V-DAC VS M1

Reaction score
28
ποια η σχεση αποδοσης μεταξυ v-dac- m1 αξιζει να παει κανεις απο το ενα στο αλλο ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.444
Αν και θα έχω στα χέρια μου ένα Μ1 σε λίγες μέρες από το κύκλωμα του μπορώ να πω τα εξής...

Έχει βελτιωμένη τροφοδοσία, σημείο που πονάει το V-DAC, στο αναλογικό στάδιο και δεν παρεμβάλλεται μεγάλο καλώδιο αφού αυτή είναι μέσα στο σασί.
Το παραπάνω και μόνο του δίνει σημαντικό πλεονέκτημα.

Τα υπόλοιπα κυκλώματα δεν έχουν κάποια μεγάλη διαφορά, από όσο μπορώ να διακρίνω από μια φωτογραφία,και γενικά η φιλοσοφία είναι η ίδια.

Προσωπικά, και επειδή το Μ1 έχει περισσότερο χώρο για πείραγμα,:126: πιστεύω πως αξίζει τη διαφορά με το παραπάνω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.444

Το σκηνικό έχει στηθεί...
Το ολοκαίνουριο (και άστρωτο) Μ1, το VDAC (μαμά) και σαν αναφορά η ιδιοκατασκευή μου.
Πρώτες εντυπώσεις το συντομότερο δυνατόν λόγο έλλειψης χρόνου αυτή την εποχή.

Reaction score
28

Το σκηνικό έχει στηθεί...
Το ολοκαίνουριο (και άστρωτο) Μ1, το VDAC (μαμά) και σαν αναφορά η ιδιοκατασκευή μου.
Πρώτες εντυπώσεις το συντομότερο δυνατόν λόγο έλλειψης χρόνου αυτή την εποχή.
βλεπω φιλε μου οτι σαν βασικο ολοκληρωμενο πλευερ εχεις το vincent !!ερωτω λοιπον η εως τωρα ενασχοληση σου με το v-dac και την ιδιοκατασκευη σου ,σου απεδειξε οτι μπορει η συνεργασια με τα δυο αυτα εξωτερικα ντακ ειχε καλυτερα αποτελεσματα σε σχεση με το ολοκληρωμενο vincent γιατι απο πλευρας τιμης νομιζω οτι τo κατατασει σε μια κατηγορια (γυρω στα 1500 ευρω νομιζω)οπου δυσκολα νομιζω τα αυτης της εισαγωγικης κατηγοριας ντακ θα παρουσιαζαν καποια διαφορα προς τα πανω και επειδη και εγω ψηνομουν προς τα εκει (yamaha cd2000) (ψηνομουν περιπου προ της κρισεως-προς το παρον χρησιμοποιω v-dac+marantz 52mkii)??

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.444
Να διευκρινίσω πως το Vincent το χρησιμοποιώ στο δεύτερο σύστημα μου.
Στο πρώτο έχω ένα πολύ βελτιωμένο SONY XA20es και ένα επίσης βελτιωμένο Rotel RCD03.

Η απόδοση της ιδιοκατασκευής μου δεν έχει καμία σχέση με την απόδοση του VDAC όπως και οποιουδήποτε DAC μέχρι τα 1500 ευρώ που την έχω συγκρίνει.

To Vincent αποδίδει σαφώς καλύτερα από το <<μαμά>> Vdac, ως όφειλε να κάνει ένα CD player των 1000 ευρώ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.444
Λοιπόν η σύγκριση μεταξύ των δύο μηχανημάτων (Μ1 και VDAC) με δυο λόγια λέει τα εξής...

Βελτιωμένος ο ήχος του Μ1 αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό.
Βέβαια έχουμε πλέον ένα μηχάνημα με πολύ περισσότερες ευκολίες.
Μια επιπλέον έξοδο (XLR balance) και μια ψηφιακή είσοδο (AES).
Επιπλέον διακόπτη ON/OFF καθώς και εύκολη επιλογή των εισόδων με ανάλογη ένδειξη καθώς και ένδειξη της συχνότητας δειγματοληψίας.
Πιστεύω πως στο χώρο του ήχου αυτά από μόνα τους θα δικαιολογούσαν τη διαφορά τιμής.

Στον ήχο τώρα έχουμε βελτίωση στα σημεία που πονούσε το VDAC.
Με καλύτερο όγκο στο χαμηλό και να κατεβαίνει περισσότερο το Μ1, ελαφρώς περισσότερη πληροφορία σε όλο το φάσμα που έχει σαν συνέπεια λίγο καλύτερη εικόνα και λίγο ποιο αεράτη-ανάλαφρη μεσαία περιοχή

Γενικά ο ήχος τους είναι πολύ κοντά και θεωρώ πως διαφορές θα παρατηρηθούν σε συστήματα άνω των 3000 ευρώ.

Σε γενικές γραμμές, και με τη μεγάλη δυνατότητα βελτίωσης του Μ1, θα έλεγα πως αξίζει η διαφορά.

Σε τρεις βδομάδες περίπου θα γίνει και η βελτίωση του οπότε θα επανέλθω.

Reaction score
4.440
Απάντηση: Re: V-DAC VS M1

Λοιπόν η σύγκριση μεταξύ των δύο μηχανημάτων (Μ1 και VDAC) με δυο λόγια λέει τα εξής...

Βελτιωμένος ο ήχος του Μ1 αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό.
Βέβαια έχουμε πλέον ένα μηχάνημα με πολύ περισσότερες ευκολίες.
Μια επιπλέον έξοδο (XLR balance) και μια ψηφιακή είσοδο (AES).
Επιπλέον διακόπτη ON/OFF καθώς και εύκολη επιλογή των εισόδων με ανάλογη ένδειξη καθώς και ένδειξη της συχνότητας δειγματοληψίας.
Πιστεύω πως στο χώρο του ήχου αυτά από μόνα τους θα δικαιολογούσαν τη διαφορά τιμής.

Στον ήχο τώρα έχουμε βελτίωση στα σημεία που πονούσε το VDAC.
Με καλύτερο όγκο στο χαμηλό και να κατεβαίνει περισσότερο το Μ1, ελαφρώς περισσότερη πληροφορία σε όλο το φάσμα που έχει σαν συνέπεια λίγο καλύτερη εικόνα και λίγο ποιο αεράτη-ανάλαφρη μεσαία περιοχή

Γενικά ο ήχος τους είναι πολύ κοντά και θεωρώ πως διαφορές θα παρατηρηθούν σε συστήματα άνω των 3000 ευρώ.

Σε γενικές γραμμές, και με τη μεγάλη δυνατότητα βελτίωσης του Μ1, θα έλεγα πως αξίζει η διαφορά.

Σε τρεις βδομάδες περίπου θα γίνει και η βελτίωση του οπότε θα επανέλθω.
Ωχ ωχ, παλι εγχειρησεις θα εχουμε. Το Vdac ειναι το εγχειρισμενο η το οριτζιναλ? Αυτο που συμμετειχε στην κοντρα εννοω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.444
Re: Απάντηση: Re: V-DAC VS M1

Ωχ ωχ, παλι εγχειρησεις θα εχουμε. Το Vdac ειναι το εγχειρισμενο η το οριτζιναλ? Αυτο που συμμετειχε στην κοντρα εννοω.
Το VDAC ήταν <<μαμά>>. Διαφορετικά δεν θα είχε νόημα η κόντρα.

Reaction score
4.440
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: V-DAC VS M1

Το VDAC ήταν <<μαμά>>. Διαφορετικά δεν θα είχε νόημα η κόντρα.
Το φανταστηκα. Να υποθεσω οτι το M1 εχει καλλυτερες δυνατοτητες "πειραγματος".
Ειμαι περιεργος ρε μαστορα που μπορει να το φτασεις.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.444

Και μια πρωτιά της σελίδας μας...
Η παραπάνω φωτογραφία είναι η μοναδική που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο και απεικονίζει το εσωτερικό από την τελευταία έκδοση του Μ1.

Όπως μπορεί κάποιος να παρατηρήσει στο κάτω μέρος της εικόνας, το αναλογικό συμμετρικό τροφοδοτικό έχει αντικατασταθεί από ένα παλμοτροφοδοτικό.

Παρατηρήστε εδώ...
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?82851-Musical-Fidelity-M1

Το εσωτερικό με το αναλογικό τροφοδοτικό.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.444
Φίλε μου επάνω σε τι ακριβώς να σχολιάσω?
Στο μόνο που δεν έκανα αναφορά είναι στα βελτιωμένα VDAC & Μ1, αλλά δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο έχει νόημα και για ποιον.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@