V-DAC VS DACMAGIC

Reaction score
1
Απάντηση: V-DAC VS DACMAGIC

Μάλιστα σε αυτιά αρχαρίων δεν υπήρχε διαφορά. :112:

Bart
Αυτο "φοβαμαι" κ εγω....το ενδεχομενο μη αμεσηα αντιληπτης και ξεκαθαρης διαφορας υπερ του buffalo 32s...

αλλα λιγο με μπερδεψες....ξεκινας αναφεροντας "απολυτα" οτι δεν θα γινει το "μπαμ" μεταξυ buffalo-dacmagic...αλλα μετα αναφερεσαι στο benchmark...εκτος αν το λες αυτο με βαση οτι benchmark περιπου ισαξιο με buffalo...

Reaction score
4

Reaction score
10

«Μπαμ» δεν πρόκειται να κάνει. - (το Buffalo σε σχέση με το Dacmagic)

Δεν γνωρίζω για το Buffalo, αλλά με το Benchmark «μπαμ» δεν έγινε. Μάλιστα σε αυτιά αρχαρίων δεν υπήρχε διαφορά. :112:

....

Bart
Επειδή εδώ η τοπική ομάδα έχει το Buffalo και το έχει συγκρίνει με το Benchmark
και μπαμ και μπουμ θα κάνει!

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς βγάζει κάποιος συμπεράσματα χωρίς να έχει
γνώση μίας συσκευής...

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: V-DAC VS DACMAGIC

http://www.richersounds.com/product...cambridge-audio/dacmagic/camb-dacmagic-08-blk

εγω το ειχα παρει πριν ενα χρονο και κατι απο λονδινο 200 λιρες, το ακριβηναν απο περσι λιγο, αλλα και παλι...
παντως στα δικα μου αυτια τοσο το v-dac οσο και το dacmagic παιζουν ανετα σε ενα χωρο οπου η τιμη των πλευερ κυμαινεται απο 300 εως 700-800 ευρω απο εκει και πανω μαλλον δεν συνιστανται γιατι τα προσοντα τους ισοσκελιζωνται απο την ποιοτητα των πλευερ ,απο εκει και πανω εαν χρησιμοποιησουμε κατ'αναγκη ντακ μαλλον πρεπει να παμε πολυ ψηλοτερα.!!

Reaction score
1

.......................................................................
αλλα λιγο με μπερδεψες....ξεκινας αναφεροντας "απολυτα" οτι δεν θα γινει το "μπαμ" μεταξυ buffalo-dacmagic...αλλα μετα αναφερεσαι στο benchmark...εκτος αν το λες αυτο με βαση οτι benchmark περιπου ισαξιο με buffalo...

Αναφέρω σαφέστατα ότι το Buffalo δεν το έχω ακούσει και αναφέρομαι στην διαφορά μεταξύ dacmagic και benchmark που έχω ακούσει.

Υποθέτοντας λοιπόν ότι αφού δεν έγινε το "μπαμ" με το benchmark που θεωρείται ισάξιο ή καλύτερο από το buffalo, τότε δεν θα γίνει το "μπαμ" ούτε με το buffalo.

Bart

Reaction score
1

γνώση μίας συσκευής...
Αγαπητέ sp502,

Δεν ξέρω ποια είναι ή "τοπική ομάδα" ούτε καταλαβαίνω ποιο είναι καλύτερο και κάνει μπουμ μπουμ,
αλλά όταν γράφω κάτι σε αυτό το φόρουμ, πάντα γράφω προσωπικές μου εμπειρίες και όχι ότι άκουσα ή διάβασα.

Και αν δεν σε πείθουν τα λόγια ίσως σε πείσουν οι φωτογραφίες.

[/IMG]

[/IMG]

Να η δικιά μου γνώση για τα μηχανάκια που αναφέρω.

Η δικιά σου :118:

Bart

PS: Δεν μπορώ να καταλάβω πώς βγάζει κάποιος συμπεράσματα χωρίς να έχει γνώση μίας συσκευής...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Πολυ κουβεντα για το τιποτα?
Αναλογα την κατηγορια τιμης και τα προιοντα.
V-dac -φθηνοτερο και αξιοπρεπεστατο
Dac Magic ακροβοτερο αλλα με πολυ περισοτερες ευκολιες και πιο μηχανημα ρε παιδι μου
Διαφορα κινεζο-αγγλο-γαλλο-πορτογαλεζικα διαφορων ποιοτητων κυριως απο e-bay η pixmania και διαφορους αλλους ιστοτοπους με 200-400 Ε
Αλμα στο 1000 + για διαφορα Benchmark με ομολογουμενως καλυτερη αποδοση
Και το περιφημο Buffalo οταν βρεις τα εξαρτηματα (εχει την ταση να εξαφανιζονται αμα τη εμφανισει) απο 600-800+ με μια μεγαλη διαφορα.ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ DIYδεςΔεν υπαρχει σαν ετοιμο προιον και αν δεν ξερεις πολυ καλα τι να κανεις θα καταληξεις με αχρηστα εξαρτηματα στα χερια σου.Τι το συζηταμε συνεχεια?
Αμα υπαρχει συναισθημα (με μερικα 0000 απο πισω δεν ρωτας απο δω κι απο κει.Τα χωνεις και παιρνεις τα δεοντα. Γι αυτο και ο καβγας με τους βουβαλοκυνηγους.

Δεν μπορει το βουβαλι να συγκριθει με την Μηδεια που κανει και ....000 σου λεει ο αλλος
Με την ειδοποιο διαφορα οτι η Μηδεια (και διαφορα αλλα) κανουν παρεα με αλλα..000.Οποτε για πια αναλυση και σωματα και μεσαιες και...και..και....
Για ριξτε μια ματια στα συστηματα των ACAδων και τα ξαναλεμε.:139:
Το τελειο δεν ειναι του κοσμου ετουτου.Πιθανον ουτε και του αλλου(αν υπαρχει).
Χαλαρωστε και απολαυστε με οτι εχετε και μπορειτε να αποκτησετε.
Η κλεψτε καμια τραπεζα.:205:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

γνώση μίας συσκευής...
Ειναι οι πολυ καλοι DIYδες του Ηρακλειου Κρητης με πολλες γνωσεις και αναλογες ικανοτητες για να υλοποιησουν το Βουβαλι στην καλυτερη δυνατη μορφη του.
Και ακουνε με ψηφιακους και ATC και ειναι υπερ του καθαρου ηχου χωρις τσαλιμια και γλυκες και χροιες και ......
Αληθεια το ψιλολιγνο μπουκαλακι στο βαθος τι χροιες εχει?:142::143::135:

Reaction score
10

Αγαπητέ sp502,

Δεν ξέρω ποια είναι ή "τοπική ομάδα" ούτε καταλαβαίνω ποιο είναι καλύτερο και κάνει μπουμ μπουμ,
αλλά όταν γράφω κάτι σε αυτό το φόρουμ, πάντα γράφω προσωπικές μου εμπειρίες και όχι ότι άκουσα ή διάβασα.

Και αν δεν σε πείθουν τα λόγια ίσως σε πείσουν οι φωτογραφίες.

....

Να η δικιά μου γνώση για τα μηχανάκια που αναφέρω.

Η δικιά σου :118:

Bart

PS: Δεν μπορώ να καταλάβω πώς βγάζει κάποιος συμπεράσματα χωρίς να έχει γνώση μίας συσκευής...

Αγαπητέ Bart,

Όσοι παρακολουθούν λιγάκι αυτό το site και ειδικότερα το DIY, γνωρίζουν για την παρέα του Ηρακλείου,
τις δραστηριότητές της και τα γραφόμενά της - αυτή είναι η τοπική ομάδα την οποία αγνοείς.

Ωραίες οι φωτογραφίες σου, ποιό από όλα αυτά τα μηχανήματα είναι το Buffalo που έχεις;
Εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω πώς βγάζει κάποιος συμπεράσματα χωρίς να έχει γνώση μίας συσκευής...

Τα έχουμε γράψει πολλές φορές αλλά αφού θες να τα ξαναγράψω:
Η απόδοση του Buffalo είναι η μέρα με την νύχτα σε σύγκριση με το Benchmark.
Κάνει μπαμ όπως λέει ο λαός...
Και επειδή μπορεί να μην είναι αρκετά ξεκάθαρο, είναι πολύ καλύτερο το Buffalo.

Με απλή επαγωγική σκέψη μπορείς να βγάλεις μετά συμπέρασμα και για άλλα μηχανήματα.
Δηλαδή αν θεωρείς ότι το Benchmark είναι καλύτερο τους, τότε το Bufffalo είναι πολύ καλύτερο.

Τώρα να μην αρχίσουμε κόντρα με συστήματα που έχουμε ή έχουμε ακούσει και έχουμε
δοκιμάσει τα μηχανήματά μας, δεν έχει κανένα νόημα.

ΥΓ. Και ναι ότι γράφω είναι από πραγματικές εμπειρίες και δοκιμές.

Reaction score
0
Bart μιας και απ'ότι βλέπω έχεις μεγάλη εμπειρία από dacs, έχει τύχει να δοκιμάσεις την Audiotrak Prodigy Cube και να την συγκρινεις με τα προαναφερθεντα dacs?
Την έχω εδώ και 1 χρόνο περίπου, είμαι υπερ-υπερ-ευχαριστημένος από τον ήχο της (ειδικά για τα μόλις 100 ευρώ που έδωσα!) αλλά όταν έρθει η στιγμή της αναβάθμισης του συστήματος (και μοιραία και του dac) θα ήθελα να ξέρω σε τι κατηγορία τιμης dac θα πρέπει πλεον να ανεβω για να δω καποια ουσιαστικη διαφορα.

Reaction score
1

Αγαπητέ Bart,

Όσοι παρακολουθούν λιγάκι αυτό το site και ειδικότερα το DIY, γνωρίζουν για την παρέα του Ηρακλείου,
τις δραστηριότητές της και τα γραφόμενά της - αυτή είναι η τοπική ομάδα την οποία αγνοείς.

Ωραίες οι φωτογραφίες σου, ποιό από όλα αυτά τα μηχανήματα είναι το Buffalo που έχεις;
Εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω πώς βγάζει κάποιος συμπεράσματα χωρίς να έχει γνώση μίας συσκευής...

Με απλή επαγωγική σκέψη μπορείς να βγάλεις μετά συμπέρασμα και για άλλα μηχανήματα.
Δηλαδή αν θεωρείς ότι το Benchmark είναι καλύτερο τους, τότε το Bufffalo είναι πολύ καλύτερο.

Τώρα να μην αρχίσουμε κόντρα με συστήματα που έχουμε ή έχουμε ακούσει και έχουμε

ΥΓ. Και ναι ότι γράφω είναι από πραγματικές εμπειρίες και δοκιμές.
Αγαπητέ sp502,

ή διαβάζεις λίγο γρήγορα τα μηνύματα ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.

Σε κανένα σημείο δεν ανέφερα ότι έχω άποψη για την ηχητική απόδοση του buffalo.

Αναφέρθηκα στα dacmagic & benchmark που γνωρίζω και όπου ανέφερα το buffalo χρησιμοποίησα την λέξη "Θεωρείται" εφόσον δεν έχω προσωπική άποψη.

Ειρωνικές φράσεις του τύπου

Αγαπητέ Bart,

επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω λεγόμενα μου.

Αγαπητέ Bart,

Προσωπική σου άποψη, σεβαστή με την οποία όμως μπορεί να μην συμφωνούν όλοι. Δείχνει όμως και ένα σχετικό κόλλημα με το buffalo.

Αγαπητέ Bart,

Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι HighEndας και ποτέ δεν έκανα κόντρες το δικό σου, το δικό μου και του γείτονα.

Το σύστημά μου, όπως φαίνεται στην δεύτερη φωτό με την προσθήκη ενός ζεύγους TDL Studio 3 TLS, είναι ένα απλό, εισαγωγικό στο καλό ήχο σύστημα.

Βέβαια, το ότι εσύ μπορεί να διαθέτεις κάποια μηχανάκια πολλαπλάσιας αξίας δεν σημαίνει ότι είσαι σωστότερος σαν κριτής και ότι η γνώμη σου είναι νόμος για τον χώρο.

Τέλος, χίλια συγνώμη που δεν γνωρίζω "την παρέα του Ηρακλείου, τις δραστηριότητές της και τα γραφόμενά της", ίσως επειδή εσείς "παίζετε" στα ανώτερα στρώματα του highend, ενώ εγώ είμαι στα εισαγωγικά του Hi-Fi όπως το λέγαμε παλιά.

Bart

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Re: V-DAC VS DACMAGIC

Για την EMU ρωτα εσυ:114:
Ερώτημα έκπληξης ήταν κι όχι πραγματικό, μιας που γνωρίζω την απάντηση...
Για την πειραγμένη emu μου ξέρω σε τί κατηγορία παίζει πλέον ποιοτικά... πλάκα πλάκα δεν κάναμε συγκριτικό με το dacmagic σου ελλείψη χρόνου...
Άσχετο, επικοινώνησα με troels αυτές τις μέρες, θα στα πω σε πμ.:126:

Να προσθέσω για τους "διαφωνούντες" πως το βουβάλι θέλει κι ανάλογο σύστημα-χώρο για να αναδειχθεί. Δεν ξέρω τί ηχεία,χώρο κλπ. έχει ο φίλος bart, αλλά τουλάχιστον σε εμένα η διαφορά βουβαλιού-φτιαγμέμης emu ήταν περισσότερο εμφανής στο "καλό" μου σύστημα του σαλονιού παρά στο μικρότερο της κρεβατοκάμαρας. Για παράδειγμα, την σκηνή που μπορεί να δημιουργήσει το βουβάλι προφανώς και δεν μπορεί να τη δημιουργήσει σε μικρό χώρο και με ηχεία που δεν μπορούν να την αποδώσουν. Με αυτό θέλω να πω πως το οποιοδήποτε συγκριτικό πρέπει να εγγυάται τις προυποθέσεις μέγιστης απόδοσης των μηχανημάτων που περιλαμβάνει για να έχει νόημα. Και αυτό το κριτήριο από όσο ξέρω, τουλάχιστον οι Κρητικοί μας το τηρούν!

Reaction score
10

«Μπαμ» δεν πρόκειται να κάνει. - (το Buffalo σε σχέση με το Dacmagic)

Δεν γνωρίζω για το Buffalo, αλλά με το Benchmark «μπαμ» δεν έγινε. Μάλιστα σε αυτιά αρχαρίων δεν υπήρχε διαφορά. :112:

Στην πραγματικότητα το Benchmark σε σχέση με το Dacmagic βελτίωσε αισθητά τον έλεγχο και την έκταση των χαμηλών, διεύρυνε ελαφρώς την συνολική εικόνα, προσθέτοντας μια γλυκύτητα περισσότερο στις υψηλές και λιγότερο στις μεσαίες.

Για κάποιον που στήνει τώρα σύστημα με πηγή + Dac νομίζω ότι το dacMagic είναι η καλύτερη επιλογή.

Καλό θα ήταν πάντως να το αγοράσεις από το εξωτερικό ή να βρεις κάποιο μεταχειρισμένο, γιατί τα λεφτά που ζητάει ο εδώ αντιπρόσωπος είναι κατά την γνώμη μου σκέτη κλεψιά.

Bart
Αγαπητέ sp502,

ή διαβάζεις λίγο γρήγορα τα μηνύματα ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.

Σε κανένα σημείο δεν ανέφερα ότι έχω άποψη για την ηχητική απόδοση του buffalo.

Αναφέρθηκα στα dacmagic & benchmark που γνωρίζω και όπου ανέφερα το buffalo χρησιμοποίησα την λέξη "Θεωρείται" εφόσον δεν έχω προσωπική άποψη.

Ειρωνικές φράσεις του τύπου

επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω λεγόμενα μου.

Προσωπική σου άποψη, σεβαστή με την οποία όμως μπορεί να μην συμφωνούν όλοι. Δείχνει όμως και ένα σχετικό κόλλημα με το buffalo.

Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι HighEndας και ποτέ δεν έκανα κόντρες το δικό σου, το δικό μου και του γείτονα.

Το σύστημά μου, όπως φαίνεται στην δεύτερη φωτό με την προσθήκη ενός ζεύγους TDL Studio 3 TLS, είναι ένα απλό, εισαγωγικό στο καλό ήχο σύστημα.

Βέβαια, το ότι εσύ μπορεί να διαθέτεις κάποια μηχανάκια πολλαπλάσιας αξίας δεν σημαίνει ότι είσαι σωστότερος σαν κριτής και ότι η γνώμη σου είναι νόμος για τον χώρο.

Τέλος, χίλια συγνώμη που δεν γνωρίζω "την παρέα του Ηρακλείου, τις δραστηριότητές της και τα γραφόμενά της", ίσως επειδή εσείς "παίζετε" στα ανώτερα στρώματα του highend, ενώ εγώ είμαι στα εισαγωγικά του Hi-Fi όπως το λέγαμε παλιά.

Bart
Αγαπητέ Bart,

Σωστά πουθενά δεν αναφέρθηκες στην ηχητική απόδοση του Buffalo, μόνο ότι δεν θα κάνει "μπαμ" έγραψες
και το "θεωρώ" κάπου θα το ξέχασες να το βάλεις.

Αλλά συνεχίζεις να κάνεις υποθέσεις και να μας κατατάσσεις στην κατηγορία του highend,
αν ήξερες μάλλον δεν θα έγραφες τίποτα ανάλογο...

Επίσης δεν αναφέρθηκε πουθενά ότι διαθέτω μηχανάκια πολλαπλάσιας αξίας, ούτε ότι
είμαι σωστότερος κριτής και η γνώμη μου είναι νόμος. Αλλά τουλάχιστον έχω ακούσει
το Buffalo σε άμεση αντιπαράθεση με το Benchmark και όχι μόνο σε ένα σύστημα.
Και ας πούμε ότι η γνώμη μου δεν μετράει και είμαι κολλημένος με το Buffalo και το ίδιο και η παρέα μου.
Το ότι οι ιδιοκτήτες των Benchmark αποφάσισαν εντός δευτερολέπτων να τα πουλήσουν,
μπορεί να είναι μία ένδειξη της διαφοράς των μηχανημάτων (και όχι δεν είναι άτομα της παρέας μου).

Τώρα αν θεωρείς ειρωνεία την ερώτηση "πού είναι το μηχάνημα για το οποίο έγραψες
και έβγαλες και απόφαση το πως θα συμπεριφέρεται" και επιμένεις λέγοντας ότι έγραψες
και "θεωρείται" (αν και μάλλον το η σωστή χρήση θα ήταν "θεωρώ"), σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Αλλά είπαμε διαβάζω γρήγορα και δεν καταλαβαίνω...

Reaction score
0

Μόλις πήρα το dac magic και μπορώ να πω είμαι αρκετά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αν και ακόμα είμαι στο ψάξιμο. Το έβαλα πάνω στο media player που αναπαράγει μουσική από το pc ,τον nas server αλλά και παίζει συχνά shoutcast μέσω internet.
Νομίζω ότι ήταν αυτό που έψαχνα γιατί πριν είχα ενα αρκετά μεταλλικό και οξύ ήχο και τώρα γέμισε με σώμα και ακούγετε πολύ πιο καλύτερα.
Ερώτησης για όσους γνωρίζουν το μηχάνημα. Εχεί τρία mode το minimum, linear και steep. Ξέρουμε τι διαφορές υπάρχουν τεχνικά στον ήχο? Στο manual ο κατασκευαστής λέει να δοκιμάσουμε ποιό mod μας αρέσει και αυτό να επιλέξουμε.
Η δειγματοληψία όσο έπαιζα με το media player είναι στα 44.6. Αυτό μπορεί να αλλάξει να αυξηθεί και πως?

Reaction score
3

Ερώτησης για όσους γνωρίζουν το μηχάνημα. Εχεί τρία mode το minimum, linear και steep. Ξέρουμε τι διαφορές υπάρχουν τεχνικά στον ήχο? Στο manual ο κατασκευαστής λέει να δοκιμάσουμε ποιό mod μας αρέσει και αυτό να επιλέξουμε.
Η δειγματοληψία όσο έπαιζα με το media player είναι στα 44.6. Αυτό μπορεί να αλλάξει να αυξηθεί και πως?

ρυθμίζει το ψηφιακό φίλτρο(άστο στο linear),
44.6 είναι το εισερχόμενο σήμα(άλλωστε το ανεβάζει
στα 192).

kgt

Reaction score
0

Από τη μικρή μου εμπειρία από το Dacmagic διαπίστωσα ότι μηχανήματα σαν αυτό όσο καλά κι αν είναι απευθύνονται σε αυτούς που ακούν μουσική από pc ή αυτούς που έχουν φθηνότερα συστήματα.

Αν κάποιος έχει μία σοβαρή πηγή τότε το Dacmagic δεν θα δώσει τίποτα ουσιαστικό για να μην πω ότι θα χαλάσει και κάποια από τα ποιοτικά στοιχεία του ήχου...

Αυτό συνέβη σε εμένα τουλάχιστον. Άρα, θέλει λίγο προσοχή.

Reaction score
0

Πάντως μου κάνει εντύπωση σαν κατασκευή ότι ένω έχει κάποια θερμότητα όταν είναι σε λειτουργία δεν έχει πάνω κάποιο άνοιγμα για ψύξη και σαν συσκευή είναι ερμητικά κλειστή. Γενικά είναι προτεινόμενο τέτοιες συσκευές να είναι συνέχεια στο on?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.519
Members
38.569
Νεότερο μέλος
2xwria