Ufάδικα κλπ!!!

Μηνύματα
10.483
Reaction score
7
Bρε παιδια την εποχη εκεινη εμεις γυρναγαμε στα παρκα και εξω απο τα φροντιστηρια να καμακωσουμε κανενα φρεσκο γκομενακι.που καιρος για ufo.Γουσταριζα πολυ ομως τους UFO με τη θρυλικη κομματαρα doctor doctor please οποτε ειμαι εντος θεματος.Νομιζω?
Την εποχη εκεινη (ή καλυτερα τω καιρω εκεινω)... εννοειτε οτι γυριζατε στις αλανες και στα παρκα. Με τον Ανδρεα μαζι. Αφου δεν ειχαν ανακαλυφθει τοτε τα ufo....




Code:
Doctor doctor, please

Oh, the mess I'm in

Doctor doctor, please,

Oh the mess I'm in

She walked up to me

And really stole my heart

And then she started

To take my body apart



Livin, lovin, I'm on the run

Far away from you

Livin, lovin, I'm on the run

So far away from you



Doctor doctor, please

Oh, I'm goin fast

Doctor doctor, please,

Oh, I'm goin fast

Its only just a moment,

Shes turnin paranoid

Thats not a situation for a nervous boy



Doctor doctor, please

Oh, the mess I'm in

Doctor doctor, please,

Oh, the mess I'm in

But you look so angry

As I crawled across your floor

Shes got the strain,

And I cant take any more
 



V

VIDEOMIX

Guest
Μπράβο. Ενα θέμα μιας αγαπημένης εποχής, στην κατηγορία που του ταιριάζει. :)
 

Μηνύματα
149
Reaction score
0
ας θυμηθουμε μερικα και οπτικα

afterburner

arkanoid

bombjack

cabal

doubledragon

golden axe

1942


να μην συνεχισω με αλλες εικονες. με επιασε ορεξη να παιξω
 

Μηνύματα
10.188
Reaction score
62
Πάντως και τα παιχνίδια έχουν καταντήσει όπως οι ταινίες. Έχει χαθεί η ουσία και όλη η βάση δίνεται στο οπτικό και στο ηχητικό. Πού είναι τα παλιά τα "μπλίπ μπλίπ" με τα γραφικά τα ***ησε τα για τα τωρινά δεδομένα, αλλά που κολλούσες με τις ώρες μέχρι να βγάλεις μια πίστα ή να λύσεις ένα γρίφο? ΑΑΑΑΑχχχχχ! Καλά έχω κάνει και έχω κρατήσει την AMIGA μου!!! :wink: :wink:
 


minas

Πισιά
Μηνύματα
4.240
Reaction score
4.257
Σπύρο, μια χαρά τα πάμε με τα ονόματα, βλέπω... :wink:

Σωκράτη, αυτό που αναφέρεις σαν Donkey Kong, ίσως να είναι το Toki. Ένα από τα πιο εθιστικά παιχνίδια με γορίλλα!
Υπάρχει κόσμος που έχει λιώσει στο MAME για να το τερματίσει, αφού στον τερματισμό δε μπορείς να συνεχίσεις όταν πεθάνεις, όσα λεφτά και να ρίξεις :mrgreen:
 

Μηνύματα
5.116
Reaction score
7
Καλά όλα αυτά,αλλά καθότι ανήκω στην επόμενη γενιά ουφομεγαλωμένων έχω και πιο καινούργια παιχνίδια για αγαπημένα.Όχι πως δεν παίζω τα παλιά.Και πάμε :
Metal Slug,House Of The Dead,Virtua Cop,The Lost World,Golden Axe,Captain Hook,Street Fighter 2,Mortal Combat,Punisher,Marvel Vs Capcom,X-Men:Children Of The Atom,Power Spikes,Bubble Bobble,Pang,Puzzle Bobble,Wonder Boy,Time Crisis,GT 500,Sega Rally,Nascar,Ridge Racer,Tekken...Πολύς λαός.Αυτήν την στιγμή η ταρίφα πάει 50 λεπτο και ανάλογα το παιχνίδι μπορείθ και 2 50αλεπτα.
 




V

VIDEOMIX

Guest
Την 1200 έχεις;
1200 Και την 600!!!!
Tην 1200 την έχω και εγώ παροπλησμένη.
Θυμάσαι τα απίστευτα joystig PAC MAN; Ατσάλινος μοχλός, φοβερός. Ακριβώς σαν των ουφάδικων. Ελληνικής κατασκευής παρακαλώ. Τα αλλοδαπά ήταν... μάπα!!!!
 

Μηνύματα
149
Reaction score
0
npapagri βλεποντας τις foto :cry: συγκινηθηκα!!!!
ΩΩΩΩΩραια Χρονια. :)
ενα φιλαρακι εχει κολημα και με καθε νεα εκδοση mame μαζευει ολα τα παιχνιδια απο την αρχη. απο το dvd που εφτιαξε ειναι και οι εικονες που ειδες.
 


V

VIDEOMIX

Guest
Ας ταξιδέψουμε νοερά σε μια παλιότερη, ίσως πιο αθώα εποχή, όταν δεν είχαν διαδοθεί ακόμα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ως μέσο ψυχαγωγίας. Μια εποχή που αν κάποιος νεαρός ήθελε μια πιο αλληλεπιδραστική μορφή διασκέδασης από τον κινηματογράφο, το τσίρκο ή το θέατρο, ήταν αναγκασμένος να καταφύγει σε τοπικά πανηγύρια και Λούνα Παρκ. Πληθώρα δραστηριοτήτων, κέφι, φώτα που αναβοσβήνουν παντού, ιδανική ατμόσφαιρα για ένα υπερδραστήριο παιδί ή για ένα ανήλικο ζευγαράκι που θέλει απλά μια δικαιολογία για να συναντηθεί ένα απόγευμα.


Τα παιχνίδια των Λούνα Παρκ επέτρεπαν στους πιο ικανούς να αποδείξουν τις δεξιότητές τους, κερδίζοντας την αναγνώριση των συνομήλικών τους, ενώ ακόμα και τα πιο συνηθισμένων δυνατοτήτων άτομα μπορούσαν απλά να περιδιαβάσουν και να ξεχαστούν.


Κάποια στιγμή, τα μηχανικά παιχνίδια των Λούνα Παρκ, έδωσαν τη θέση τους στα ηλεκτρονικά παιχνίδια των arcades. Γνωστά στη χώρα μας ως "αίθουσες ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας", "ηλεκτρονικά", ακόμα και "ουφάδικα", τα εντυπωσιακά και απίστευτα εθιστικά αυτά μηχανάκια άρχισαν να ασκούν τεράστια γοητεία στα ευμετάβλητα νεανικά και μη μυαλά. Τα τσιπάκια των ηλεκτρονικών παιχνιδιών μπορούσαν να "γεννήσουν" υπέροχες εικόνες που άλλαζαν συνεχώς. Κάθε μας πράξη μέσα στον ψηφιακό τους κόσμο μπορούσε να τον διαταράξει σε πρωτοφανή βαθμό. Όταν το σκαφάκι μας πυροβολούσε έναν εξωγήινο, τον "σκότωνε" πραγματικά, δεν ήταν μια ψευδαίσθηση νίκης, ήταν πραγματική νίκη. Όταν αργότερα βλέπαμε από ψηλά έναν ολόκληρο ποδοσφαιρικό αγώνα στο Tehkan World Cup Soccer, δεν το πιστεύαμε. Όταν παίξαμε για πρώτη φορά διπλό στο Double Dragon, πιστέψαμε ότι δεν γίνεται καλύτερα, ότι ο κινηματογράφος είχε πια ξεπεραστεί. Το Tetris μας έκανε να διαπιστώσουμε ότι τα μαθηματικά δεν είναι απλά ένα μάθημα, είναι μέρος της Φύσης. Το cabinet του Outrun είναι μια πραγματική Ferrari. Λούνα Παρκ; Ποιά Λούνα Παρκ; Εδώ μιλάμε για χόμπι....


Fast forward στη σημερινή εποχή. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι παντού. Όχι μόνο είναι παντού, αλλά απευθύνονται και στους πάντες. Κάποτε ήταν ένα μέσο ψυχαγωγίας που το καταλάβαιναν ελάχιστοι, που σε πολλούς φαινόταν ανούσιο, μια περιθωριακή ενασχόληση. Τώρα πια τα ηλεκτρονικά παιχνίδια δεν περιορίζονται σε ανήλιαγα υπόγεια, αλλά έχουν περίοπτη θέση στο σαλόνι μας. Τίτλοι σαν το Ocarina of Time, το Final Fantasy, το Shadow of the Colossus μάς ταξιδεύουν σε κόσμους φανταστικούς, ενώ σε ένα άλλο διαμέρισμα, στην ίδια πολυκατοικία, μια παρέα τριαντάρηδων παίζει μερικά ματς στο FIFA πριν αρχίσει ο μεγάλος αγώνας στην τηλεόραση.


Που χωράνε τα κάποτε αγαπημένα μας ηλεκτρονικά στην παραπάνω εικόνα; Πουθενά. Πριν βιαστεί κάποιος να πει ότι αυτό ισχύει μόνο για την Ελλάδα, μια χώρα που ένας θολός νόμος που βρίσκεται ακόμα σε ισχύ μπορεί να βάλει φρένο ακόμα και στην πιο αθώα συνάθροιση παικτών σε δημόσιο χώρο, καλά θα κάνει να ρίξει μια ματιά στα εκθέματα της ATEI 2006, της μεγαλύτερης έκθεσης μη-οικιακών ηλεκτρονικών παιχνιδιών που λαμβάνει χώρα σε ευρωπαϊκό έδαφος. Τι θα δει; Ελάχιστα πράγματα. Η κινητήριος δύναμη του gaming είναι πλέον η οικιακή ψυχαγωγία, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ακόμα και είδη παιχνιδιών που παραδοσιακά ευδοκιμούσαν στα arcades, όπως racing και fighting games, πλέον προτιμούν να κάνουν το ντεμπούτο τους σε οικιακά συστήματα. Πρόσφατα παραδείγματα τα Ridge Racer 6, Soul Calibur 3, Dead or Alive 4. Αν εξαιρέσουμε κάποιους ενδιαφέροντες τίτλους, οι οποίοι ούτως ή άλλως θα απασχολήσουν πολύ περισσότερο την gaming κοινότητα μόλις κυκλοφορήσουν για κάποιο οικιακό σύστημα ψυχαγωγίας, όπως το Virtua Striker 4 της Sega, το Cooper's 9 της Konami ή το Time Crisis 4 της Namco, δεν υπάρχει κάτι που θα καταφέρει να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του.


Ειρωνικά, οι μόνοι τίτλοι που δείχνουν πλέον να ευδοκιμούν στις αίθουσες ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας, είναι αυτοί που... θυμίζουν Λούνα Παρκ! Μάλιστα, αγαπητοί αναγνώστες, τα Λούνα Παρκ παίρνουν επιτέλους την εκδίκησή τους. Παιχνίδια που βάζουν τον παίκτη να χορέψει μπροστά σε μια οθόνη, σκαθαρομαχίες βασισμένες σε στατιστικά που γράφονται σε μια ηλεκτρονική κάρτα, ανταγωνιστικά παιχνίδια στα οποία οι παίκτες πετούν χρωματιστές μπάλες σε μία touch screen. Τα arcades πεθαίνουν, κυρίες και κύριοι. Ζήτω τα Λούνα Παρκ.
 

Μηνύματα
10.188
Reaction score
62
Πολύ ωραίο άρθρο αυτό! Πιστεύω πάντως κι εγώ τα όσα λές κι αναπολώ τις παλιές μέρες που και πήγαινες στα ουφάδικα να ταίσεις αμέτρητα 10άρικα και αργότερα 50άρικα το μηχάνημα για να τερματίσεις ένα παιχνίδι. Αληθινή πόρωση τότε. Αλλά από την άλλη, παρ'ολο που τα παιχνίδια έχουν γίνει απρόσωπα και οι εταιρίες πιά δεν είναι εταιρίες που κατασκευάζουν παιχνίδια από "χόμπυ", αλλά ολόκληρες βιομηχανίες παραγωγής τίτλων, είναι μία φυσική εξέλιξη. Είναι λογικό τα παιχνίδια να μην είναι όπως παλιά, από τη στιγμή ιδιαίτερα που οι εταιρίες έχουν καταλάβει ότι έχει πολύ ψωμί η υπόθεση. Η αρχή πάντως της σημερινής κατάστασης έγινε όταν μπήκε η sony στο παιχνίδι. Άρχισαν να αναδεικνύονυται τα γραφικά και η δυνατότητες. Τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο να μή βλέπουμε πιά τον τίτλο, αλλά να μετράμε πόσα Ghz είναι η κονσόλα ή το pc μας και πόσα πολύγωνα το δευτερόλεπτο απεικονίζει στην οθόνη. Διστυχώς είναι μια φυσική εξέλιξη, όπως συμβαίνει και αλλού. Μόνο η nintendo κρατάει σθεναρά τα προσχήματα, αλλά όλοι πέφτουν να τη φάνε μιλώντας για παιδικές κονσόλες. Τι πάθανε όλοι ξαφνικά μεγαλώσανε και δεν τους αρέσουν τα αυθεντικά παιχνίδια, που δεν προσφέρουν γραφικά, αλλά διασκέδαση? Παλιά δεν υπήρχε κανείς που να χωρίζει τα παιχνίδια σε παιδικά και μή. Κάποια στιγμή όμως θα γίνει το μπάμ! Θα βαρεθεί ο κόσμος πιά το FIFA 2540 και τις συνέχειές του και θα ζητάει κάτι διαφορετικό. Μέχρι τότε θα τα τσεπώνουν εταιρίες σαν την ΕΑ και θα κλείνουν οι μικρές ή θα συγχωνεύοται.
 

Μηνύματα
70
Reaction score
0
Πως λεγόταν ρε παιδιά αυτό το παιχνίδι που εξαπέλειες ουράνια τόξα και μπορούσες να πηδήξεις και πάνω τους. Από ότι θυμάμαι το bubble bobble ήταν με φούσκες. Αυτό με τα ουράνια τόξα ποιο ήταν?
 

Μηνύματα
10.188
Reaction score
62
Πως λεγόταν ρε παιδιά αυτό το παιχνίδι που εξαπέλειες ουράνια τόξα και μπορούσες να πηδήξεις και πάνω τους. Από ότι θυμάμαι το bubble bobble ήταν με φούσκες. Αυτό με τα ουράνια τόξα ποιο ήταν?
Rainbow islands της taito κι αυτο!
 

Μηνύματα
931
Reaction score
81
Απάντηση: Ufάδικα κλπ!!!

Κορυφαιες εποχες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Απο το 1985 εως σημερα παιζω αυτα τα παιχνιδια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Τα σημερινα τα τερματιζω μια φορα και μετα βαριεμαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Μηνύματα
3.040.570
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67
Top