"Vintage Decks & Amplifiers Club"

Reaction score
1.815
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Πολύ ωραία τα μηχανήματα σου μακάρι να είχα και εγώ την ιδια τύχη με εσένα στα μηχανήματα. Καλή δουλειά και να ξέρεις σε ζηλεύω για τα μηχανήματα που έχεις.:107:
Σ' ευχαριστώ πολύ, αλλά θα σου πω κάτι...
Να ξέρεις οτι όταν αγαπάς κάτι πραγματικά, ποτέ δεν το χάνεις. Πάντα έρχεσαι πιο κοντά του μέρα με τη μέρα, καθώς και αυτό προς εσένα.

Από μικρός είχα αγάπη για τη μουσική αλλά και για τα μηχανήματα που την αναπαράγουν. Αγαπάω κάθε τι που φτιάχνεται με μεράκι και που ο κατασκευαστής του έχει δουλέψει άπειρες ώρες πάνω του για να δώσει το αποτέλεσμα που σκέφτηκε, αυτός και η ομάδα του.

Το χόμπυ μου κατάφερα να το κάνω δουλειά. Είμαι κυριολεκτικά μέσα στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας και μου δίνει χαρά κάθε τι που είναι αξιόλογο. Όμως σέβομαι πάντα την κάθε "αρχή και αφετηρία"

Να είσαι σίγουρος οτι θα σου έρθουν στιγμές που θα χαρείς με αυτά που θα αποκτήσεις. Ίσως ακόμα να μην έχει έρθει η ώρα αυτή για σένα.:126:

Σίγουρα όμως θα φτάσει και αυτή η στιγμή. Αρκεί να αγαπάς την προσπάθεια και τον κόπο όλων αυτών, που με τις προσπάθειες και τη φιλοσοφία τους, μας έδωσαν τη χαρά να θαυμάζουμε τα προιόντα τους, αλλά και να απολαμβάνουμε τον ήχο και τις δυνατότητές τους, με την απαράμιλλη αξιοπιστία που τα διακρίνει.
Τους Ιάπωνες δηλαδή!:622: (και όλους τους "λοιπούς" που έμαθαν από αυτούς!)

Reaction score
7.068

Πραγματικά φίλε μου όταν διαβάζω το θέμα σου κάνω "χάζι" που λένε:126:
Εύγε για το μεράκι σου και φυσικά αν δεν έχεις χώρο εδώ είμαστε.
Άσε που έχω και μια θέση κενή από το deck aiwa που με αυτό το λαμόγιο
που το πήγα ακόμα το περιμένω:122:
Τέσπα, να είσαι καλά να τα χαίρεσαι και να ποστάρεις να παίρνουμε
οφθαλμόλουτρο:404:

Reaction score
8.905

Τους Ιάπωνες δηλαδή!:622: (και όλους τους "λοιπούς" που έμαθαν από αυτούς!)
Ουδέν σχόλιο...τα είπες όλα... να συμπληρώσω μόνο ότι η κουλτούρα τους, η παιδεία τους και η αγάπη για τεχνολογία (εξέλιξη κ.λ.π.), ηταν η υπογραφή στα μηχανηματά τους!

Reaction score
1.815

Επειδή ξέρω οτι ορισμένοι από εμάς εδώ μέσα, γουστάρουν τα γέρικα άλογα, που κάποτε ήταν νέα, όμορφα και δυνατά, θα σας μεταφέρω πάλι σε εποχές που θέλαμε και δεν μπορούσαμε, που ζητάγαμε και δεν είχαμε και που θαυμάζαμε αλλά φεύγαμε από τα καταστήματα χωρίς να αποκτήσουμε...
Ευτυχώς τα όνειρα καλά κρατούν και μας επιτρέπουν να διατηρούμε τη μνήμη μας αναλλοίωτη!

Να λοιπόν ένας από τους γίγαντες αυτούς που κάποτε φάνταζαν απόμακροι και δεν μπορούσαμε να αποκτήσουμε, όχι λόγω τιμής αλλά γιατί δεν είχαμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε ένα αξιοπρεπές κασσετόφωνο για να εκμεταλευτούμε την ποιότητά τους:
H SONY FE-CR90!
Πόλωση σιδηροχρωμίου!

Το Audio Extasa γράφει γι αυτή:
"Specialties: Through the double coating with ferro- and chromium-magnetic material come the benefits of both materials fully into play. The result is a very linear frequency response and an exemplary playback quality."
http://www.audio-extasa.eu/sony-fecr-90-compact-cassette-p-1160.html

Εδώ κοσμεί με την ομορφιά της, έναν από τους άξιους εκπροσώπους αναλογικής εγγραφής, που φλερτάρουν για να αναδείξουν τις δυνατότητές της! Ανέγγιχτη από τη φθορά του χρόνου, σφραγισμένη και βέβαια πολύτιμη καθώς θα διατηρηθεί έτσι για πάντα!

Και μια αποκλειστική φωτογραφία του Top Model!

Reaction score
1.815

Πάμε "τσάρκα" πίσω στο υπέροχο '78 που ακόμα και σήμερα, διατηρεί την αίγλη του και μας δίνει όμορφες παρουσίες μηχανημάτων και αξεσουάρ.
Κασσέτα της MARANTZ MM-4 60' ιδιαίτερα σπάνια και μετάλλου!
http://www.audio-extasa.eu/marantz-mm4-c60-metal-tape-p-1225.html
Τη συνοδεύει ο ίδιος εραστής... αλλά αρνήται να του δωθεί! Θα μείνει αγνή και άφθαρτη!

Εεεε... να βγεί και μόνη της μια φωτό η ντίβα!

Reaction score
1.815

Τελικά αυτός ο "εραστής κασσετών" είναι μονογαμικός τύπος!
Έτσι εξηγείται το φετίχ του με το ταίρι του!
Η ίδια η μαμά του, έδωσε τον τύπο των κασσετών της, στους επιλογής πόλωσης...
Κρίμα δεν είναι να μην έχει και το "αίσθημα" δίπλα του?

Nakamichi SX-C60 με πόλωση χρωμίου!
Αγνή στο μούσκιο χωρίς ωρίμανση!

Χαμογέλασε κοριτσάρα μου... τα φλας αστράφτουν για σένα!

Reaction score
1.187

Τελικά αυτός ο "εραστής κασσετών" είναι μονογαμικός τύπος!
Έτσι εξηγείται το φετίχ του με το ταίρι του!
Η ίδια η μαμά του, έδωσε τον τύπο των κασσετών της, στους επιλογής πόλωσης...
Ναι λετσι έγραφε η Nakamichi πάνω στα κασετόφωνά της στους επιλογείς τύπου ταινίας ΕΧ για τις απλές, SX για τις χρωμίου και ΖΧ για τις μετάλλου.

Reaction score
1

Μπορεις σε παρακαλω οταν παρουσιαζεις κασετες να μην εχεις για φοντο το ΖΧ-7 γιατι μου την δινει;:105::105::105::105:

Εχω διαβασει το νημα δυο - τρεις φορες , πιο πολυ για να πεισω τον εαυτο μου (και την γυναικα μου) οτι δεν εχω προβλημα . " Να , οριστε , υπάρχουν κι αλλοι βαρεμενοι...."

Εχω στησει λοιπόν και εγω 2 συστηματα με vintage αγαπημενα κομματια. Το πρωτο αν δεν αλλαξει κατι ολοκληρωνεται αυριο και θα σας το παρουσιασω. Το δευτερο ειναι μεν πληρης αλλα ειναι ακομα σε φαση αναζητησης , αλλαγων κτλ. Οταν καταληξω και για αυτο θα σας πω.

Εχω φτιαξει και ενα blog για το θεμα , αλλα ακομα δεν εχω κανει πολλες αναρτησεις , οποτε οταν βρω χρονο και το εμπλουτησω , θα σας δωσω την διευθηνση , ωστε να συνδραμετε - συμετασχετε με τις γνωσεις σας....

Reaction score
897

Marconi 488
The Canadian Marconi Company (CMC) licensed Emerson's 888 designs for production in Canada. The 488 is virtually identical to the Emerson 888 Pioneer. These radios are much harder to find than those made by Emerson, as they were produced for a much smaller market.

Reaction score
1.187

Ωπ! Φερρο-χρωμίου κασέτες λίγα κασετόφωνα έχουν δυνατότητα να παίξουν! Το Nakamichi σου νομίζω δεν έχει.
Είχε το παλιότερο Nakamichi 600 (τότε που δεν υπήρχαν ακόμα οι κασέτες μετάλλου) και το AKAI GXC-760D που έχω εγώ.

http://www.thevintageknob.org/THEVAULT1/GXC760D/GXC760D.html

http://www.audio-extasa.eu/akai-gxc760d-cassette-deck-p-731.html

Ηταν ο καλύτερος τύπος κασέτας της εποχής. Μέχρι τότε τα καλά κασετόφωνα έπαιζαν απλές, χρωμίου και φερρο-χρωμίου.

Μετά βγήκαν οι μετάλλου και οι περισσότεροι κατασκευαστές αντικατέστησαν την πόλωση και ισοστάθμιση φερρο-χρωμίου με μετάλλου.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Η αλήθεια είναι ότι τα κασετόφωναα ήταν ένα γερό χαρτί κάποτε.
Ένας πόθος. Πόθος που με οδήγησε τη αγορά δύο: Το 1998 αγόρασα από το Ηράκλειο το Nad 613 αντί του ατιτίμου των 105.000 δραχμών.
Το 2002 απέκτησα το Onkyo R1 στο ebay μαζί με τα μεταφορικά αντί 75,00 ευρώ.
Μέσα σε τέσσερα χρόνια απαξιώθηκαν τα κασετόφωνα.
Η αλήθεια είναι ότι όλο και πιο λίγο ακούω μουσική με κασετόφωνο.
Αλλά ακόμα μου αρέσει να τα κοιτάω...

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Η αλήθεια είναι ότι τα κασετόφωναα ήταν ένα γερό χαρτί κάποτε.
Ένας πόθος. Πόθος που με οδήγησε τη αγορά δύο: Το 1998 αγόρασα από το Ηράκλειο το Nad 613 αντί του ατιτίμου των 105.000 δραχμών.
Το 2002 απέκτησα το Onkyo R1 στο ebay μαζί με τα μεταφορικά αντί 75,00 ευρώ.
Μέσα σε τέσσερα χρόνια απαξιώθηκαν τα κασετόφωνα.
Η αλήθεια είναι ότι όλο και πιο λίγο ακούω μουσική με κασετόφωνο.
Αλλά ακόμα μου αρέσει να τα κοιτάω...
Ναι κι εγώ το ίδιο... Τα κασετόφωνα ήταν πάντοτε η μεγάλη μου αγάπη. (παρόλο που έχω και δύο μαγνητόφωνα)
Μετά από διάφορα ΑΚΑΙ και Nakamichi, το τελευταίο κασετόφωνο που αγόρασα ήταν το JVC TD-V662

http://www.hifiengine.com/gallery/images/jvc-td-v662.shtml

http://www.vintagecassette.com/JVC/TD-V662

Ίσως να ήταν και το τελευταίο καλό κασετόφωνο που κατασκευάστηκε: 3 μοτέρ, 3 κεφαλές, direct drive, dolby-C, HX-Pro, γεννήτριες συχνοτήτων για χειροκίνητη ρύθμιση πόλωσης και ισοστάθμισης για κάθε είδος κασέτας, και απόκριση συχνότητας που αγγίζει με άνεση τα 20.000Hz ακόμα και με απλή ταινία.

Εγώ το αγόρασα καινούργιο το 1997 και πρέπει να ήταν από τα τελευταία, γιατί το 1998 δεν το είχε πλέον η JVC στους καταλόγους της. Και δεν ξανάδα από τότε και κανένα άλλο αντίστοιχης κλάσης και προδιαγραφών από κανένα κατασκευαστή.

Τα τελευταία χρόνια το χρησιμοποιώ όλο και λιγότερο, αλλά δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από το rack μου.
Μού αρέσει να το βλέπω έστω και αν ακούω mp3 από το laptop.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Το JVC 662 το αναζήτησα κι εγώ, αλλά πλέον (1998) δεν το έβρισκα στην ημεδαπή με τίποτα. Όλοι οι έμποροι μου έλεγαν τότε ότι το είχαν αλλά μετά από 1-2 μέρες με πληροφορούσαν ότι δεν υπάρχει.
Έτσι κατέληξα στο Nad 613.
To ΟΝΚΥΟ TA6510 που βρήκα αργότερα ήταν της κλάσης του jvc.

Reaction score
1.815

Πολύ σας πάω όλους σας! :444:
Μ' αρέσει που μοιραζόμαστε όλοι μαζί την ίδια τρέλλα!
Η αλήθεια είναι οτι μπορεί ο χρόνος να "ακυρώνει" τεχνολογίες, αλλά τα προιόντα ποτέ!
Γι αυτό και αυτά που υπάρχουν σε καλή κατάσταση, απολαμβάνοντας τη φροντίδα των ιδιοκτητών τους, προσφέρουν έστω και από τα τυπικά χαρακτηριστικά τους, τη μαγεία εκείνης της "μουσικής" εποχής, με τη μαγική αναζήτηση προς το καλύτερο και όχι προς το απόλυτο που είναι σήμερα...:126:

Reaction score
1.815

Ωπ! Φερρο-χρωμίου κασέτες λίγα κασετόφωνα έχουν δυνατότητα να παίξουν! Το Nakamichi σου νομίζω δεν έχει.
Είχε το παλιότερο Nakamichi 600 (τότε που δεν υπήρχαν ακόμα οι κασέτες μετάλλου) και το AKAI GXC-760D που έχω εγώ.

http://www.thevintageknob.org/THEVAULT1/GXC760D/GXC760D.html

http://www.audio-extasa.eu/akai-gxc760d-cassette-deck-p-731.html

Ηταν ο καλύτερος τύπος κασέτας της εποχής. Μέχρι τότε τα καλά κασετόφωνα έπαιζαν απλές, χρωμίου και φερρο-χρωμίου.

Μετά βγήκαν οι μετάλλου και οι περισσότεροι κατασκευαστές αντικατέστησαν την πόλωση και ισοστάθμιση φερρο-χρωμίου με μετάλλου.
Σωστός ο komhst!
Αν και δε θα μπορεί να παίξει το Nak αυτήν την κασσετούλα (θεωρητικά πάντα γιατί θα μείνει σφραγισμένη για συλλεκτικούς σκοπούς), εν τούτοις θα έπρεπε λογικά να υπάρχει μια πόλωση σιδηροχρωμίου για να παιχτεί άψογα έτσι δεν είναι?
Χμμμ για παράδειγμα κάτι τέτοιο:

Να λοιπόν ποιό θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της πολύ καλής SONY.
To TEAC C-1!!:116:

Πολύ σωστά λοιπόν όπως επισήμανε ο komhst, η SONY θα πρέπει να κοσμεί σε φωτογραφία άλλο ηγέτη του χώρου και γι αυτό διορθώνουμε το πλάνο του ...μοντέλου!

Reaction score
1.815

Μπορεις σε παρακαλω οταν παρουσιαζεις κασετες να μην εχεις για φοντο το ΖΧ-7 γιατι μου την δινει;

Εχω διαβασει το νημα δυο - τρεις φορες , πιο πολυ για να πεισω τον εαυτο μου (και την γυναικα μου) οτι δεν εχω προβλημα . " Να , οριστε , υπάρχουν κι αλλοι βαρεμενοι...."

....
Επειδή δε θέλω να "τσιγκλάω" το Γιάννη αλλά ούτε και τους υπόλοιπους φίλους που διαβάζουν το πόστ, θα του κάνω το χατήρι και θα παρουσιάσω με άλλο "φόντο" δύο ακόμη "μωρά" του 1975, που πολλοί από μας πήραν και χρησιμοποίησαν ή θαύμαζαν έχοντας σκοπό να τα αποκτήσουν.

Συνέχεια λοιπόν της σπάνιας Marantz MM-4 metal tape, σειρά παίρνει η αντίστοιχη Marantz MF-1 σε πόλωση Normal.
Ομοίως σφραγισμένη και σπάνια, βρίσκεται παρεούλα με τις υπόλοιπες της συλλογής..:126:

Και ένα "κοντινό" για πόστερ!:116:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988