Most visitors online was 4039 , on 10 Oct 2025
Εαν βαθμολογουσαμε με αριστα τα 5 αστερια τα συγκεκριμενα ντακ
πως θα τα ειχαμε καταταξει? ασχετως της τιμης τους.
για εξηγειστε μου κατι πχ οσον αφορα το v-dac συνδεωμεν την ομοαξωνικη εισοδο με την digital εξοδο του οποιουδηποτε cd-dvd κτλ ,τωρα την αναλογικη διπλη rca εξοδο με την εισοδο cd player του ενισχυτου μας (στην περιπτωση μου με τον yamaha 2000) η μηπως μπορει να συνδεθη και με την line 1 η 2 ? και πως μπορει και <παιζει> με ολους τους ενισχυτες απο πλευρας ευαισθησιας εισοδου-αντιστασεως κτλ?κοιτα, παιζει ικανοποιητικοτατα, εχει γεματο, καθαρο ηχο και δε θα σου ληψει κατι
απο εκει και περα φυσικα σκεψου οτι ειναι μια οικονομικη συσκευη για μπατζετ συστηματα, οποτε μην περιμενεις να παιξει καλυτερα απο ντακ που εχουν πεντε/δεκα/εικοσι φορες την αξια του, αλλα σιγουρα οι διαφορες δε θα ειναι και τεραστιες
Ουτως η αλλως τα αρχεια υψηλης τα ακους απο οπτικη, οποτε media player και με οπτικη στο ντακ.Προσοχή στην σύνδεση USB του DACMAGIC, γιατί όπως λέει ο ίδιος ο κατασκευαστής στo "STEREOPHILE":
"In particular, we've found that, with laptops, using battery power results in very good total correlated jitter similar to TosLink or S/PDIF (<200ps or lower at 44.1kHz, and with about the same noise floor), but using the typical switch-mode PSU with the same laptop can result in 3000–3500ps of jitter."
Eδώ:
http://www.stereophile.com/digitalprocessors/cambridge_audio_azur_dacmagic_da_converter/index3.html
![]()
Σε επανειλημμένα τεστ που έχω κάνει και με αρχεία υψηλής ανάλυσης, η σύνδεση μέσω USB ακούγεται σαφώς καλύτερα με ποιο ισορροπημένο και μεστό ήχο.Ουτως η αλλως τα αρχεια υψηλης τα ακους απο οπτικη, οποτε media player και με οπτικη στο ντακ.
τι γινεται ομως με το v-dac ?Σε επανειλημμένα τεστ που έχω κάνει και με αρχεία υψηλής ανάλυσης, η σύνδεση μέσω USB ακούγεται σαφώς καλύτερα με ποιο ισορροπημένο και μεστό ήχο.
Αντίθετα μέσω S/Pdif ο ήχος ενώ παρουσιάζεται με μεγαλύτερη εικόνα, υπολείπεται σε χαμηλές με αποτέλεσμα έκλειψη δυναμικών και όγκου.
Μέχρι στιγμής έχω ακούσει 3 Dac, τα Weiss, Benchmark & Dacmagic.
Αν έπρεπε να τα βαθμολογήσω me arista to 5 θα έλεγα
Weiss 4.7
Benchmark 4,3
Dacmagic 4.0
Ειδικά για χρήση με υπολογιστή ή media player, το dacmagic είναι ιδανικό και υπερ-αρκετό.
Bart
Ποτέ δεν είχα και τα δύο και δεν έχω άποψη για τις διαφορές τους.Νομιζω οτι ο Petermeni ειχε και τα δυο ταυτοχρονως και καπου εδω γυρω εγραψε και τις εντυπωσεις του. Αν δεν κανω λαθος πολυ μικρες διαφορες μια καλυτερη αισθηση στο χαμηλο απο το VDAC. Λιγο περισσοτερες ευκολιες το Magic.
επειδη με κουοταρες παραπανω, να ξεκαθαρισω οτι εγω εχω το ντακματζικ, οχι το βι-ντακ, οποτε...για εξηγειστε μου κατι πχ οσον αφορα το v-dac συνδεωμεν την ομοαξωνικη εισοδο με την digital εξοδο του οποιουδηποτε cd-dvd κτλ ,τωρα την αναλογικη διπλη rca εξοδο με την εισοδο cd player του ενισχυτου μας (στην περιπτωση μου με τον yamaha 2000) η μηπως μπορει να συνδεθη και με την line 1 η 2 ? και πως μπορει και <παιζει> με ολους τους ενισχυτες απο πλευρας ευαισθησιας εισοδου-αντιστασεως κτλ?
εννοω εαν μπορω να το συνδεσω εκτος της εισοδου cd και στην εισοδο line 1επειδη με κουοταρες παραπανω, να ξεκαθαρισω οτι εγω εχω το ντακματζικ, οχι το βι-ντακ, οποτε...
αλλα και παλι, δεν καταλαβαινω τι ακριβως ζητας στην παραπανω ερωτηση σου...
ναιεννοω εαν μπορω να το συνδεσω εκτος της εισοδου cd και στην εισοδο line 1
και ειναι και πολυ δυσευρετο στη αγορα το v-dac με λιστα προτεραιοτητας.Άλλοι λένε πως το V-DAC είναι καλύτερο από το DacMagic. Άλλοι το αντίθετο.
Το σίγουρο είναι πως βρίσκονται πολύ κοντά και έχουν μικρές διαφορές. Για μένα αξίζει περισσότερο το V-DAC γιατί είναι στα μισά λεφτά.
Βρίσκεται όμως πολύ εύκολα στο ιντερνετ.:116:και ειναι και πολυ δυσευρετο στη αγορα το v-dac με λιστα προτεραιοτητας.
Θα είχε επίσης ενδιαφέρον να δοκίμαζαν και ένα γραμμικό σταθεροποιημένο τροφοδοτικό αντί για το παλμοτροφοδοτικό.Προσοχή στην σύνδεση USB του DACMAGIC, γιατί όπως λέει ο ίδιος ο κατασκευαστής στo "STEREOPHILE":
"In particular, we've found that, with laptops, using battery power results in very good total correlated jitter similar to TosLink or S/PDIF (<200ps or lower at 44.1kHz, and with about the same noise floor), but using the typical switch-mode PSU with the same laptop can result in 3000–3500ps of jitter."