Velodyne vs Teufel vs SVSound vs ???

Μηνύματα
6.785
Reaction score
152
Επί 12 συναπτα ετη το http://www.yamaha.com/yec/products/...00482&CTID=5003300&ATRID=1000&DETYP=ATTRIBUTE εχει αναλαβει το ρολο αναπαραγωγης των χαμηλων στο εκαστοτε συστημα μου και εχει υποστει με επιτυχια 5 μετακομισεις.....
Ηρθε η ωρα να το αλλαξω με κατι καλυτερο.(οχι το γιαμι δεν θα το δωσω... θα παιξει σε αλλο χωρο...)

Το συστημα μου αποτελειται απο μια υπεροχη -κατ'εμέ- 7αδα mirage omnisat που ....κρεμονται σαν νυχτεριδες απο το ταβανι μου και ενα ενισχυτη γιαμαχα Ν-600 (προς το παρον).
Ο χωρος ειναι ευτυχως(?) παραγωνο ορθογωνιο 7 μηκος x 3.5-3.8 πλατος και 2.65 υψος περιπου.αν προστεθει στον ακουστικο παραγοντα και η κουζινα που μπορει να απομονωθει με πορτες εχουμε αλλα 15τ.μ

H αγορα νεου σαμπ θα καθορισει και το μεγεθος των νεων επιπλων που θα επωμιστουν το βαρος των μηχανηματων μου και πιθανοτατα θα ειναι επί παραγγελια στον μαραγκο...

Στο ερωτημα ενα ή δυο σαμπ,η απαντηση που πηρα απο εδω μεσα ηταν,αν δεν κανω λαθος,ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ...
Μενω στον 3ο οροφο πολυκατοικιας και πιστευα οτι ενα ζευγος B&W PV1 θα ηταν το ιδανικο,λογω της φιλοσοφιας τους,αλλα κατι αυτα που διαβασα,κατι τα 2000ε ππου κοστιζουν,μαλλον με αποτρεπουν...

Η velodyne παντα με γοητευε αλλα η σειρα της DD ειναι ακριβη.
απο αυτη την εταιρια εχω καταληξει στο Velodyne CHT-15Q (http://www.velodyne.com/products/product.aspx?ID=39&sid=9) το οποιο το βρισκω εν Ελλαδι στα 930ε.

Η Γερμανικη μοδα που καθιερωσε ο κ.Ιδρυτης,με εκανε να κοιταξω προς το Teufel Μ 11000 SW (http://www.teufel.eu/Subwoofer/M11000SW-THX-Ultra-2.cfm ) που με 1300ε ερχεται προθυμα στο κατωφλι μου.

Τριτο και ακριβοτερο -με εισηγητη τον JargonGR- το SVS PB-13 ULTRA (http://eu.lsound.no/Avdelinger/Prod...aSubwoofer---13,5-woofer-and-750W-100102.aspx) που αν και Αμερικανικο, χρειαζεται 1850ε για να ταξιδεψει απο το Νορβηγικο Βορρά..... υπαρχει βεβαια και σε 12αρι με κοστος 1300ε + μεταφορικα......


Για να πω την αληθεια,ο Γερμανοδιαολος ηταν φαβορι μεχρι πριν 1-2 εβδομαδες αφου υπηρχαν αριστες αναφορες απο μελη που ειχαν ψωνισει απο εκει....
Για το SVS,περαν του μεγαλου κοστους, εχω ακομα καποιες επιφυλαξεις για το ταξιδι που εχει να κανει απο την αλλη ακρη της Ευρωπης και την κατασταση στην οποια θα φτασει,θεματα εγγυησης, κλπ....
Το βελο απο την αλλη το ανακαλυψα προσφατα,και πηρε ελαφρυ προβαδισμα καθως ειναι το φθηνοτερο (μου δινει την δυνατοτητα να εξοικονομησω χρημα για αλλα μηχανακια ),εχει τηλεχειρισμο,μικροφωνο για την εγκατασταση,και ρυθμισεις αναλογα την περισταση.

Και τα 3 ειναι εντυπωσιακα σε εμφανιση και ογκο, με 700-750w Rms,σιγουρα καλυτερα απο το πιστο μου γιαμι των 150w,αλλα δεν ξερω πιο θα ειναι too much για μενα....
Γιατι θελω πρωτιστως να το ευχαριστιεμαι εγω και οχι να το νοιωθουν οι γειτονες πλην εμού...
Βεβαια δεν εχω ακουσει κανενα live.....
waf δεν υφισταται.....


Για πειτε τη γνωμη σας λοιπον.......

Μηπως εχετε καποια αλλη προταση;
 

Μηνύματα
308
Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους. spilegou είσαι μέσα στο μυαλό μου :107:. Επειδή Απρίλιο-Μάιο αλλάζω μέρος θα χρειαστώ και εγώ ένα καλύτερο, μεγαλύτερο Sub (τώρα έχω ένα KODA SW-10A το οποίο δεν το λες καν Sub) και ήμουν ανάμεσα στα δυο από τα τρία που αναφέρεις (κακώς δεν είχα σκεφτεί το Teufel).
Η αλήθεια είναι πως μετά από όσα διάβασα σε ξένα φόρα για το SVS PB-13 ULTRA είχα πειστεί πως πρόκειται για άριστο Sub αλλά με απαγορευτική τιμή για εμάς τους κοινούς θνητούς οπότε προσπάθησα να μην το σκέφτομαι καν. Έτσι λοιπόν έστρεψα το ενδιαφέρον μου στο Velodyne CHT-15Q αλλά τώρα που έριξες στο τραπέζι και το Teufel Μ 11000 SW το θέμα θέλει σκέψη.
 

Μηνύματα
756
Reaction score
281
Απάντηση: Velodyne vs Teufel vs SVSound vs ???

To SVS εκτος απο την τιμη του, ενα αλλο αρνητικο ειναι το μεγεθος και το βαρος του
Κοντα στα 70 Χ 56 Χ 54, και καπου στα 75 κιλα, ειναι μεγεθος .... πλυντηριου.

Εγω σκεφτομαι το velodyne SPL-1200 Ultra, μαζεμενο σε μεγεθος και τιμη κοντα στα 1200.

Στα ιδια χρηματα "παιζει" και ενα earthquake 15αρι, ο συμφορουμιστης Argi που το εχει, πινει νερι στο ονομα του.
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Αν δεν σε πειράζει το μέγεθος του SVS χτύπα το και δεν θα ξέρεις που να κρυφτείς! Πρόσεχε όμως γιατί το να το ρυθμίσεις με τον AV μόνο δεν είναι εύκολο και αν δεν έχεις το σωστό χώρο είναι πολύ δυνατό και μπορεί να έχεις πρόβλημα.

Όσον αφορά τη μεταφορά από Νορβηγία έρχεται με φορτηγό και είναι σαφώς πιο ασφαλής τρόπος απ΄ότι το αεροπλάνο γιατί δεν παρεμβάλονται οι τραγικοί ιμάντες μεταφοράς του αεροδρομίου και του κουριερ. Γενικά ηχεία οδικώς μην τα φοβάσαι.


Σε πιο νορμάλ μέγεθος το Earthquake είναι επίσης πολύ καλό ενώ το Velodyne δεν θα το έπερνα με τίποτα αν μπορούσα να πάρω ένα από τα άλλα δυο με πρώτη προτίμηση το SVS.


Δες δυο βίντεο με το PB-13Ultra

[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/19HOpdlB6Lc&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/19HOpdlB6Lc&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]

[youtube]
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/PsPFzq_AHXQ&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/PsPFzq_AHXQ&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/youtube]
 

Μηνύματα
308
Reaction score
0
JargonGR έχω δει τα video για το SVS και σίγουρα χτενίζει μαλλιά, το θέμα είναι όμως ότι κοστίζει μια περιουσία για να το αποκτήσεις. Το Velodyne CHT-15Q είναι τόσο χάλια; Το 15" Earth πόσο πάει (δεν το βρίσκω σε κάποιο e-shop); Σκοπεύω να δαπανήσω κάπου στα 1.000€ και αν αξίζει κάτι να φτάσω και μέχρι τα 1.200€.
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Χάλια δεν θα είναι φυσικά απλά είπα πιο είναι πιο δυνατό...

Το Velo δεν το έχω ακούσει αλλά όπως σου είπα από τα τρια είναι το ασθενέστερο αλλά και το φθηνότερο.

Αν μπορείς να κάνει μια μικρή υπέρβαση υπάρχει και το PB12 Plus της SVS που είναι ένα μικρότερο PB13..

To earth ρώτα τον argi αν και κατα μυστηριώδη τρόπο αυτή την εταιρεία την ψάχνεις με το τουφέκι και αυτό μου είναι αρκετο για να μην ασχολούμε μαζί τους...Κατά τον ίδιο μυστήριο τρόπο είναι άφαντη μετά από κάποιες συζητήσεις και από το AVS το αμερικάνικο.

Μην το ψάχνεις δεν είναι τυχαίος ο χαμός που γίνεται με τα SVS σε όλα τα φόρα και αν μπορείς περίμενε μέχρι να μαζέψεις τα υπόλοιπα για το θηρίο. Φαντάσου το μασάζ!!! Αξίζει σου λέω...
 

Μηνύματα
6.785
Reaction score
152
Απάντηση: Velodyne vs Teufel vs SVSound vs ???

γιατι ασθενεστερο το βελο;

Velodyne CHT-15Q:750 watts RMS Power

Teufel Μ 11000 SW:700 watts RMS

SVS PB-13 ULTRA:750 Watt RMS Built-In BASH Amplifier

τουλαχιστον στα χαρτια φαινονται ισοδυναμα....
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.607
Reaction score
4.147
Δεν παίζει ρόλο μόνο ο ενισχυτής αλλά και το μεγάφωνο,η καμπίνα,πως συνεργάζονται αυτά μεταξύ τους και εν γένει η όλη σχεδίαση ενός ηχείου.
Αν δεν δούμε σχεδιαγράματα απόκρισης και έντασης πάμε στα τυφλά...
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Το SVS μην το συγκρίνεις καν με αυτό το Velo - βαράει πολύ πιο δυνατά και κατεβαίνει πιο χαμηλά από το DD18 (18").

Όπως λέει και ο gstriftos μπορείς να τα δεις αυτά στα διαγράμματα απόκρισης.

Επίσης το SVS είναι ported design που εκ σχεδίασης ευνοεί το output ενώ το Velo sealed που υποτίθεται ότι ευνοεί τον έλεγχο και την ακρίβεια ενώ θέλει σαφώς περισσότερα ρεύματα για να φτάσει σε output το ανάλογο ported. Υπάρχουν όμως πάρα πολλές άλλες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που επιδρούν στο τελικό αποτέλεσμα όπως η ευαισθησία του driver, η διαδρομή του μέχρι και η ψύξη του!

Το SVS λοιπόν παρόλο ότι έχει μόλις 13,5" driver, λόγω σχεδίασης μπορεί και βαράει πιο δυνατά και κατεβαίνει πιο χαμηλά από ένα Velo DD18 π.χ. αν και το τελευταίο έχει σαφώς μεγαλύτερο driver.

Αν είμασταν Αμερική θα σου πρότεινα κι άλλα πράγματα από HSU μέχρι ED αλλά εδώ δεν στέλνουν και ούτε συμφέρει.
 

Μηνύματα
308
Reaction score
0
JargonGR, τολμώ να πω πως το μικρό αδερφάκι του SVS PB-13 ULTRA, PB12-Plus (που δεν είναι καθόλου μικρό εδώ που τα λέμε) είναι επίσης ΠΟΛΥ καλό και μετά από την πρόταση σου άρχισα να το σκέφτομαι σοβαρά μιας και με 1300€ έρχεται πρόθυμα στο κατώφλι μου (που λέει και ο spilegou). Αν και 12" αποδίδει σαν 15" και ο 525W BASH ενισχυτής του πρέπει να κάνει πολύ καλή δουλειά.
 

Μηνύματα
6.785
Reaction score
152
Απάντηση: Velodyne vs Teufel vs SVSound vs ???

περα απο αυτα τα 3, μονο το εarthquake μπορει να λογιστει ως ικανος αντιπαλος;

δεν υπαρχει αλλο στα 1000-2000 ευρω;
 

Μηνύματα
6.785
Reaction score
152
Απάντηση: Velodyne vs Teufel vs SVSound vs ???

σημαντικο για μενα ειναι οτι το επομενο μου σαμπ,θα ειναι στριμωγμενο αναμεσα απο 2 επιπλα για τα "μηχανακια" και η πλατη του σχεδον θα εφαπτει στον τοιχο,ακριβως στη μεση και κατω απο την οθονη προβολης.
ετσι η επιλογη ενος front-fire ειναι μονοδρομος...
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Re: Απάντηση: Velodyne vs Teufel vs SVSound vs ???

περα απο αυτα τα 3, μονο το εarthquake μπορει να λογιστει ως ικανος αντιπαλος;

δεν υπαρχει αλλο στα 1000-2000 ευρω;
Ναι και για το PB-13 Ultra θες πολλά παραπάνω για να το χτυπήσεις και ειδικά για Ελλάδα είναι η μόνη που στέλνει χωρίς εισαγωγές κτλ. Δεν τα λέω εγώ - το παγκόσμιο στερέομα έχει βουήξει.
Ακόμα και το JL Fathom 113 δεν κατεβαίνει τόσο χαμηλά, έχει λιγότερο output (db) και μεγαλύτερο THD συν το κόστος.

Για να μην τα βγάζουμε όλα όμως άχρηστα το JL, είναι σαφώς πιο κομψό και όμορφο design, είναι sealed με όλα τα πλεονεκτήματα αυτού το σχεδιασμού και φυσικά έχει και ισοστάθμιστη που δεν έχει το SVS. Πάντως το 113 είναι το μόνο που το ανταγωνιζεται σοβαρά από αυτά που έρχονται Ελλάδα. Αμέρικη έχεις κι άλλες λύσεις..

Με τα λεφτά όμως του 113 παίρνεις δύο PB13 Ultra και εκεί πας σε άλλη διάσταση...και παραμόρφώσεις χαμηλότερες και τρελοοοοοο output!
 

Μηνύματα
756
Reaction score
281
Απάντηση: Velodyne vs Teufel vs SVSound vs ???

τα earthquake τα εχει στο odes.gr
καποια μαλιστα ειναι ετοιμοπαραδοτα.
Απο οτι θυμαμαι, οι τιμες για το 15αρι κυμαινονται απο 1000 - 1300 αναλογα το φινιρισμα.

Τα svs απο που ερχονται?
(απο που μπορουμε να παραγγειλουμε δλδ)
 

Μηνύματα
6.785
Reaction score
152
Απάντηση: Velodyne vs Teufel vs SVSound vs ???

Mην ξεχνας οτι η ζωη σε μια πολυοροφη κατοικια θετει περιορισμους και οι αλλοι ενοικοι δεν εχουν ορεξη να ζουν καθημερινα με τον ...Εγκελαδο αναμεσα τους!

Ψαχνω ενα σαμπ,αξιολογο που θα ζωντανευει τις βοβμες βυθου στο U-571 αλλα μονο στο δικο μου χωρο.....
ο T-REX να κανει τη γη να τριζει χωρις να αναπηδουν οι υπολοιποι....
να ανοιγει η γη για να βγουν τα τριποδα στον πολεμο τον κοσμων και οχι το κεφαλι μου απο παραπονεμενους ενοικους.....
γι'αυτο αλλωστε ανεφερα στην αρχη το ζευγος των B&W PV1....

καπου διαβασα οτι το Γερμανικο σαμπ,απαιτει πολυ χωρο για να αποδωσει και φοβαμαι μην πνιγεται στο δικο μου...
ασε που ειναι και το πιο τεραστιο απ'ολα....
δυο 12αρια ειναι αυτα....
το svs ειναι ετοιμο για κατεδαφισεις απο οτι φαινεται σε σχεδον ολα τα βιντεακια,μ'αρεσει παρα πολυ αλλα......
το βελο τελος,ειναι το πιο μαζεμενο απο τα 3,οικονομικα "λογικο",και οι δυνατοτητες ρυθμισης απο τον καθενα του προσθετουν καποια +++....
 


Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Συγνώμη για τι χώρο μιλάμε? Διαστάσεις και κυρίως ο ογκος σε κυβικά? Είναι κλειστός ο χώρος ή υπάρχουν ανοίγματα σε άλλα δωμάτια?
 

Μηνύματα
6.785
Reaction score
152
Απάντηση: Velodyne vs Teufel vs SVSound vs ???

παραγωνο ορθογωνιο 7μηκος χ 3.5-3.8πλατος χ 2.6 μ.ο σε υψος.(ψευδοροφη σε επιπεδα)
υπολογιζω περι τα 62-65κ.μ

συνδεεται με κουζινα 3χ5χ2.7, η οποια ομως απομονωνεται με πορτες (σπανια)....
συν διαδρομος εισοδου και διαδρομος που συνδεει με τα υπολοιπα δωματια...

αποσταση θεασης-ακροασης (κύρια) 4,5μ.
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Νομίζω ότι το PB12 θα σε καλύψει και δεν έχει μεγάλη διαφορά από το Velo. Με τι ηχεία θα το συνδυάσεις?
 



Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.719
Μηνύματα
2.873.670
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Rigas8
Top