UPS....

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
--Στιγμιαια υπερταση μεγαλης ισχυος με peak που μπορει να περασουν τα 1000V αν και η διαρκεια τους ειναι κλασματα του δευτερολεπτου ανικανα να καψουν μια απλη λαμπα αλλα ικανοτατα να φουσκωσουν πυκνωτες σε διακοπτικα τροφοδοτικα Δυστυχως πριν προλαβει να σκασει το ασφαλιστικο στην συσκευη στο UPS αρα και εδω UPS και σταθεροιπητες τασεως ειναι παντελως αχρηστοι

--Βιομηχανικος θορυβος ,σπινθηρες, βρωμα, spikes ,surge , που κυκλοφορουν ελευθερα στο δικτυο και ειναι βρωμιες τις οποιες παραγουν καταναλωσεις μεσα στο σπιτι μας υπολογιστες , λαπτοπ , κλιματιστικα απλα και ινβερτερ , ηλεκτρικες σκουπες δικες μας αλλα και των γειτονων , Η ηλεκτροκοληση του γειτονα που φιαχνει την γκαραζοπορτα του ,το φανοποιειο που βρισκεται απο κατω απο την πολυκατοικια μας και κολλαει με το αργκον , η βιοτεχνια που ειναι 3 τετραγωνα πιο κατω και η βιομηχανια που βρισκεται 600 μετρα μακρυα .... Ακομα και το τρολευ που περναει απο εξω η το μετρο και ο ηλεκτρικος . Αυτα σε βαθος χρονου και μονο επιβαρυνουν κυριως τα διακοπτικα τροφοδοτικα οπου σαν αποτελεσμα εχουν να κουραζουν τους ηλεκτρολυτικους τους και να μειωνουν προσδοκιμο ζωης σημαντικα . και σε αυτη την περιπτωση τα UPS και οι σταθεροποιητες δεν προσφερουν απολυτως τιποτα και το αντιθετο θα ελεγα οτι εισαγουν και αυτα τον δικο τους θορυβο στο δικτιο .

************************************************************************************************************************************
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Η ΚΑΘΕ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΜΕ

---ασφαλιστικα υπερτασης η πολυπριζα ασφαλειας με ασφαλιστικο υπερτασης
προστατευουν απο υπερταση μονιμη η στιγμιαια εντος καποιων λογικων οριων χρονου και παραπανω τασεως οχι απο κατευθειαν κεραυνο δεν "καθαριζουν " το ρευμα και δεν προσφερουν απολυτως τιποτα παραπανω συνηθως δεν επιρεαζουν το ηχητικο αποτελεσμα δουλευουν καλυτερα αν ο χωρος δεν εχει ουδετερογειωση , ενω εαν εχει ουδετερογειωση τα περισσοτερα χαρακτηριστικα του ασφαλιστικου υποβαθμιζονται τουλαχιστον 50% κατω . ( προιον το οποιο ειναι νομοθετημενο )

---Απλα UPS Back up ( πλαισιο , Turbo X κλπ ) δεν ασφαλιζουν καμμια υπερταση και καμμια υποταση , δεν καθαριζουν το ρευμα , εχουν μεσα τους ασφαλιστικα υπερτασης ιδια με αυτα τα οποια εχουν τα πολυπριζα ασφαλειας . Τα ασφαλιστικα τους και αυτα εχουν να κανουν με την ποιοτητα της γειωσης του χωρου . Η χρηση τους ειναι σε περιπτωση διακοπης ρευματος να παρεχουν ταση σε εναν υπολογιστη για λιγο χρονο ωστε να σωσεις την δουλεια σου και να κλεισεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ !!!! ( τα ασφαλιστικα που περιεχουν ειναι νομοθετημενα αλλα τα υπολοιπα οχι )

---Σταθεροποιητες τυπου KEBO
ειναι μετασχηματιστες με πολλαπλες ληψεις που με συνδυασμο τυλιγματων και χρηση ρελεδων προσπαθουν να συμπληρωσουν η να αφαιρεσουν ταση σε σχεση με την ταση αναφορας που εχει οριστει . Ο χρονος μεταγωγης ειναι εξαιρετικα θλιβερος , η συνεχης διακυμανση και προσπαθεια να ακολουθησουν μια δεδομενη ταση καταπονει τις συσκευες και εισαγει θορυβο , δεν μπορει να καθαρισει το ρευμα και μαλλον το βρωμιζει , δεν περιεχει συνηθως μεσα ασφαλιστικο υπερτασης και σημερα δεν εχει απολυτως κανεναν λογο υπαρξης στην αγορα .Το νομικο πλαισιο που υπαρχει για αυτα ειναι μαλλον θολο γιατι ειναι θεσπισμενο παρα πολλα χρονια πριν και σημερα κανονικα θα επρεπε να εχει εγκαταλειφθει . Η χρηση του θα ηταν καταληλη πχ σε ενα χωρο που η ταση εχει καποιο μονιμο προβλημα και καποιες ωρες την ημερα πεφτει χαμηλα μεν αλλα σταθερα δε ...Η χρηση του σε συσκευες που περιεχουν ηλεκτρονικα ειναι συνηθως καταστροφικη . δεν ειμαι και πολυ σιγουρος αλλα νομιζω οτι ολοι αυτοι δεν προσφερουν και πολλα πραγματα στην υπερταση ...μονο στην υποταση

----UPS line Interactive
ΤΑ UPS Αυτα ειναι συνδυασμος ups back up + σταθεροποιητης τασεως ..Επισης αχρηστο για συσκευες οι οποιες περιεχουν ηλεκτρονικα συστηματα μεσα τους .


---Ups ONLINE κρατανε σταθερη ταση χωρις θορυβο η διακυμανσεις , κρατανε σταθερη συχνοτητα χωρις διακυμανσεις , το ρευμα που παρεχουν ειναι ηδη καθαρισμενο απο ηλεκτρομαγνητικους θορυβους παρεχουν πολυ καλη προστασια απο ολα τα φαινομενα και εχουν ασφαλιστικα υπερτασης στην εισοδο τους Γενικα ειναι η πιο σωστη λυση .Μειονεκτημα ειναι η τιμη που ειναι δυσαναλογα ακριβη .

---Σταθεροποιητες τυπου σερβο
σταθερη ταση και μονο, τυπικα σφαλιστικα υπερτασης,κακος χρονος αποκρισης αλλα πολυ πιο ηπια λειτουργια απο πλευρας ηλεκτρομαγνητικων θορυβων γενικα σοβαρο προιον προσφερει μαλλον καθαροτερο ρευμα το οποιο καθαριζει και σε καποιο βαθμο αλλα οχι οσο ενα conditioner Νομοθετημενο πλαισιο λειοτουργιας αλλα και αυτο ειναι θεσπισμενο αιωνες πριν

---Power conditioner
Καθαριζουν το ρευμα απο ολα αυτα που αναφερα παραπανω , συνηθως εχουν και το καλυτερο δυνατο πακετο απο ασφαλιστικα υπερτασης , δεν κανουν απολυτως τιποτα σε υπερταση ( μερικη, για μικρο η μεγαλο διαστημα πχ 255 βολτ για ολη την νυχτα ) αντιστοιχα δεν κανουν απολυτως τιποτα σε υποταση και η δουλεια που κανουν ειναι τοσο καλη που μπορουν να κανουν ενα PC σε μια οποιαδηποτε τραπεζα να μεινει ανοιχτο για 5 χρονια νυχτα μερα χωρις να παθει απολυτως τιποτα το τροφοδοτικο του Τι αλλο μπορει να ζητησει κανεις ....


Καλό σας βραδυ
Σακης Πετροπουλος
 
Last edited:

ika

News
Μηνύματα
13.754
Reaction score
12.823
...
Περα απο τα παραπανω ολες οι συσκευες με διακοπτικα τροφοδοτικα ( DVD , blue ray , Plasma , LCD , LED CD player και ολοι οι προτζεκτορες ) εχουν υποχρεωτικα και βασει θεσπισμενων διακρατικων οδηγιων και νομοθετημενων προδιαγραφων , προστασια υπερτασης για την περιπτωση υπερτασης παραπανω απο τα 240 βολτ αρκετα γρηγορη και τσπ ηδη λιγο γρηγοροτερη απο αυτην που εχει μεσα ενα απλο UPS η ενα UPS LINE interactive (τα οποια ειναι απλα UPS σε συνδυασμο με εναν απλο σταθεροποιητη τασεως) και στις δυο περιπτωσεις η προστασια αυτη ειναι one off και εαν ενεργοποιηθει καιει την κεντρικη ασφαλεια της συσκευης ωστε να εμποδισει την υπερταση να περασει μεσα στην συσκευη .
....
Πολύ διαφωτιστικές οι πληροφορίες.

Να κάνω μια ερώτηση για την ενσωματωμένη προστασία υπέρτασης. Αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για VARISTOR που ενεργοποιείται σε κάποια τάση τιμή τάσης. Αν λοιπόν ενεργοποιηθεί μετά θα θέλει άλλαγμα από ειδικό, που σημαίνει έξοδα.
Δεν είναι πρακτικότερος ένας επιτηρητής τάσης στον πίνακα, που θα επανέλθει μετά από κάποια ώρα και θα προστατεύει όλες τις παροχές; Ο EU102 έχει δυνατότητα ρύθμισης πάνω και κάτω ορίου τάσης και ρύθμιση χρόνου απόκρισης, με μικρότερη τιμή το 0,1sec.

Πάντως, από την πτώση κεραυνού σε κοντινή απόσταση όπως λέτε, είμαι παθών και περιγράφετε ακριβώς την απορία μου πως κάηκαν οι συσκευές αφού τις είχα πάνω σε OnLine UPS και σε πολύμπριζο ασφαλείας.
 

ika

News
Μηνύματα
13.754
Reaction score
12.823
.. πάνω σε OnLine UPS και σε πολύμπριζο ασφαλείας.
Διωρθώνω, σε Line Interactive UPS και έγινε πέρσι τον ΣΕΠ με τους πολλούς κεραυνούς μια Δευτέρα απόγευμα.
 

Μηνύματα
29.073
Reaction score
23.100
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΗΤΑΝ ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4-5 ΚΑΜΕΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ UPS ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ.
ΠΑΡΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100%!!!!!
ΜΠΟΡΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ Η Ο ΑΓΙΟΣ ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΓΛΥΤΩΣΕ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΓΡΑΨΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΙΣΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΥΧΗ......
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
οχι ο χρονος αποκρισης δεν ειναι αρκετος απο τον επιτηρητη τασεως ...επισης ειναι μακρυα απο την συσκευη και αυτο παιζει ρολο .

Τα Ups δεν προστατευουν απο κεραυνο απο απλη στιγμιαια υπερταση εντος λογικων οριων τα πολυπριζα ασφαλειας επισης Αλλα οπως σου εγραψα το παραπανω υποβαθμιζεται ως προστασια απο τον τυπο της γειωσης ( ουδετερογειωση η οχι ) αλλα και ακομα περισσοτερο απο την ποιοτητα της γειωσης

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 


east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Ειναι μια εξαιρετικη λυση πλην ομως κοστιζει και εχει την καλυτερη δυνατη αποδοση για κεραυνους οι οποιοι επεσαν σε κολωνα της ΔΕΗ και κυκλοφορησαν με αυτο τον τροπο στο ηλεκτρικο μας δικτυο .

Δουλευουν μακραν καλυτερα οταν εχουν την δικια τους ξεχωριστη γειωση ιδανικα σε κηπο

Παραλληλα και με την ιδια λογικη πρεπει να μπει αντιστοιχη αλλα κατα πολυ φθηνοτερη υπερτασικη προστασια στην γραμμη τηλεφωνου και την κεραια της τηλεορασης με παρα πολυ φθηνοτερο κοστος η οποια επισης θα αποδωσει πολυ καλυτερα συνδεμενη στην ξεχωριστη γειωση

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.399
Reaction score
27.689
Xέρετε και από εμενα. Να πω ότι, ότι έγραψα είναι εμπειρικό με ότι έχω δει-πάθει στο σπίτι, και δεν έχω καμια επιστημονική κατάρτιση στο θέμα. 2 φίλους μονο Μηχανολόγους Ηλεκτρολόγους Πολυτεχνείου έχω που συμβουλεύομαι, και παρόλα αυτά ανοίγοντας το ΚΕΜΠΟ ON LINE UPS 3000HB από περιέργεια περισσότερο, διαπίστωσαν ότι είναι μια πολύ καλή κατασκευή.

Επίσης να καταθέσω το παρακάτω περσινό συμβάν, επειδή αναφέρθηκαν εσωτερικές προστασίες σε μηχανήματα.
Εγώ δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι έτσι είναι, και λογικό είναι να υπάρχουν, αλλά.....

Σε μια πολυκατοικία στην Αθήνα στο κέντρο, σε μια σφοδρή κακοκαιρία και με απανωτές αυξομειώσεις, όλοι μα όλοι οι ένοικοι πήραν τις ηλεκτρικές συσκευές στο χέρι. Από TV, ενισχυτές κλπ, μέχρι και ψυγεία, κουζίνες πλυντήρια. Ομαδικά προσέλαβαν δικηγόρο και κινήθηκαν κατά της ΔΕΗ. Σε έλεγχο που έκανε η ΔΕΗ διαπίστωσε ότι όντως οι συσκευές κάηκαν από υψηλή τάση, και αποζημιώθηκαν όλοι.
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Σωστα πλην ομως θα υπηρχαν και αλλες καταγγελιες Γενικα σε οργανωμενες κινησεις και σε περιπτωσεις που το θεμα ειναι προφανες η Δεη εχει καλη ανταποκριση

Επισης η ΔΕΗ λαμβανει τα μετρα της στον βαθμο που προβλεπεται και μαλιστα ιδιαιτερα μετρα σε περιοχες που εχουν προβλημα ειδικα για αυτο τον λογο ωστε να μην εχει προστριβες με τους πελατες .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 

Μηνύματα
2.330
Reaction score
182
Οπότε φίλε μου συγκεκριμένα για ενισχυτή μιας και γιαυτό ήταν το θέμα μας τι προστασία προτείνεις;
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Εαν ειναι συμβατικης τροφοδοσιας δλδ με συμβατικο γραμμικο μετασχηματιστη στην τροφοδοσια στην ουσια τιποτα ! Ασφαλιστικο υπερτασης σε πριζα με καλη γειωση και ισως Conditioner για την ποιοτητα του ρευματος αλλα εκει πλεον περναμε στα extreme ....
 

Μηνύματα
3
Reaction score
0
Εαν ειναι συμβατικης τροφοδοσιας δλδ με συμβατικο γραμμικο μετασχηματιστη στην τροφοδοσια στην ουσια τιποτα ! Ασφαλιστικο υπερτασης σε πριζα με καλη γειωση και ισως Conditioner για την ποιοτητα του ρευματος αλλα εκει πλεον περναμε στα extreme ....
Επειδή είναι αρκετά έξω από το πεδίο γνώσεών μου, ήθελα αν υπάρχει χρόνος για κάποιες διευκρινήσεις:


1. Αυτό θεωρείται πρίζα με ασφάλεια και ασφαλιστικό υπέρτασης (που θεωρητικά τουλάχιστον φιλτράρει και EMI/RFI) ;


http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=p1-gr&tab=features


2. Αυτό είναι σταθεροποιητής τύπου σέρβο ή σταθεροποιητής τύπου KEBO;


http://www.skroutz.gr/s/295851/Kebo-SDC-5000VA.html


3. Ενδείκνυται η χρήση ενός ασφαλιστικού υπέρτασης με ups line interactive (ups μετά το ασφαλιστικό);


4. Με ενδιαφέρει η προστασία ψυγείου (μοτέρ inverter, ετήσια κατανάλωση 317 Kwh). Το προηγούμενο παρουσίασε πρόβλημα στην πλακέτα 2 φορές και μια στο μοτέρ μέσα σε 10 χρόνια (με μόνη προστασία στη δεύτερη βλάβη της πλακέτας και του μοτέρ ένα απλό ασφαλιστικό υπέρτασης).

Βρίσκομαι σε περιοχή όπου η ποιότητα της τάσης είναι άσχημη. Συχνά σε κακοκαιρία η τάση ανεβοκατεβαίνει (δεν έχω όργανα για ακριβή μέτρηση) και υπάρχουν απότομες στιγμιαίες διακοπές του ρεύματος. Επιπρόσθετα οι κεραυνοί σε κοντινή απόσταση είναι συχνό φαινόμενο.


Βέβαια καμία άλλη συσκευή δεν παρουσίασε πρόβλημα, οπότε δεν ξέρω αν πρόκειται για αστοχία υλικού της συγκεκριμένης συσκευής ή οφείλεται σε κάποια άλλη αιτία.


Από ότι έχω καταλάβει και διαβάσει μέχρι τώρα, προσανατολίζομαι σε συνδυασμό ασφαλιστικού υπέρτασης με line conditioner (600 watt καλύπτουν την μέγιστη καταναλισκόμενη ισχύ του ανωτέρω ψυγείου; )


5. Η αυξομείωση της τάσης ταλαιπωρεί τα τροφοδοτικά των συσκευών σε σημαντικό βαθμό ή όχι;


6. Ο συνδυασμός σταθεροποιητή τάσης με πρίζα (με ασφάλεια και ασφαλιστικό υπέρτασης) και line conditioner (που θα φίλτραρε και την παραγόμενη EMI του σταθεροποιητή) είναι σωστός συνδυασμός;


Ξέρω ότι είναι πολλές απορίες και παρακαλώ διορθώστε με όπου έχω κάνει λάθος λόγω άγνοιας.
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=p1-gr&tab=features

1) Ουτε θεωρητικα ουτε πρακτικα το γραφει και πανω του ειναι ασφαλιστικο υπερτασης ΕΜΙ και αλλες προστασιες δεν παιζουν ουτε για αστειο . Επισης ανοικει στην κατηγορια ασφαλιστικων τα οποια θα λειτουργησουν σωστα και καλα αμμεσα εξαρτημενα απο την ποιοτητα και το ειδος της γειωσης της πριζας που εχουν συνδεθει .

http://www.skroutz.gr/s/295851/Kebo-SDC-5000VA.html

2) ειναι ειδικη κατηγορια σταθεροποιητη τασης που ονομαζεται ΓΤΠ η ΤΠΚ για περισσοτερες πληροφοριες για την διαλυεκανση της συντομογραφιας θα πρεπει να ανατρεξεις στα γραφομενα μου στο παρελθον η και σε αλλα φορουμ η στο http://www.slang.gr

3) Οχι γιατι ειναι αργο και αχρηστο δλδ επαναλμβανεις την προστασια υπερτασης δυο φορες η οποια ηδη υπαρχει συνηθως μεσα στο UPS οποτε γενικα δεν κερδιζεις τιποτα παραπανω . Ο συνδυασμος ειναι απελπιστικα αργος στις μεταβολες τασεως , εισαγει συνηθως μηχανικο θορυβο στο δικτυο απο τις επαφες των ρελεδων και γενικα ειναι μια μεθοδος που δεν βοηθαει σχεδον σε τιποτα

4) εισαι ενα ακομα "θυμα " των ψυκτικων η αλλων "ενδιαμεσων" τεχνικων η μαστορων που οταν δεν μπορουν να εξηγησουν απο που προηλθε η βλαβη σε επιπεδο πλακετας τα ριχνουν στιος μεταβολες της τασης και την Δεη Το ρωτησες και το απαντησες μονος σου : Γιατι δεν καηκαν και αλλες συσκευες ????

5) Η αυξομειωση οχι δεν ειναι και μεγαλο προβλημα η διακοπη και επανεκιννηση ειναι σοβαροτερο Οι κορυφες που περιεχονται στο ρευμα κατα την επανεκιννηση μεγαλων φορτιων ( πχ μια ολοκληρη γειτονια μετα απο καποια διακοπη ) ειναι αυτο που μπορει να κανει το μεγαλο κακο

6) οχι οχι και παλι οχι ...


Επειδη ο χρονος που χρειαστηκε για να θεσεις τα ερωτηματα σου , ο χρονος που χρειαστηκε να στα απαντησω κοστιζει ηδη το μισο του 10 ετων ψυγειου σου θα μου επιτρεψεις σε παρακαλω να σε επαναφερω στην πραγματικοτητα κατα καποιον τροπο και να σε απαλλαξω απο την ασθενεια υπερτασιτιδα που σε εχει καταλαβει .

Γκουγκλιζεις λιγακι το ψυγειο , εαν βρεις αναφορες για καμμενες πλακετες και απο αλλους τοτε το πιθανοτερο ειναι οτι το ψυγειο σου εχει θεμα και εαν εχει τιναξει μια πλακετα μετα απο 10 χρονια εισαι σουπερ ντουπερ . Συγκρινεις τα αποτελεσματα της αναζητησης σου με την προσφορα που υπαρχει για πλακετες στο ιντερνετ Εαν η προσφορα ειναι πολλη σημαινει οτι οι πλακετες αυτες την κανουν ευκολα .

Τελος ρωτας εναν μαστορα ( οχι της αντιπροσωπειας ) που να δειχνει οτι εχει φιαξει καμποσα οικιακα ψυγεια εαν εχει αλλαξει και αλλες πλακετες στο παρελθον αν ναι αυτο ενισχυει την αποψη οτι η πλακετα ειναι κακως η φτηνα κατασκευασμενη η εχει καποιο ψεγαδι εσκεμενο η οχι για να την κανει σε ευλογο χρονικο διαστημα .

Ουσιαστικα και ολο αυτο θα ειχε καποιο νοημα εαν καποιος ειδικος εβλεπε την παλια σου πλακετα και ειχε αποψη για το πως και το γιατι καηκε ( στην δικια μου δουλεια εαν ερθει ενας ενισχυτης καμμενος οχι μονο το πως καηκε ξερουμε αλλα μεχρι και τι ειδους μουσικη επαιζε ο πελατης την ωρα που καηκε, για ποση ωρα, εαν ειχε κανει παρτυ στο σπιτι του ,εαν εχει σκυλο ,και που φτανουν τα τριγλυκεριδια του )

Με λιγη διαθεση για χουμορ
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 

Μηνύματα
3
Reaction score
0
http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=p1-gr&tab=features

1) Ουτε θεωρητικα ουτε πρακτικα το γραφει και πανω του ειναι ασφαλιστικο υπερτασης ΕΜΙ και αλλες προστασιες δεν παιζουν ουτε για αστειο . Επισης ανοικει στην κατηγορια ασφαλιστικων τα οποια θα λειτουργησουν σωστα και καλα αμμεσα εξαρτημενα απο την ποιοτητα και το ειδος της γειωσης της πριζας που εχουν συνδεθει .

http://www.skroutz.gr/s/295851/Kebo-SDC-5000VA.html

2) ειναι ειδικη κατηγορια σταθεροποιητη τασης που ονομαζεται ΓΤΠ η ΤΠΚ για περισσοτερες πληροφοριες για την διαλυεκανση της συντομογραφιας θα πρεπει να ανατρεξεις στα γραφομενα μου στο παρελθον η και σε αλλα φορουμ η στο http://www.slang.gr

3) Οχι γιατι ειναι αργο και αχρηστο δλδ επαναλμβανεις την προστασια υπερτασης δυο φορες η οποια ηδη υπαρχει συνηθως μεσα στο UPS οποτε γενικα δεν κερδιζεις τιποτα παραπανω . Ο συνδυασμος ειναι απελπιστικα αργος στις μεταβολες τασεως , εισαγει συνηθως μηχανικο θορυβο στο δικτυο απο τις επαφες των ρελεδων και γενικα ειναι μια μεθοδος που δεν βοηθαει σχεδον σε τιποτα

4) εισαι ενα ακομα "θυμα " των ψυκτικων η αλλων "ενδιαμεσων" τεχνικων η μαστορων που οταν δεν μπορουν να εξηγησουν απο που προηλθε η βλαβη σε επιπεδο πλακετας τα ριχνουν στιος μεταβολες της τασης και την Δεη Το ρωτησες και το απαντησες μονος σου : Γιατι δεν καηκαν και αλλες συσκευες ????

5) Η αυξομειωση οχι δεν ειναι και μεγαλο προβλημα η διακοπη και επανεκιννηση ειναι σοβαροτερο Οι κορυφες που περιεχονται στο ρευμα κατα την επανεκιννηση μεγαλων φορτιων ( πχ μια ολοκληρη γειτονια μετα απο καποια διακοπη ) ειναι αυτο που μπορει να κανει το μεγαλο κακο

6) οχι οχι και παλι οχι ...


Επειδη ο χρονος που χρειαστηκε για να θεσεις τα ερωτηματα σου , ο χρονος που χρειαστηκε να στα απαντησω κοστιζει ηδη το μισο του 10 ετων ψυγειου σου θα μου επιτρεψεις σε παρακαλω να σε επαναφερω στην πραγματικοτητα κατα καποιον τροπο και να σε απαλλαξω απο την ασθενεια υπερτασιτιδα που σε εχει καταλαβει .

Γκουγκλιζεις λιγακι το ψυγειο , εαν βρεις αναφορες για καμμενες πλακετες και απο αλλους τοτε το πιθανοτερο ειναι οτι το ψυγειο σου εχει θεμα και εαν εχει τιναξει μια πλακετα μετα απο 10 χρονια εισαι σουπερ ντουπερ . Συγκρινεις τα αποτελεσματα της αναζητησης σου με την προσφορα που υπαρχει για πλακετες στο ιντερνετ Εαν η προσφορα ειναι πολλη σημαινει οτι οι πλακετες αυτες την κανουν ευκολα .

Τελος ρωτας εναν μαστορα ( οχι της αντιπροσωπειας ) που να δειχνει οτι εχει φιαξει καμποσα οικιακα ψυγεια εαν εχει αλλαξει και αλλες πλακετες στο παρελθον αν ναι αυτο ενισχυει την αποψη οτι η πλακετα ειναι κακως η φτηνα κατασκευασμενη η εχει καποιο ψεγαδι εσκεμενο η οχι για να την κανει σε ευλογο χρονικο διαστημα .

Ουσιαστικα και ολο αυτο θα ειχε καποιο νοημα εαν καποιος ειδικος εβλεπε την παλια σου πλακετα και ειχε αποψη για το πως και το γιατι καηκε ( στην δικια μου δουλεια εαν ερθει ενας ενισχυτης καμμενος οχι μονο το πως καηκε ξερουμε αλλα μεχρι και τι ειδους μουσικη επαιζε ο πελατης την ωρα που καηκε, για ποση ωρα, εαν ειχε κανει παρτυ στο σπιτι του ,εαν εχει σκυλο ,και που φτανουν τα τριγλυκεριδια του )

Με λιγη διαθεση για χουμορ
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
Καταρχάς, ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διέθεσες για τις απαντήσεις.


Όταν γράφεις άλλες προστασίες δεν παίζουν ούτε για αστειο,το αναλύεις λιγάκι;


Στο μάστορα ρώτησα για τις καμένες πλακέτες και όντως μου είπε ότι υπήρχε κατασκευαστικό πρόβλημα στο συγκεκριμένο μοντέλο ψυγείου. Η ζημία στο μοτέρ με μπέρδεψε λιγάκι.

Βέβαια μου είπε να βάλω και απλό ups για προστασία του ψυγείου, οπότε δεν είμαι και εντελώς σίγουρος για την αξιοπιστία των λεγόμενων του...

Έχω διαβάσει και άλλα σου posts, γιαυτό σε ρώτησα για την κατηγορία του σταθεροποιητή (αν θυμάμαι καλά τους διαχώριζες σε δυο κατηγορίες τύπου KEBO (προφανώς είναι και μάρκα) και τύπου σέρβο. Το μοντέλο που ρώτησα (το αγόρασα πριν 4 χρόνια) είναι ΚΕΒΟ με ψηφιακό σερβομηχανισμό (αν το ερμηνεύω σωστά), γιαυτό μπερδεύτηκα σε ποια κατηγορία ανήκει.


Αν τα έχω καταλάβει σωστά:


1. Αυτό είναι απλό υπερτασικό τάσης (να υποθέσω χωρίς ασφάλεια, γιαυτο και αναφέρεις ότι '' και άλλες προστασίες δεν παίζουν ούτε για αστείο'' ; ) με στοιχειώδες φιλτράρισμα ΕΜΙ (υποθέτω όχι στο επίπεδο ενός lineconditioner):


http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=p1-gr&tab=features


2.Αυτό είναι πολύπριζο με ασφάλεια και ασφαλιστικό υπέρτάσης;


http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=pf8vnt3-gr


Όπως καταλαβαίνεις, προσπαθώ να βρω ένα μοντέλο μονόπριζου ή πολύπριζου με ασφάλεια για να δω τα χαρακτηριστικά του και να καταλάβω την ορολογία, που ακόμη με μπερδεύει (ώστε π.χ. να μπορώ να το ξεχωρίσω από ένα πολύπριζο -αν υφίσταται τέτοιος συνδυασμός- που δεν έχει ασφάλεια αλλά μόνο ασφαλιστικό υπέρτασης.


3. Αυτό είναι ένας συνδυασμός line conditioner ( με ασφάλεια; ) και ασφαλιστικό υπέρτασης (π.χ. για ΤV);


http://www.skywalker.com/Products/P...tector-for-Home-Theater-Systems__PAN1025.aspx


Επειδή το ψυγείο θα είναι η πιο ακριβή συσκευή στο σπίτι και επειδή οι διακόπές στην περιοχή είναι συχνές, σκεφτόμουν αν έχει νόημα να βάλω τουλάχιστον ένα πολύπριζο ασφαλείας με ασφάλεια υπέρτασης.

Συγνώμη που μπορεί να ρωτώ αυτονόητα πράγματα ή για τυχόν αδόκιμους όρους, αλλά προσπαθώ να ξεδιαλύνω τουλάχιστον τα βασικά.
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
ξαναδιαβασε αυτο


Επειδη ο χρονος που χρειαστηκε για να θεσεις τα ερωτηματα σου , ο χρονος που χρειαστηκε να στα απαντησω κοστιζει ηδη το μισο του 10 ετων ψυγειου σου θα μου επιτρεψεις σε παρακαλω να σε επαναφερω στην πραγματικοτητα κατα καποιον τροπο και να σε απαλλαξω απο την ασθενεια υπερτασιτιδα που σε εχει καταλαβει .

Γκουγκλιζεις λιγακι το ψυγειο , εαν βρεις αναφορες για καμμενες πλακετες και απο αλλους τοτε το πιθανοτερο ειναι οτι το ψυγειο σου εχει θεμα και εαν εχει τιναξει μια πλακετα μετα απο 10 χρονια εισαι σουπερ ντουπερ . Συγκρινεις τα αποτελεσματα της αναζητησης σου με την προσφορα που υπαρχει για πλακετες στο ιντερνετ Εαν η προσφορα ειναι πολλη σημαινει οτι οι πλακετες αυτες την κανουν ευκολα .

Τελος ρωτας εναν μαστορα ( οχι της αντιπροσωπειας ) που να δειχνει οτι εχει φιαξει καμποσα οικιακα ψυγεια εαν εχει αλλαξει και αλλες πλακετες στο παρελθον αν ναι αυτο ενισχυει την αποψη οτι η πλακετα ειναι κακως η φτηνα κατασκευασμενη η εχει καποιο ψεγαδι εσκεμενο η οχι για να την κανει σε ευλογο χρονικο διαστημα .

Ουσιαστικα και ολο αυτο θα ειχε καποιο νοημα εαν καποιος ειδικος εβλεπε την παλια σου πλακετα και ειχε αποψη για το πως και το γιατι καηκε ( στην δικια μου δουλεια εαν ερθει ενας ενισχυτης καμμενος οχι μονο το πως καηκε ξερουμε αλλα μεχρι και τι ειδους μουσικη επαιζε ο πελατης την ωρα που καηκε, για ποση ωρα, εαν ειχε κανει παρτυ στο σπιτι του ,εαν εχει σκυλο ,και που φτανουν τα τριγλυκεριδια του )
 

Μηνύματα
3
Reaction score
0
ξαναδιαβασε αυτο


Επειδη ο χρονος που χρειαστηκε για να θεσεις τα ερωτηματα σου , ο χρονος που χρειαστηκε να στα απαντησω κοστιζει ηδη το μισο του 10 ετων ψυγειου σου θα μου επιτρεψεις σε παρακαλω να σε επαναφερω στην πραγματικοτητα κατα καποιον τροπο και να σε απαλλαξω απο την ασθενεια υπερτασιτιδα που σε εχει καταλαβει .

Γκουγκλιζεις λιγακι το ψυγειο , εαν βρεις αναφορες για καμμενες πλακετες και απο αλλους τοτε το πιθανοτερο ειναι οτι το ψυγειο σου εχει θεμα και εαν εχει τιναξει μια πλακετα μετα απο 10 χρονια εισαι σουπερ ντουπερ . Συγκρινεις τα αποτελεσματα της αναζητησης σου με την προσφορα που υπαρχει για πλακετες στο ιντερνετ Εαν η προσφορα ειναι πολλη σημαινει οτι οι πλακετες αυτες την κανουν ευκολα .

Τελος ρωτας εναν μαστορα ( οχι της αντιπροσωπειας ) που να δειχνει οτι εχει φιαξει καμποσα οικιακα ψυγεια εαν εχει αλλαξει και αλλες πλακετες στο παρελθον αν ναι αυτο ενισχυει την αποψη οτι η πλακετα ειναι κακως η φτηνα κατασκευασμενη η εχει καποιο ψεγαδι εσκεμενο η οχι για να την κανει σε ευλογο χρονικο διαστημα .

Ουσιαστικα και ολο αυτο θα ειχε καποιο νοημα εαν καποιος ειδικος εβλεπε την παλια σου πλακετα και ειχε αποψη για το πως και το γιατι καηκε ( στην δικια μου δουλεια εαν ερθει ενας ενισχυτης καμμενος οχι μονο το πως καηκε ξερουμε αλλα μεχρι και τι ειδους μουσικη επαιζε ο πελατης την ωρα που καηκε, για ποση ωρα, εαν ειχε κανει παρτυ στο σπιτι του ,εαν εχει σκυλο ,και που φτανουν τα τριγλυκεριδια του )
Ευχαριστώ για τη συμβουλή.

Είναι λογικό πολλοί από εμάς να έχουμε υπερτασίτιδα λόγω παραπληροφόρησης, γιαυτό ρώτησα για δυο τρία μοντέλα. Για να καταλάβω τα τεχνικά χαρακτηριστικά ώστε να μπορώ να ξεχωρίσω τις χρήσεις τους.
 




Μηνύματα
32
Reaction score
1
Παιδιά έχω 2 αγορασμένα για τα μηχανήματα. Απλά το προτείνω λόγω της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί και ρωτάω αν κάποιος άλλος ξέρει αν τελικά είναι καλύτερο από τα "απλά" UPS.

PFC Sinewave UPS Systems - A battery backup that adapts to multiple applications and requirements—from home/office use to enterprise environments. PFC Sinewave UPS Systems provide pure sine wave protection for computer systems, networking hardware, servers, home theater equipment, telecom systems and other sensitive electronics with Active PFC or conventional power supplies. With pure sine wave output, a PFC Series UPS System solves the incompatibility issues experienced when a non-sine wave UPS is attached to equipment using Active PFC power supplies by providing continuous power output—preventing unexpected shutdowns or damaging stress when switching from AC to UPS battery power. Our flexible and robust, PFC Series UPS Systems deliver pure sine wave protection at an affordable price.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.316
Μηνύματα
2.858.280
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top