UPS για Panasonic PT-AE900;

Reaction score
1
Άρα το θέμα είναι τι τροφοδοτικό έχουν οι προβολείς.

Έχω την εντύπωση πως έχουν switching, όπως και τα PC. Αν ισχύει αυτό, τότε όντως ο τύπος της κυματομορφής δεν είναι ουσιώδης.

Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο ups είναι το λεγόμενο διπλής μετατροπής ("online"). Απλά, είναι ακριβότερα και θορυβότερα. Αν κάποιον δεν τον απασχολεί, τότε βάζει τέτοιο και δεν ψάχνεται.

Επίσης, νομίζω ότι δεν ισχύει πως τα line-interactive βγάζουν οπωσδήποτε ημίτονο, όσο δεν τροφοδοτούν από την μπαταρία, θεωρώντας πως δίνουν ατόφιο ρεύμα της ΔΕΗ. Αυτό πρέπει να ισχύει μόνο για τα stand-by (που δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμη στην αγορά).

Να σημειωθεί πως εγώ τροφοδοτώ όλο το διαμέρισμα με online ups που είναι συνδεδεμένο στον πίνακα. Συνεπώς όλες μου οι ηλεκτρονικές συσκευές (ακόμη και ο ενισχυτής, sub, κλπ), δεν ξέρουν τι θα πει ΔΕΗ. Μέχρι και φώτα ασφαλείας έχω βάλει πάνω του.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.172
Απάντηση: Re: UPS για Panasonic PT-AE900;

Άρα το θέμα είναι τι τροφοδοτικό έχουν οι προβολείς.
Έχω την εντύπωση πως έχουν switching, όπως και τα PC. Αν ισχύει αυτό, τότε όντως ο τύπος της κυματομορφής δεν είναι ουσιώδης.
Νίκο, η επικρατούσα έως τώρα άποψη είναι πως δεν πρόκειται για switching. Όμως δεν έχω μπορέσει να το διασταυρώσω -άσε που ενδέχεται να μην ισχύει το ίδιο για όλους τους τύπους.
Έχεις κάποια αξιόπιστη πληροφορία σχετικά; Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον -και ευχάριστο- αν συνέβαινε κάτι τέτοιο!

Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο ups είναι το λεγόμενο διπλής μετατροπής ("online"). Απλά, είναι ακριβότερα και θορυβότερα. Αν κάποιον δεν τον απασχολεί, τότε βάζει τέτοιο και δεν ψάχνεται.
Συμφωνώ απόλυτα.

Επίσης, νομίζω ότι δεν ισχύει πως τα line-interactive βγάζουν οπωσδήποτε ημίτονο, όσο δεν τροφοδοτούν από την μπαταρία, θεωρώντας πως δίνουν ατόφιο ρεύμα της ΔΕΗ. Αυτό πρέπει να ισχύει μόνο για τα stand-by (που δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμη στην αγορά).
Κι εγώ διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις γι'αυτό. Τα line-interactive έχουν διάφορους σταθεροποιητές και φίλτρα, που κανείς δεν ξέρει πως και υπό ποίες συνθήκες επενεργούν, για κάθε μοντέλο UPS.

Να σημειωθεί πως εγώ τροφοδοτώ όλο το διαμέρισμα με online ups που είναι συνδεδεμένο στον πίνακα. Συνεπώς όλες μου οι ηλεκτρονικές συσκευές (ακόμη και ο ενισχυτής, sub, κλπ), δεν ξέρουν τι θα πει ΔΕΗ. Μέχρι και φώτα ασφαλείας έχω βάλει πάνω του.
Είσαι άρχοντας, αυτή είναι η ιδανική λύση! :cool_4:

Reaction score
1
Re: Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά!...

Μια και δεν διαθέτω τις εξειδικευμένες ηλεκτρονικές γνώσεις που απαιτούνται, θα μιλήσω σε καθαρά εμπειρικό επίπεδο. Σας έγραψα πριν ότι την προηγούμενη Παρασκευή αγόρασα ένα ups, που προορίζεται για να υποστηρίζει το HTPC και τα περιφερειακά του, δηλαδή το Bluetooth και έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Πρόκειται για το Accupower 1000VA, με παροχή ρεύματος 600W. Παρόλο που δεν πρόκειται για ένα φτηνιάρικο ups μια και κοστίζει 117 ευρώ, δεν έχω μείνει ικανοποιημένος από την αγορά του. Και εξηγούμαι:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Η ισχύς του είναι επαρκέστατη, δεν τίθεται θέμα, στις δοκιμές μου φάνηκε ότι μπορεί να τροφοδοτήσει το HTPC με τις μπαταρίες του τουλάχιστον για είκοσι λεπτά. Τα προβλήματα είναι αλλού. Πρώτον, ο ανεμιστήρας του δουλεύει συνεχώς και παρόλο που είναι αρκετά αθόρυβος, μάλιστα περισσότερο αθόρυβος από αυτόν του MGE, παράγει έναν υψίσυχνο ήχο, κάτι σαν σφύριγμα, που είναι αρκετά ενοχλητικός.
<o:p> </o:p>
Το δεύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα για μένα είναι το εξής: όταν έκοβα το ρεύμα της ΔΕΗ και το Accupower τροφοδοτούσε με τις μπαταρίες του το HTPC, άκουγα έναν θόρυβο από το τροφοδοτικό του HTPC, ένα ζζζζζ συνεχόμενο και αρκετά έντονο. Όταν ξαναέδινα το ρεύμα της ΔΕΗ, αυτομάτως το ζζζζζ εξαφανιζόταν. Όταν ξαναέκοβα τη ΔΕΗ το ζζζζζ επανερχόταν αμέσως. Αυτός ο θόρυβος προέρχεται από το τροφοδοτικό του HTPC, είμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ για αυτό. Το HTPC δεν έδειχνε παρόλα αυτά να επηρεάζεται στη λειτουργία του όταν έκοβα τη ΔΕΗ. Μην έχοντας τις ηλεκτρονικές γνώσεις να αξιολογήσω αυτόν τον θόρυβο, είναι ένα σημάδι για μένα ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι το τροφοδοτικό του HTPC με κάποιον τρόπο επηρεάζεται όταν τροφοδοτείται από τις μπαταρίες του Accupower. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του πάντως, το Accupower αναφέρει ότι δίνει τροποποιημένη ημιτονοειδή κυματομορφή, από ότι ξέρω είναι μια νέα ενδιάμεση μπάσταρδη κατάσταση, ούτε έτσι ούτε γιουβέτσι, ούτε καθαρά τετράγωνη μορφή αλλά ούτε και καθαρά ημιτονοειδή μορφή.
Εντελώς αντίθετα, όσες φορές κι αν έχω κατεβάσει τον διακόπτη της ΔΕΗ στο MGE Pulsar Evolution 800 που τροφοδοτεί τον BenQ, ο προβολέας δείχνει ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟΣ, τίποτα δεν αλλάζει στο θόρυβό του, στη λειτουργία του, στην εικόνα του, δείχνει ότι δεν παίρνει καθόλου χαμπάρι από την αλλαγή της τροφοδοσίας.
Κατά την ταπεινή μου άποψη λοιπόν, όταν δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις για να αξιολογήσεις επακριβώς μια κατάσταση, ΦΥΛΑΣ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΜΙΣΑ. Δεν υπάρχει περίπτωση για μένα να εμπιστευθώ έναν πανάκριβο προβολέα πολλών χιλιάδων ευρώ σε ένα φτηνιάρικο ups των 50-60 ευρώ. wall_1

Ούτε καν το συζητώ! Όχι για τα δυο τρία λεπτά μέχρι να κλείσω τον προβολέα, αλλά ούτε για μισό δευτερόλεπτο! Τελεία και παύλα!

Reaction score
0
Απάντηση: UPS για Panasonic PT-AE900;

Αγαποτότατοι κ.κ. Συντονιστάδες, ευχαριστούμε για την ενημέρωση :respect:. Φίλε Μιχάλη μας στριμώξαν στη γωνία και "φάγαμε" αρκετά καλάθια, αλλά οι τελευταίες προτάσεις του Βογιατζάκη "ΦΥΛΑΣ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΜΙΣΑ. Δεν υπάρχει περίπτωση για μένα να εμπιστευθώ έναν πανάκριβο προβολέα πολλών χιλιάδων ευρώ σε ένα φτηνιάρικο ups των 50-60 ευρώ. wall_1 Ούτε καν το συζητώ! Όχι για τα δυο τρία λεπτά μέχρι να κλείσω τον προβολέα, αλλά ούτε για μισό δευτερόλεπτο! Τελεία και παύλα!" ήταν ...τρίποντο! :cool_11:
Φυσικά αστειεύομαι, αλλά επί της ουσίας ούτε εγώ γνωρίζω τι είδους τροφοδοτικό φοράνε τα προβόλια, ούτε φυσικά αν όλα χρησιμοποιούν το ίδιο είδος. Αν ήξερα, θα ήξερα και τι UPS χρησιμοποιήσω...
Τελικά "Τάδε έφη
Βογιατζάκης": τρίποντο!!!:cool_4:

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: UPS για Panasonic PT-AE900;

Φίλε Νίκο πόσα Watts η VA αν θέλεις είναι το ...θηρίο? Είχες κάνει από πρίν πρόβλεψη για την εγκατάσταση του, ή τοποθετήθηκε μεταγενέστερα? Αρχίζει να με δελεάζει και εμένα το παράδειγμα σου, γιατί αλλιώς θα πρέπει να έχω γεμάτο το σπίτι (περίπου 4-5) από δαύτα!

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.979

Φίλε Μιχάλη μας στριμώξαν στη γωνία και "φάγαμε" αρκετά καλάθια,
Μπα εγώ δεν πτοούμαι με τίποτα.
Δεν φοβάμαι τα UPS.
Δηλ αυτοί που τα βγάλανε στην αγορά δεν τα έχουν δοκιμάσει σε συσκευές;
Εγώ τα δοκίμασα και είναι άψογη η δουλειά τους.
Σιγά μη μου καεί ο προβολέας επειδή θα πάρει ρεύμα από το UPS.

Ε κι αν καεί ο προβολέας θα πάρω άλλον!

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά!...

<o:p></o:p>
...Τα προβλήματα είναι αλλού. Πρώτον, ο ανεμιστήρας του δουλεύει συνεχώς και παρόλο που είναι αρκετά αθόρυβος, μάλιστα περισσότερο αθόρυβος από αυτόν του MGE, παράγει έναν υψίσυχνο ήχο, κάτι σαν σφύριγμα, που είναι αρκετά ενοχλητικός.
Αυτος ειναι και ο λογος που προσωπικα προτιμω off-line και οχι το κοστος.Τα περισσοτερα line interactive δεν εχουν ανεμιστηρα.Ειναι αστειο να σκεφτεται καποιος τα 100 ευρω παραπανω που κοστιζει ενα online.Δεν ειναι θεμα κοστους αλλα ησυχιας.
Το δεύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα για μένα είναι το εξής: όταν έκοβα το ρεύμα της ΔΕΗ και το Accupower τροφοδοτούσε με τις μπαταρίες του το HTPC, άκουγα έναν θόρυβο από το τροφοδοτικό του HTPC, ένα ζζζζζ συνεχόμενο και αρκετά έντονο. Όταν ξαναέδινα το ρεύμα της ΔΕΗ, αυτομάτως το ζζζζζ εξαφανιζόταν. Όταν ξαναέκοβα τη ΔΕΗ το ζζζζζ επανερχόταν αμέσως. Αυτός ο θόρυβος προέρχεται από το τροφοδοτικό του HTPC, είμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ για αυτό.
Παναγιωτη εχεις βαλει το αυτι σου διπλα στο τροφοδοτικο του pc για να δεις αν ειναι απο εκει ο θορυβος?
Εχω ενα παλιο ups το οποιο κανει αυτο ακριβως.Το ups ομως,οχι το pc.

Εντελώς αντίθετα, όσες φορές κι αν έχω κατεβάσει τον διακόπτη της ΔΕΗ στο MGE Pulsar Evolution 800 που τροφοδοτεί τον BenQ, ο προβολέας δείχνει ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟΣ, τίποτα δεν αλλάζει στο θόρυβό του, στη λειτουργία του, στην εικόνα του, δείχνει ότι δεν παίρνει καθόλου χαμπάρι από την αλλαγή της τροφοδοσίας.
Το ιδιο ακριβως συμβαινει και με το 800αρι off-line της mustek που εχω.Ο προβολεας παραμενει εντελως ανεπηρεαστος.
Δηλαδη τι περιμενεις να κανει ενα ups με τετραγωνο παλμο? Να βγαλει κερατα ο προβολεας και ν`αρχισει να σε κυνηγαει? :cool_11:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.979

Δηλαδη τι περιμενεις να κανει ενα ups με τετραγωνο παλμο? Να βγαλει κερατα ο προβολεας και ν`αρχισει να σε κυνηγαει? :cool_11:

:cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: UPS για Panasonic PT-AE900;

Φίλε Νίκο πόσα Watts η VA αν θέλεις είναι το ...θηρίο? Είχες κάνει από πρίν πρόβλεψη για την εγκατάσταση του, ή τοποθετήθηκε μεταγενέστερα? Αρχίζει να με δελεάζει και εμένα το παράδειγμα σου, γιατί αλλιώς θα πρέπει να έχω γεμάτο το σπίτι (περίπου 4-5) από δαύτα!
Έκανα πρόβλεψη από πριν.

Σε πολλές, όμως, περιπτώσεις μπορεί να υλοποιηθεί και σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Εξαρτάται από το που είναι ο πίνακας και τι κατανομή έχει γίνει.

Η απαιτούμενη ισχύς εξαρτάται φυσικά από το φορτίο. Κάνεις μια απογραφή των συσκευών που πρόκειται να λειτουργούν ταυτόχρονα, με την κατανάλωσή τους, και βγάζεις τη σούμα. Πρόσεξε την αντιστοίχιση Watt (προδιαγραφές συσκευών) και VA (προδιαγραφές UPS). Συνδέονται με τον λεγόμενο "συντελεστή απόδοσης". Ο μπούσουλας που ισχύει για τις ηλεκτρονικές συσκευές, είναι VA = Watt * 1.4, ή Watt = VA * 0.7

Reaction score
0

Φίλε NIX Φοβερός!!!!!!!:cool_11::cool_11::cool_11::cool_11::cool_11::cool_11::cool_11:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά!...

Παναγιωτη εχεις βαλει το αυτι σου διπλα στο τροφοδοτικο του pc για να δεις αν ειναι απο εκει ο θορυβος?
Εχω ενα παλιο ups το οποιο κανει αυτο ακριβως.Το ups ομως,οχι το pc.

<?xml:namespace prefix = o /><o:p></o:p>
Το ιδιο ακριβως συμβαινει και με το 800αρι off-line της mustek που εχω.Ο προβολεας παραμενει εντελως ανεπηρεαστος.

Νίκο, το έγραψα πριν στο μήνυμά μου, το ζζζζζ προέρχεται από το τροφοδοτικό του HTPC και συμβαίνει ΜΟΝΟ όταν τροφοδοτείται από τις μπαταρίες του Accupower. Όταν ανεβάζω τον διακόπτη της ΔΕΗ και υποτίθεται ότι το Accupower δεν επεμβαίνει πλέον, το ζζζζζ σταματάει αμέσως, εξαφανίζεται.
Τώρα Νίκο μου, πιστεύω ότι είναι μία ακόμα από αυτές τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει να συμφωνήσουμε, θα επιμείνει ο καθένας στην άποψή του! Εγώ πάντως θα προτιμήσω, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχω εξειδικευμένες ηλεκτρονικές γνώσεις, να φυλάξω τα ρούχα μου! :happy_6: <o:p></o:p>
Έτσι λοιπόν, όταν με το καλό έρθει ο Sharp 21000, θα τον εμπιστευθώ στα στοιβαρά μπράτσα του MGE Pulsar Evolution 800. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο μέχρι στιγμής, τις ελάχιστες φορές που χρειάστηκε να επέμβει. Όπως άλλωστε μπορείς να δεις και στις φωτογραφίες, το MGE θυμίζει διαστημόπλοιο μπροστά στο Accupower, η διαφορά στην ποιότητα κατασκευής είναι παραπάνω από εμφανής! :happy_9:
Όσο για τον θόρυβο του ανεμιστήρα του Accupower, ήδη βρήκα τη λύση! Όπως μπορείς να δεις στη δεύτερη photo, το «έθαψα» κυριολεκτικά στη πίσω γωνιά του σαλονιού, πίσω από τη τεράστια ξύλινη βάση του πίσω περιφερειακού ηχείου, του έριξα μπροστά του και τη κουρτίνα, και πλέον δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου! Δεν θέλω άλλωστε ούτε να το βλέπω, αλλά ούτε και να το ακούω το Accupower! )(

Attachments

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.172

Επικοινώνησα με το τεχνικό τμήμα της Benq Europe, σχετικά με το είδος του τροφοδοτικού που έχει ο W5000 και το αν ενδείκνυται η χρήση UPS με τετραγωνική έξοδο και ιδού η απάντησή τους:

Dear Sir,

No, the W5000 doesn't have a switching power supply, we
don't advice you to use a different kind of power source than stated in
the manual.

Rgds,
BenQ Europe Support

Reaction score
1
Re: Απάντηση: UPS για Panasonic PT-AE900;

Επικοινώνησα με το τεχνικό τμήμα της Benq Europe, σχετικά με το είδος του τροφοδοτικού που έχει ο W5000 και το αν ενδείκνυται η χρήση UPS με τετραγωνική έξοδο και ιδού η απάντησή τους:

Dear Sir,

the manual.

Rgds,
BenQ Europe Support

Μπράβο Δημήτρη! Εύγε! :cool_4:

Ορίστε κύριοι, μας λύθηκε η απορία για το τι είδους τροφοδοτικά διαθέτουν οι προβολείς μας. Απο δω και μπρος όσοι έχετε διάθεση να παίζετε "ρώσικη ρουλέτα" με τους πανάκριβους προβολείς σας, ας τους τροφοδοτείτε με τα φτηνιάρικα γιουπιές των 50-60 ευρώ! :cool_11: :cool_11: :cool_11:

Reaction score
1.846
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά!...

.... θα τον εμπιστευθώ στα στοιβαρά μπράτσα του MGE Pulsar Evolution 800. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο μέχρι στιγμής, τις ελάχιστες φορές που χρειάστηκε να επέμβει ....
Έχω το ίδιο UPS, στον υπολογιστή μου με τα περιφερειακά του, εδώ και 3,5 χρόνια (του έχω αλλάξει και μπαταρίες πέρισυ το καλοκαίρι). Είναι αξιόπιστο και τον κρατά ανοιχτό για 35 λεπτά (δοκιμασμένο), αν και δεν το κάνω, τον κλείνω μόλις κοπεί το ρεύμα. :cool_4:

Άσχετο. Σήμερα κάτι έχει το ρεύμα στην περιοχή μου και κάθε 2-3 λεπτά ακούγεται το χαρακτηριστικό κλικ του ρελέ, απο το UPS. :happy_8:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά!...

Άσχετο. Σήμερα κάτι έχει το ρεύμα στην περιοχή μου και κάθε 2-3 λεπτά ακούγεται το χαρακτηριστικό κλικ του ρελέ, απο το UPS. :happy_8:

Εγώ έχω το MGE για να προστατεύει αποκλειστικά τον προβολέα μου, τον BenQ 8700. Σε πληροφορώ ότι πέρυσι με τις μεγάλες πυρκαγιές, μια μέρα που τα φώτα στο σπίτι μου αναβόσβηναν σαν φωτορυθμικά από τις βυθίσεις και κορυφώσεις τάσης, εγώ κάθισα σαν κύριος και παρακολούθησα ταινία στον προβολέα! Κάθε δυο τρία λεπτά άκουγα το χαρακτηριστικό κλανγκ του MGE που επενέβαινε συνεχώς στη τάση του ρεύματος. :cool_4:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Μόλις έρθει ο νέος μου προβολέας, ο Sharp 21000, θα συνδεθεί και αυτός στη δεύτερη κύρια έξοδο του MGE. Δεν αντέχει φυσικά να τροφοδοτήσει και τους δύο προβολείς σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, αλλά δεν υπάρχει θέμα μια και δεν πρόκειται να παίζουν και οι δύο προβολείς ταυτόχρονα! Άριστο ups για οποιαδήποτε χρήση, γι’ αυτό το συνιστώ ανεπιφύλαχτα στα μέλη που θα το συνδέσουν στον προβολέα τους! :happy_6:

NIX

Reaction score
0

Dear Sir,

the manual.

Rgds,
BenQ Europe Support
Δημητρη καλη η κινηση αλλα...

Το "we don't advice you to use a different kind of power source than stated in the manual." δεν υποδηλωνει κατι ουσιωδες περα απο το θελει π.χ.AC input 90-264V,50-60Ηz.Δεν σου λενε κατι για τετραγωνο η ημιτονο του ρευματος.Ειναι μια γενικη τυποποιημενη απαντηση.

Το μονο ουσιαστικο ειναι οτι ο Benq δεν εχει switching τροφοδοτικο.
Το οποιο ομως μπορει να ειναι λαθος γιατι ως γνωστον τα ατομα στο help desk ειναι πολλες φορες άπειρα και δινουν εσφαλμενες απαντησεις με βασικη προτεραιότητα την αποφυγη μηνυσεων.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.096
Members
38.650
Νεότερο μέλος
akoustiklab