Velodyne vs Teufel vs SVSound vs ???

Reaction score
150
Εεμμ είναι δορυφόροι που σημαίνει ότι το PB13 Ultra για παράδειγμα θα τα καταπιει! Εγώ στη θέση σου και πάντα φιλικά θα κρατούσα αυτό το σαμπ που έχεις και θα έριχνα τα λεφτά σε ηχεία...

Μπορεί να βελτιώσεις το μπάσο σου στο έπακρο με ένα SVS μεν αλλά έχε υπόψιν σου ότι αυτό στην ουσία θα καλύψει την περιοχή κάτω από τα 100Ηz.

Αγοράζοντας νέα ηχεία και θα έπερνα μόνο δύο στην αρχή αλλά όσο το δυνατόν καλύτερα θα βελτιώσεις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ένα πολύ μεγαλύτερο συχνοτικό έυρος από τα 100 και πάνω μέχρι τα 20Khz (για τα δεκάδες KHz μη σκας).

Ειδικά το L&R είναι για μένα το σημαντικότερο και ειλικρινά θα προτιμούσα να ακούω στέρεο τις ταινίες με καλά full range L&R αντι με 7 δορυφόρους. Βρες λοιπόν δυο καλά L&R τα οποία έχουν και κάποιο καλό κεντρικό και βαλε στόχο την αγορά τους. Η ανάλογα με το πόσα θέλεις να ξοδέψεις σύνολο μπορείς να πάρεις και μια τριάδα κατ'ευθείαν.

Δεν ξέρω αν ακούς πολύ μουσική αλλά ειδικά εκεί θα έβλεπες την ανάσταση.

Βέβαια το να αγοράσεις ένα καλό sub σίγουρα δεν είναι χαμένα λεφτά μιας και μπορείς να το κρατήσεις χρόνια αλλά στη θέση σου θα το έκανα μόνο αν είχα σκοπό να προχωρήσω αργότερα σε αγορά άλλων ηχείων.

Ελπίζω να μην παρεξηγείς αυτα που λέω μιας και είναι απλά η άποψη μου και το τι θα έκανα εγώ αν είχα το σύστημα σου.

Στο δικό μου σύστημα κινήθηκα ανάλογα και προχώρησα σε αγορά μεγάλων sub αρκετά αργότερα από τα κύρια ηχεία μου. Να ξέρεις όμως ότι πιστεύω ακράδαντα ότι τα ηχεία (και ο χώρος) είναι ο σημαντικότερος κρίκος στην ηχητική αλυσίδα (γνώμη μου) και ειδικά τα LCR (το C στις ταινίες).

Reaction score
152
Απάντηση: Velodyne vs Teufel vs SVSound vs ???

το ολο σκηνικο στο συστημα μου εχει στηθει γυρω απο τα μιραζ.
τοποθετημενα στο ταβανι-γυψοσανιδα με τα καλωδια να ειναι "αορατα",δεν προκειται να αλλαξουν.
ακομα κι αν χαλασουν,φτου-φτου κακια η ωρα που τ'ακουει, παλι μιραζ θα παρω......
το θεμα ειναι οι ταινιες και τα βιντεοπαιχνιδια...
αν κανω λαθος και κοιτω πολυ ψηλα,θα δεχτω ευχαριστως και αλλες προτασεις...

για μουσικη θα φτιαξω ενα αλλο συστημα με ξεχωρα ηχεια-κολωνες,καθαρα 2καναλο.

Reaction score
150
E τότε αφού στο μέλλον σκέφτεσαι άλλο σύστημα για μουσική πάρε κάτι σαν το PB12 και καθάρισες και προτείνω αυτό γιατί έχει μικρή διαφορά από το Velo.

Reaction score
152

Reaction score
150
Κοίταξε θα σου πω το εξής. Το SVS (το 12) μετράει 106db @ 20Hz και μάλιστα στα 2 μέτρα (και παραπάνω) που είναι και το THX Ultra 2 specification. Το Velo δεν μετράει έτσι σε καμία περίπτωση και στην καλύτερη να μετρούσε για THX Select, αλλά έχει άλλα πλεονεκτήματα όπως room correction.

To Velo θα το σετάρεις πολύ πιο εύκολα ενώ το SVS για να πετύχεις το απόλυτο χρειάζεται εργαλείο όπως το SMS-1 ή το Audyssey που πουλάει η SVS (άλλα λεφτά).

Το μπάσο το χαμηλό στις ταινίες είναι άλλη αίσθηση αλλά δυστυχώς κοστίζει. Τα 500 ευρώ τα αξίζει αλλά κατα πόσο θα το χρησιμοποιήσεις χωρίς να ενοχλείς είναι άλλη υπόθεση.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470
Ψαχνω ενα σαμπ,αξιολογο που θα ζωντανευει τις βοβμες βυθου στο U-571 αλλα μονο στο δικο μου χωρο.....
ο T-REX να κανει τη γη να τριζει χωρις να αναπηδουν οι υπολοιποι....
να ανοιγει η γη για να βγουν τα τριποδα στον πολεμο τον κοσμων και οχι το κεφαλι μου απο παραπονεμενους ενοικους.....
γι'αυτο αλλωστε ανεφερα στην αρχη το ζευγος των B&W PV1....

Spilegou αν καταλήξεις σε μία λύση τύπου svs είναι σίγουρο ότι οι γείτονες θα σου χτυπούν την πόρτα όταν το τσιτώνεις,λόγω της φύσης των πολύ χαμηλών συχνοτήτων.Το pv1 είναι μια πολύ αξιόλογη λύση γιατί αν και δεν κατεΒαίνει τόσο χαμηλά δίνει τρομερά καθαρό και γρήγορο μπάσο(εξ και το θεωρώ άριστη λύση για μουσική).Όχι ότι σε h-c είναι κακό,αλλά δεν έχει αυτόν τον όγκο του dd.
Γνωμή μου είναι ότι θα σε καλύψει άριστα,ειδικά σε σχέση με αυτό που ακούς τώρα.

Reaction score
152

Γιωργη,δεν εχεις και αδικο.
το PV1 -σε ζευγος παντα- το θεωρω ακομα ιδανικη λυση για μια εφαρμογη σε διαμερισμα και απο αισθητικης αποψης αλλα και μια αφορμη για να αλλαξω τα racks μου...
επιλογη για το λογο αυτο ηταν ενα ζευγος Alphason ABR 110 http://www.alphasondesigns.com/products.asp?ProductID=90&CatID=33
αλλα οπως εχω γραψει και πρωτυτερα,κατι το υψηλο κοστος αποκτησης των,κατι οι δυσκολιες ρυθμισης,με απετρεψαν...

εδω και μερικες μερες εχω δωσει παραγγελια στον μαραγκο μου, για την κατασκευη των εν λογω επιπλων αλλα στα δικα μου μετρα....
17εκ.,μακρυτερο και 16εκ. ψηλοτερο και 5εκ. βαθυτερο..... (132 x 56 x 52)
και μαλιστα σε χρωμα που ταιριαζει με τα υπολοιπα στο χωρο μου.

Ετσι πλεον οι επιλογες μου περιοριοριζονται μεταξυ του VELODYNE CHT-15Q και του SVS PB12 Plus

δυσκολη επιλογη....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470
Αν πάρεις ένα απ τα 2 καλού κακού πήγαινε σε έναν ωρυλά να σου γράψει ότι έχεις μερική κώφωση.Έτσι αν σου χτυπάνε την πόρτα οι γειτόνοι να τους λές ''δεν ακούω καλά ρε παιδία,όριστε και η γνωμάτευση'':116:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Velodyne vs Teufel vs SVSound vs ???

γιατι ασθενεστερο το βελο;

Velodyne CHT-15Q:750 watts RMS Power

Teufel Μ 11000 SW:700 watts RMS

SVS PB-13 ULTRA:750 Watt RMS Built-In BASH Amplifier

τουλαχιστον στα χαρτια φαινονται ισοδυναμα....
ΚΑΙ

Μενω στον 3ο οροφο πολυκατοικιας....
Νομίζω ότι στο δικό σου περιβάλλον οι λίγες διαφορές δεν θα φανούν αφού αμφιβάλλω εαν ποτέ τις αξιοποιήσεις.

Reaction score
152

λεω να ξεθαψω αυτο το νημα,μιας και ο μεγαλος ποθος αυτου του καλοκαιριου ειναι η αποκτηση νεου σαμπ.....
ο γερμανοδιαολος πλεον δεν υφισταται πλεον,και ο argi ωρυεται για καμμενους σερβομηχανισμους στη Βελο....
οποτε τι μας μενει;

τα svs, και δη το SVS-PB12-Plus-DSP εναντιον του μεγαλυτερου SVS PB 13

απο τοτε που ειχαμε πρωτοσυζητησει για αυτα καποια πραγματα αλλαξαν....
η εταιρια εβαλε νεους ενισχυτες και στα δυο,πιο δυνατους,και φυσικα οι τιμες τους πηραν τον ανηφορο...
παραλληλα τα καλυτερα ακουμε για το 13αρι οχι μονο απο τον jargon αλλα και απο τον stelioschrist00_ και τον zizik που ειναι ευτυχεις κατοχοι του....
το συγκεκριμενο το φοβαμαι λιγο οτι θα ειναι "too much" για μενα,κατι που ειχε πει και ο jargon,προτεινοντας τοτε το παλιο 12αρι με τα 525w bash....
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?74100-Velodyne-vs-Teufel-vs-SVSound-vs&p=984546#post984546
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?74100-Velodyne-vs-Teufel-vs-SVSound-vs&p=984558#post984558
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?74100-Velodyne-vs-Teufel-vs-SVSound-vs&p=984572#post984572

προχθες,ανοιξα εποικοινωνια με το τμημα πωλησεων της lsound και αφου τους εδειξα το χωρο μου ζητησα τη συμβουλη τους....
ξεκαθαρα μου προτειναν το νεο 13αρι με τα 1000w.....
---"In general, the PB12-Plus sounds as an Ultra, but the PB13-Ultra is about 50% more powerful. Your room is pretty large and a lot of space which will need to be filled. The larger the room the more powerful subwoofer you need - and of course the louder you will play."
---"Go for the PB13-Ultra if you want to be sure to get the best subwoofer on the market but the PB12-Plus is close for sure - with 50% less power and literally the same sound qualities."
---"I would recommend the PB13-Ultra as it is 50% stronger and a better overall subwoofer but the PB12-Plus shares alot of its sound qualities and it called "Ultra light"."

Να πω την αληθεια μου,ημουν υπερ του "λαΐτ" 12ριου,μιας και ηταν και 350ε φθηνοτερο,αλλα και για τι πιστευω οτι θα μου ταιριαζε περισσοτερο στο χωρο μου...
ολα αυτα μεχρι που αυτες τις μερες το ποντικι μου εδειξε και το 642e SB THX Select Powered Subwoofer της Atlantic Technology , που ως γνωστον διατιθεται απο την www.twindigital.gr του δικου μας Οppoστολη.....
στην κανονικη του τιμη,δεν θα το κοιτουσα καν,αλλα σε χαλεπους καιρους ο Αποστολος εχει τα κακκαλα και ριχνει τις τιμες,:622: οποτε και το αμερικανικο θηριο ειναι μεν πλεον 200ε φθηνοτερο απο το αλλο αμερικανικο 12αρι θηριο της svs,καθεται κουφετο στο Auralex Great Gramma οσο αφορα το φαρδος και ερχεται σε αρμονια με τα επιπλακια μου,ενω πιστευω οτι θα μπορω να το τσιτωνω πιο ανετα, κι ας εχει λιγοτερη (ονομαστικη) δυναμη,κατι για το οποιο ο Αποστολος μου διαβεβαιωνει να μην ανησυχω καθολου......

Εν κατακλειδι εχουμε.....
στη μπλε γωνια το 642e SB THX Select Powered Subwoofer της Atlantic Technology και στην κοκκινη γωνια το SVS-PB12-Plus-DSP

πιο βλεπετε για νικητη;:611:

Reaction score
152

λεω να ξεθαψω αυτο το νημα,μιας και ο μεγαλος ποθος αυτου του καλοκαιριου ειναι η αποκτηση νεου σαμπ.....
ο γερμανοδιαολος πλεον δεν υφισταται πλεον,και ο argi ωρυεται για καμμενους σερβομηχανισμους στη Βελο....
οποτε τι μας μενει;

τα svs, και δη το SVS-PB12-Plus-DSP εναντιον του μεγαλυτερου 642e SB THX Select Powered Subwoofer της Atlantic Technology , που ως γνωστον διατιθεται απο την www.twindigital.gr του δικου μας Οppoστολη.....
στην κανονικη του τιμη,δεν θα το κοιτουσα καν,αλλα σε χαλεπους καιρους ο Αποστολος εχει τα κακκαλα και ριχνει τις τιμες,:622: οποτε και το αμερικανικο θηριο ειναι μεν πλεον 200ε φθηνοτερο απο το αλλο αμερικανικο 12αρι θηριο της svs,καθεται κουφετο στο Auralex Great Gramma οσο αφορα το φαρδος και ερχεται σε αρμονια με τα επιπλακια μου,ενω πιστευω οτι θα μπορω να το τσιτωνω πιο ανετα, κι ας εχει λιγοτερη (ονομαστικη) δυναμη,κατι για το οποιο ο Αποστολος μου διαβεβαιωνει να μην ανησυχω καθολου......

Εν κατακλειδι εχουμε.....
στη μπλε γωνια το 642e SB THX Select Powered Subwoofer της Atlantic Technology και στην κοκκινη γωνια το SVS-PB12-Plus-DSP

πιο βλεπετε για νικητη;:611:

Reaction score
152

τι διαολο γινεται και μου βγαζει μονο το μισο ποστ;
αλλα εγραψα και τα μισα βγαζει...

Reaction score
152

εχω γραψει και αλλα,αλλά δε τα βγαζει...

gstriftos,μπορεις να επεμβεις; σου εστειλα πμ με το κειμενο...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Και φυσικά απ την στγμή που ο χώρος δεν είναι τιουναρισμένος ο νικητής είναι θέμα τύχης ξεκάθαρα.
Δλδ πως θα κάτει καθένα εξ αυτών στον χώρο σου.
Βέβαια συγκρίνεις 2 διαφορετικής φιλοσοφίας σαμπ.
Το ένα είναι bass reflex(svs) το οποιό ταπώνοντας το μπορεί να προσομοιώσει και την λειτουργία sealed(ταπώνοντας το) ενώ το έτερο είναι καθαρά σχεδίαση sealed.
Τι σημαίνουν όμως,θεωρητικά,τα παραπάνω;
Το svs να είναι ικανό να παίξει δυνατότερα αλλα με πολύ απότομη κλίση απ την συχνότητα συντονισμού του και κάτω(κάτι που δείχνει και το γραφήμα απ την svs).Επίσης ίσως και να μην είναι τόσο γρήγορο όσο το atlantic.
Το atlantic απ την άλλη λόγω σχεδίασης δύναται να έχει πιό γραμμική απόκριση αλλά να παίζει και πιό σιγά σε εντάσεις.

Όλα αυτά βέβαια σε κάποιον χώρο που καταφέρνει να τα αφήσει να παίξουν ως είναι σχεδιασμένα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Σπύρο δεν έχω λάβει κάτι ακόμα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.399
Members
38.694
Νεότερο μέλος
manos.papadopoulos