Most visitors online was 4606 , on 14 Nov 2025
βλεπω φιλε μου οτι σαν βασικο ολοκληρωμενο πλευερ εχεις το vincent !!ερωτω λοιπον η εως τωρα ενασχοληση σου με το v-dac και την ιδιοκατασκευη σου ,σου απεδειξε οτι μπορει η συνεργασια με τα δυο αυτα εξωτερικα ντακ ειχε καλυτερα αποτελεσματα σε σχεση με το ολοκληρωμενο vincent γιατι απο πλευρας τιμης νομιζω οτι τo κατατασει σε μια κατηγορια (γυρω στα 1500 ευρω νομιζω)οπου δυσκολα νομιζω τα αυτης της εισαγωγικης κατηγοριας ντακ θα παρουσιαζαν καποια διαφορα προς τα πανω και επειδη και εγω ψηνομουν προς τα εκει (yamaha cd2000) (ψηνομουν περιπου προ της κρισεως-προς το παρον χρησιμοποιω v-dac+marantz 52mkii)??![]()
Το σκηνικό έχει στηθεί...
Το ολοκαίνουριο (και άστρωτο) Μ1, το VDAC (μαμά) και σαν αναφορά η ιδιοκατασκευή μου.
Πρώτες εντυπώσεις το συντομότερο δυνατόν λόγο έλλειψης χρόνου αυτή την εποχή.
Ωχ ωχ, παλι εγχειρησεις θα εχουμε. Το Vdac ειναι το εγχειρισμενο η το οριτζιναλ? Αυτο που συμμετειχε στην κοντρα εννοω.Λοιπόν η σύγκριση μεταξύ των δύο μηχανημάτων (Μ1 και VDAC) με δυο λόγια λέει τα εξής...
Βελτιωμένος ο ήχος του Μ1 αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό.
Βέβαια έχουμε πλέον ένα μηχάνημα με πολύ περισσότερες ευκολίες.
Μια επιπλέον έξοδο (XLR balance) και μια ψηφιακή είσοδο (AES).
Επιπλέον διακόπτη ON/OFF καθώς και εύκολη επιλογή των εισόδων με ανάλογη ένδειξη καθώς και ένδειξη της συχνότητας δειγματοληψίας.
Πιστεύω πως στο χώρο του ήχου αυτά από μόνα τους θα δικαιολογούσαν τη διαφορά τιμής.
Στον ήχο τώρα έχουμε βελτίωση στα σημεία που πονούσε το VDAC.
Με καλύτερο όγκο στο χαμηλό και να κατεβαίνει περισσότερο το Μ1, ελαφρώς περισσότερη πληροφορία σε όλο το φάσμα που έχει σαν συνέπεια λίγο καλύτερη εικόνα και λίγο ποιο αεράτη-ανάλαφρη μεσαία περιοχή
Γενικά ο ήχος τους είναι πολύ κοντά και θεωρώ πως διαφορές θα παρατηρηθούν σε συστήματα άνω των 3000 ευρώ.
Σε γενικές γραμμές, και με τη μεγάλη δυνατότητα βελτίωσης του Μ1, θα έλεγα πως αξίζει η διαφορά.
Σε τρεις βδομάδες περίπου θα γίνει και η βελτίωση του οπότε θα επανέλθω.
Το VDAC ήταν <<μαμά>>. Διαφορετικά δεν θα είχε νόημα η κόντρα.Ωχ ωχ, παλι εγχειρησεις θα εχουμε. Το Vdac ειναι το εγχειρισμενο η το οριτζιναλ? Αυτο που συμμετειχε στην κοντρα εννοω.
Το φανταστηκα. Να υποθεσω οτι το M1 εχει καλλυτερες δυνατοτητες "πειραγματος".Το VDAC ήταν <<μαμά>>. Διαφορετικά δεν θα είχε νόημα η κόντρα.