WD TV HD: Pre-Release firmware 1.02.10 (16/6/09)

Reaction score
0
Απάντηση: WD TV HD: OFFICIAL PRE-RELEASE firmware 1.02.08 (19/5/09)

Το περίεργο είναι ότι σε μένα τα mkv αρχεία συγχρονίζουν μια χαρά με ελληνικούς υπότιτλους. Δεν υπάρχει το πρόβλημα της γρήγορης εξαφάνισης των υποτίτλων. Και ο ήχος είναι μια χαρά με ACC

Reaction score
0
Re: Απάντηση: WD TV HD: OFFICIAL PRE-RELEASE firmware 1.02.08 (19/5/09)

Το περίεργο είναι ότι σε μένα τα mkv αρχεία συγχρονίζουν μια χαρά με ελληνικούς υπότιτλους. Δεν υπάρχει το πρόβλημα της γρήγορης εξαφάνισης των υποτίτλων. Και ο ήχος είναι μια χαρά με ACC[/QUOT

Ερώτηση...:Τα mkv αρχεία σου, συγχρονίζουν μια χαρά με το 1.02.08 firmware ? Γιατί με την 1.02.07 πιο πριν έλεγες ότι δεν συγχρονίζουν οκ . Για πες ...είναι σημαντικό! Εάν είναι έτσι να την δοκιμάσω κι εγώ.

Reaction score
0

Μια χαρα ειναι το μηχανακι, τι το ανακατευετε; με τοσα που δωσαμε εχουμε ποιοτητα εικονας πολλαπλασιας αξιας!
Eμ... Οι περισσότεροι εδώ σε λίγο θα έχουν την απαίτηση στο επόμενο firmware η WD να ενσωματώσει και μια 40αρα οθόνη led 700Ηz πάνω στο μηχανάκι και έναν 79.1 surround ενισχυτή. Μόνο τότε θα αξίζουν τα 100 γιούρια που δώσαμε... Οκ το μηχανάκι έχει τα προβληματάκια του αλλά κι εμένα προσωπικά μου έχει χαρίσει άπειρες ώρες διασκέδασης...

Reaction score
0

Eμ... Οι περισσότεροι εδώ σε λίγο θα έχουν την απαίτηση στο επόμενο firmware η WD να ενσωματώσει και μια 40αρα οθόνη led 700Ηz πάνω στο μηχανάκι και έναν 79.1 surround ενισχυτή. Μόνο τότε θα αξίζουν τα 100 γιούρια που δώσαμε... Οκ το μηχανάκι έχει τα προβληματάκια του αλλά κι εμένα προσωπικά μου έχει χαρίσει άπειρες ώρες διασκέδασης...
+1

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Απάντηση: WD TV HD: OFFICIAL PRE-RELEASE firmware 1.02.08 (19/5/09)

Εκείνο που δεν καταλαβαίνω ρε παιδιά...είναι το εξής: Το rendering στο firmware 1.01.02 ήταν διαφορετικό? ΟΧΙ !! Απλά από τότε - απ'ότι το φτωχό μυαλό μου καταλαβαίνει κι αν είναι αλλιώς διορθώστε με - έχουν φορτωθεί στην CPU δραστηριότητες οι οποίες επιβαρύνουν την χρήση και προφανώς την αντοχή της. Αλλιώς δεν εξηγείται ... Πως γίνεται πριν να ηταν όλα ΟΚ και μετά την πρόσθεση τόσων προσθετων αναβαθμίσεων να ιδρώνει η CPU να κάνει το rendering? Αρα....μετράμε τις αντοχές της CPU στο βαθμό που ικανοπιούνται όλοι οι καταναλωτές ....κι αν θέλουμε κι άλλα καλούδια να κάνει ....βγάζουμε το WDTV2 με μαγαλύτερη CPU. Ετσι έπρεπε να κάνουν ....Σωστά ?
Regarding streaming problems (picture freezing, skipping frames,etc) with Greek subtitles on, it seems that the subtitle transcoding application used on all of the pre-releases is chewing up all of the CPU power, thus causing the freezing and skipping.

On average with subtitles OFF
CPU: 19.9% usr 30.4% sys 0.0% nice 35.5% idle 0.0% io 4.3% irq 9.6% softirq
Load average: 1.58 1.08 0.49
Mem: 103212K used, 4824K free, 0K shrd, 3064K buff, 81756K cached

CPU: 18.5% usr 31.8% sys 0.0% nice 34.5% idle 0.0% io 4.7% irq 10.2% softirq
Load average: 1.45 1.06 0.48
Mem: 103332K used, 4704K free, 0K shrd, 3064K buff, 81884K cached

CPU: 19.7% usr 31.7% sys 0.0% nice 33.3% idle 0.3% io 4.7% irq 10.0% softirq
Load average: 1.50 1.08 0.49
and no streaming problems

With subtitles ON we have

CPU: 57.2% usr 31.0% sys 0.0% nice 0.0% idle 0.0% io 4.1% irq 7.5% softirq
Load average: 1.57 1.11 0.51
1368 1261 root S 5512 5.1 0.0 /bin/scan_manager Mem: 102732K used, 5304K free, 0K shrd, 3028K buff, 81288K cached

CPU: 58.8% usr 29.0% sys 0.0% nice 0.0% idle 0.0% io 3.9% irq 8.1% softirq
Load average: 1.52 1.10 0.51
string_transcoding_to_utf8[192],using ISO-8859-7 to convert string: - Τι;
- Σαν τη μύγα μέσ' το γάλα είσαι.
.
string_transcoding_to_utf8[206],ret_size =0, converted string : - Τι;
- Σαν τη μύγα ΞΌΞ*Οƒ' το γάλα είσαι.
Total words = 43
Mem: 102688K used, 5348K free, 0K shrd, 3036K buff, 80768K cached

CPU: 56.5% usr 33.5% sys 0.0% nice 0.0% idle 0.3% io 2.5% irq 6.9% softirq
Load average: 1.56 1.12 0.52
string_transcoding_to_utf8[192],using ISO-8859-7 to convert string: - Εγώ; Γιατί, εσύ;
- Εγώ δεν ξεχωρίζω όσο εσύ.
.
string_transcoding_to_utf8[206],ret_size =0, converted string : - Ξ•Ξ³ΟŽ; Γιατί, εσύ;
- Ξ•Ξ³ΟŽ δεν ξεχωρίζω ΟŒΟƒΞΏ εσύ.

Total words = 50
Mem: 103592K used, 4444K free, 0K shrd, 3036K buff, 81520K cached

Δηλαδή, όταν οι υπότιτλοι είναι ενεργοποιημένοι, η cpu παλεύει στο 100% για να τους απεικονίσει αφού τους κάνει πρώτα 2 transcoding !!!

Αυτό γίνεται γιατί η WD από την 1.02.00 και μετά άλλαξε rendering engine, πήγε από απλό bitmap font στο Hifont της ARPHIC :

It seems that WD have switched from ARPHIC's Bitmap font to HiFont rendering engines, giving all the gimmicks requested (fancy outlines, thicknesses - colors etc) at the expense of the newly (1.02.00 onwards) developed issues.
http://www.arphic.com/usa/products/ifont/bitmapfont_01.htm
http://www.arphic.com/usa/products/ifont/hifont_01.htm

It seems that it isn't a WD issue but a ARPHIC one.

Καταλάβατε τώρα γιατί "χαλάσανε" τα ελληνικά??? Απλά το μηχάνημα μέχρι να επεξεργαστεί τον υπότιτλο και να τον δείξει έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσει τον επόμενο (που και αυτόν αργεί να τον δείξει και τον εξαφανίζει αμέσως και πάει λέγοντας...)
Τώρα βέβαια η WD δεν πρόκειται να "πάρει΄" πίσω το νέο rendering engine, αφού το χρησιμοποιεί κατόπιν απαίτηση των χρηστών για outline, borders κλπ στους υπότιτλους... Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να βελτιστοποιήσει την ταχύτητα (ίσως μειώνοντας τα transcoding που κάνει) ώστε να εμφανίζονται στην ώρα τους οι υπότιτλοι...(την εξαφάνιση ευτυχώς την κάνει ακόμα σωστά! :116:)

Reaction score
0
Re: WD TV HD: OFFICIAL PRE-RELEASE firmware 1.02.08 (19/5/09)

Γειά και χαρά σας.
Εδώ και λίγες μέρες είμαι κάτοχος του εν λόγω μηχανήματος και έχω 2 ερωτήσεις.
1) Όσον αφορά στους ελληνικούς υπότιτλους στα αρχεία MKV. Εμφανίζονται όποτε
θέλουν και αν θέλουν με την έκδοση 1.02.08 που έχω. Θα έχω καλύτερη ανταπόκρηση με την 1.01.02;
2) Αν βάλω να δώ αρχείο MKV με ενσωματωμένους υπότιτλους και έχω στον ίδιο φάκελο
και αρχείο srt έχω τη δυνατότητα να επιλέξω ποιοί θα εμφανιστούν; (αν και θεωρώ πως
ούτως ή άλλως θα εμφανίζονται και οι ενσωματωμένοι)
Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
0

.....για κοίτα που δεν θα μπορούμε να πούμε την γνώμη μας για κάτι στο οποίο έχουμε δίκιο.....
Ωραία λοιπόν. Αφού το μηχανάκι κάνει μόνο 100 ευρώ, ας μην διαμαρτυρόμαστε για το αν μας έχουν θεσμένους στις αναβαθμίσεις.
Τι να γίνει...... Βλέπεις, κάποιοι έχουν συνηθίσει να τα καταπίνουν όλα.
Υπάρχουν και κάποιοι όμως που την "ψάχνουν" τη δουλειά. Και γκρινιάζουν στην WD.
Οι άλλοι, οι μαθημένοι στο "Ωχ! αδερφέ, τι να κάνουμε τώρα..." ας μην γκρινιάζουν τουλάχιστον.
Αν σε κάτι ωφεληθούμε απο την ...πίεση , θα ωφεληθούμε όλοι όσοι έχουμε το μηχανάκι.
Αλλά...........είπαμε: -Η γκρίνια πάνω απ' όλα.-

Reaction score
0

Καλημερα σε ολους εχω το συγγεκριμενο μηχανακι και εχω την παλια αναβαθμιση την 1.02.02 και δεν εχω κανενα συμαντικο προβλημα μονο με τους υποτιτλους μια μικρη καθιστεριση , αξιζει να κανω την αναβαθμισει σε 1.02.08 ?

Reaction score
6

Καλημερα σε ολους εχω το συγγεκριμενο μηχανακι και εχω την παλια αναβαθμιση την 1.02.02 και δεν εχω κανενα συμαντικο προβλημα μονο με τους υποτιτλους μια μικρη καθιστεριση , αξιζει να κανω την αναβαθμισει σε 1.02.08 ?
Όχι, να κάτσεις εκεί που είσαι.....
Όταν η WD βγάλει αναβάθμιση που θα λύνει το πρόβλημα των ελληνικώ υποτίτλων, τότε να αναβαθμιστείς... Προς το παρόν, περιμένουμε....

Reaction score
0

Κάτσε εκεί που κάθεσαι ...:107:

Reaction score
0

Τελικά δεν λειτουργεί άψογα στα mkv αρχεία ο συγχρονισμός με τους υπότιτλους. Είναι όμως λιγάκι καλύτερα.

Reaction score
0

Βρε παιδιά πείτε μου και εμένα, ποιά ανταποκρίνεται καλύτερα στους ελληνικούς υπότιτλοι;
1.01.02;
1.02.02;
1.02.08;
ευχαριστώ και πάλι

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: WD TV HD: OFFICIAL PRE-RELEASE firmware 1.02.08 (19/5/09)

Δηλαδή, όταν οι υπότιτλοι είναι ενεργοποιημένοι, η cpu παλεύει στο 100% για να τους απεικονίσει αφού τους κάνει πρώτα 2 transcoding !!!

Αυτό γίνεται γιατί η WD από την 1.02.00 και μετά άλλαξε rendering engine, πήγε από απλό bitmap font στο Hifont της ARPHIC :

It seems that WD have switched from ARPHIC's Bitmap font to HiFont rendering engines, giving all the gimmicks requested (fancy outlines, thicknesses - colors etc) at the expense of the newly (1.02.00 onwards) developed issues.
http://www.arphic.com/usa/products/ifont/bitmapfont_01.htm
http://www.arphic.com/usa/products/ifont/hifont_01.htm

It seems that it isn't a WD issue but a ARPHIC one.

Καταλάβατε τώρα γιατί "χαλάσανε" τα ελληνικά??? Απλά το μηχάνημα μέχρι να επεξεργαστεί τον υπότιτλο και να τον δείξει έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσει τον επόμενο (που και αυτόν αργεί να τον δείξει και τον εξαφανίζει αμέσως και πάει λέγοντας...)
Τώρα βέβαια η WD δεν πρόκειται να "πάρει΄" πίσω το νέο rendering engine, αφού το χρησιμοποιεί κατόπιν απαίτηση των χρηστών για outline, borders κλπ στους υπότιτλους... Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να βελτιστοποιήσει την ταχύτητα (ίσως μειώνοντας τα transcoding που κάνει) ώστε να εμφανίζονται στην ώρα τους οι υπότιτλοι...(την εξαφάνιση ευτυχώς την κάνει ακόμα σωστά! :116:)

Κατ'αρχάς πρέπει να ευχαριστήσω τον φίλο deliol για την εμπεριστατωμένη του απάντηση! Τουλάχιστον εγώ κατάλαβα σε τι "παγίδα" έχει πέσει είτε αφελώς είτε όχι η WD. Επίσης κατάλαβα ότι τώρα υπάρχουν 2 δρόμοι. Η θα πάει σε νέο μοντέλλο font κατασκευασμένο για την Ελλάδα ή θα περιμένουμε αρκετά όπως έχω ξαναπεί για νέο WDTV . Ελπίζω να ακολουθήσουν το 1ο δρόμο. Λογικά είναι μονόδρομος.

Reaction score
0

Βρε παιδιά πείτε μου και εμένα, ποιά ανταποκρίνεται καλύτερα στους ελληνικούς υπότιτλοι;
1.01.02;
1.02.02;
1.02.08;
ευχαριστώ και πάλι
1.01.02

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: WD TV HD: OFFICIAL PRE-RELEASE firmware 1.02.08 (19/5/09)

Μια απλή λύση που μου περνά από το μυαλό είναι η ύπαρξη δεύτερου firmware για Έλληνες χρησιμοποιώντας την παλιά engine αλλά διορθώνοντας τυχόν προβλήματα (ήχου, μεγέθους υποτίτλων κτλ.).

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: WD TV HD: OFFICIAL PRE-RELEASE firmware 1.02.08 (19/5/09)

Μια απλή λύση που μου περνά από το μυαλό είναι η ύπαρξη δεύτερου firmware για Έλληνες χρησιμοποιώντας την παλιά engine αλλά διορθώνοντας τυχόν προβλήματα (ήχου, μεγέθους υποτίτλων κτλ.).
A μπράβο ! Αυτό εννούσα κι εγώ ! Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να τονίσω το περίγραμμα των υποτίτλων , ούτε να τους βλέπω χρωματιστούς. Να τους βλέπω στην ώρα τους θέλω..και να μην έχω σπασίματα στα mkv αρχεία . Εάν τώρα εκεί πάνω με αφήσουν να βλέπω σε thumbnails τα περιεχόμενα του δίσκου μου σε ταινίες ..είμαι ευχαριστημένος .

Reaction score
0

Κατσε εκει που καθεσε. Βαλε μονο το patch που διορθωνει το Α και δινει και μεγαλυτερο μεγεθος γραμματων Το μηχανακι ειναι αψογο

Reaction score
0
Απάντηση: Re: WD TV HD: OFFICIAL PRE-RELEASE firmware 1.02.08 (19/5/09)

Γειά και χαρά σας.
Εδώ και λίγες μέρες είμαι κάτοχος του εν λόγω μηχανήματος και έχω 2 ερωτήσεις.
1) Όσον αφορά στους ελληνικούς υπότιτλους στα αρχεία MKV. Εμφανίζονται όποτε
θέλουν και αν θέλουν με την έκδοση 1.02.08 που έχω. Θα έχω καλύτερη ανταπόκρηση με την 1.01.02;
2) Αν βάλω να δώ αρχείο MKV με ενσωματωμένους υπότιτλους και έχω στον ίδιο φάκελο
και αρχείο srt έχω τη δυνατότητα να επιλέξω ποιοί θα εμφανιστούν; (αν και θεωρώ πως
ούτως ή άλλως θα εμφανίζονται και οι ενσωματωμένοι)
Ευχαριστώ πολύ.
Η απαντηση ειναι και στις 2 ερωτησεις σου ΝΑΙ.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: WD TV HD: OFFICIAL PRE-RELEASE firmware 1.02.08 (19/5/09)

Κατσε εκει που καθεσε. Βαλε μονο το patch που διορθωνει το Α και δινει και μεγαλυτερο μεγεθος γραμματων Το μηχανακι ειναι αψογο
συμφωνω απολυτα!!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός