Volume Leveling και bitperfect αναπαραγωγή

Reaction score
362
Μπορεί να έχει ξανασυζητηθεί.

Ακούγοντας από τον Η/Υ το πιο εκνευριστικό είναι η αυξομείωση του volume level από track σε track ειδικά όταν παίζουμε τυχαία.

Πολλά -ή όλα- τα λογισμικά αναπαραγωγής δίνουν τη δυνατότητα να ισοσταθμίσουν το επίπεδο της έντασης. Το jriver για παράδειγμα λέει ότι χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο R128 για το σκοπό αυτό.

Το θέμα τώρα είναι τί χάνουμε και τί κερδίζουμε εφαρμόζοντας το.

Τι λέτε;

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Καταλαβαίνεις κάποια διαφορά έχοντας την ισοστάθμιση ενεργή και ανενεργή;

Reaction score
362
Δεν το έχω κάνει, γιατί φοβάμαι επίσης μήπως αλλοιώσει τα αρχεία ήχου από την αρχική τους μορφή.

Reaction score
8.905
Αυτό είναι το λιγότερο.. Το Jriver στα ρημάδια w8.1.... δεν μπορεί να απενεργοποιήσει το βόλιουμ του συστήματός!

Reaction score
362
Άρα δύο είναι τα θέματα:
1. αν χάνουμε το bitperfect
2. αν αλλοιώνουμε τα αρχεία μας.

Reaction score
936
Κάποια υποβάθμιση όσο να ναι θα χει. Πάντως εγώ στο σύστημα μου μεγάλες διαφορές δεν βλέπω ακόμα και μεταξύ bit perfect και μη. Δηλαδή για να ακούσω διαφορά πρέπει να είμαι απολύτως προσηλωμένος και συγκεντρωμένος και πάλι καμιά φορά αναρωτιέμαι....

Reaction score
936
Αν έχω καταλάβει καλά, τα διάφορα normalizers αλλάζουν τη δυναμική περιοχή του κάθε αρχείου. Προφανώς όχι μόνιμα, αλλά κατά την αναπαραγωγή (αν και θυμάμαι παλιά και το nero σου επέτρεπε να αποθηκεύσεις τα εξισορροπημένα αρχεία). Θεωρητικά αυτό δεν είναι υποβάθμιση του αρχείου;
Τώρα αν είναι αντιληπτό από ένα μέσου κόστους σύστημα και κάποιον που δεν είναι "χαιεντάς - χρυσαυτιάς" αυτό είναι άλλο θέμα. Εγώ προσωπικά δεν πολυενδιαφέρομαι για το bit perfect ή όχι. Και το upsampling των windows 7 καλά λειτουργεί στ' αυτιά μου.

Gojakla

Reaction score
7.494
Το αρχείο το ίδιο, σαν αρχείο, δεν αλλοιώνεται.

Σε ότι αφορά το volume, δοκιμάζεις.
Αν δεν ακούς διαφορές, τότε είσαι ευτυχής μιας και το προβλημά σου λύνεις, και διαφορές δεν έχεις...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.852
@Costis: Εάν ακούς από ΜΡ3, υπάρχει λύση.

(μην διαβάσω κάποιον κερατά να ρωτάει ποιος ακούει από ΜΡ3... ΕΓΩ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΜΡ3, εντάξει?:D:D:D)

Gojakla

Reaction score
7.494
Και εγώ ακούω τέτοια. Και έχω κατεβάσει και μερικά από δαύτα από το σιχαμερό αιτιουνς μάλιστα...

Ω Θεέ μου....

Τώρα που το σκέπτομαι... πάω να αυτομαστιγωθώ και να πώ καμιά χιλιάδα πατερημά στο βωμό του ΧαιΕντ...

:fuckyou:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.621
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75