V-DAC VS DACMAGIC

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
Με τα 180 ευρώ που κοστίζει το V-DAC δεν ανεβαίνεις κατηγορία ούτε σε ενισχυτή αλλά ούτε σε ηχεία και οι όποιες διαφορές είναι θέμα προσωπικής ευχαρίστησης και προτίμησης.

Αν μιλάμε για τις κατηγορίες τιμής που απευθύνονται τα δύο αυτά DAC πιστεύω πως προσφέρουν αναβάθμιση στις πηγές και επιπλέον δεν έχεις το άγχος του πότε θα παραδώσει το πνεύμα του ο μηχανισμός ανάγνωσης.

Απλά με ένα φτηνό μηχανάκι, σαν οδηγό δίσκου, ή έναν υπολογιστή συνεχίζεις να ακούς.:126:

Reaction score
658
Απάντηση: V-DAC VS DACMAGIC

Γενικά και στα δύο αναφέρομουν
Για το player συμφωνώ απόλυτα,
για ενισχυτή σχεδόν συμφωνώ,
αλλά για ηχεία νομίζω από τα πολύ οικονομικά πχ 200 ευρώ στα 400 ευρώ,
να μην πω 550 ευρώ και πάλι
με κατάλληλη επιλογή το ηχείο θα έχει διαφορά.

Κι ενα μήνα υπομονή για να έρθει το V-DAC δεν έχω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
Αν μιλάμε για μια πηγή της τάξης των 300 ευρώ το λογικό είναι τα ηχεία να είναι της τάξης των 600.
Βέβαια πάντα υπάρχουν και ευχάριστες εκπλήξεις.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
Μπήκε στο post 10 που έβαλα αλλά δεν έγινε και τίποτα.

Σύντομα θα υπάρξει και μια δοκιμή του απλού V-dac με το V-dac Extreme.

Reaction score
928

To magic ακούγεται μια χαρά.

Εχει ακριβώς τον ίδιο ήχο με την asus xonar.

Απο usb εμένα δεν μου άρεσε και προτίμησα την spdif.

Με το CD63 η διαφορά στον ήχο είναι κάτι παραπάνω απο θεαματική.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: V-DAC VS DACMAGIC

To magic ακούγεται μια χαρά.

Εχει ακριβώς τον ίδιο ήχο με την asus xonar.

Απο usb εμένα δεν μου άρεσε και προτίμησα την spdif.

Με το CD63 η διαφορά στον ήχο είναι κάτι παραπάνω απο θεαματική.
λετε ενα παλαιο marantz cd52mkii που εχω να αναβαθμιστει αρκετα με το v-dac ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
Ένα καλό καλώδιο RF συχνοτήτων, που να μπορεί να δουλέψει σε όσο το δυνατόν υψηλότερη συχνότητα, με όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα τερματισμού.

Και βέβαια όσο μικρότερο το μήκος του τόσο το καλύτερο.

Reaction score
0

προσπαθώ εδώ και ένα μήνα να πάρω το dac magic μέσω του best buy λόγο ότι και κοντά στην περιοχή μου και όλο το "φέρνει έρχετε και μας τελειώσαν τα κομμάτια" μου λένε στο τηλέφωνο.
Στην αρχή τους είχα δώσει και όνομα και καλά να μου κρατήσουν ένα κομμάτια αλλά μάταια. Μετά είπα να το αφήσω να περάσει κανα μήνας και να ξαναπάρω. Τους πέρνω σήμερα και μου λέει "από δευτέρα..."
Ξέρω ότι αν πάρω από δευτέρα θα γίνει από παρασκευή.. :108:
Εχέτε να προτείνετε κάποιο άλλο αξιόπιστο κατάστημα για να το αγοράσω?

Reaction score
33

Stereo Market στην Αριστοτελους.Κανε ενα τηλεφωνημα πριν για να εισαι σιγουρος. 210 8229438

Reaction score
658

Περισσότερα για τον «πόλεμο» στα Dac
στο HiFiChoice Απριλίου.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: V-DAC VS DACMAGIC

βασικα το cambridge ειναι κοροϊδια η τιμη του ελλαδα, αν σκεφτει κανεις οτι αγγλια εχει ουτε 250 ευρω...

οποτε αν εχεις κανα γνωστο εκει να σου κανει το ψυχικο και να στο κουβαλησει την επομενη φορα που θα κατεβει ελλαδα...
έχεις link? διότι στο ebay το βλέπω στις 260 λίρες?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

βασικα το cambridge ειναι κοροϊδια η τιμη του ελλαδα, αν σκεφτει κανεις οτι αγγλια εχει ουτε 250 ευρω...

οποτε αν εχεις κανα γνωστο εκει να σου κανει το ψυχικο και να στο κουβαλησει την επομενη φορα που θα κατεβει ελλαδα...
+1
Το Caiman το εψαξε πριν 1 μηνα φιλος συμφορουμιτης και ερχεται στο σπιτι μας με 280 ευρω. Στην Αγγλια εχει την ιδια τιμη με το DacMagic μονο που κατα γενικη ομολογια ειναι καλυτερο και επιπλεον εχει φανταστικη προενισχυση ακουστικων και δυνατοτητα προενισχυσης. Τι αλλο να ζητησει κανεις σε αυτη την τιμη??

Το V-dac το ειχα για ενα μηνα. Μου απογειωσε τον ηχο απο το pc, μου βελτιωσε αισθητα τον ηχο ενος Yamaha CDX-593 του 2000, αλλα οταν συνδεθηκε με ενα Pioneer PD-D6 που εχω πλεον στην κατοχη μου, το αποτελεσμα δεν... Το Pioneer με τα 2 Burr Brown ακουστηκε πολυ πιο "αναλογικο" με πιο φυσικη ροη πληροφοριας.

Για μενα αν παιζεις απο PC, τα DAC αυτης της κατηγοριας ειναι μονοδρομος. Αν κινηθεις σε πηγη πανω απο 400 ευρω τοτε μονο μετα απο δοκιμη..

Reaction score
1

Διαβαζοντας τα παραπανω αλλα κ τα διαφορα reviews,καταλαβαινω οτι οι ηχητικες διαφορες μεταξυ τους μαλλον ειναι μικρες με την διαφορα οτι το dacmagic υπερτερει σε ευκολιες εισοδων-εξοδων..

+1

Για μενα αν παιζεις απο PC, τα DAC αυτης της κατηγοριας ειναι μονοδρομος. Αν κινηθεις σε πηγη πανω απο 400 ευρω τοτε μονο μετα απο δοκιμη..
Σκεπτομενος σοβαρα να μου φτιαξουν ενα buffalo 32s,διαβαζοντας το παραπανω...λεω να το σκεφτω πιο "ωριμα" κ να ακουσω κ την γνωμη σας...

πηγη θα χρησιμοποιω κατα 80% το pc(με foobar κ καταλληλες ρυθμισεις για παρακαμψη kmixer κ.τ.λ) κ 20% ενα παροπλισμενο sony dvd player(725d)....ενισχυτης hegel H1,ηχεια axxia....
κ το κρισιμο ερωτημα....η διαφορα υπερ του 32s(των 700-800ευρω) σε σχεση με τα 300 του dacmagic, θα κανει "μπαμ" ,ακομα κ στα αυτια μου ,ενος αρχαριου στο χωρο της δικαναλης ακροασης??

οποιο κ αν αγοραστει θα συνδεθει με τον ενισχυτη με balanced xlr συνδεση...η συνδεση με το pc θα ειναι ,κ στις 2 περιπτωσεις των dac ,ειτε με coaxial απο την καρτα ηχου(creative) ειτε με usb ,παρεμβαλλοντας καμια musiland 01us....

Θα κανει λοιπον "μπαμ"?? :))

Reaction score
1

Διαβαζοντας τα παραπανω αλλα κ τα διαφορα reviews,καταλαβαινω οτι οι ηχητικες διαφορες μεταξυ τους μαλλον ειναι μικρες με την διαφορα οτι το dacmagic υπερτερει σε ευκολιες εισοδων-εξοδων..

Θα κανει λοιπον "μπαμ"?? :))

«Μπαμ» δεν πρόκειται να κάνει. - (το Buffalo σε σχέση με το Dacmagic)

Δεν γνωρίζω για το Buffalo, αλλά με το Benchmark «μπαμ» δεν έγινε. Μάλιστα σε αυτιά αρχαρίων δεν υπήρχε διαφορά. :112:

Στην πραγματικότητα το Benchmark σε σχέση με το Dacmagic βελτίωσε αισθητά τον έλεγχο και την έκταση των χαμηλών, διεύρυνε ελαφρώς την συνολική εικόνα, προσθέτοντας μια γλυκύτητα περισσότερο στις υψηλές και λιγότερο στις μεσαίες.

Για κάποιον που στήνει τώρα σύστημα με πηγή + Dac νομίζω ότι το dacMagic είναι η καλύτερη επιλογή.

Καλό θα ήταν πάντως να το αγοράσεις από το εξωτερικό ή να βρεις κάποιο μεταχειρισμένο, γιατί τα λεφτά που ζητάει ο εδώ αντιπρόσωπος είναι κατά την γνώμη μου σκέτη κλεψιά.

Bart

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.515
Members
38.568
Νεότερο μέλος
KRMA90