VU+ HD Duo - VU+ HD Solo - Linux enigma2 δέκτες

Reaction score
35
Ξεκινάω ένα νήμα για τους γνωστούς δέκτες VU+ (δε βρήκα κάτι αντίστοιχο να υπάρχει στην κατηγορία), ώστε να έχουμε συγκεντρωμένες πληροφορίες και κόλπα για τους συγκεκριμένους δέκτες.

Το τελευταίο νέο είναι η νέα επίσημη έκδοση 5.0 , βασισμένη πλέον σε OE 1.6

Επισυνάπτω τις πληροφορίες του release

Ver 5.0 Release note

Open Embedded

- New Build Server/Tree (vulus-1.6)

Driver update

http://archive.vuplus.com/download/drivers/log.txt

20100611
- Adjust remote control response time a bit more
- Fix virtual tuner problem.

20100719
- Support Fancontrol interface at standby.(duo)
- Support pcm sound(needs additional kernel modules)
in dolby digital downmix mode.
- Clean up playback driver and fix misc. bugs.
- Fix some diseqec switch problem.
- Fix front rotary switch problem.(duo)

Reaction score
114
Απάντηση: VU+ HD Duo - VU+ HD Solo - Linux enigma2 δέκτες

Εχω αρκετες ερωτησεις για τον δεκτη,δεν ξερω αν μπορεις και αν θες να μου τις απαντησεις, αλλα θα σε αφησω να γραψεις πρωτα καποια πραγματα που θες, και αν δεν μου λυθουν εστω καποιες αποριες,σε ρωταω προσεχως.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

εντός των επομένων ημερών θα του κάνω και μια πλήρη παρουσίαση αφού θα τον έχω στα χερια μου, εκτός φίλε malakudi εαν έχεις κάτι ετοιμο...:109:

Reaction score
114

Δυο αποψεις-εκτιμησεις ,καλυτερα απο μια. :606:

Reaction score
386

Κε συντονιστά malakudi τον λένε τον άνθρωπο μην του αλλοιώνετε το nickname & τον ενοχλεί. :107:
Παναγιώτη ρίχτα !!! :607::605:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

οκ,διορθωθηκε... κεκτημενη ταχυτητα...

Reaction score
171

@nakata,
Μέτρια, όπως όλοι οι Dreambox. Δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς μαζί του στον τομέα αυτό.
Καμία σχέση με τον Azbox σου!

Reaction score
35

Εχω αρκετες ερωτησεις για τον δεκτη,δεν ξερω αν μπορεις και αν θες να μου τις απαντησεις, αλλα θα σε αφησω να γραψεις πρωτα καποια πραγματα που θες, και αν δεν μου λυθουν εστω καποιες αποριες,σε ρωταω προσεχως.
Ξεκίνα τις ερωτήσεις!

Reaction score
35

εντός των επομένων ημερών θα του κάνω και μια πλήρη παρουσίαση αφού θα τον έχω στα χερια μου, εκτός φίλε malakudi εαν έχεις κάτι ετοιμο...:109:
Έτοιμη έχω την παρουσίαση που είχα κάνει για το περιοδικό Digital TV Info, αλλά είναι πλέον παλιά και έχουν αλλάξει πολλά. Νομίζω ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω ερωτήσεων/απαντήσεων. Αυτή άλλωστε είναι και η δύναμη ενός φόρουμ.

Για το φίλο που ρωτάει για media player, οι δυνατότητές του είναι αντίστοιχες με του DM8000. Παίζει αρκετά αρχεία, αλλά όχι όλα και σίγουρα δεν είναι σε επίπεδο ενός media tank.

DTS κάνει μόνο passthrough στο SPDIF, εξωτερικούς υπότιτλους παίζει μόνο σε UTF-8, και άλλοι περιορισμοί.

Reaction score
1

Πως είναι η συνεργασία του δέκτη με ένα μοτέρ

Γενικά με το πρότυπο disec 1.2 η usals ?

Reaction score
35

Πως είναι η συνεργασία του δέκτη με ένα μοτέρ

Γενικά με το πρότυπο disec 1.2 η usals ?
USALS δεν έχω δοκιμάσει γιατί δεν έχω diseqc μοτέρ. Με diseqc 1.2 και gbox positioner δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Reaction score
1

μαλιστα εαν καποιος στο μελλον δοκιμασει και με ποιο μοτερακι υπαρξει συνεργασια πχ stamp,motech,η metronic που υπαρχουν ας μας πει

thanks Παναγιωτη :109:

Reaction score
114

-Η κινηση δινεται απο το vbox.
Βασικα εδω δεν μπορει να διαπιστωθει αν εχει καποιο προβλημα με την κινηση του μοτερ.
Μονο απο του στυλ moteck κτλ. μοτερ μπορει να βγει αποτελεσμα.
Ισως ο Πανος Οπλοποιος θα μπορουσε να μας ενημερωσει γι αυτο.

-Εγω θα ηθελα σε πρωτη φαση να ρωτησω,αν μπορει να αποκωδικοποιησει τα feed 4:2:2, ειτε κατευθειαν,που θα 'ταν το καλυτερο,ειτε και μεσω streaming με καποιο προγραμμα.
Επισης,αν εχεις δοκιμασει διαφορα tp με χαμηλο sr και dvb-s και dvb-s2
Γενικως,αν εχεις παρατηρησει, αν καποια tp εχουν προβλημα να 'κατεβουν'.
Τελος,αν η εναλλαγη των καναλιων γινεται 'στρωτα', και γενικως αν σου φαινεται ομαλη η λειτουργια του δεκτη δινοντας εντολες απο το remote.
Αν υπαρχουν κολληματα κτλ.

Reaction score
7.627
Re: Απάντηση: VU+ HD Duo - VU+ HD Solo - Linux enigma2 δέκτες

@nakata,
Μέτρια, όπως όλοι οι Dreambox. Δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς μαζί του στον τομέα αυτό.
Καμία σχέση με τον Azbox σου!
Eυχαριστω να'σε παντα καλα

Reaction score
1

Βασικα εδω δεν μπορει να διαπιστωθει αν εχει καποιο προβλημα με την κινηση του μοτερ.

-Εγω θα ηθελα σε πρωτη φαση να ρωτησω,αν μπορει να αποκωδικοποιησει τα feed 4:2:2, ειτε κατευθειαν,που θα 'ταν το καλυτερο,ειτε και μεσω streaming με καποιο προγραμμα.
Τελος,αν η εναλλαγη των καναλιων γινεται 'στρωτα', και γενικως αν σου φαινεται ομαλη η λειτουργια του δεκτη δινοντας εντολες απο το remote.
απο streming 4:2:2 λογικα θα γινετε :132:

Reaction score
35

diseqc moter έχει ο κουμπάρος μου, ίσως του πάω μία βόλτα το δέκτη να το δοκιμάσουμε κι αυτό.

native 4:2:2 δεν έχει. Με streaming και vlc στο pc παίζει.

Σε dvb-s2 με τους τελευταίους οδηγούς κατεβαίνει μέχρι 2000. Με τους παλαιότερους πήγαινε ως 5000.

Σε dvb-s κατεβαίνει μέχρι τα 2000. Κάτω από τα 2000 είτε αργεί πολύ να συντονίσει είτε δε συντονίζει καθόλου.

Η εναλλαγή καναλιών έχει μια ιδιομορφία, μένει παγωμένη η τελευταία εικόνα του προήγουμενου καναλιού μέχρι να ανοίξει το επόμενο (δε κάνει δηλαδή blank on channel change). Πέραν αυτού, οι αλλαγές είναι ομαλές.

Το remote είχε κάποια μικροπροβλήματα ευαισθησίας που με τους τελευταίους οδηγούς έχουν λυθεί.

Δεν είναι δέκτης για feed hunters, αφού δεν έχει ούτε blind scan ούτε 4:2:2. Είναι ένας dreambox compatible dual tuner δέκτης σε καλύτερη τιμή από τους αυθεντικούς dreambox. Δεν είναι κλώνος, αφού έχει τους δικούς του οδηγούς.

Reaction score
1

Ναι δεν είναι για Feed hunters μιας και λείπει η δυνατότητα Blind search όμως είναι ο δέκτης που θα επιτρέψει στους υποψήφιους αγοραστές να παρακολουθήσουν και feeds??

Ότι πρέπει να είναι καλύτερος από τον 8000 αυτό είναι δεδομένο μια και έχει και ποιο γρήγορο επεξεργαστή από ότι έχω διαβάσει και καλύτερη τιμή
Να το θέσω και λίγο διαφορετικά μήπως αυτοί που θέλουν να παρακολουθήσουν και Ta feeds η να το πω καλυτέρα να κατεβάζουν με ευκολία άνετα κανάλια από χαμηλές συχνότητες πρέπει να στραφούν σε έναν άλλο lynux δέκτη η πιστεύεις ότι είναι είναι ο ιδανικός

Τα οικονομικά δεν πάνε καλά για τους Έλληνες και η αναζήτηση ελεύθερων μεταδόσεων feed γίνετε πλέον ανάγκη για πολλούς

Ο azbox σε κοντινή κατηγορία και σε καλύτερη τιμή νομίζω τα έχει ξεπεράσει τα εμπόδια με τις συχνότητες η να το πω καλύτερα δεν υπάρχουν η σε πάρα πολύ μικρό βαθμό

Αυτός σίγουρα χτυπάει τους dream στο κόκαλο μια και το enigma δίνει και παίρνει και σε αυτόν και έχει και hdmi θύρα κάτι που δεν υπάρχει στον 800(αιτία για να υπάρχουν τετράγωνα καμιά φορά σε hd μεταδόσεις)

Είναι ο ιδανικός δέκτης για έναν που θέλει να μπει στην ιστορία των linux μήπως καλυτέρα ένας άλλος πχ IPBOX
:145:

Reaction score
35

Είναι ο ιδανικός δέκτης για έναν που θέλει να μπει στην ιστορία των linux μήπως καλυτέρα ένας άλλος πχ IPBOX
:145:
Ιδανικός δέκτης δεν υπάρχει. Ο VU+ είναι ένας πιο φτηνός DM8000 (με μόνη ουσιαστική διαφορά ότι δεν υποστηρίζει PiP/PaP γιατί έχει ένα video decoder), με ότι αυτό συνεπάγεται (πλήρη συμβατότητα με enigma2 και τα plugins του).

Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει το UI πολλών άλλων δεκτών (έχω δει το UI του original image των IPBOX/Cuberevo/DGS και το UI των παλιών Yumatu). Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα στο enigma (είτε το παλιό enigma1 είτε το νεότερο enigma2) είναι ο τρόπος που διαχειρίζεται και παρουσιάζει τα κανάλια. Τα 4 views, όλα, ανά δορυφόρο (όλα/νέα/ανά πάροχο), ανά πάροχο και Αγαπημένα, με πραγματικά απεριόριστο αριθμό αγαπημένων. Επίσης η δυνατότητα για εβδομαδιαίο EPG σε πάρα πολλούς πάροχους (και Nova) είναι πολύ σημαντική για μένα και βασικό πλεονέκτημα των enigma2 δεκτών. Υπάρχουν βέβαια και μειονεκτήματα, όπως είναι η σχετικά αργή συμπεριφορά ενός δέκτη με enigma2, φαινόμενο πιο έντονο στον DM800 και σε δέκτες με ST chip (Kathrein, IPBOX κτλ) και λιγότερο στους 8000 και VU+.

Reaction score
1

Μάλιστα οκ γενικά από ότι κατάλαβα ο VU είναι μια κίνηση καθαρά στρατηγικής ενάντια στην dreambox multimedia

Από τα λίγα που διάβασα έχει τις ίδιες δυνατότητες με έναν 8000 επομένως ούτε λόγος κίνησης αγοράς προς τα εκεί γνώμη μου πάντα

Ένα άλλο που θα ήθελα να ρωτήσω γιατί για εμένα αυτό είναι πάρα πολύ σπουδαίο είναι αν ο VU συνδέσετε σε κάποιον server τι μπορεί να κατεβάσει ένας χρήστης VU (πχ plug ins ,updates ,drivers)ώστε να τον βοηθήσει κάποιον να φτιάξει τον δέκτη του

Είναι πλήρης ο server του έχει πολλά πράματα που μπορεί να βρει ένας χρηστης?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.170
Members
38.540
Νεότερο μέλος
COSTOPOULOS NIKOLAS