UPS για Panasonic PT-AE900;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.172
Απάντηση: UPS για Panasonic PT-AE900;

Δημητρη καλη η κινηση αλλα...

Το "we don't advice you to use a different kind of power source than stated in the manual." δεν υποδηλωνει κατι ουσιωδες περα απο το θελει π.χ.AC input 90-264V,50-60Ηz.Δεν σου λενε κατι για τετραγωνο η ημιτονο του ρευματος.Ειναι μια γενικη τυποποιημενη απαντηση.

Το μονο ουσιαστικο ειναι οτι ο Benq δεν εχει switching τροφοδοτικο.
Το οποιο ομως μπορει να ειναι λαθος γιατι ως γνωστον τα ατομα στο help desk ειναι πολλες φορες άπειρα και δινουν εσφαλμενες απαντησεις με βασικη προτεραιότητα την αποφυγη μηνυσεων.
Ξέρω 'γω ρε Νίκο.... Γιατί δεν κάνεις κι εσύ μια αντίστοιχη κίνηση στην Optoma, μπας κι οι δικοί σου είναι πιο... έμπειροι; :happy_9:

NIX

Reaction score
0

Καλα ρε παιδια,θελετε να πιστευετε κατι επειδη σας βολευει σε καποια θεωρια που εχετε στο μυαλο σας?
Λυπαμαι που το βλεπετε σαν κολλημα μου αλλα οντως η απαντηση της Benq ειναι ανευ ουσιας.

Το power source στο manual ειναι αυτου του τυπου AC input 90-264V,50-60Ηz
Ουτε τετραγωνα ουτε ημιτονα.

Στα help desk ολων των εταιρειων εχουν βαθμιδες.Ο πρωτος που απαντα ειναι ο λιγοτερο γνωστης και απαντα τυποποιημενα.Αν δεν σε καλυψει η απαντηση του και συνεχισεις την επικοινωνια σε αναλαμβανει ο επομενος με περισσοτερες γνωσεις και εμπειρια.

Ετσι ειναι το συστημα γιατι τους βγαινει πιο οικονομικα.Δεν μπορουν να εχουν και να πληρωνουν πολλα εξειδικευμενα ατομα.Εχουν πολλους και φτηνους υπαλληλους και λιγοτερους ακριβοπληρωμένους.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.172

Καλα ρε παιδια,θελετε να πιστευετε κατι επειδη σας βολευει?
Ρε Νίκο τι θα πει "πιστεύουμε ότι μας βολεύει"; Τους ρώτησα κάτι σαφές, μου απάντησαν εξίσου σαφώς, το παρέθεσα άνευ σχολιασμού καν.

Και -ειλικρινά- ευχόμουν να μου απαντούσαν το αντίθετο...

NIX

Reaction score
0

Δημητρη δεν εχω να πω κατι παραπανω.
Αν σε καλυπτει η απαντηση της Benq δεν εχω κανενα προβλημα.Ειναι δικαιωμα σου.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: UPS για Panasonic PT-AE900;

Καλα ρε παιδια,θελετε να πιστευετε κατι επειδη σας βολευει σε καποια θεωρια που εχετε στο μυαλο σας?
Λυπαμαι που το βλεπετε σαν κολλημα μου αλλα οντως η απαντηση της Benq ειναι ανευ ουσιας.

Νίκο, αν δεν πιστεύουμε και δεν εμπιστευόμαστε την επίσημη απάντηση μιας κατασκευάστριας εταιρείας σε ένα ερώτημα που της τίθεται, τότε ποιον να πιστέψουμε, να ρωτήσουμε μήπως τη καφετζού της γειτονιάς μας;! :cool_11:

Τέλος πάντων, πιστεύω ότι δεν έχει νόημα η περαιτέρω συζήτηση, είναι εμφανές ότι όλοι παραμένουν προσκολλημένοι στις αρχικές τους απόψεις. Ας κάνει ο καθένας λοιπόν ότι του κατέβει! :happy_9:

NIX

Reaction score
0

Παναγιωτη εγραψα στο προηγουμενο post.

"Στα help desk ολων των εταιρειων εχουν βαθμιδες.Ο πρωτος που απαντα ειναι ο λιγοτερο γνωστης και απαντα τυποποιημενα.Αν δεν σε καλυψει η απαντηση του και συνεχισεις την επικοινωνια σε αναλαμβανει ο επομενος με περισσοτερες γνωσεις και εμπειρια.

Ετσι ειναι το συστημα γιατι τους βγαινει πιο οικονομικα.Δεν μπορουν να εχουν και να πληρωνουν πολλα εξειδικευμενα ατομα.Εχουν πολλους και φτηνους υπαλληλους και λιγοτερους ακριβοπληρωμένους."

Reaction score
1
Λοιπόν, μετά από το χαμό που είχε γίνει στο συγκεκριμένο θέμα, για το τι είδους UPS πρέπει να χρησιμοποιούμε στους προβολείς μας, αναμένω ένα μέλος που πρωταγωνίστησε στη σφαγή να μας διαφωτίσει με τις «τελευταίες εμπειρίες» του! :137:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Θέλω να τονίσω ότι προσωπικά δεν θεωρώ καθόλου ντροπιαστικό ή ατιμωτικό να παραδεχτώ δημόσια ότι έκανα κάπου λάθος ή ότι έγραψα κάτι λάθος από έλλειψη γνώσεων ή από λάθος εκτίμηση μιας κατάστασης. Προσωπικά έχω κάνει άπειρα λάθη στα μηνύματα που έχω γράψει κατά καιρούς στα τρία φόρουμ που συμμετείχα. :120: Όσο εμπλουτίζω τις γνώσεις μου με το πέρασμα του χρόνου, έχω αναθεωρήσει αρκετές από τις απόψεις μου, που σε αρχικό στάδιο λόγω έλλειψης γνώσεων και εμπειρίας θεωρούσα δεδομένες.
<o:p></o:p>
Όταν παραδεχόμαστε τα λάθη μας σε ένα δημόσιο φόρουμ, βοηθάμε τα υπόλοιπα μέλη που μας παρακολουθούν να κάνουν και αυτοί το ίδιο και όλοι μαζί γινόμαστε καλύτεροι και σοφότεροι!

NIX

Reaction score
0

Παναγιωτης Καρφις ξαναχτυπα!

Δεν εγραψε τιποτα το μελος ακομα γιατι η κατασταση ειναι μεγαλο μπερδεμα.
Αφου ομως επιμενεις παμε...

Ως γνωστον εχω τον HD80.To ups που τον ειχα συνδεδεμενο ηταν ενα mustek 800VA.
Ο προβολεας εχει μεγιστη καταναλωση περι τα 400w.Λογικα το 800αρι ups θα επρεπε να τον κραταει.

Καποια στιγμη πριν απο ενα μηνα περιπου το βραδυ ενω εβλεπα ταινια γινεται διακοπη ρευματος.Προς μεγαλη μου εκπληξη ο προβολεας εκλεισε αμεσως.
Η επομενη μου κινηση ηταν ν`αγορασω καινουργια μπαταρια στο ups.Ματαιος κοπος.

Αφου ειδα και αποειδα αποφασισα να ακολουθησω τον σιγουρο δρομο και να επενδυσω σ`ενα καλο ups.Αγορασα λοιπον ενα 750VA της APC.Καλυτερο δεν γινεται.Το ups αυτο εχει ως μεγιστο φορτιο τα 500w.Μαλιστα με εγκατασταση του προγραμματος του μου εδειξε οτι το φορτιο που δεχοταν απο τον προβολεα στην low lamp ηταν 60%.

Πεντε ημερες μετα την αγορα του και συγκεκριμενα σημερα το πρωΐ αποφασισα να το δοκιμασω.Ανοιγω τον προβολεα και τον αφηνω να δουλεψει κανα δεκαλεπτο.Επειτα παω στο πινακα και κατεβαζω το γενικο.Το αποτελεσμα ηταν να κλεισει ο προβολεας κατευθειαν.

Ειμαι στα τηλεφωνα και mail με την APC να βγαλουμε ακρη.Το UPS φαινεται να δουλευει περιφημα.

Οπως βλεπεις αγαπητε Παναγιωτη,ειτε φτηνο παρεις ειτε ακριβο μια απο τα ιδια ειναι.
Η μονη διαφορα τελικα ειναι στο customer support.

Reaction score
6

μου εδειξε οτι το φορτιο που δεχοταν απο τον προβολεα στην low lamp ηταν 60%..
Και πως είσαι σίγουρος;;;
Αφου δεν έβαλες πατερνακι….<o:p></o:p>
:136:

Reaction score
1

Ειμαι στα τηλεφωνα και mail με την APC να βγαλουμε ακρη.Το UPS φαινεται να δουλευει περιφημα.

Οπως βλεπεις αγαπητε Παναγιωτη,ειτε φτηνο παρεις ειτε ακριβο μια απο τα ιδια ειναι.
Η μονη διαφορα τελικα ειναι στο customer support.

Νίκο, κάτι δεν πάει καλά εδώ. Και φυσικά δεν είναι δυνατόν να τα ισοπεδώνουμε όλα και να λέμε ότι όλα τα UPS είναι το ίδιο!

Το MGE Pulsar Evolution 800 που έχω εδώ και δύο χρόνια, παρέχει 575W και κρατάει τον BenQ 8700 μια χαρά, παρέχοντάς του ρεύμα για περίπου είκοσι λεπτά. Δύο φορές του έχω κατεβάσει τον διακόπτη της ΔΕΗ μέχρι σήμερα για να τεστάρω το UPS, τη πρώτη φορά για έξι λεπτά περίπου και τη δεύτερη για τέσσερα περίπου λεπτά.

Την πρώτη φορά που του κατέβασα τον διακόπτη της ΔΕΗ, στα πέντε λεπτά περίπου κανονικής λειτουργίας του προβολέα, το MGE μου έδειξε στα ενδεικτικά led, ότι έπεσε από το 100% των μπαταριών του στο 75%. Πράγμα που σημαίνει ότι αναλογικά μπορεί να κρατήσει τον BenQ σε κανονική λειτουργία για περίπου 20 λεπτά. Τη δεύτερη φορά, μετά από τέσσερα ολόκληρα λεπτά λειτουργίας, εξακολουθούσε να δείχνει μπαταρίες στο 100%, οπότε δεν το συνέχισα, μια και ήθελα απλώς να τεστάρω το πόσο είχαν φθαρεί οι μπαταρίες του μετά από 15 περίπου μήνες λειτουργίας.

Για να σου πω τη πάσα αλήθεια, δεν έχω κατεβάσει μέχρι στιγμής τον διακόπτη της ΔΕΗ, όταν τροφοδοτεί το MGE τον Sharp 21000. Θέλεις επειδή ο Sharp με τη λάμπα στο bright φαίνεται πολύ πιο ζόρικο φορτίο από τον BenQ 8700, θέλεις επειδή η λάμπα του Sharp 21000 μου έχει δείξει μεγάλη ευαισθησία μέχρι στιγμής με τα διάφορα φλίκερινγκ που παρουσιάζει, η αλήθεια είναι ότι έχω φοβηθεί μέχρι στιγμής να κατεβάσω τον διακόπτη της ΔΕΗ όσο παίζει ο Sharp!

Αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να λέμε ότι ένα φτηνιάρικο UPS των 50-60 ευρώ είναι το ίδιο με ένα καθαρόαιμο sine wave των 300 ευρώ! Απλά πρέπει να βρούμε τι πάει στραβά με το δεύτερο UPS που αγόρασες. Είναι καθαρόαιμο sine wave; Μήπως τελικά τα 500W που ισχυρίζεται ότι παρέχει είναι απλώς μούφα, όπως αποδείχτηκαν τα 450W του πρώτου σου UPS; :116:

Επίσης, δεν πρέπει να αποκλείουμε τη πιθανότητα κάποιοι προβολείς να καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα από ότι ισχυρίζονται οι κατασκευαστές τους! Από τη συμπεριφορά των δύο δικών μου προβολέων πάνω στο ίδιο UPS, δηλαδή το MGE, εγώ τουλάχιστον τείνω να βγάλω το συμπέρασμα ότι ή ο BenQ 8700 καταναλώνει αρκετά λιγότερο από τα 300W που ισχυρίζεται το manual, ή ο Sharp 21000 καταναλώνει πολύ περισσότερο ρεύμα από τα 320W που επίσης ισχυρίζεται το manual με τη λάμπα στο bright!

Πολύ μπέρδεμα η κατάσταση, και να σκεφτείτε ότι μπαίνουμε στη φουλ καλοκαιρινή περίοδο με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, δηλαδή πιθανές πυρκαγιές με πτώσεις τάσης, περικοπές ρεύματος ρεύματος από τη ΔΕΗ κτλ.! :141:

NIX

Reaction score
0

Παναγιωτη σιγουρα δεν ολα τα ups το ιδιο και οτι πληρωσεις παιρνεις.Αυτο ομως δεν σημαινει οτι σε εναν προβολεα απαραιτητα μας ενδιαφερουν τα εξτρα που πληρωνουμε σε ενα καλο ups.

Τα APC ειναι τα καλυτερα UPS στο κοσμο.Η MGE ανηκει στην APC.Η MGE ειναι η φτηνη σειρα της APC.Το οτι ειναι καθαροαιμο sinewave και 500watt δεν χρήζει καμιας αμφιβολιας.

http://www.apcc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=SUA750I

Το προβλημα μαλλον ειναι στο χρονο διαμεταγωγης.Το τροφοδοτικο του προβολεα μαλλον καταλαβαινει την στιγμιαια πτωση της τασης καθως περναει η τροφοδοσια στη μπαταρια και κλεινει τον προβολεα.

Δεν ειναι σιγουρο αλλα δεν υπαρχει καμια αλλη λογικη εξηγηση.Κανονικα θα επρεπε να τον κραταει και ανετα μαλιστα.
Οποτε...καλα σας τα εχωνα για τις αρλουμπες περι sinewave.Καλο αλλα δευτερευων.

Εγω τωρα προσανατολιζομαι για online ups.Συνεχεια τροφοδοσια απο τη μπαταρια για να μην υπαρχει χρονος διαμεταγωγης.Αν και αρχιζω να πιστευω οτι ισως δεν ειναι και πολυ σημαντικο το ups στο προβολεα.Ενταξει θα κλεισει και? Απλως δεν πρεπει να τον αναψουμε σε συντομο διαστημα.

Υποψιν,οτι,ειμαι αν οχι ο πρωτος αλλα σιγουρα απο τους πρωτους που σκεφτηκαν το ups για προβολεα.Το 1996 στο Sony VPL400QM μου ηρθε η ιδεα να βαλω ups για προστασια της λαμπας.Ουτε που ειχε ακουστει τιποτα.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.979

Παιδιά εγώ χρησιμοποιώ UPS στους προβολείς μου από το 2004 που είχα τον επσον TW200, μετά τον TW600 και μετά τον TW1000.
και στο μαγαζί που είχα τον Infocus και μετά τον τοπάζ επίσης χρησιμοποιώ UPS.
Και στο σπίτι και στο μαγαζί έχω δοκιμάσει να βγάζω το φις από την πρίζα.
Σε όλες τις περιπτώσεις ήταν άψογο το UPS.
Δεν έχω αλλάξει ακόμη μπαταρία σε κανένα από τα 2.
Και τα 2 είναι Mustek Liine interactive 800VA.
Οπότε κάτι γίνεται. Ποια η διαφορά; Στον προβολέα ή στο UPS;

Reaction score
1

Οπότε κάτι γίνεται. Ποια η διαφορά; Στον προβολέα ή στο UPS;

Ξέρω κι εγώ βρε Μιχάλη, άγνωσται οι βουλαί… των προβολέων! :116:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Τώρα πριν λίγο μιλούσαμε με τον Νίκο στο τηλέφωνο και είναι πιθανόν όντως ο Optoma να αντιλαμβάνεται τα ελάχιστα msec που απαιτούνται για να αντιδράσει το ups και να κλείνει.
<o:p></o:p>
Πιάσε το αυγό και κούρεψέ το! Φαίνεται ότι τα ups είναι από τα ζητήματα που τελικά δεν θα βγάλουμε ποτέ άκρη! :137:

NIX

Reaction score
0

Μολις τελειωσα μια σειρα απο τεστ.

α) Συνεδεσα στο UPS τον βασικο μου υπολογιστη (τετραπυρηνος,2 giga DD2,πολλοι σκληροι κ.λ.π.)
β) Συνεδεσα επισης επανω του εναν περισευουμενο που εχω (P4 2.26,τρια dimms DDR1)
γ) Συνεδεσα επισης το monitor μου (crt 19")

Εβαλα του υπολογιστες να δουλευουν στο σχεδον maximum (prime 95 και HDtach σε πολλους σκληρους)

Το ups ανεφερε φορτιο 82% και 2,2A.Τραβηξα το ρευμα και...τιποτα.
Ολα συνεχισαν να δουλευουν κανονικοτατα.

Ο προβολεας για να υπαρξει συγκριση,αναφερει φορτιο 60% και 1,8A.
Επισης,δεν νομιζω να υπαρχει λογικος ανθρωπος που να θεωρει οτι ολ`αυτα μαζι μπορουν να ειναι χαμηλοτερο φορτιο απο το προβολεα!

Α!Ξεχασα,υπαρχει.

Αυριο θα ερθει ο Σινεμιουζικος να συνδεσουμε πεντε λαμπες 100watt με μπριζοντουι σε πολυπριζο.Αυτο θα πει να εισαι απιστος Θωμας!

NIX

Reaction score
0

Εβγαλα και δυο φωτο με προσομοίωση των στοιχειων που δινει ο προβολεας.

Γιατι δεν τον κραταει ΟΕΟ? Αφου ειναι και sinewave? :136:

.

Attachments

Reaction score
13
Ενταξει θα κλεισει και? Απλως δεν πρεπει να τον αναψουμε σε συντομο διαστημα.
Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα διότι καταπονείται η λάμπα εκείνη την στιγμή με άμεσο αντίκτυπο στην μακροζωΐα της. φαντάσου τα 200 θερμικά watt εκείνη την στιγμή να έχουν περιορισμένο τρόπο διαφυγής εκτός της επιφανείας της λάμπας.

Επίσης μου κάνει εντύπωση τα τροφοδοτικά των προβολέων να μην είναι διακοπτικά διότι πλέον η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρει υπερθετικα πλεονεκτήματα σε σχέση με την συμβατική διάταξη (ογκώδη μετασχηματιστές , γέφυρες , τεράστιους πυκνωτες κτλ.) η οποία συμβάλει σε :

1. Ασφάλεια από ηλεκτρονικής πλευράς

2. Μέγεθος

3. Βάρος

4. Απόδοση - Θερμοκρασία

5. Αξιοπιστία και ακρίβεια σταθεροποίησης

Έχω την εντύπωση ότι συμβατικής τεχνολογίας τροφοδοτικά θα βρίσκουμε ακόμη (προς το παρόν) μόνο στους τάξης Α, ΑΒ (και όλλους τους παρεμφερής) ενισχυτές (για όσο θα υπάρχουν ακόμη)....

Reaction score
1
Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα διότι καταπονείται η λάμπα εκείνη την στιγμή με άμεσο αντίκτυπο στην μακροζωΐα της. φαντάσου τα 200 θερμικά watt εκείνη την στιγμή να έχουν περιορισμένο τρόπο διαφυγής εκτός της επιφανείας της λάμπας.

Συμφωνώ απολύτως, ακολουθώντας τη λογική και μη έχοντας εξειδικευμένες ηλεκτρονικές γνώσεις.
Από το manual του Sharp 21000: Do not unplug the power cord during projection or cooling fan operation. This can cause damage due to rise in internal temperature, as the cooling fan also stops.

NIX

Reaction score
0

Πρωτα ειχαμε το sinewave,τωρα αυτο.

Reaction score
1

Πρωτα ειχαμε το sinewave,τωρα αυτο.

Να τα αφήσεις αυτά που ξέρεις! Εγώ ξέρω κυρίες και κύριοι, ότι μόλις μίλησα με τον Νίκο στο τηλέφωνο και ενώ του πρότεινα τον ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΡΟΠΟ για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συμβάινει, εκείνος σφυρίζει αδιάφορα! :137:

Συγκεριμένα του πρότεινα το εξής: Να συνδέσει κανονικά σβηστό τον Optoma στο APC, να αποσυνδέσει το APC από τη μπρίζα της ΔΕΗ για να το αναγκάσει να δώσει ρεύμα στον Optoma από τις μπαταρίες του και ακολούθως να ανάψει τον Optoma! Εφόσον πιστεύει ότι το πρόβλημα έγκειται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον χρόνο διαμεταγωγής του UPS, με αυτόν τον τρόπο ο προβολέας θα λειτουργήσει κανονικότατα!

Για να μη το κάνεις αυτό φίλε μου Νίκο, τα πράγματα για μένα είναι απλά: ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ούτε κι εσύ ότι έχεις δίκο! :116:

Reaction score
6

Εσυ ρε έξυπνε γιατι δεν δοκιμάζεις το ups στον sharp,<o:p></o:p>
Μηπως τελικά και οι δυο αποφοιτήσατε από την ιδια σχολή θάρρους;;:142::142:<o:p></o:p>

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.096
Members
38.650
Νεότερο μέλος
akoustiklab