tuner (μόνο) με έξοδο spdif ή optical και χαμηλή τιμή;

Reaction score
0
ψάχνω για tuner (hi-fi) με έξοδο coaxial ή optical, όχι πάνω από 100 - 120 ευρώ. και με τηλεχειρισμό.

είδε κανένας πουθενά κάτι τετοιο;

Reaction score
29.557
Απάντηση: tuner (μόνο) με έξοδο spdif ή optical και χαμηλή τιμή;

Aν μιλάς για κλασσικό fm am tuner δεν νομίζω να βρείς.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

...και με coaxial , optical μονο κανενα DAB μπορει να βρεις

Reaction score
0
Re: Απάντηση: tuner (μόνο) με έξοδο spdif ή optical και χαμηλή τιμή;

...και με coaxial , optical μονο κανενα DAB μπορει να βρεις
Τι είναι το DAB; Όχι ο όρος αλλά οι πρακτικές του επιπτώσεις.
Σε τι πλεονεκτεί σε σχέση με το κλασικό tuner (hi-fi) ;
Θα ακούγεται καλύτερα πχ. ο κριτσκριτσκλικ εφέμ;

Ψάχνοντας στο google για tuner με coaxial ή optical output όλο dab προέκυπταν. Αλλά οι τιμές τους ήταν στα 300-400 ευρώ, ανασταλτικό ποσό! Υπάρχει κανένας κάτω από 200 ευρώ;

Από την άλλη, μήπως πρέπει να κοιτάξω σε ραδιονενισχυτές, που είδα πως υπάρχουν κάποιοι κάτω από τα 200... καμιά φορά φέρνει το Πλαίσιο κάποιους τέτοιυς φτηνούς (αλλά χωρίς coaxial ή output έξοδο ήχου).

Υπάρχει φτηνός ραδιονενισχυτής - αλλά οπωσδήποτε και με coaxial ή optical έξοδο ήχου; που να συνδέεται αυτή η έξοδος με κάποιο σύστημα ηχείων 5.1 της logitech (αυτά έχουν δικό τους κάτι σαν ενισχυτή , με 3-4 εισόδους ήχου!)

Reaction score
31

χρκνια πολλα
εγω παντως που εχω ενα tuner με coaxial
και spdif δεν βγαζει ηχο απο αυτες και
νομιζω οτι για να βγαλει ηχο απο εκει
πρεπει να ειναι και η εκμπομπη
αν καποιος ξερει κατι παραπανω να μου πει και εμενα

Reaction score
0

χρκνια πολλα
εγω παντως που εχω ενα tuner με coaxial
και spdif δεν βγαζει ηχο απο αυτες και
νομιζω οτι για να βγαλει ηχο απο εκει
πρεπει να ειναι και η εκμπομπη
αν καποιος ξερει κατι παραπανω να μου πει και εμενα
Τι μάρκα είναι; Για να το αποφύγω :) Μήπως δε συνδέθηκε ή δε ρυθμίστηκε σωστά;

Ψάχνοντας στο νετ βρήκα το Harman Kardon TU980 Tuner και το Denon TU-1800DAB (βραβείο για το 2008), και τα δυο έχουν coaxial & optical outputs και τηλεχειρισμό.

Αν κανένας τα έχει δει σε ελληνικά μαγαζιά, σε ΛΟΓΙΚΗ τιμή, ας ενημερώσει.

Και φυσικά και τα reviews τους - αν υπάρχουν :)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

φανταζομαι οτι οι εξοδοι σε αυτα τα ραδιοφωνα προυποθετουν την ψηφιακη ληψη DAB. Ειναι εφικτη εδω? Δεν ξερω... Προσεξε το. Γραψε τα μοντελα στο ψαχτηρι του www.skroutz.gr και ολο και καποιο κατστημα θα βρεθει.

Reaction score
0

φανταζομαι οτι οι εξοδοι σε αυτα τα ραδιοφωνα προυποθετουν την ψηφιακη ληψη DAB. Ειναι εφικτη εδω? Δεν ξερω... Προσεξε το.
αν δεν υπάρχει εδώ εκπομπή σε dab , τότε γιατί τα εισάγουν και τα πουλάνε τα ντόπια καταστήματα;
(υποθετικά βέβαια)

Reaction score
0
Ισχύς ενισχυτή2x5 W RMS/2x10 W/400 W PMPO

Δηλαδή 2Χ5 w rms;
Ήχος σαν μεγάλο τρανζιστοράκι;
Γιατί έχω το Sony CMT-EH25 (με τις ίδιες περίπου λειτουργίες - όχι dvd αλλά cd) με 69 ευρώ από mdmrkt (τιμή εκθεσιακού) και με έχει απογοητεύσει.

Βέβαια γράφει σε σελίδα της ηλεκτρονικής πως έχει coaxial έξοδο... αλλά 60 ευρώ παραπάνω για μια έξοδο coaxial;

** Συνδεσιμότητα
• Έξοδος εικόνας - Αναλογική: Σύνθετο σήμα CVBS (κίτρινο cinch), S-Video (σε Hosiden)
• Άλλες συνδέσεις: Έξοδος, Κεραία FM, Ψηφιακή ομοαξονική έξοδος
• Ακουστικά: 3,5 χιλ.
• Συνδέσεις ήχου: Είσοδος 3,5 χιλ.

κι αυτή η ομοαξονική είναι μόνο για το dvd , είναι για το tuner , είναι για όλα;

btw στο Sony CMT-EH25 , του έβαλα ένα usb stick 2gb fat, παίζει τα mp3... αλλά αργεί όταν τελειώνει ένα αρχείο και πάει στο επόμενο. αργεί πολύ, εκνευριστικά... υπάρχει κανένα κολπάκι για συνεχές παίξιμο, χωρίς χρονικό κενό;

Reaction score
31
Απάντηση: Re: Απάντηση: tuner (μόνο) με έξοδο spdif ή optical και χαμηλή τιμή;

αν δεν υπάρχει εδώ εκπομπή σε dab , τότε γιατί τα εισάγουν και τα πουλάνε τα ντόπια καταστήματα;
(υποθετικά βέβαια)

καααααααααααααποια στιγμη εχω ακουσει οτι τα ραδιοφωνα
θα γινουν και αυτα ψηφιακα οπως η tv
τωρα ποτε θα γινει αυτο σωθηκες μπουχαχαχα

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Απάντηση: tuner (μόνο) με έξοδο spdif ή optical και χαμηλή τιμή;

(υποθετικά βέβαια)
τα μοντελα που φερνουν εδω ειναι DAB/Fm δεκτες, εχουν και συμβατικη ληψη

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: tuner (μόνο) με έξοδο spdif ή optical και χαμηλή τιμή;

τα μοντελα που φερνουν εδω ειναι DAB/Fm δεκτες, εχουν και συμβατικη ληψη
δηλαδή "δουλεύει" η ομοαξονική έξοδος ή ε'ίναι όπως έγραψε πιο πριν άλλος χρήστης του φόρουμ;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Για να δουλεψει η ψηφιακη εξοδος , η ληψη πρεπει να ειναι DAB.
Δεν νομιζω να υπαρχει tuner με ενσωματωμενο digital to analog converter.

Mια ερωτηση , τι θελεις να κανεις?

Reaction score
0

Για να δουλεψει η ψηφιακη εξοδος , η ληψη πρεπει να ειναι DAB.
ΟΚ. Στην Αθήνα υπάρχουν σταθμοί που εκπέμπουν - είναι συμβατοί με dab;

Δεν νομιζω να υπαρχει tuner με ενσωματωμενο digital to analog converter.
Ίσως έγινε παρανόηση. Αυτό το "ενσωματωμενο digital" θέλω να το συνδέσω με optical ή coaxial είσοδο συσκευής "τύπου ενισχυτή". Με αυτή τη σύνδεση δεν υπάρχει μετατροπή, έτσι δεν είναι;

Mια ερωτηση , τι θελεις να κανεις?
Έχω ένα 5.1 σετ ηχείων της logitech, το μοντέλο Ζ 5450 DIGITAL. http://www.logitech.com/index.cfm/439/229&hub=1&cl=us,en?section=overview&tabs=1,3,2,4,5 Πολύ καλά. Όχι μόνο για υπολογιστή. Που έρχονται παρέα μία συσκευή "τύπου ενισχυτή" - κατασκευή της logitech. Φαίνεται στην εικόνα στο πιο πάνω λινκ. Με πολλές εισόδους ήχου.
Δηλαδή 1 cοaxial, 2 optical και 1 είσοδο 5.1 ή 3 εισόδους stereo mini jack (αυτή η είσοδος ρυθμίζεται ειτε μία 5.1 είτε τρεις στέρεο. Δε λειτουργούν ταυτόχρονα η 5.1 και οι 3 stereo minί jack).

Σε αυτή τη συσκευή "τύπου ενισχυτή" σκέφτομαι να συνδέσω ένα tuner. Τα κλασσικά hi-fi tuners έχουν έξοδο στέρεο ήχου "δεξιό ηχείο - αριστερό ηχείο"

Υπάρχει τρόπος αυτή η έξοδος του tuner να συνδεθεί σε μία από τις 3 stereo in της logitech συσκευής , τύπου mini jack;

Έβαλα καλώδιο από την έξοδο ακουστικών του mini-stereo Sony CMT-EH25 σε μία στέρεο είσοδο της συσκευής "τύπου ενισχυτή της logitech", αλλά δε μου αρέσει ο ήχος. Σαν ήχος από "ενισχυμένο τσικρίκι" ακούγεται :) Και μέχρι να το ρυθμίσεις στο σωστό (ανεκτό) volume... χάνεις χρόνο.

Υπάρχει λοιπόν τρόπος να στείλω τα καλώδια των 2 ηχείων του mini-stereo Sony CMT-EH25 σε μία στέρεο είσοδο της συσκευής "τύπου ενισχυτή της logitech", και να ακούγεται κανονικός ο ήχος του;

-------

Αν δοκιμάσω με κάτι τέτοιο...
http://www.djstore.com/images/products/320/sky/sky104984.jpg

ποιο είναι το κόκκινο καλώδιο και ποιο είναι το μαύρο;
δηλαδή στο rca ο πυρήνας ε'ιναι το κόκκινο
και το απ'έξω το μαύρο? η γείωση δηλαδή....

---

Ή... με βάση τον προαναφερόμενο convertorα (2 stereo rca σε stereo minijack) αν βρω ένα tuner συμβατικό τον συνδέω στο τύπου ενισχυτή της logitech, σε θύρα minijack stereo, και έγινε αυτό που θέλω;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

αν εχει aux, line in τυπου στερεοφωνικου jack, τοτε γινεται να συνδεσεις εκει tuner απο τα 2 rca.

Απλα, αφου φανταζομαι εχεις υπολογιστη συνδεδεμενο πανω, γιατι δεν ακους απο εκει ραδιο? Streaming μεσω δικτυου.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Γενικά η ποιότητα των ελληνικών ραδιοφώνικών σταθμών δεν είναι και η καλύτερη.Αν θές να βελτιωθεί η λήψη του σήματος εκτός απο tuner χρειάζεται και μια κεραία.

Reaction score
0

αν εχει aux, line in τυπου στερεοφωνικου jack, τοτε γινεται να συνδεσεις εκει tuner απο τα 2 rca.
Aux? Aυτό "έξοδος" δε σημαίνει;

Line In - ΕΙΣΟΔΟ δηλαδή, τύπου στεροφωνικού jack έχει η συσκευή τύπου ενισχυτής της logitech - δες στο λινκ που έδωσα πριν το μάνουάλ του.

Το tuner έχει δυο εξόδους rca...

Οπότε με ένα καλώδιο "2 RCA to Stereo Mini-Male", πρέπει να γίνεται η δουλειά. Βέβαια πριν λίγο ένας πωλητής στο Πλαίσιο, ρωτώντας για τον NAD 425 , μου είπε "αποκλείεται 100%" !

Απλα, αφου φανταζομαι εχεις υπολογιστη συνδεδεμενο πανω, γιατι δεν ακους απο εκει ραδιο? Streaming μεσω δικτυου.
Δεν έχω συνδεμένο υπολογιστή σε αυτό το σύστημα ηχείων. Έχω συνδεμένη μια τηλεόραση κι ένα wdtv (mediaplayer). Σαν home . theater. Αλλά έχω "βαρεθεί" το internet radio... κονσέρβα διαρκείας είναι χωρίς καθόλου ελληνική ομιλία. Άσε που πρέπει να κλείνει κάποτε κι ο υπολογιστής! Επιβαρύνει και τον αέρα του δωματίου! Ούτε από τους δίσκους πoυ έχω συνδεμένους σε δίκτυο με ένα belkin "nas", θα ήθελα "streaming".

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.888
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut