"Vintage Decks & Amplifiers Club"

Reaction score
1.815
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Ένας επίσης "γίγαντας" της βιομηχανίας των κασσετοφώνων ήταν η AIWA.
Με τα ιστορικά της προιόντα, άφησε σε όλους εμάς μια βαριά κληρονομιά που θαυμάσαμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε ακόμα.
Δε θα μπορούσε λοιπόν να λείπει από τη συλλογή, μια από τις παλιές αλλά καλές κατασκευές:
H AIWA MX-60 σε πόλωση Μετάλλου, ομοίως σφραγισμένη και ανέγγιχτη από το χρόνο!

Χαμογελάει η εν λόγο "κυρία" για όλους εμάς τους θαυμαστές της!

Reaction score
1

Λοιπό οπως και υποσχεθηκα , να το ενα από τα δυο vintage συστηματα μου. Η μονη διαφορα ειναι οτι ο ενισχυτης δεν μου ηρθε σημερα που τον περιμενα και θα τον εχω αυριο ( LUXMAN L200) προς το παρων παιζουμε με τον παλιο μου ΑΚΑΙ που ομως δεν τα πάει και ασχημα (δυστηχως οι φωτο ειναι απο κινητο, θα επανελθω με καλυτερες μαζι με τον καινουργιο ενισχυτη) :

Reaction score
1

Το καμαρι του συστηματος μου φυσικά ειναι το θηριο μπομπινοφωνο της AKAI ( GX 260D) το οποιο αν (ειναι δυνατόν) το πηρα καινουργιο , σφραγισμενο :112::112::112:

Ο ηχος του ηταν μια αποκάλυψη και μακραν οτι καλυτερο εχω ακουσει απο οποιαδηποτε πηγη...

Reaction score
1.815

Υπέροχα μηχανήματα! Σίγουρα θα απολαμβάνεις καλή μουσική!!:444:
Θεικό το RtR αλλά και τα υπόλοιπά δεν πάνε πίσω...
Το Kenwood είναι το ΚD-2055 ή το KD-650?

Πες μας και για τα ηχεία που φαίνοντε αριστερά της φωτό... αυτά που έχεις σηκώσει λίγο με τις βάσεις τους.
Και χμμμ... τα ψηφιακά σίγουρα δεν είναι όπως τα αναλογικά! Από μια F-6 της ΝΙΚΟΝ σίγουρα θα βλέπαμε ωραίες φωτογραφίες!! :116:

Reaction score
1

( δεν εχω 2 ΑΑ μπαταριες να βαλω στην ψηφιακή και βαριεμε να παω στο περιπτερο...:105::105::105:)
Eιναι το KD 2055 special edition
Κασετοφωνο ειναι το Marantz SD 3000
Tuner Sanyo FMT 3510L
Ενισχυτης αναπλητωματικός AKAI AM U01
Tα ηχεια ειναι τα πρωτα σοβαρα ηχεια που αγορασα , και ενω εχουν περασει δεκάδες απο τοτε ξανα με αυτα καταλήγω.... κατι εχει ο ηχως τους που δεν μπορω να το βρω αλλου ( εως τωρα)
Φυσικά μιλαω για τα AUDIO SPECTRUM TLS40

Το blog που φτιαχνω για το θεμα ειναι το εξης : http://vintagehifigr.blogspot.com/

Θα χαρω πολύ να μου στειλετε αναρτησεις ( με πμ προφανως ή στο e-mail μου : [email protected] ) να ανεβασω με μηχανηματα που γνωριζετε ή κατέχετε . Μια φωτο δηλαδή και καποια λογια , στο στυλ που το εχω κανει εως τωρα.
Πιστευω οτι με την βοηθεια σας θα γινει πολύ ομορφο...

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Το JVC 662 το αναζήτησα κι εγώ, αλλά πλέον (1998) δεν το έβρισκα στην ημεδαπή με τίποτα. Όλοι οι έμποροι μου έλεγαν τότε ότι το είχαν αλλά μετά από 1-2 μέρες με πληροφορούσαν ότι δεν υπάρχει.
Εγώ είχα γίνει στενός κορσές στον τότε διευθυντή της JVC προκειμένου να μού βρει ένα από τα τελευταία TD-V662.
Τελικά μού έδωσε ένα από τα τελευταία το οποίο (όπως μού είπε) το είχε κρατήσει για τον εαυτό του.

Reaction score
1.187

Το καμαρι του συστηματος μου φυσικά ειναι το θηριο μπομπινοφωνο της AKAI ( GX 260D) το οποιο αν (ειναι δυνατόν) το πηρα καινουργιο , σφραγισμενο :112::112::112:

Ο ηχος του ηταν μια αποκάλυψη και μακραν οτι καλυτερο εχω ακουσει απο οποιαδηποτε πηγη...
Ο ήχος των open reel tape decks (και ειδικά των ΑΚΑΙ) είναι ότι καλύτερο υπάρχει από πηγή!

Ακόμα χρωστάω φωτογραφίες από το δικό μου ΑΚΑΙ.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Ο ήχος των open reel tape decks (και ειδικά των ΑΚΑΙ) είναι ότι καλύτερο υπάρχει από πηγή!

Ακόμα χρωστάω φωτογραφίες από το δικό μου ΑΚΑΙ.
Δηλαδή βρίσκετε κανονικές κυκλοφορίες σε μπομπίνες;
ή
Αντιγράφετε από βινύλια ή cd και ακούτε με τα μπομπινόφωνα;

Reaction score
1.187

Να λοιπόν ποιό θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της πολύ καλής SONY.
To TEAC C-1!!:116:
Σύντομα πρέπει και αυτό το κουκλί να αναλάβει δράση ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

ή
Ναι υπαρχουν κανονικες μπομπινες να αγορασεις απο εξωτερικό. Ενγραφες κανω μονο απο flac αρχεια , που εχει καποιο νοημα.

Reaction score
1

delamostre;1307330 Και χμμμ... τα ψηφιακά σίγουρα δεν είναι όπως τα αναλογικά! Από μια F-6 της ΝΙΚΟΝ σίγουρα θα βλέπαμε ωραίες φωτογραφίες!! :116:[/QUOTE said:
....αυριο θα στα βγαλω με αυτην :

.γατάκια.... με τιs dslr....:105::105:

Reaction score
1.815

Σύντομα πρέπει και αυτό το κουκλί να αναλάβει δράση ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!
Κατ' αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον komhst για την όμορφη κουβέντα που κάναμε σήμερα από κοντά!
Έχει πραγματικά πολύ όμορφα μηχανήματα και μακάρι να τα αναρτήσει στο συγκεκριμένο post, να θαυμάσουμε όλοι τα κουκλιά του, αλλά και του πατέρα του...

Όσο για το υπέροχο κασσετόφωνο της TEAC, που λίγα σαν αυτό κυκλοφορούν πλέον και που το επίτιμο μέλος zizik χάρισε στο Γιάννη τον Κυριακού, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε σε μένα (ξέρουν και οι δύο τη λατρεία μου για τα υπέροχα αυτά μηχανήματα και τους ευχαριστώ και τους δυο για την κίνηση αυτή), έχει γίνει αγώνας δρόμου και τρελλό "ανακάτεμα" της αγοράς, για να βρεθούν ανταλλακτικά, έτσι ώστε να μπορέσει να δώσει και πάλι την αίγλη που λείπει, από ένα άλλο σετ που θα στηθεί, ειδικά γι αυτό!

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον vintage_service για την απίστευτη τρέλλα που κουβαλάει στο κεφάλι του (που παρεπιπτόντως ίδιος με το Σάκη Μπουλά είσαι βρε!)
Ο Σάκης (όχι ο Μπουλάς αλλά ο vintage), αφού "ξεκοκάλισε" στην κυριολεξία το Teac C1 κάνοντάς το φύλλο και φτερό, συμμάζεψε μια μικρή βλάβη και πέρασε τους νέους ιμάντες του που ήρθαν κατ' ευθείαν από Japan είδικά για το συγκεκριμένο.

Δυστυχώς τα pinch rollers του, πρόδωσαν την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει ο Σάκης με αποτέλεσμα να χρειάζοντε αντικατάσταση.
Είναι δυσεύρετα... η μάλλον ανύπαρκτα! Γυρίσαμε όλο τον κόσμο "τούμπα" για να βρεθούν! Ο Σάκης μπόρεσε και ήρθε σε επαφή με την αποθήκη του θρυλικού εργοστασίου στη Γαλλία, στην οποία υπάρχουν ...8 τεμάχια!!! Σα να μην έφτανε η έκπληξη αυτή υπήρχε και συνέχεια! Έστειλε άνθρωπο να ελέγξει από κοντά την ποιότητά τους και να στείλει φωτογραφία, για να δει αν είναι όντως σε άριστη κατάσταση! Είμαστε σε αναμονή για το αποτέλεσμα του ...φίλου εμπειρογνώμονα!

Σάκη πραγματικά είσαι άπαιχτος και σου αξίζουν πολλά ΜΠΡΑΒΟ!!!
Χάρη σε σένα το TEAC του επίτιμου zizik θα αρχίσει και πάλι να δείχνει τα δόντια του και να αποδεικνύει πόσο καλά ήξεραν την τέχνη του καλού Hi-Fi οι Ιάπωνες!
Μέχρι νεοτέρας, το Teac θα κοσμεί το ράφι μου, περιμένοντας με ανυπομονησία!

Reaction score
8.905

Δυστυχώς κασετόφωνο δεν έχω, πάνε χρόνια που τα έχω πουλήσει (μόνο ένα Phillips DCC-951 έχω) άλλα εδώ ένα σπάνιο αξεσουάρ.... αχρησιμοποίητο και είναι ακόμα με όλα τα αξεσουάρ του στην αρχική συσκευασία του, BIb Cassette Tape Splicer

Reaction score
6
Re: Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Να τα και τα δυο μωρα μου :p Ο ενισχυτης ο οποιος δεν λεει και πολλα ειναι ο sansui a-1000 ο οποιος ηταν στην παραγωγη στα μεσα των 80's. To κασετοφωνο ειναι το teac v2030s το οποιο απ'οτι βλεπω στο internet θεωρειτε mid-high range. Δυστηχως ομως το manual του δεν υπαρχει και δεν γνωριζω ολες τις ρυθμισεις του για να το δοκιμασω και ο ιδιος. Παντως κατι κασετες γραμμενες απο αυτο ειναι απο το '99 και ακουγονται απιστευτα παρολο την ηλικια τους.

p.s Αναμενετε για καλυτερη φωτο μεχρι να βρω τη μηχανη :)

Reaction score
1

ή
Να εδω μερικες εταιριας και μερικες αγραφες

Reaction score
1

Εδω ειναι μερικες κασσετες σφραγισμενες. Δεν ειναι κατι το αξιολογο μιας και δεν εχω πολυ καιρο που αρχισα να μαζευω , αλλα θα αναβαθμιστω συντωμα...
Οι πολλες ειναι χρωμιου , οι οποιες εξαντληθηκαν και αυτες (....τι εξαντλησα μαλλον)
Παμε για μεταλλου τωρα. ( Ωραια ιδεα για συλλογή)

Εδω ειναι ο απομαγνητιστης κεφαλων reel to reel τον οποιο ακομα δεν εχω χρησιμοποιησει. Μπορω να τον δενισω σε οποιον τον χρειαστει...

Reaction score
1

Και μια φωτο που χρωστουσα. (Ακομα δεν εχει ερθει ο luxman)

Reaction score
1

Και ενα βιντεακι απο το AKAI ( δυστηχως δεν εχω ψηφιακη καμερα και ο ηχος ειναι χαλια (κινητου))

Last edited by a moderator:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.957
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988