιτη που επηρεασε την κατασκευη ουτε κ το ζήτησα ) απλά κουβαλαγα κ κουβαλαγα.Μετά άκουσα κ άλλους ενισχυτές Κίνας στα λεφτά τους να πάρω έναν γιατί ντρεπόμουν να πάω 13ηνφορα για αλληνζημια (ποσό μάλλον αυτοί κ ήθελα να το αποφυγω) οπότε διαμόρφωσα κ άποψη ότι για μένα τα μηχανήματα αυτά παίζουν ρωμαλεα τα pp (για τα triode se δεν έχω αποψη βαρύνουσα) κ κανείς κ καστομιες από άποψη επιμέρους υλικών κ σασί με τους κατασκευαστες αλλά τα πλεονεκτήματα τελειώνουν εκεί.Κ υπολείπονται πολλά αλλά.Επίσης το τι μου συνεβη εμενα με αφορά για να διαμόρφωσω άποψη κ να την πω δημόσια καθώς αν είχα ακούσει μερικά τέτοια testimonials (ή διαβάσει) θαχα πιθανότητες να ευχαριστήσω την μουσική μου μάλλον πολύ πιο απροβληματιστα .Αλλά προϊόντα είναι αυτά συμβαίνουν θα μου πεις ,κάποιοι καταναλωτές θα φάνε κ φολα.that's life.

Last edited by a moderator:

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Ρε παιδια τι παει να πει καλυτερα, χειροτερα...
Ο καθενας εχει το γουστο του κι ολοι μαζι δεν θα συμφωνησουμε πουθενα.
Το παν ειναι να ειναι κανεις ευχαριστημενος με τον εαυτο του για την αγορα που εκανε και για τους λογους που την εκανε.
+100

...ουτως η αλλως στον ηχο που θες ποτε δεν φτανεις ,κι αν φτασεις θες αλλο ηχο....
+100

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.549
Όποιος κατάλαβε τι έγραψε (=μπόρεσε να διαβάσει) ο zdimis στο post #76, είναι ήρωας!

Reaction score
296
Να πω και εγώ την άχρηστη γνώμη μου: κακώς δεν ζήτησες αντικατασταση των μηχανημάτων σου μετά τη 2η/3η το πολύ βλάβη. Και αν και με τα καινούργια γινόντουσαν τα ίδια, επιστροφή χρημάτων. έχεις δικαιώματα.

Από την άλλη μάλλον θα πρέπει να σε ευχαριστησουμε για το ότι μοιράστηκες την περιπέτειά σου. Και όποιος διαβάζει το φορουμ βλέπει ότι δεν γραφεις μόνο άσχημα πράγματα όπως και το ότι πολλοί έχουν φάει ταλαιπωρίες με μηχανήματα αλλά δεν τα γράφουν.

Αυτά που λες δεν ακυρώνουν την προσπάθεια των κατασκευαστών να προσφέρουν vfm μηχανήματα.
Εγώ προσωπικά κρατάω ότι μπορεί το μηχάνημα να μην έχει σταθερά υψηλά ποιοτικά στανταρντ αλλά το αφτερ μαρκετ δεν είναι μόνο απεριόριστες δωρεάν επισκευές.
Το αν το μπάσο είναι από... πουλόβερ είναι κάτι που θα έπρεπε να απασχολήσει τον αγοραστή πριν την αγορά.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas