"Vintage Decks & Amplifiers Club"

Reaction score
1.815
Απάντηση: "Vintage Decks & Amplifiers Club"

Σταμάτη δεν εχει σημασία το πλάτος της ταινίας αφού δεν το εκμεταλέυεται για audio, χρήση, αλλά μόνο για βίντεο.Αυτό ήταν μια παλιά εικασία, αλλά εχει καταριφθεί πανηγυρικά.Το πλάτος ταινίας στην μπομπίνα είναι μάλλον μεγαλύτερο, αλλά πέραν τούτου , η ταχύτητα της μπομπίνας είναι σαφώς μεγαλύτερη , με εύλογα αποτελέσματα στην απόκριση συχνότητας, να μην μιλήσω για απόκριση κεφαλών μπομπίνας και πάθει κολούμπρα το βίντεο.
Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ τους , η μπομπίνα θα του ρίξει στ"αυτιά χωρίς DBX.
Γιάννο το πλάτος της ταινίας τα video, το εκμεταλλεύοντε πλήρως.
Μιλάμε για Hi-Fi video τα οποία έχουν και δυο κεφαλές left-right στο τύμπανο και βεβαίως γράφουν ΚΑΙ ήχο εκτός από εικόνα, σε όλο το πλάτος της ταινίας.

Αν μιλάς για stereo εγγραφή που εκμεταλλεύεται μόνο ένα μέρος της βιντεοκασσέτας, τότε θα αναφέρεσαι στις ξεχωριστές κεφαλές του video left-right ήχου, oι οποίες χρησημοποιούντε μόνο στο audio dubbing. Οι συγκεκριμένες κεφαλές αφορούν μόνο το κομμάτι αυτό και υπάρχουν σε όλα τα στερεοφωνικά video νεας γενιάς, αλλά βεβαίως δεν έχουν καμία σχέση με Hi-Fi αποτέλεσμα αφού το φάσμα τους στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι από 30-10.000Hz.

Οι δυο επιπλέον κεφαλές του ήχου που υπάρχουν στο τύμπανο επάνω, με τις κεφαλές εικόνας, είναι αυτές που χρησιμοποιούν όλο το πλάτος της ταινίας για πλήρες ακουστικό φάσμα συχνοτήτων 20-20.000Hz και με απόλυτη "ευθεία" γραμμή, χωρίς διακυμάνσεις (Η διακύμανση είναι της τάξης του +-0,2db στο φάσμα!) Από απόκριση κεφαλών όμως η μπομπίνα, όντως φυσάει!! Συμφωνώ!
Απ' όσο θυμάμαι κάτι τέτοιο γίνεται στο σχεδιασμό του video, αλλά σαν πιο ειδικός από τεχνικής φύσεως (έχουν δει τα μάτια σου πολλά από τα "εντόστιά" τους), διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.:116:

Είδωμεν όμως! Μέχρι το Σ/Κ θα σου πω τα αποτελέσματα!! Θα είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα "κόντρα"!!:604:

Reaction score
1

Διάβασα όλο το νήμα !! Είσαστε καταπληκτικοί και μερακλήδες και λίγα λέω !!

Επιτρέψτε μου να βάλω κι εγώ ένα ενισχυτή που με είχε στοιχειώσει όταν ήμουν πιτσιρικάς, αφού τον έβλεπα στο σπίτι συμμαθητή μου που του έκανε ο μπαμπάς του τα χατήρια, όταν κάναμε παρτάκια, αλλά ο δικός μου ο μπαμπάς δεν μου τον αγόρασε ποτέ...
Πριν λίγες μέρες μου τον χάρισε η συμφορουμίτισα Πηνελόπη που τον είχε βρεί στην ανακύκλωση, αφού προσπαθούσα να συνέλθω από το σοκ του ποστ της :142:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?101187-Αυτά-τα-θέλει-κανείς

Ετσι ο πανέμορφος JVC A-S3 έγινε δικός μου με καμιά 25αριά χρόνια καθυστέρηση :107:

Reaction score
1

Ο εσωτερικός του κόσμος μετά από μιά περιποίηση που του έκανα !

Πραγματικά παίζει πολύ καλά ! Του έχω συνδέσει επάνω του δύο Sony SS-D301 και από την αναλογική έξοδο του Dune ακούω τα CD μου, ειλικρινά δεν περίμενα να παίζει τόσο καλά ! Αν δεν κάνω λάθος είναι κοντά 30 χρονών μηχάνημα...κάποτε έφτιαχναν σωστά και τίμια εργαλεία !

Τα χαρακτηριστικά του που βρήκα στο νετ.

Circuitry:

Power Amp: OCL Power Amplifier

Output Power: 22 watts RMS per channel, both channels driven, into 8 ohms, 1kHz, 0.08% THD

20 watts RMS per channel, both channel driven, into 8 ohms, 20Hz to 20kHz, 0.08% THD

Total Harmonic Distortion:

AUX to SP out: 0.08% at Rated Output, 8 ohms, 1kHz

0.08% at Rated Output, 8 ohms, 20Hz to 20kHz

Intermodulation Distortion: 0.08% at Rated Output, 8 ohms

Frequency Response: 20Hz to 40kHz +1, -2dB (8 ohms)

Damping Factor: 50 (20Hz – 20kHz, 8 ohms)

Input Sensitivity (Impedance) at 1kHz:

Phono (MM): 2.5mV (47k ohms)

Tuner, AUX, Tape: 150mV (50k ohms)

Signal-to-Noise Ratio:

Phono (MM): 75dB/75dB

Tuner, AUX, Tape: 85dB/80dB

Tone Controls:

Bass: 100Hz ±8dB

Treble: 10kHz ±dB

Loudness (-30dB Volume): 100Hz +7dB, 10kHz +6dB

Phono equalizer section:

Phono Overload:

MM: 120mV (1kHz, 0.05% THD)

Dimensions (H x W x D, mm): 89 x 420 x 286

Weight: 5.1kg

Reaction score
1

Να συμπληρώσω πως όλοι οι διακόπτες του και τα κουμπάκια του δουλεύουν άψογα χωρίς τριξίματα και θορύβους !! Κάποια στιγμή ίσως πάρω και ένα φθηνό πικάπ με δυό τρία βινύλια έτσι για να τα έχω και να τον συμπληρώσω...

Και ένα μικρό βίντεο που βρήκα...

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.815

Ιάπωνας φίλε μου!!
Τρανζιστοράκι στις εξόδους με απλή σχεδίαση και πολύ καλά υλικά!!
Σίγουρα θα παίζουν στα παιδικά πάρτυ και τα εγγόνια σου μ' αυτόν!

Τελικά αν θες κάτι πολύ, μπορεί να έρθει και να σε βρεί κάποια μέρα από μόνο του! (το έχω ξαναπεί αυτο άλλωστε...:116: )

Reaction score
29.669

Γιάννο το πλάτος της ταινίας τα video, το εκμεταλλεύοντε πλήρως.
Μιλάμε για Hi-Fi video τα οποία έχουν και δυο κεφαλές left-right στο τύμπανο και βεβαίως γράφουν ΚΑΙ ήχο εκτός από εικόνα, σε όλο το πλάτος της ταινίας.

Αν μιλάς για stereo εγγραφή που εκμεταλλεύεται μόνο ένα μέρος της βιντεοκασσέτας, τότε θα αναφέρεσαι στις ξεχωριστές κεφαλές του video left-right ήχου, oι οποίες χρησημοποιούντε μόνο στο audio dubbing. Οι συγκεκριμένες κεφαλές αφορούν μόνο το κομμάτι αυτό και υπάρχουν σε όλα τα στερεοφωνικά video νεας γενιάς, αλλά βεβαίως δεν έχουν καμία σχέση με Hi-Fi αποτέλεσμα αφού το φάσμα τους στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι από 30-10.000Hz.

Οι δυο επιπλέον κεφαλές του ήχου που υπάρχουν στο τύμπανο επάνω, με τις κεφαλές εικόνας, είναι αυτές που χρησιμοποιούν όλο το πλάτος της ταινίας για πλήρες ακουστικό φάσμα συχνοτήτων 20-20.000Hz και με απόλυτη "ευθεία" γραμμή, χωρίς διακυμάνσεις (Η διακύμανση είναι της τάξης του +-0,2db στο φάσμα!) Από απόκριση κεφαλών όμως η μπομπίνα, όντως φυσάει!! Συμφωνώ!
Απ' όσο θυμάμαι κάτι τέτοιο γίνεται στο σχεδιασμό του video, αλλά σαν πιο ειδικός από τεχνικής φύσεως (έχουν δει τα μάτια σου πολλά από τα "εντόστιά" τους), διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.:116:

Είδωμεν όμως! Μέχρι το Σ/Κ θα σου πω τα αποτελέσματα!! Θα είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα "κόντρα"!!:604:
Δεν είναι ετσι σταμάτη.
Το τύμπανο φέρει μόνο τις βίντεο κεφαλές και γράφει στο περισσότερο πλάτος της ταινίας.
Οι audio κεφαλές είναι εκτός τυμπάνου, σταθερές, 1 διαγραφής , και 1 εγγραφής/αναπαραγωγής.
Και γράφουν περίπου στο 1/4 του πλάτους της ταινίας.

Reaction score
1.614

Τα βιντεο VHS HI-FI εχουν συνολικα 4 κεφαλες ηχου. Οι 2 ειναι πανω στο τυμπανο και ο ρολος τους ειναι η εγγραφη & αναπαραγωγη ηχου hi-fi, εκμεταλευομενες ολο το πλατος της μαγνητικης ταινιας.
Η 3η ειναι σταθερη και ο ρολος της ειναι η εγγραφη & αναπαραγωγη του μονοφωνικου ηχου, σε διαφορετικο (κατα μηκος της μαγνητικης ταινιας) ιχνος απο αυτο του hi-fi.
Τελος, η 4η, λεγεται κεφαλη διαγραφης, ειναι και αυτη σταθερη, ειναι σειριακα στη διαδρομη της ταινιας πριν απο ολες τις προηγουμενες, και ο ρολος της ειναι η διαγραφη ολων των υπαρχοντων σηματων ηχου σε μια ηδη γραμμενη ταινια, προκειμενου αυτη να επανεγγραφει.
Αυτα γνωριζω περι κεφαλων ηχου βιντεο!:107:

Reaction score
1.187

Επειδή το thread "ψόφησε" λιγάκι τον τελευταίο καιρό, για να το ξαναζωντανέψουμε λίγο...

Τι έχουμε εδώ;

Reaction score
1.187

AKAI GXC-760D Τρία μοτέρ, τρείς GX κεφαλές, διπλό capstan, κασέτες απλές, χρωμίου, φεροχρωμίου (δεν υπήρχαν μετάλλου τότε) γεννήτρια συχνοτήτων και χειροκίνητη ρύθμιση πόλωσης.

Εντάξει έχει μερικές δαχτυλιές, δεν το καθάρισα καλά... Πολύ πρόχειρα, και δεν το σκούπισα γιατί δεν έβλεπα την ώρα να το φωτογραφίσω.

Reaction score
1.187

Τρείς κεφαλές διπλό capstan.

http://www.vintagecassette.com/Akai/GXC-760D

Το συγκεκριμένο μηχάνημα από το 1975 που το αγόρασα μέχρι σήμερα έχει παίξει χιλιάδες ώρες!!! Απροβλημάτιστα φυσικά.
Μόνο να σκεφτείτε ότι παρόλο που στο σύστημά μου είχα ακόμα δύο μαγνητόφωνα AKAI και ένα πικάπ Sansui το κασετόφωνο ήταν η κύρια πηγή στο 95% του χρόνου ακροάσεων. Ετσι έχει παίξει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα ταινίας, και μπορεί μεν οι κεφαλές του να είναι ακόμα σαν καινούργιες (GX γαρ) αλλά τα pinch rollers έχουν αρχίσει να τα "φτύνουν" πλέον. Τα είχα αλλάξει μία φορά κάποτε πριν από αρκετά χρόνια και τώρα έχει έρθει ο χρόνος να αλλαχτούν δεύτερη φορά. Το πρόβλημα είναι ότι την πρώτη φορά υπήρχε η ΑΚΑΙ και η ελληνική αντιπροσωπεία είχε ανταλλακτικά ενώ τώρα δεν υπάρχει ούτε καν το εργοστάσιο στην Ιαπωνία....
Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; delamostre pleeeeeeease help!

Reaction score
1.187

Τα δύο μοτέρ δίνουν απ' ευθείας κίνηση στα καρούλια της ταινίας (ο ρότορας δηλαδή του κάθε μοτέρ είναι ο άξονας του καρουλιού) ενώ το τρίτο που γυρίζει συνεχώς δίνει με ιμάντα κίνηση στους δύο μεγάλους στρόφαλους των δύο capstans.
Τον ιμάντα τον έχω αλλάξει κι αυτόν μία φορά αλλά ευτυχώς κρατάει ακόμα μια χαρά! Εχει αρκετά χρονάκια ζωής ακόμα μπροστά του.

Reaction score
1.187

Σφραγισμένη TDK-SA Πάντα τις λάτρευε αυτές τις κασέτες!

Δεν είναι σφραγισμένη πια...

Reaction score
1.187

Επί τω έργω:

Πω πω βρώμικο που είναι το Eject!!! Αίσχος!

Reaction score
1.815

ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΣΣΕΤΟΦΩΝΟ!!!!!

Αυτές οι ...παλιοεταιρίες βρε παιδί μου, γιατί σταμάτησαν να βγάζουν καλά μηχανάκια και έδωσαν χώρο να κοροϊδεύουν τον κόσμο οι λεγόμενες "Hi-End"??

Για να συνεχίσουν λοιπόν να υπάρχουν αυτά τα υπέροχα έργα τέχνης, θα πρέπει να γίνεται και όποτε το χρειάζονται η υποτυπώδη συντήρησή τους!

Όταν λοιπόν σταματάει να υπάρχει ένα ανταλλακτικό pinch roller, τότε τι κάνουμε?? Το παροπλίζουμε το μηχάνημα???

:601:

Η λύση είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ για νέο ολοκαίνουριο και ουσιαστικά "εργοστασιακό" pinch roller.
AYTOΣ ΕΔΩ (Μακάρι να ήταν εδώ αλλά είναι κομματάκι μακριά..:609:)
http://www.terrysrubberrollers.com/

Θα σας ποστάρω σε λίγες μέρες την περιπέτεια ενός πολύ καλού κασετοφώνου, το οποίο περιμένει τα νέα του pinch rollers. Ουσιαστικά είναι τα δικά του που έφυγαν στο Αμέρικα και γυρίζουν αναγομωμένα με τα ίδια χαρακτηριστικά όπως και πριν, από τον παραπάνω ..."σωτήρα του"! Συγκεκριμένα αύριο έρχονται!!:602:

Γι αυτό μη χάνεις χρόνο! Ξήλωσέ τα και στείλτου τα!! Ακολούθησε μόνο τις οδηγείες του και όλα θα γίνουν όπως πριν!:605:

Reaction score
0

Καλημέρα. Για να ξαναζωντανέψουμε λίγο! Ωραίο κασετόφωνο αλλά ένα καθάρισμα το αξίζει για τα χιλιόμετρα ταινίας που έχει παίξει. Εκτός από τον υπέροχο ήχο που πιστεύω ότι θα βγάζει (GX) με ενθουσιάζει επίσης ότι χρησιμοποιεί μόνο τρανζίστορ και όχι ολοκληρωμένα κυκλώματα τονίζοντας ότι οι μηχανικοί τότε μπορούσαν να κάνουν μεγάλα πράματα με λίγους πόρους, αντιθέτως με σήμερα. Ο τύπος στο σαιτ έχει εκπληκτικές φωτογραφίες, περιμένουμε παρουσίαση από το delamostre με το πριν και το μετά για επιβεβεωση της δουλείας του.

Reaction score
1.815

Από αυτόν που σου προτίνει ο Κος Κόγιας (γειά σου Κωστή!!) έχω πάρει πολλές φορές και είναι super! Είναι και γρήγορος στην παράδοση. Έχει μόνο τα rollers αλλά και όλο το set:

1) http://cgi.ebay.de/Akai-GXC-760-D-A...97?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item1e6305aae9
2) http://cgi.ebay.de/Akai-GXC-760-D-G...31?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item1e62d8fbfb

Μια χαρά είναι! Άφοβα του τα παραγγέλνεις και λήγει δια παντώς το πρόβλημά σου! Εγώ νόμιζα οτι τον είχες ψάξει τον συγκεκριμένο! Αν δεν το είχε αυτός, τότε πηγαίνουμε στον Αmerican Boy.. είναι για τα δύσκολα!:447:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.979
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas