Turntable help.

Reaction score
0
Ξέρω ότι αυτά που θα ρωτήσω έχουν ξαναγραφτεί αλλά δεν χάνω και τίποτα.
Μετά από 2 μέρες ανάγνωσης του thread με έχει πιάσει κατάθλυψη.
Πάνω που τείνω να αποφασήσω για ένα πικάπ, κάτι διαβάζω και με πιάνουν αμφιβολίες.
Καταρχάς, έχω ένα hi-fi της Technics compact, το έβγαζε σετακι 4 φέτες ίδιες μαζί (Cd, radio, amp, cassete, ηχεία σε άριστη κατάσταση), δεκαετίας χωρίς Phono - in, στην αρχή ήμουν ανάμεσα στο ζευγάρι, Denon DP-300F ή Pro-ject Debut III, δέν έχω πάρα πολλά βινύλια ακόμη, όρεξη έχω, και κυρίως ακούω Blues, Jazz, Rock, Heavy Metal, Black Metal.
Λόγο Budget διάλεξα τα παραπάνω πικάπ, γιατί θα χρειαστεί και η αγορά phono και κάποιας κεφαλής ίσως, αλλά ο πονοκέφαλος ήρθε όταν στο παιχνίδι μπήκαν και τα Dual CS-505-4 ή Technics mkII, το ερώτημα είναι, το πρώτο ζεύγος έχει 300€ το δεύτερο 600€.
α. το Denon και το mkII δεν μου κάθονται καλά στο μάτι, σαν εμφάνιση (ξέρω παράλογο...)
β. δεν έχω παράλογες απαιτήσεις, απλά να ακούω μουσική χωρίς παραμορφώσεις,
γ. δεν θέλω μεταχειρισμένο.
δ. ΟΧΙ δεν αλλάζω γνώμη, θα κυνηγήσω το βινύλιο είναι παιδικό όνειρο.
ε. για αρχή ποιό budget πιστεύετε ότι πρέπει να ακολουθήσω βάση και του ήδη υπάρχων ηχοσυστήματος, και ποιό απο κάθε ζεύγος χωριστά? Χρειάζομαι έναν συνδιασμό ο οποιός να είναι κάποια χρώνια βιώσιμος μέχρι την αντικατάσταση κάποιων μερών(ηχοσύστημα, κεφαλή, Phono, ρυθμηστης στροφών).
Ακούω! (για να μην αρχίσω τα Prozak)

Reaction score
1.127
Απάντηση: Turntable help.

Καλησπέρα,βασικά με τις απαιτήσεις που έχεις και τη μουσική που ακούς δεν χρειάζεται να δώσεις πολλά λεφτά για πικάπ.Κατά τη γνώμη μου πρέπει να επενδύσεις στη κεφαλή και ένα αξιοπρεπές phono stage.Δεν μας λες όμως πόσα διαθέτεις και για τα τρία.Από εκεί θα ξεκινήσεις και μετά όρεξη να έχεις να διαβάζεις εδώ.

Reaction score
0

Το θέμα είναι σε ποιό από τα 2 ζευγάρια θα καταλήξω, λεφτά θα χαλάσω, απλα στό πρωτο ζεύγος θα είναι και ταυτόχρονη η αγορα Phono και κεφαλής και στο δεύτερο η αγορά κεφαλής απλα θα καθυστερήσει λίγο.
Δηλαδη εάν ακουγα μόνο Jazz και κλασσική μουσική θα αλλάζαν τα δεδομένα και γιατί?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.412
Αν δεν σκοπεύεις να αναβαθμίσεις το υπάρχων σύστημα πήγαινε σε κάτι φτηνό με ενσωματωμένο προενισχυτή πικάπ.
Υπάρχουν έτοιμες προτάσεις και με τη κεφαλή επάνω.

Reaction score
0

100% κάποια στιγμή θα αναβαθμιστεί, απλά δεν θα είναι των 10,000€ θα είναι ένα σύνολο ίσως των 3,000, γιαυτό και έχω απελπιστεί με την επιλογή πικάπ, δεν θέλω να πάρω κάτι που δεν θα αξίζει να ρίξω λεφτά στο ηχοσύστημα απο κάτω του, στην αρχή ξεκίνησα με το Pro-ject και της ίδιας μάρκας phono και ρυθμιστή στροφών, αλλα όσο διαβάζω, τόσο αλλάζουν τα δεδομένα, και η πλειοψηφία σε αυτο το site τείνει στο ΜΚ2. Γι'αυτό απελπίζομαι και δεν βγάζω άκρη... Και απόσο έχω καταλάβει για τα δεδομένα των πικάπ, τα 600€ του ΜΚ2 δεν είναι πολλά λεφτά.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.412
Το πολλά ή λίγα είναι σχετικό και μη μπεις στη διαδικασία να αγοράσεις κάτι που υπερβαίνει τις δυνατότητες σου και να παραμερίσεις άλλες ανάγκες.
Κακά τα ψέματα οι καιροί δεν είναι οι ευκολότεροι...

Σε αυτά που σκέφτεσαι υπάρχουν τα Dual, τα Project και το Technics (που δεν είμαι σίγουρος αν θα συνεχιστεί η παραγωγή του).
Όποιο και να προτιμήσεις θα σε καλύψει σίγουρα μέχρι της 3000 ευρώ που θα κοστίσει το μελλοντικό σου σύστημα.

Reaction score
0

Σαφώς και δεν τις υπερβαίνει σε αυτή την φάση γιαυτό και κάνουμε αυτή την συζήτηση, τουλάχιστον για την αγορά του πικάπ, η παραγωγή του Technics απ'ότι νομιζω και να έχει σταματήσει κομμάτια υπάρχουν και λογικά με τόση μαζική παραγωγή και ανταλλακτικά για πολλά χρόνια ακόμη. Και ποτέ δεν ξέρεις ακριβώς πού μπορεί να σταματήσω, μπορεί να μην ικανοποιηθώ και να θέλω το παραπάνω, αν δεν ξεκινήσω απο κάπου δεν θα φτάσω πουθενά, αλλα για το ξεκίνημα πιστεύω πάντα χρειάζονται καλές βάσεις. Εξού και οι προβληματισμοί μου.

Reaction score
1.127

Κοίταξε,όσο διαβάζεις θα σαλτάρεις!!ο καθένας από εμάς λέει τα δικά του.Δεν ξέρεις που θα το φτάσεις λες.Μη σκέφτεσαι τι θα γίνει μετά από ένα χρόνο.Πήγαινε και δες από κοντά τα dual,project,rega και ότι άλλο παίζει μέχρι 1000 ευρώ.Δες και το τέστ του σταματάκου και πάρε κάτι που να σου αρέσει και αισθητικά γιατί μπορεί να το βλέπεις πολλά χρόνια.Π.χ. τα dual έχουν ρετρό λουκ και ενσωματωμένο phono σε καλή τιμη.Ακου τι έχουν να σου πουν και οι αντιπρόσωποι.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.462

Το sl 1200 έπαψε να παράγεται αλλά υπάρχει.Το θέμα είναι αν σου αρέσει.
Εγω το συστήνω , οχι εοειδή το εχω , αλλά επειδή το είχα κάμποσα χρόνια σε αχρησία σχεδόν.Είχα παρεξηγήσει μερικά πραγματάκια για το βινύλιο.
Υπολόγισε όμως πως οτι και να πάρεις ενα σκέτο πικάπ , εστω με κεφαλή δεν σου φτάνει ,θες και phono stage. Βέβαια υπάρχουν και φτηνά των 200e.
Ομως ενα πικάπ , μια κεφαλή και ενα phono , νομίζω οτι είναι σαφώς ανώτερα σε επίπεδο απο αυτό το σύστημα που ηδη έχεις.
Εκτός και εννοείς οτι τα 3000 θα τα ξοδέψεις συνολικά για σύστημα και οχι μόνο για πικαπ κλπ.

Reaction score
1.815
Καλησπέρα κι από μένα!
Γιάννη Μάρκου απ' ότι κατάλαβα ο φίλος θέλει να ξοδέψει συνολικά γύρω στα 3000 για σύστημα μελλοντικά.
Καλό θα είναι να μας πει τι του αρέσει δεδομένου οτι βάζει πολλά προιόντα στη φαρέτρα του. Ας καταλήξει σε 2 προιόντα και μετά είναι πιο εύκολο.
Κι εγώ πάντως συμφωνώ με το Γιάννη οτι το Technics MK2 είναι ένα προιόν που είναι ανώτερο κατά πολύ από το σύστημα που έχεις. Θα το έχεις σίγουρα για πάρα πολλά χρόνια, είναι ένα μηχάνημα που στοιχίζει λιγότερα απ' όσα μπορεί να σου προσφέρει και τίμιο με το παραπάνω για το αντίτιμο που ζητάει. Με μια αξιοπρεπή κεφαλή, θα σου στοιχίσει από 700-800 ευρώπουλα. Από την άλλη ένα Dual 505-4 στοιχίζει περίππου 600 ευρώ με την κεφαλή του. Τα Project είναι φθηνότερα κατά πολύ και αξιοπρεπέστατα.
Το θέμα είναι... θες να επενδύσεις να ακούς μουσική και να μη θες να ξεκολλήσεις? Τότε θα πρέπει να βάλεις λίγο παραπάνω το χέρι στην τσέπη σου για να αλλάξεις και την υπόλοιπη αλυσίδα των μηχανημάτων σου. Εαν δεν είσαι διαθέσιμος να μπλέξεις με πολλούς συνδιασμούς, τότε καλύτερα να μείνεις εκεί και να πάρεις ένα φθηνό πικαπάκι μέχρι 300 ευρώ. Μια χαρά θα ακούς τη μουσικούλα σου!

Reaction score
0

Lover έχω σαλτάρει ήδη, δεν ξέρω αν πρέπει να εμπιστευτώ κάποιον αντιπρόσωπο γιατί πολλές φορές δεν ξέρουν τι πουλάνε και αυτοί, john όσο βλέπω και διαβάζω για το ΜΚ2 αρχίζω να αλλάζω γνώμη, το phono stage είναι υπολογισμένο μαζί με την αγορά του πικάπ, και τα 3000 αναφέρονται σε ενισχυτή, κασετόφωνο και ηχεία όχι πικάπ. Τελικά μάλλον θα πρέπει να αποφασίσω μεταξύ ΜΚ2 και DUAL μου φαίνεται όπως πάνε τα πράγματα. Έχουμε link για το τεστ του Σταματάκου?

Reaction score
0

Και σε απάντηση του φίλου delamostre κάθε επένδυση στην μουσική αξίζει πιστεύω, ναι εννοείτε πως δεν θέλω να ξεκολλάω με την μουσική μου. Η μουσική είναι ζωή.

Reaction score
1.815
Τότε καλως ήρθες στο μαγικό κόσμο της αναζήτησης!!!
Επειδή κι εγώ πρόσφατα είχα κάποιες απορίες, κατέληξα μετά από πολλές συζητήσεις και εδώ αλλά και στο "άλλο"...club, στη λύση του Technics
Μπορώ να σου πω αν θες τους λογους που με ώθησαν να καταλήξω στην αγορά αυτή...

Reaction score
1.127

Lover έχω σαλτάρει ήδη, δεν ξέρω αν πρέπει να εμπιστευτώ κάποιον αντιπρόσωπο γιατί πολλές φορές δεν ξέρουν τι πουλάνε και αυτοί, john όσο βλέπω και διαβάζω για το ΜΚ2 αρχίζω να αλλάζω γνώμη, το phono stage είναι υπολογισμένο μαζί με την αγορά του πικάπ, και τα 3000 αναφέρονται σε ενισχυτή, κασετόφωνο και ηχεία όχι πικάπ. Τελικά μάλλον θα πρέπει να αποφασίσω μεταξύ ΜΚ2 και DUAL μου φαίνεται όπως πάνε τα πράγματα. Έχουμε link για το τεστ του Σταματάκου?
Κοίταξε,το τεστ του σταματάκου έχει συζητηθεί και εδώ,στις αναλογικές πηγες,αλλά θα το βρεις και στο φόρουμ του av mentor,μόλις το ανοίξεις.Το μκ2 έχει φανατικούς οπαδούς και πολλούς μάλιστα.Για να το λένε τόσοι ανθρώποι κάτι θα ξέρουν.Το θέμα είναι να τα δεις από κοντά και αν γίνεται να τα ακούσεις κι όλας και όπως σου είπα βασικό είναι και ή εμφάνιση.Εγώ ο μόνος λόγος που δεν θα έπαιρνα μκ2 είναι η εμφάνιση.Όσο καλά και να παίζει!!Αλλά έτσι το βλέπω εγώ.Εσένα μπορεί να σου αρέσει.Πάντως εγώ εξακολουθώ να πιστεύω οτί το 90% είναι η κεφαλή και το phono stage,αυτά από εμένα.

Reaction score
7

Εγώ πρίν λίγες μέρες κατέληξα σε 1200mk2. Βέβαια το είχα και απωθημένο από τότε που θυμόμουν τον εαυτό μου να ασχολείται με τη μουσική και το Hi-Fi... Δεν ξέρω πώς συγκρίνεται με το Dual που λές αλλά μπορείς να ψάξεις και στο Internet για απόψεις και κυρίως σε ξένα Forums.
Και λέω συγκεκριμένα ξένα Sites γιατί όλοι εμείς που συχνά διαβάζουμε Forums, ξέρουμε ότι σε μεγάλο ποσοστό εμείς οι Έλληνες δυστυχώς εκθειάζουμε αυτό που διαθέτουμε.

Όσο για τους πωλητές που λές...συμβουλή μου είναι μην αναφέρεις καν ότι σκέφτεσαι για αγορά 1200MK2... Κατά 90% έχεις πιθανότητα να σου πεί ότι δεν ξέρεις και ότι αυτό το πικάπ είναι μόνο για DJ. Τουλάχιστον αυτό αποκόμισα εγώ από πωλητή σε κατάστημα που ρώτησα για κεφαλή και μόλις είπα σε ποιό πικάπ θα μπεί και άκουσε Technics, κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό...

Reaction score
0

Νομίζω πως το ΜΚ2 σε μαύρο θα μπορέσω να το αγαπήσω... Ξέρεις είναι σαν τις γυναίκες που δεν είναι love at first sight αλλά αγάπη, και πολλές φορές αυτές μένουν πιο πολύ καιρό! :442:

Reaction score
0

Όσο για τους πωλητές που λές...συμβουλή μου είναι μην αναφέρεις καν ότι σκέφτεσαι για αγορά 1200MK2... Κατά 90% έχεις πιθανότητα να σου πεί ότι δεν ξέρεις και ότι αυτό το πικάπ είναι μόνο για DJ. Τουλάχιστον αυτό αποκόμισα εγώ από πωλητή σε κατάστημα που ρώτησα για κεφαλή και μόλις είπα σε ποιό πικάπ θα μπεί και άκουσε Technics, κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό...
Αυτό σκεφτόμουν και εγώ, γιατί πριν μάθω την ίδια άποψη είχα, γιαυτό και δεν θέλω να εμπιστευτώ κάποιον πωλητή.

Reaction score
1.815
Κατ αρχήν ...είναι πανέμορφο! (εμένα μου αρέσει πολύ οπότε μην το παίρνεις και προσωπικά:403: )
Είναι τεχνολογικά πολύ μπροστά σε σχέση με τη ρύθμιση στροφών. Άλλα πικάπ χρειάζοντε εξωτερική συσκευή ρύθμισης οπότε το κόστος ανεβαίνει ή μάλλον ξεφεύγει.
Έχει απαράμιλλη αξιοπιστία. Τέλος..
Έχει απίστευτη απόσβεση και άριστη συμπεριφορά στην ακουστική ανάδραση!! Τέλος..
Είναι Hand Made & made in Japan. (Γνήσιο 100%)
Είναι μεταλλική κατασκευή ΟΛΟ σε αντίθεση με τις πλαστικούρες που κυκλοφορούν. Βέβαια συγκρινόμενο με αντίστοιχης τιμής πικάπ, θα πάρεις ξύλινο σασσί ως επί το πλήστον οπότε είναι θέμα της αρεσκείας σου αυτό (ξύλινο ή μεταλλικό). Εγώ δυσκολεύτηκα πολύ γιατί ήμουν μεταξύ Project 2Xperience και Technics αλλά υπερίσχυσαν τα παραπάνω και έγειρε η πλάστιγγα στον Ιάπωνα.
Επίσης, ανταλλακτικά θα βρίσκεις για πάρα πολλά ακόμη χρόνια.
Για τα 600 γιούρια λοιπόν που ζητάει, αγοράζεις ουσιαστικά καλύτερο προιόν απ' ότι θα μπορούσες να πάρεις.
Θα σου κάνω και μια σύγκριση τιμών του '95 για να καταλάβεις καλύτερα:
Το Dual 505 κόστιζε λιανική τιμή (street price μετρητοίς) 85000 δρχ και το Technics την ίδια περίοδο 135000 δρχ. Δηλαδή με σημερινά λεφτά το ένα θα είχε εκείνη την εποχή 250 ευρώ περίππου και το Technics 400 ευρώ.
Μήπως το Dual τώρα, ζητάει παραπάνω αντίτιμο γι αυτό που προσφέρει??
Ότι πάντως κι αν αποφασίσεις εύχομαι να το χρησιμοποιήσεις για να απολαμβάνεις αυτό για το οποίο θα δώσεις τα λεφτά σου. Την ομορφιά της μουσικής!

Reaction score
0

Τελικά μου φαίνεται θα με κάνετε να πάρω αυτό που είχα σαν outsider... Για να μου λες ότι είναι καλύτερο σε ποιότητα και value for money από το pro-ject μάλλον κάτι παίζει με τον Ιάπωνα που θα πρέπει να κοιτάξω καλύτερα... Μήπως να εμπιστευτώ αυτό που άκουγα από παιδί ότι είναι άριστο? Λες ε?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.782
Members
38.494
Νεότερο μέλος
mpalo