Tuners

Reaction score
1.187
Σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το post για να συζητήσουμε για tuners γιατί ενώ τις άλλες πηγές τις έχουμε εξαντλήσει τα ραδιόφωνα έχουν μείνει παραπονεμένα. :122:

Και για να αρχίσουμε... Ακούτε ραδιόφωνο; Δεν εννοώ στο αυτοκίνητο ή στο λεωφορείο μέσω του κινητού σας.
Στο ηχοσύστημά σας έχετε tuner;
Ακούτε συχνά; Και ποιούς σταθμούς;
Ποιά είναι η περιοχή σας και ποιές οι συνθήκες λήψης;
Τι κεραίες χρησιμοποιείτε; Εσωτερικές, εξωτερικές...
Είστε ικανοποιημένοι από την ποιότητα ήχου των ελληνικών ραδιοσταθμών; Και αν ναι ποιούς θα μπορούσατε να χαρακτηρίσετε πως έχουν hi-fi ήχο;

Έχετε υπόψιν σας τι πρόκειται να συμβεί τα επόμενα χρόνια με τα FM και πότε θα γίνει το υποχρεωτικό (λόγω Ε.Ε.) πέρασμα στο ψηφιακό ραδιόφωνο;

Reaction score
31
Απάντηση: Tuners

καλο θεμα και εχεις δικιο οτι το εχουμε αφησει στην απ εξω

Reaction score
31

εγω παντως το εχω και παιζει σε καθε μερα με εσω κεραια την δικια του

Reaction score
1.187

Εγώ ακούω πολύ ραδιόφωνο όλες τις ώρες της ημέρας. Το ραδιόφωνο είναι η πηγή που παίζει τις πιο πολλές ώρες στο σπίτι μου.

Έχω δύο tuners:

Στο κυρίως σύστημά μου παίζει το SONY ST-SE700 με δύο εισόδους για κεραίες.

Στο δεύτερο σύστημα που έχω εδώ στο computer παίζει το μικρό Yamahaκι ΤΧ-497:

Θα σας πω εντυπώσεις και από τα δύο...

Reaction score
31

περιοχη περιστερι ειμαι εχω καλο σημα αλλα θα ηθελα να εχω καλυτερο σημα

Reaction score
31

εχω ενα nad m4 το οποιο δεν εχει καμια σχεση με το γιαμαχα που ειχα
που ειναι σαν το δικο σου

Reaction score
31

τωρα απο σταθμους μμμμ digital σκυλαδικα οταν υπαρχει θεμα ψυχολογικο
και θελω να με παρει πολυ απο κατω και οταν ειμαστε καλα love 97,5
dg 95,2 orange λαμψη σφαιρα kiss nitro galaxi και γενικα αναλογος τα κεφια
και την ψυχολογια της στιγμης

Reaction score
1.187

Η περιοχή μου είναι Νέα Σμύρνη, τον Υμηττό τον βλέπω φάτσα απέναντι χωρίς κανένα εμπόδιο, άρα θεωρητικά πρέπει να έχω καλή λήψη.

Και λέω θεωρητικά διότι συμβαίνουν μερικά περίεργα στα FM.

To Sony έχει δύο εισόδους για κεραία. Εχω βάλει λοιπόν δύο κεραίες. Το άσπρο καλωδιάκι που υπήρχε μέσα στην συσκευασία και το κλασικό δίπολο σε σχήμα Τ των 2€υρώ. Αρχικά το δίπολο το είχα οριζόντιο, αργότερα με πειραματισμούς διαπίστωσα πως έχει καλύτερη λήψη κατακόρυφο. Το Sony πιάνει κάποιους σταθμούς καλύτερα με την Α κεραία και κάποιους άλλους με την Β. Πάντως σε κανέναν δεν τερματίζει το ενδεικτικό στάθμης να δείξει full σήμα.

Το Yamaha έχει επίσης κι αυτό σαν κεραία το άσπρο καλωδιάκι της συσκευασίας. Η λήψη του όμως ήταν αποκάλυψη! Πιάνει όλους σχεδόν τους σταθμούς με full σήμα ακόμα και τους πιο αδύναμους! Με τρομερή επιλεκτικότητα χωρίς καμμία περεμβολή.

Και τα δύο βρίσκονται στο ίδιο σπίτι σε διαφορετικό δωμάτιο.

Reaction score
31

αυτη που ειχε μεσα το ιδιο δεν εχω αλαξει ακομα καποια στιγμη λεω να βαλω
εξωτερικη αν υπαρχει αλλα ελπιζω καποια στιγμη να γινουν και αυτα ψηφιακα
και να δουλεψει ετσι γιατι μου εχουν πει οτι καιποα στιγμη θα γινει

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Technics ST-610L

ακουω κανα 3ωρακι τη μερα. Φανταστικη ληψη με απλη κεραια-καλωδιο. Τωρα για το ποιοι σταθμοι εχουν HiFi ηχο, μονο με επιεικια μπορεις να χαρακτηρισεις ετσι κανα δυο..

Reaction score
1.187

Για πες μου εσύ που μένεις Νέα Σμύρνη τι λήψη έχεις στον Kosmos FM στα 93,6 MHz και στα 107,0 MHz ;

Reaction score
31

εγω παντως τωρα που εβαλα το κοσμος στο 93,6 εχω πολυ καλυτερα απο οτι στο 107

Reaction score
1.187

εγω παντως τωρα που εβαλα το κοσμος στο 93,6 εχω πολυ καλυτερα απο οτι στο 107
Οταν λες πολύ καλύτερα τι σημαίνει; Απλώς καλύτερα από το 107; Αποδεκτά;

Γιατί εγώ εδώ το 93,6 MHz το έχω ξεχάσει. Είναι αδύνατον να το πιάσω αποδεκτά. Πολύ φύσημα, χάλια...
Αντίθετα το 107 έχει καλύτερη λήψη εδώ αλλά όχι άριστη.

Το Sony με το δίπολο οριζόντια είχε αρκετό φύσημα στο stereo. Με το δίπολο κατακόρυφο το πιάνει σαφώς καλύτερα αλλά όχι άριστα. Αντίθετα το Yamaha με το άσπρο καλωδιάκι για κεραία το έπιανε άριστα με full σήμα.
Τώρα όμως έχει κανά μήνα περίπου που έχει πέσει το σήμα στο 107. Μία γραμμούλα πριν το full στο Yamaha, αλλά με πολύ καλή λήψη. Στο Sony επανήρθε το φύσημα στο 107 ακόμα και με το δίπολο κατακόρυφα :141:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Για πες μου εσύ που μένεις Νέα Σμύρνη τι λήψη έχεις στον Kosmos FM στα 93,6 MHz και στα 107,0 MHz ;
δεν τον ακουω το σταθμο αλλα μολις το δοκιμασα. Στο 93.6 χαλια, πολυ παρασιτο. Στο 107 λιγοτερο παρασιτο, αλλα αρκετο ωστε να μην μπορεις να ακουσεις. Μενω Αδριανουπολεως χαμηλα, προς Ευξεινου ποντου..

Reaction score
1.187

δεν τον ακουω το σταθμο αλλα μολις το δοκιμασα. Στο 93.6 χαλια, πολυ παρασιτο. Στο 107 λιγοτερο παρασιτο, αλλα αρκετο ωστε να μην μπορεις να ακουσεις. Μενω Αδριανουπολεως χαμηλα, προς Ευξεινου ποντου..
Αρα είναι πρόβλημα της περιοχής μας το 93,6 Εγώ μένω Μεγ. Αλεξάνδρου στο ύψος της Λεοντείου. Ειδικά τον Kosmos πάντως το Yamahaκι τον πιάνει απείρως καλύτερα από ότι το Sony

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Γειτονα, πως και δεν ακους streaming ραδιο μεσω ιντερνετ, αφου εχεις και το pc πανω? Το δικο μου ειναι μακρια απο το συστημα και δεν μπορω..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.746
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88