Volume Leveling και bitperfect αναπαραγωγή

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
@ zizik καλά κάνεις και χρησιμοποιείς Windows 8.1 :thumbsup:, κι εγώ τον μισό χρόνο χρησιμοποιώ 8.1
@ MH καλά να πάθεις, για το ότι δεν μπορούν οι λεγόμενες hi-end εταιρίες να βγάλουν ένα πρόγραμμα της προκοπής για τα Windows 8/8.1 δεν φταίει η Microsoft ή εγώ :help:

τελικά τι είναι το bit-perfect, και πως αποδεικνύεται ότι ένα player (software ή hardware) αναπαράγει έτσι ??? :D

Y

Yiannis_B

Guest
τελικά τι είναι το bit-perfect, και πως αποδεικνύεται ότι ένα player (software ή hardware) αναπαράγει έτσι ??? :D
Στo DAC 202 ονομάζεται "Transparency check”. Από τα πιο υποτιμημένα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου DAC.

.....Αυτό, τέλος, είναι το κατάλληλο σημείο για να τρέξει ο χρήστης το “Transparency check” και να διαπιστώσει αν το σύστημά του (πριν τον DAC) πραγματοποιεί κάποια αφανή επεξεργασία. Η Weiss δίνει μια σειρά από κομμάτια για δοκιμή και σαφείς οδηγίες για το πώς γίνεται αυτή η δουλειά. ....

http://www.avmentor.gr/reviews/weiss_dac_202_3.htm

Reaction score
1.188
Άρα δύο είναι τα θέματα:
1. αν χάνουμε το bitperfect
2. αν αλλοιώνουμε τα αρχεία μας.
Foobar, MediaMonkey, WinAmp όταν κάνουν leveling scanάρουν το αρχείο και βρίσκουν ποια είναι η υψηλότερη κορυφή peak level. Μέσα στην εσωτερική πληροφορία ID3 tag των κομματιών βάζουν έναν αριθμό σε dB (θετικό ή αρνητικό) έτσι ώστε η μέγιστη κορυφή peak να φθάσει στο level 0dB χωρίς να ψαλιδίζει.

Αρα απαντώντας πρώτα στο δεύτερο ερώτημά σου η μουσική πληροφορία των αρχείων μας παραμένει ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ.
Οσον αφορά τώρα την πρώτη ερώτησή σου αυτό εξαρτάται από τον player. Εάν παίζουμε τα αρχεία σε έναν player χωρίς να έχουμε ενεργοποιήσει την επιλογή playback leveling o player αγνοεί την πληροφορία των dB που είναι γραμμένη στο ID3 tag και παίζει τα δείγματα ως έχουν.
Αν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή leveling στο playback τότε καθώς διαβάζει τα δείγματα από το αρχείο τα πολλαπλασιάζει με τον κατάλληλο συντελεστή έτσι ώστε να ανέβει (ή να κατέβει) η ένταση ανάλογα με τον αριθμό των dB που του λέει μέσα το ID3 tag.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.852
Απλά για να ενισχύσω το post του komhst, ιδιαίτερα το σημείο που υποστηρίζει ότι η μουσική πληροφορία παραμένει αναλλοίωτη, διαβάστε πώς λειτουργεί η εφαρμογή MP3 Gain - είναι η λύση (για όσους ακούν από MP3) η οποία ανέφερα σε προηγούμενο post μου στο thread αυτό.

D

deleted user 10898

Guest
οταν εφαρμοζεται οποιαδηποτε επεξεργασια σε ψηφιακο επιπεδο που εχει σχεση με το volume, ακομα και αυτη του mp3gain, δεν μιλαμε πλεον για σημα bit perfect.
τωρα το ποσο μας ενοχλει αυτο ειναι αλλο θεμα, απλως επειδη μιλαει για bit perfect ο τιτλος.
Ωραιοτατο κειμενο...

http://thewelltemperedcomputer.com/Intro/SQ/VolumeControl.htm

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Κάπου κάπως μπερδεύομαι...

Ερώτηξης:
Το μπιτπερφεκτ δεν έχει να κάνει με τη μετάδοση των μπιτ ;
Όσα βγαίνουν -> τόσα να μπαίνουν, στο σωστό χρόνο, κλπ κλπ ;

ΑΝ έχω καταλάβει σωστά, και το παραπάνω είναι αληθές --> με το βόλιουμ λέβελινγκ... πώς αλλοιώνεται αυτό ρε λεβέντες;

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
2 λεπτα διαβασμα ειναι το λινκ που εβαλα...
Το πρωί ήμανε στο "άγιο μέρος" και δεν μπορούσα να αφιερώσω 2 μινιτς σε μελέτη, παρά μόνο αν λεγόταν Ελεονώρα... :laugh:
Τώρα μπόρεσα...

:drinks:

Reaction score
8.905
Νικολάκη (Βετούλη) το πρόβλημα με την απενεργοποίηση του Master volume των win 8.1 λύνεται? η πάμε πίσω στα win 7

Last edited:

Reaction score
362
Foobar, MediaMonkey, WinAmp όταν κάνουν leveling scanάρουν το αρχείο και βρίσκουν ποια είναι η υψηλότερη κορυφή peak level. Μέσα στην εσωτερική πληροφορία ID3 tag των κομματιών βάζουν έναν αριθμό σε dB (θετικό ή αρνητικό) έτσι ώστε η μέγιστη κορυφή peak να φθάσει στο level 0dB χωρίς να ψαλιδίζει.
Μάλιστα. Σ' ευχαριστώ komhst, αυτά βγάζουν νόημα. Ελπίζω να κάνει τα ίδια και το jriver που χρησιμοποιώ.

Reaction score
1.188
Μάλιστα. Σ' ευχαριστώ komhst, αυτά βγάζουν νόημα. Ελπίζω να κάνει τα ίδια και το jriver που χρησιμοποιώ.
Ναι νομίζω ότι και το Jriver στο ίδιο μήκος κύματος κινείται, απλώς εμένα μού κάνει κατι ανεξήγητα crashαρίσματα στα καλά καθούμενα και γι αυτό δεν το πολυχρησιμοποιώ...

Reaction score
1.188
Νικολάκη (Βετούλη) το πρόβλημα με την απενεργοποίηση του Master volume των win 8.1 λύνεται? η πάμε πίσω στα win 7
Τι εννοείς με αυτό;
Εγώ παίζω αυτή την στιγμή στα Windows 8,1 με foobar και wasapi plugin. Tο master volume των windows είναι απενεργοποιημένο. Ακόμα και όταν το κλείνω τελείως στο μηδέν η μουσική παίζει κανονικά ανεπηρέαστη.

Reaction score
8.905
Κάπουα Ντάκ (πχ. Benchmark DAC2 HGC, AURALiC Vega κλπ.) και με Jriver, έχουν "θέμα" με τα win 8.1... με ASIO όλα αυτά!

Reaction score
1.188
Εγώ θέλω ASIO....8-)
Στα ΧΡ το asio μού απενεργοποιεί το master volume, στα 8,1 το wasapi μού απενεργοποιεί επίσης το master volume. Ακούγονται και τα δύο εξίσου καλά μέσα από το Behringer Ultramatch 2496 οπότε δεν το ψάχνω περισσότερο.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Εγώ θέλω ASIO....8-)
Στα έχω πει πολλές φορές από κοντά αλλά δεν θέλεις να καταλάβεις...γνήσιος hi-endας μου έχεις γίνει....

στείλε ένα e-mail στην Benchmark που να περιγράφει το πρόβλημα μπας και ρίξουν καμιά ματιά...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.315
Τα 32 ή τα 64; :whistling:

Reaction score
1.188
Το στέλνω τώρα.... άσε που δεν γουστάρω σαν ιντερφέις τα win 8...:p
Καλά το interface των Windows 8 κι εμένα μού την δίνει στα νεύρα, και δεν έχω ακούσει και κανέναν που να του αρέσει. Μια μπασταρδεμένη κατάσταση μεταξύ κινητού τηλεφώνου, ταμπλέτας και κανονικού PC με ποντίκι.
Αίσχος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.621
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75