WEISS DAC202 by avmentor

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.809
Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

το μόνο που λείπει είναι συνδυασμός του με εξωτερικό ρολόι, κάτι που έχει νόημα για το συγκεκριμένο μηχανάκι, αλλιώς ο μεσιέ weiss δε θα έβαζε τζάμπα το βύσμα του worldclock.

τελικώς δε θα μάθουμε ποια ντακ χρησιμοποιεί? είναι δυνατόν?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.809

The BNC word clock input is not galvanically isolated.

Reaction score
5.621
Re: Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

The BNC word clock input is not galvanically isolated.
Με τον καλό τον λόγο πάντα εσύ!

Το μηχάνημα τα σπάει, τέτοια αληθοφάνεια δεν την περίμενα. Αισθητά ανώτερο του minerva που είχα πριν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.809
Απάντηση: Re: Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

Με τον καλό τον λόγο πάντα εσύ!

Το μηχάνημα τα σπάει, τέτοια αληθοφάνεια δεν την περίμενα. Αισθητά ανώτερο του minerva που είχα πριν.
βρε γιάννη μου, αυτό εννοείται, είναι μηχανάρα, αυτό δε το συζητάμε καν, θα ήταν μεγάλη βλακεία εκ μέρους οποιουδήποτε να πει πως δεν είναι "κορυφαίο" ντακ το 202, εννοείται.:126:

το ότι δεν έχει γαλβανική απομόνωση στο worldclock, σημαίνει οτι κάναν οικονομία σε ένα μετασχηματιστή. κι άντε να συνδέσεις μηχάνημα που έχει μετασχηματιστή, όλα καλά. αν δεν έχει όμως, είναι καλύτερο να βάλεις εσύ. ο μετασχηματιστής κόβει ερ-εφ και βελτιώνει το τζίτερ, αποδεδειγμένα, μετρημένα και καρατσεκαρισμένα, βλέπε αες. γι'αυτό βάλαν σε κάθε ψηφιακή εισοδοέξοδο, αλλά ...ξεχάσαν το μπι-εν-σι, ξέρεις, έλα μωρέ, ποιός θα το χρησιμοποιήσει αυτό....:137::138:

και ακόμα έχω την απορία ποια ντακ χρησιμοποιούν στο 202. όχι οτι έχει σημασία, αλλά από περιέργεια..

Reaction score
5.621
Ούτε γω χρησιμοποιώ BNC, όπως και δε με νοιάζει να μάθω τι τσιπάκι χρησιμοποιεί.

Αλλά με ενδιαφέρει ο ήχος που βγάζει, που εξυψώνει κάθε σύστημα που το σύνδεσα μια κλάση παραπάνω, με ανάλυση που δεν καταλήγει όμως σε κλινικότητα και με αληθοφάνεια που μαγεύει.

3.100 ευρώ αλλά τα αξίζει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.809

μ'αυτά που προσφέρει, ναι, συμφωνώ μαζί σου, τα αξίζει.

κάπχιοι βέβια δίνουν περισσότερα για ένα βραχίονα ή μια κεφαλή, με την "πίστη" πως το πικάπ θα παίζει καλύτερα, αλλά .... τι να τους εκάμεις, δε γουστάρουν φάιρ-γουάιρ και πισιά, κακό του κεφαλιού τους!

Reaction score
249

ναι ρε παιδια αλλα να θελεις το 2010 3000 € για να ακουσεις καλα δεν το λες και προοδο - περιμενω κι εγω να ακουσω καλα απο "φθηνα" ψηφιακα αλλα φευ-και παλια επρεπε να τα σκασεις για να ακουσεις και τωρα τα ιδια

Reaction score
777
εγώ νομίζω οτι ακούς άριστα απο πάμφτηνα ψηφιακά.

Εκτός αμα έχεις κανα βιονικό αυτί...

Reaction score
5.621
Κι όμως, δε χρειάζονται ούτε βιονικά αυτιά, ούτε τρελό σύστημα για να νιώσει κανείς τις διαφορές. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Δε μιλάμε για hiendίστικες διαφορές, που στήνεις αυτί και ζήτημα αν τις ακούσεις, αλλά για έντονες διαφορές, σαν να αλλάζεις ηχεία με διπλάσιας τιμής. Φυσικότητα, αληθοφάνεια, σαν να φεύγει ένα πέπλο που σκεπάζει τα ηχεία και ζωντανεύουν τα όργανα μπροστά σου ως δια μαγείας.

Όπου ηχεία, σε μένα είναι τα ATC SCM40 με ενισχυτικά τα Clearaudio Balance pre/amp, τάξης A.

Μέτρο σύγκρισης πριν το αγοράσω είχα το Minerva.

Reaction score
5.621
που να ακούσεις και βινύλιο δηλαδή:138:
Το πλατό παραμένει στο πάνω ράφι του ρακ. Αλλά με τέτοια έλλειψη ψηφιακίλας από το dac, προβλέπω να το δουλεύω λιγότερο. Δυο βινύλια που πήρα πριν δυο βδομάδες ακόμη σφραγισμένα τα έχω.

Τώρα δουλεύω το dac ως προενισχυτή μέσω XLR στον Atma-sphere S30, οδηγώντας τροποποιημένα Klipsch Heresy. Μέσω RCA ταυτόχρονα συνδέεται το dac με τον τελικό Klipsch KA-1000-THX, που οδηγεί δύο 18ιντσα custom sub.

Όσο πιο κοντά έχω φτάσει ποτέ σε αίσθηση live συναυλίας!

Δεν είναι για μεταξωτούς κώλους μόνο τα καλά μηχανήματα. Λύνουν χέρια.

Reaction score
777
τι να σου πώ.
Σύντομα θα φέρω το medea και θα δούμε τι κάνει και απο κοντά...
θα γράψω και αναλυτικό άρθρο στο new-aca

σύστημα

b&w800d
krell amp
audio research pre
transport - vaio & mac

Reaction score
5.621
Πολύ καλές εντυπώσεις και από το τμήμα προενίσχυσης ακουστικών. Σύνδεσα τα Sennheiser HD800, στη ρύθμιση 0,9 volt, ώστε στην ένταση 0 να έχω ξεκούραστο άκουσμα.

Είναι δώρο Θεού η δυνατότητα ξεχωριστής επιλογής των volt προενίσχυσης στην έξοδο ακουστικών και στην έξοδο XLR.

Και με το πολύ πρακτικό τηλεχειριστήριο, ουσιαστικά εξανεμίζεται η ανάγκη ύπαρξης προενισχυτή.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

τελικώς δε θα μάθουμε ποια ντακ χρησιμοποιεί? είναι δυνατόν?
για μαντεψτεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.....................
(με πασα επιφυλαξη............)

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.566
O,τι φοραει και το Buffalo, e?
ξερω πολυ καλα ομως οτι μονο αυτο δεν φτανει.........

D

deleted user 10898

Guest
O,τι φοραει και το Buffalo, e?
ξερω πολυ καλα ομως οτι μονο αυτο δεν φτανει.........
και το σιντι πλαυερ της simaudio και της mcintosh κλπ κλπ κλπ
και γιατι εχει οπαμπσ και οχι διακριτο οπως το medea?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.584
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani