V-DAC VS DACMAGIC

Reaction score
28
Εαν βαθμολογουσαμε με αριστα τα 5 αστερια τα συγκεκριμενα ντακ
πως θα τα ειχαμε καταταξει? ασχετως της τιμης τους.

Reaction score
4.416
Απάντηση: V-DAC VS DACMAGIC

Νομιζω οτι ο Petermeni ειχε και τα δυο ταυτοχρονως και καπου εδω γυρω εγραψε και τις εντυπωσεις του. Αν δεν κανω λαθος πολυ μικρες διαφορες μια καλυτερη αισθηση στο χαμηλο απο το VDAC. Λιγο περισσοτερες ευκολιες το Magic.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Στα φτηνα.
Απαντηση δεν θα βρεις σε αυτο που ζητας.
Εγω Dac Magic γιατι1)μου αρεσε 2)το αγορασα κοψοχρονια λογω 30ετους φιλιας 3)πολλες εισοδους 4)ειναι σε αναλογη κατηγορια τιμης με τα υπολοιπα μου 5)Γιατι δεν ειχα κανα 2 χιλιαρικα για κατι αλλο 6)επιασε τοπο-σιγουρη αναβαθμιση στο συστημα 7)χρειαζομουνα για να παιξω απο σκληρο(το μελλον) 8)ετοιμασου να ακουσεις το μακρυ και το κοντο του καθε πικραμενου

Reaction score
4

κοιτα, παιζει ικανοποιητικοτατα, εχει γεματο, καθαρο ηχο και δε θα σου ληψει κατι

απο εκει και περα φυσικα σκεψου οτι ειναι μια οικονομικη συσκευη για μπατζετ συστηματα, οποτε μην περιμενεις να παιξει καλυτερα απο ντακ που εχουν πεντε/δεκα/εικοσι φορες την αξια του, αλλα σιγουρα οι διαφορες δε θα ειναι και τεραστιες

Reaction score
11

Εαν βαθμολογουσαμε με αριστα τα 5 αστερια τα συγκεκριμενα ντακ
πως θα τα ειχαμε καταταξει? ασχετως της τιμης τους.

Προσοχή στην σύνδεση USB του DACMAGIC, γιατί όπως λέει ο ίδιος ο κατασκευαστής στo "STEREOPHILE":

"In particular, we've found that, with laptops, using battery power results in very good total correlated jitter similar to TosLink or S/PDIF (<200ps or lower at 44.1kHz, and with about the same noise floor), but using the typical switch-mode PSU with the same laptop can result in 3000–3500ps of jitter."

Eδώ:

http://www.stereophile.com/digitalprocessors/cambridge_audio_azur_dacmagic_da_converter/index3.html

Reaction score
28
Re: Απάντηση: V-DAC VS DACMAGIC

κοιτα, παιζει ικανοποιητικοτατα, εχει γεματο, καθαρο ηχο και δε θα σου ληψει κατι

απο εκει και περα φυσικα σκεψου οτι ειναι μια οικονομικη συσκευη για μπατζετ συστηματα, οποτε μην περιμενεις να παιξει καλυτερα απο ντακ που εχουν πεντε/δεκα/εικοσι φορες την αξια του, αλλα σιγουρα οι διαφορες δε θα ειναι και τεραστιες
για εξηγειστε μου κατι πχ οσον αφορα το v-dac συνδεωμεν την ομοαξωνικη εισοδο με την digital εξοδο του οποιουδηποτε cd-dvd κτλ ,τωρα την αναλογικη διπλη rca εξοδο με την εισοδο cd player του ενισχυτου μας (στην περιπτωση μου με τον yamaha 2000) η μηπως μπορει να συνδεθη και με την line 1 η 2 ? και πως μπορει και <παιζει> με ολους τους ενισχυτες απο πλευρας ευαισθησιας εισοδου-αντιστασεως κτλ?

Reaction score
4.416

Προσοχή στην σύνδεση USB του DACMAGIC, γιατί όπως λέει ο ίδιος ο κατασκευαστής στo "STEREOPHILE":

"In particular, we've found that, with laptops, using battery power results in very good total correlated jitter similar to TosLink or S/PDIF (<200ps or lower at 44.1kHz, and with about the same noise floor), but using the typical switch-mode PSU with the same laptop can result in 3000–3500ps of jitter."

Eδώ:

http://www.stereophile.com/digitalprocessors/cambridge_audio_azur_dacmagic_da_converter/index3.html

Ουτως η αλλως τα αρχεια υψηλης τα ακους απο οπτικη, οποτε media player και με οπτικη στο ντακ.

Reaction score
1

Ουτως η αλλως τα αρχεια υψηλης τα ακους απο οπτικη, οποτε media player και με οπτικη στο ντακ.
Σε επανειλημμένα τεστ που έχω κάνει και με αρχεία υψηλής ανάλυσης, η σύνδεση μέσω USB ακούγεται σαφώς καλύτερα με ποιο ισορροπημένο και μεστό ήχο.

Αντίθετα μέσω S/Pdif ο ήχος ενώ παρουσιάζεται με μεγαλύτερη εικόνα, υπολείπεται σε χαμηλές με αποτέλεσμα έκλειψη δυναμικών και όγκου.

Μέχρι στιγμής έχω ακούσει 3 Dac, τα Weiss, Benchmark & Dacmagic.
Αν έπρεπε να τα βαθμολογήσω me arista to 5 θα έλεγα

Weiss 4.7
Benchmark 4,3
Dacmagic 4.0

Ειδικά για χρήση με υπολογιστή ή media player, το dacmagic είναι ιδανικό και υπερ-αρκετό.

Bart

Reaction score
28

Σε επανειλημμένα τεστ που έχω κάνει και με αρχεία υψηλής ανάλυσης, η σύνδεση μέσω USB ακούγεται σαφώς καλύτερα με ποιο ισορροπημένο και μεστό ήχο.

Αντίθετα μέσω S/Pdif ο ήχος ενώ παρουσιάζεται με μεγαλύτερη εικόνα, υπολείπεται σε χαμηλές με αποτέλεσμα έκλειψη δυναμικών και όγκου.

Μέχρι στιγμής έχω ακούσει 3 Dac, τα Weiss, Benchmark & Dacmagic.
Αν έπρεπε να τα βαθμολογήσω me arista to 5 θα έλεγα

Weiss 4.7
Benchmark 4,3
Dacmagic 4.0

Ειδικά για χρήση με υπολογιστή ή media player, το dacmagic είναι ιδανικό και υπερ-αρκετό.

Bart
τι γινεται ομως με το v-dac ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440

Νομιζω οτι ο Petermeni ειχε και τα δυο ταυτοχρονως και καπου εδω γυρω εγραψε και τις εντυπωσεις του. Αν δεν κανω λαθος πολυ μικρες διαφορες μια καλυτερη αισθηση στο χαμηλο απο το VDAC. Λιγο περισσοτερες ευκολιες το Magic.
Ποτέ δεν είχα και τα δύο και δεν έχω άποψη για τις διαφορές τους.
Το δικό μου V-DAC, πλέον, έχει υποστεί μια σειρά αλλαγών-βελτιώσεων και δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό και βέβαια από ήχο είναι σε άλλη κατηγορία.
Ακόμα και το σασσί είναι διαφορετικό και πολύ μεγαλύτερο.

Θα το παρουσιάσω στη κατηγορία ιδιοκατασκευών (DIY) μόλις τελειώσω τη πρόσοψη.

Για κάποιες διαφορές μεταξύ των δύο μπορείτε να διαβάσετε εδώ...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: V-DAC VS DACMAGIC

για εξηγειστε μου κατι πχ οσον αφορα το v-dac συνδεωμεν την ομοαξωνικη εισοδο με την digital εξοδο του οποιουδηποτε cd-dvd κτλ ,τωρα την αναλογικη διπλη rca εξοδο με την εισοδο cd player του ενισχυτου μας (στην περιπτωση μου με τον yamaha 2000) η μηπως μπορει να συνδεθη και με την line 1 η 2 ? και πως μπορει και <παιζει> με ολους τους ενισχυτες απο πλευρας ευαισθησιας εισοδου-αντιστασεως κτλ?
επειδη με κουοταρες παραπανω, να ξεκαθαρισω οτι εγω εχω το ντακματζικ, οχι το βι-ντακ, οποτε...

αλλα και παλι, δεν καταλαβαινω τι ακριβως ζητας στην παραπανω ερωτηση σου...

Reaction score
2

Το θέμα το έχουμε δει πάρα πολλές φορές..μας έχει προβληματίσει όλους λίγο πολύ. Αν δεν μπορείς να διαθέσεις 400ευρώ για το cambridge ψάχνεις αριστερά δεξιά λόγους για να πάρεις το vdac και να νιώσεις καλύτερα.Και εγω δεν έχω τα 400 για το cambridge που είναι κορυφή στην κατηγορία του οπότε σκαλίζω 1002 θέματα για να μη νιώθω μειονεκτικά αν θα πάρω το v-dac. V-dac αν έχω καταλάβει σωστά είναι περισσότερο value-for-money από το dac magic. ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.:105: Ελπίζω να βοήθησα λίγο..

Reaction score
3

Άλλοι λένε πως το V-DAC είναι καλύτερο από το DacMagic. Άλλοι το αντίθετο.

Το σίγουρο είναι πως βρίσκονται πολύ κοντά και έχουν μικρές διαφορές. Για μένα αξίζει περισσότερο το V-DAC γιατί είναι στα μισά λεφτά.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: V-DAC VS DACMAGIC

επειδη με κουοταρες παραπανω, να ξεκαθαρισω οτι εγω εχω το ντακματζικ, οχι το βι-ντακ, οποτε...

αλλα και παλι, δεν καταλαβαινω τι ακριβως ζητας στην παραπανω ερωτηση σου...
εννοω εαν μπορω να το συνδεσω εκτος της εισοδου cd και στην εισοδο line 1

Reaction score
4

βασικα το cambridge ειναι κοροϊδια η τιμη του ελλαδα, αν σκεφτει κανεις οτι αγγλια εχει ουτε 250 ευρω...

οποτε αν εχεις κανα γνωστο εκει να σου κανει το ψυχικο και να στο κουβαλησει την επομενη φορα που θα κατεβει ελλαδα...

Reaction score
28

Άλλοι λένε πως το V-DAC είναι καλύτερο από το DacMagic. Άλλοι το αντίθετο.

Το σίγουρο είναι πως βρίσκονται πολύ κοντά και έχουν μικρές διαφορές. Για μένα αξίζει περισσότερο το V-DAC γιατί είναι στα μισά λεφτά.
και ειναι και πολυ δυσευρετο στη αγορα το v-dac με λιστα προτεραιοτητας.

Reaction score
3.692

Θα είχε επίσης ενδιαφέρον να δοκίμαζαν και ένα γραμμικό σταθεροποιημένο τροφοδοτικό αντί για το παλμοτροφοδοτικό.

Τίγκα στο jiiter, το USB με το παλμοτροφοδοτικό :142:

Reaction score
658

Ίσως το θέμα να μην είναι πιο από τα δύο,
που και τα δυο είναι αξιόλογα κι ίσως το magic καλύτερο,
αλλά να μην αξίζει την διαφορά τιμής που υπάρχει στην Ελλάδα.

Το θέμα είναι σε τι τιμής σύστημα η προσθήκη του
ενός ή του άλλου στα χρήματα που κοστίζει θα δώσει
καλύτερο ήχο από το αν η διαφορά δινόταν σε αλλαγή ενισχυτή ή
ηχείων.

Στην πηγή είναι ανάποδο το ερώτημα,
εδώ αν έχει οπτική/ομοαξωνική
αξίζει στο οικονομικό κι όχι στο ακριβότερο!... :107:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.492
Members