Velleman K4040 Έρευνα κ κατασκευή.

Reaction score
0
Παιδιά γεια σας, είμαι νέο μέλος κ μου έχει κολλήσει να κατασκευάσω αυτόν τον ενισχυτή Velleman K4040. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιο μέλος έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο μοντέλο, κ απο εκεί κ πέρα κατα πόσο υπάρχουν τα υλικά του στο εμπόριο κ πόσο θα κοστίσουν ?
Εάν κ αν κάποιος έχει έναν απο αυτόν τον ενισχυτή και μπορούσε ας αναφέρει αν υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργεία του γιατί πολλά έχω διαβάσει κ σε ξένα φόρουμ κ έχω μπερδευτεί.
Επίσης υπάρχει κάποια βάση δεδομένων που να έχει την πλακέτα σχεδιασμένη ώστε να την τυπώσω?

αυτά σε πρώτη φάση κ έπαιτε συνέχεια.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
φιλικά Σεραφείμ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871
Απάντηση: Velleman K4040 Έρευνα κ κατασκευή.

Πόσα χρήματα σκοπεύεις να διαθέσεις συνολικά;

Reaction score
0

χμμμμ, σκέφτομαι ότι κάποια απο τα υλικά όπως οι μετασχηματιστές λογικά θα είναι ακριβοί οπότε μάλλον στα 700 περίπου όχι ότι αν πάει 800* υπάρχει πρόβλημα...λεφτά υπάρχουν :) γιατί η δεύτερη σκέψη-ερώτηση θα είναι αν μπορούν να τοποθετηθούν magic eye λυχνίες είτε σαν αντικατάσταση των υπάρχων του σχεδίου ή με έξτρα κύκλωμα να παίζουν το ρόλο του εφέ VU meter μόνο..

ευχαριστώ για το ενδιαφέρων.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

ποια ηχεία θα οδηγήσεις;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

"κολόνες"? χαχαχαχαχαχα

τέλος πάντων, θα σου πρότεινα να ασχοληθείς πρώτα με τα ηχεία, να δεις ποια σε ενδιαφέρουν, ποια σε "αρέσουν", ποια είναι σωστά για το χώρο σου, ποια καλύπτουν τις ανάγκες σου σε στάθμες και "στυλ", ποια ηχεία δηλαδή θες να οδηγήσεις.

Αν καταλήξεις στα ηχεία, μετά έρχεται η σειρά του ενισχυτή, ώστε να πάρεις κάτι που να καταφέρει να τα οδηγήσει όσο πιο "σωστά" γίνεται, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να οδηγηθείς σε άλλες ενισχυτικές λύσεις, οι οποίες πιθανά να "ταιριάζουν" καλύτερα (και ηχητικά) με τα ηχεία αυτά.

Προσωπικά πάντως, στο σωτήριον έτος 2012, δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο τρις να έδινα 800 € για το βέλεμαν. Ούτε για πλάκα δηλαδή. Καλύτερα πακοτίνια.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία αυτού του ενισχυτικού, βασίζεται ουσιαστικά στην "υπόθεση" ότι οι τοροειδείς μετασχηματιστές εξόδου έχουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω σε σχέση με τους κλασσικούς. "Υπόθεση", που μπάζει από 1000 μεριές. Άντε να μη γίνω κακός μεσημεριάτικα....

Τέλος πάντων, αν τυχόν επιμένεις να υλοποιήσεις αυτό το σχέδιο, τα προσφερόμενα υλικά του ΚΙΤ είναι κάτω του μετρίου. Οι λάμπες είναι για πέταμα, θα χρειαστείς άλλες λάμπες. Οι μετασχηματιστές ομοίως, καλύτερα να πάρεις από τον γιατρά, ο οποίος φτιάχνει και τοροειδή για εξόδου, αν και η στάνταρ γκάμα του με συμβατικούς είναι νομίζω καλύτερη λύση. Για μετασχηματιστές "της προκοπής" θα χρειαστεί να τα στάξεις γερά, και κάτι ονόματα όπως hammond, lundahl, hasimoto, jensen, tamura, audio note κλπ, δεν είναι "τυχαία"...

Τάκηηηηηηηηηη!!!!!!! Μα που είναι ο Τάκης;

Reaction score
1.788

εδω ειμαι βρε παναθεμασε!!!

συμφωνω σε ολα!!!!!!!!!!!!!!

με αυτα τα χρηματα μην περιμενεις να ακουσεις σωστη λαμπα!!!!!!!
τωρα μν πεφτεις στν παγιδα με τους τοροινδαλ εξοδου!!!!!!!![οχι οτι δε ειναι σωστη, αλλα η παραμικρη διαφορα στα ρευματα μμ!!!...αναμεσα στις εξοδου εχεις θεμα! ]και ως γωστον παντα εχουν!!
αν πιανουν τα χερια σου και εχεις την απαιτουμενη εμπειρια ξεκινα κατι απο την αρχη!!
υπαρχουν πολλα σχεδια τα οποια ειναι και δοκιμασμενα!!!!!!

Reaction score
1.788

το να αγορασεις αυτο το κιτ για την πλακετα και μονο [γκρρ..πλακετα σε λαμπα] και να πεταξεις τα παντα απο τα υλικα που σου δινει, δεν αξιζει!!
εκτος αν θελεις λαμπα που νιαουριζει!!! εκει παω πασο!!
Οπως σε ολους τους καλους ενισχυτες , ετσι και οι καλες λαμπες θελουν ενα πολυ στιβαρο τροφοδοτικο!!!!
Θελεις καλους και ποιοτικους πυκνωτες !!! και στην τροφοδοσια, αλλα κυριος στο σημα !! [οι λυχνιες ειναι κατ εξοχην ενισχυτριες τασης και ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ!!!]
θυριωδες μετασχηματιστη τροφοδοσιας, αλλα κυριος πολυ καλης ποιτητας του μετασχηματιστη εξοδου!!
Το θεμα ειναι εσυ τι ακριβως θελεις , αλλα και που μπορεις οικονομικα να φτασεις!

Reaction score
1.788

εγω σου προτεινω να φτιαξεις το σχεδιο της VTL!! κλασσικο και σιγουρο! με ενα καλο τροφοδοτικο και με επιλεγμενα υλικα θα πεταει!!! αν, δε, παιξεις και λιγο με την αναδραση οδηγαει σχεδον τα παντα!!!!!

Reaction score
1.788

παντως η velleman μονο που εχει την ecc83 σε τοπολογια concertina spliter και μετα να οδηγαει 4 el-34 βλεπω πολυ νιαουρισμα!!! με ενα και δυο ma σε αυτο το σημειο χαιρι δεν κανεις!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

Τάκη, η λέξη "τανγκο" στους μετασχηματιστές, τιιιι σου θυμίζει; χαχαχχαχαχα, φτηνιαδούρες, ε;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

VTL, συμφωνώ, ακόμα και σε μεταχειρισμένο VTL μπορείς να βρεις κάτι πολύ αξιόλογο με 800€.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

παντως η velleman μονο που εχει την ecc83 σε τοπολογια concertina spliter και μετα να οδηγαει 4 el-34 βλεπω πολυ νιαουρισμα!!! με ενα και δυο ma σε αυτο το σημειο χαιρι δεν κανεις!!
Aχ και να σε ήξερα πριν από καμιά 10αρία χρόνια..

Υ.Γ.Όσοι το γνωρίζουν:Αυτή η εταιρία εισαγόταν στην Ελλάδα,την εποχή που λέω,δίνοντας έτοιμους ενισχυτές;Που είχε πάρει και διθυραμβικές κριτικές απο περιοδικό του χώρου;

Reaction score
1.788

VTL, συμφωνώ, ακόμα και σε μεταχειρισμένο VTL μπορείς να βρεις κάτι πολύ αξιόλογο με 800.
Κωστα την εποχη του av forum ολη η παλια παρεα ειχαμε φτιαξει τον vtl!! η υπερβολη σε βαθμο κακουργηματος!!! 630va τοροινταλ για το καθε μονομπλοκ, με 2000 mf aerovox als 30 για καθε καναλι , και εννοειται scr πλαστικους στα υπολοιπα σταδια τροφοδοσιας!!! παντου!!!!!!! εγω τον ειχα φταξει με 4 λυχνιες ανα καναλι!!!

tango , bartolugi , audio note, tammura!!!!!!! εσυ θελεις να του κλεισουμε το σπιτι!!!!!!!!!χαχαχα!!

Reaction score
1.788

Aχ και να σε ήξερα πριν από καμιά 10αρία χρόνια..

Υ.Γ.Όσοι το γνωρίζουν:Αυτή η εταιρία εισαγόταν στην Ελλάδα,την εποχή που λέω,δίνοντας έτοιμους ενισχυτές;Που είχε πάρει και διθυραμβικές κριτικές απο περιοδικό του χώρου;
μη μου πεις οτι τον ειχες αγορασει!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

μη μου πεις οτι τον ειχες αγορασει!!
Ναι, ο μλκς.

Εντάξει δεν άντεξε πολύ στα χέρια μου.Στο 6μηνο(!) ήθελε νέες ισχύος και μόλις έμαθα το κόστος τον χάρισα..:116:

Πάντως οφείλω να του αναγνωρίσω ότι είχε γκάζια(τα κούναγε ικανοποιητικά τα Xanadu) αλλά ήταν πιο αργός και απ το replay στο χαμηλό..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Ε,για αυτό με είχε εντυπωσιάσει:120:

(Μέχρι που έσπασε ο διάλος το ποδάρι του και είχα για καμιά εβδομάδα ένα σετ της Audio Research.Eκεί κατάλαβα τι θα πεί σωστά σχεδιασμένη λάμπα..).

Reaction score
0

οκ..δεν είμαι κ τόσο προχωρημένος αλλά τα περισσότερα από αυτά που είπες τα κατάλαβα απόλυτα..στα πιο τεχνικά υστερούμε..μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το VTL...
εξάλλου εγώ πιο πολύ από χόμπυ ήθελα να φτιάξω έναν λαμπάτο τάξη Α... κ έπεσα πάνω στο κ4040 χωρίς πολλά πολλά, οπότε αν υπάρχει κάτι που να έχει κ footprint έτοιμο..ακόμα καλύτερα γιατί σήμερα ξεκίνησα να σχεδιάζω την πλακέτα στο orcad... αλλά κ είχα σκοπό να ρωτήσω τους πιο προχωρημένους εδώ αν συνέχιζα τον κ4040 τι υλικά να χρησημοποιούσα (ποιότητα) κ τι μετατροπές ως προς το καλύτερο αποτέλεσμα πάντα..

Επίσης ένας σκοπός ήταν ότι θα έφτιαχνα ένα λαμπάτο μόνο για την μουσική για να παίξει τα 2 ηχεία, γιατί παράληλα ετοιμάζω κ ένα home cinema & game room, κ θα ήθελα να έχω κ ένα λαμπάτο στην παρέα :) τώρα αν αυτός είναι βέλλεμαν ή ΒΤΛ δεν έχει κ ιδιαίτερη σημασία για μένα η ταμπέλα αρκεί να είναι τάξη Α, ΑΒ..στερεοφωνικός.

Αν μπορείτε να με κατατοπίσετε με περισσότερες λεπτομέριες θα με χαιρόμουν πολύ.

Είναι κ ένας παράγοντας ότι μένω σε νησί κ μάλλον τα περισσότερα απο τα υλικά θα πρέπει να έρθουν εκτός Ρόδου ε ? ..

αυτά για την ώρα..

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members