Tube buffer

Reaction score
60
Καλημέρα.
Τι γνώμη έχετε για τα tube buffer (βελτίωση ήχου) τύπου Yaquin.Kypo κτλ. Αξίζει η αγορά τους.Θα το ήθελα για να δώσει μια καλύτερη χροιά στο dac που έχω.

Reaction score
5.621
Έχω ένα Yaqin, προσφέρει όγκο και ζεστασιά. Με ρώσικες λάμπες. Το έχω συνδεδεμένο μετά τον παθητικό προ, προς τα ενεργά Martin Logan Purity.

Reaction score
0
Απάντηση: Tube buffer

Καλημέρα
Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για το συγκεκριμένο (Yaqin) ξέρετε απο πού μπορώ να το προμηθευτώ

Reaction score
60

Τι γνώμη έχετε για αυτό?
ΚYPO Tube Buffer
Tubes: 2x 6J38P-EV
Freq. response: 10Hz- more than 24kHz (-1dB) (more than meter range)
S/N ratio: more than -100dB
THD: <0,04% (out.level 0,7Veff); 0,065% (out.level 2Veff)
IMD: <0,04% (out.level 0,7Veff); 0,06% (out.level 2Veff)
Crosstalk: -99dB
Input imp. 500 kOhm
Output imp. 250 Ohm
Min. output load imp. 3 kOhm
Gain: ~1 (-0,5dB)
Power: 14-17V AC 0,5A min.

Meassured at:
Source imp. less than 1kOhm
Output load imp. 15kOhm

Connectors:
2x RCA Cinch - input, 2x RCA Chinch - output, 1x Profitec 2,1x5,5mm - power

Κατασκευάζετε στη Σλοβακία ,τιμή 49ε+μεταφορικά.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Οτιδήποτε μπαίνει στη πορεία του σήματος το διαφοροποιεί.
Πάντα σε κάτι κερδίζεις και σε κάτι χάνεις.
Συνήθως δίνουν έναν όγκο στις φωνές και μαλακώνουν τα πρίμα ενώ έχεις μια μικρή απώλεια στις λεπτομέρειες (μεγαλύτερη αν δεν έχει καλά παθητικά στοιχεία), καθώς και χαλάρωση του χαμηλού.

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
είμαι κάτοχος του x 10 d. Το θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι του στερεοφωνικού μου. Κάποια εποχή έκανα το λάθος να το πουλήσω και το μετάνοιωσα. Ευτυχώς πήγε σε μέλος του forum. Για συστήματα χαμηλού ή μεσαίου budget το θεωρώ πολύ καλή αναβάθμιση. Θα συμφωνήσω με τον petermeni αλλά για τα δικά μου γούστα κάνει τον ήχο πιο ανθρώπινο.

Reaction score
3.736

Ένα εξαιρετικό λαμπάτο buffer κατασκευάζει η Ελληνική εταιρεία Tsakiridis Devices.

Reaction score
1.788
Απάντηση: Re: Tube buffer

Συνήθως δίνουν έναν όγκο στις φωνές και μαλακώνουν τα πρίμα ενώ έχεις μια μικρή απώλεια στις λεπτομέρειες (μεγαλύτερη αν δεν έχει καλά παθητικά στοιχεία), καθώς και χαλάρωση του χαμηλού.
+ 100

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Έχω το Χ10Dv3. Στο προηγούμενο σύστημα μου έδινε μία ευχάριστη ευφωνικότητα, αύξανε ελάχιστα το gain και τόνιζε κάπως (με θετικό τρόπο) μπάσα και πρίμα. Σαν μειονέκτημα είχε μία μικρή αύξηση του θορύβου αλλά από οτι έχω διαβάσει αυτό διορθώνεται με βελτιωμένο μετασχηματιστή τροφοδίας σαν αυτό. Στο τωρινό μου σύστημα δεν το χρησιμοποιώ γιατί παίζω fully balanced (XLR). Το έχω βάλει αγγελία αν και είναι από τα μηχανήματα που όπως είπε και ο simplymusic μάλλον το μετανοιώνεις όταν τα πουλάς.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.803
Απάντηση: Re: Tube buffer

...αύξανε ελάχιστα το gain...
η έννοια του buffer είναι συνυφασμένη με το μοναδιαίο κέρδος, οπότε δεν αυξάνει καθόλου το gain, ίσα-ίσα μπορεί να έχει και μια πολύ μικρή εξασθένηση, δηλαδή ένα οριακό αρνητικό gain.

ΙΜΗΟ είναι απολύτως άχρηστο για "τονική αλλοίωση - έστω ευφωνική", ακόμα κι αν αυτό είναι το επιθυμητό, διότι το καλοσχεδιασμένο λαμπάτο μπάφερ δεν αφήνει κανένα ίχνος τονικής αλλοίωσης στο αποτέλεσμα, είναι πλήρως "διάφανο", χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προστίθενται κάποιες παραμορφώσεις ή πως δεν υπάρχει ένα "λιμάρισμα" στην απόκριση στα όρια του φάσματος, κάτι που χαρακτηρίζει έτσι κι αλλιώς τις λυχνίες, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Όταν αρχίζει βέβαια να έχει κέρδος γίνεται της μουρλής από "ευφωνικές" παραμορφώσεις -αναλόγως σχεδίασης βέβαια, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, καθώς μιλάμε για προενισχυτική βαθμίδα με σαφές κέρδος κι όχι για μπάφερ μοναδιαίου κέρδους.

ταυτόχρονα, το μπάφερ είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να λύσει προβλήματα "ταιριάσματος" συσκευών με τις λιγότερες δυνατές αρμονικές παραμορφώσεις ενός ενεργού σταδίου, όταν δηλαδή το στάδιο εξόδου της μιας συσκευής δε μπορεί να παίξει σωστά με το στάδιο εισόδου της επόμενης (προβλήματα εμπέδησης), τότε και μόνο τότε το μπάφερ είναι μια πολύ καλή λύση, κι εφαρμόζεται κατά κόρο, κυρίως βέβαια με op-amps, αλλά δεν είναι σπάνια και η υλοποίηση με λυχνίες.

το ουσιαστικό μειονέκτημα του λαμπάτου μπάφερ είναι το κοστολόγιό του, διότι μια ορθά υλοποιημένη τροφοδοσία για λαμπάτο μπάφερ εμπεριέχει τουλάχιστον 2 τσοκ (που δεν είναι καθόλου τζάμπα αν είναι "φιρμάτα"), με τουλάχιστον 3 διαδοχικές αρμαθιές πυκνωτών υψηλής τάσης (εκεί να δεις κοστολόγια), που εκτινάσσουν το κοστολόγιο σε πολύ υψηλότερα επίπεδα απ'ότι μια απλή χαμηλής τάσης σταθεροποιημένη τροφοδοσία για op-amps.

προσωπικά, για να λύσω θέματα "ταιριάσματος" συσκευών, έχω χρησιμοποιήσει και λαμπάτα μπάφερ δικής μου κατασκευής (αμα βρω χρόνο θα ανεβάσω και το σχέδιο) αλλά πλέον η λύση των line level μετασχηματιστών είναι για μένα μονόδρομος, με πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Reaction score
5.621
Της μουρλής γίνεται με το Yaqin, αλλά ωραία της μουρλής, ξεσηκωτικό το θετικό gain, όταν το ανάβω μετά τον παθητικό.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Όταν ένα στάδιο εξόδου χαμηλής στάθμης δεν έχει το κατάλληλο ρεύμα (κάρτα ήχου υπολογιστή) για να οδηγεί το επόμενο στάδιο ή τα καλώδια διασύνδεσης (ιντερκονέκτ) είναι μεγάλου μήκους (εγκληματικό), ένας απομονωτής λυχνίας κάνει θαυμάσια δουλειά.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Δεν είπα οτι έχει gain, είπα οτι στο δικό μου σύστημα αύξανε το gain ή καλύτερα αύξανε τη "σταθμη". (Αυτό ήταν πολύ έυκολο να το διαπιστώσει κανείς γιατί μπορούσες εύκολα να κάνεις Α-Β.) Ίσως έχει να κάνει με τη βελτίωση στο impedance matching. Για τις γνώμες αρκετών άλλων που το δοκίμασαν μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Της μουρλής γίνεται με το Yaqin, αλλά ωραία της μουρλής, ξεσηκωτικό το θετικό gain, όταν το ανάβω μετά τον παθητικό.
flash εσύ έχεις το dac202, σωστά; Χρησιμοποιείς και παθητικό; Για πες μας περισσότερα!

Reaction score
5.621
Έξι διαφορετικά συστήματα έχω dapost, της μουρλής γίνεται γενικά!

Το 202 δεν το δοκίμασα ποτέ στο σύστημα με τα Purity, από το φόβο μη μου αρέσει και το θέλω και εκεί.

Πάντως από το σύστημα "tuner -> παθητικό προ -> tube buffer -> Purity" είμαι πολύ ευχαριστημένος.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Μία από τα ίδια, και εγώ για τον ίδιο λόγο δε δοκίμασα ποτέ το tube buffer με το dac202! Συν του ότι αν μου αρέσει θα πρέπει να καταργήσω τη full-balanced σύνδεση που έχω τώρα και να αγοράσω και ένα ακόμη ζευγάρι καλώδια!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani