WEISS DAC202 by avmentor

Reaction score
29.999
Απάντηση: Re: WEISS DAC202 by avmentor

γιατι καλε ειναι αρνητικο να ακους διαφορες στα καλωδια;

το αν οι διαφορες δικαιολογουν τα χρηματα η οχι ειναι υποθεση

του καθενος και της τσεπης του αλλα το να μην υπαρχουν

καθολου διαφορες ειναι περιεργο.

και εγω δεν ακουω διαφορες στα καλωδια ρευματος αλλα

στην πραγματικοτητα ακουω τοσο μικρες διαφορες που δεν αξιζη

να ασχοληθω μαζι τους.

αυτο δεν σημαινη ομως οτι δεν υπαρχουν.

Γιατί είναι απλά άσκοπο να ψάχνεις διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν .:142:

Reaction score
1.772
Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

Γιατί ρε κωστάκη ? δλδ δεν μου φτάνει η δική μου η γνώμη?
Πρέπει να πάρω και συμβούλους?
Δεν μας τα λες καλά μου φαίνεται .
Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν απο τους υπόλοιπους που γράφουν εδω , ο καθένας εχει την άποψή του , και είναι σεβαστή.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΣΠΑΣΤΏ.
ΚΑΙ εν πάσει πάση περιπτώσει αν θεωρούσα οτι ήθελα βοήθεια , ε , μάλλον θα την ζήταγα και δεν θα ντρεπόμουνα.
Ομως στην παρούσα φάση δεν ζητάω βοήθεια ούτε θεωρώ οτι εχω μπερδευτεί . Οι απόψεις μου είναι ξεκάθαρες .
Μετά απο ενα συγκριτικό και μάλλιστα παρουσία και άλλων αυτιών και οχι μόνο των δικών μου διαπιστώθηκε αυτό που έγραψα , και αυτό που έγραψε και ο σωτήρης.Γιατί πρέπει σώνει και καλά να είμαστε λάθος εμείς και οχι εσείς? :142:
ενταξη ολοι εμεις τις φανταζομαστε τις διαφορες χωρις να υπαρχουν.

αφου το θεωρης φυσιολογικο μια καρτα των 200 ευρω να παιζη

το ιδιο με το A1 εμεις κανουμε λαθος.

Reaction score
29.999

ενταξη ολοι εμεις τις φανταζομαστε τις διαφορες χωρις να υπαρχουν.

αφου το θεωρης φυσιολογικο μια καρτα των 200 ευρω να παιζη

το ιδιο με το A1 εμεις κανουμε λαθος.
Καλά τώρα το τι θεωρώ εγω φυσιολογικό άστο ...
Ομως η πράξη αυτό λεει , οτι το player παίζει το ίδιο με την κάρτα.
Δεν ξέρω αν εσείς τις διαφορές τις φαντάζεστε , πράγμα πολύ πιθανό , αλλά η πράξη αυτό έδειξε.
Και όποιος θέλει εδω είμαστε να το ξανακάνουμε .
Υπόψην δεν πουλάω assus , ......:142:

Reaction score
1.772

θα τα πουλησω ολα και θα παω να παρω ενα ζευγαρι ηχεια 50.000 ενα τελικο 500 ευρω

και θα τα συνδεσω την εξοδο του pc.

μετα θα εχω φοβερο ηχο.

το μονο που μενη ειναι να διαλεξω ηχεια.:142:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: WEISS DAC202 by avmentor

γιατι καλε ειναι αρνητικο να ακους διαφορες στα καλωδια;

το αν οι διαφορες δικαιολογουν τα χρηματα η οχι ειναι υποθεση

του καθενος και της τσεπης του αλλα το να μην υπαρχουν

καθολου διαφορες ειναι περιεργο.

και εγω δεν ακουω διαφορες στα καλωδια ρευματος αλλα

στην πραγματικοτητα ακουω τοσο μικρες διαφορες που δεν αξιζη

να ασχοληθω μαζι τους.

αυτο δεν σημαινη ομως οτι δεν υπαρχουν.
όχι απλά ξέρεις τι λέω?οτι όοοοταν δέν ακούμε διαφορές στα dacs αμέσως αμέσως το σύστημα δέν είναι αναλυτικό.
όταν ακούμε στα καλώδια η τροφοδοσία του ενισχυτή είναι κακή κ.τ.λ.

Αυτές είναι οι απόψεις πολλών μελών κατα καιρούς...
Ή είσαι ή δέν είσαι όμως βρε αδερφέ.Δέν γίνεται τη μία να είσαι καλός και την άλλη το σύστημα να γίνεται κονσέρβα.

Προσωπικά έχω ακούσει διαφορές και σε καλώδια και σε ντάκς.Απλά τα ερωτήματα είναι τα εξής δύο
_είναι καλύτερο το νέο καλώδιο ή έτσι νομίζουμε?
_τί ποσοστό αξίζει να επενδύσουμε στα δύο αυτά μέρη?

Εντωμεταξύ το άλλο ενοχλητικό που παρατηρώ είναι οτι αν κάποιος άσχετος διαβάσει το σάιτ θα καταλάβει εμμέσως οτι τα dacs τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει άλματα.Αυτό βέβαια κατα την ταπεινή μου άποψη δέν ισχύει.Δέν ισχύει διότι δέν είναι τυχαίο που το medea είναι ακόμα και σήμερα στην κορυφή.Και είναι σχετικά παλιό dac.Τώρα αν θεωρείται το upsampling στα 192khz και την ανακάλυψη του jitter άλμα...οκ...πάω πάσο.εγώ το θεωρώ βήμα σε μία τεχνολογία που διατηρεί τις αρχές της στο φτηνό cd...ως πρώτη ύλη.

Reaction score
29.999

Α και κάτι ακόμα , το ολο θέμα ξεκίνησε απο το αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ weiss και κάποιου άλλου dac, που στην συγκεκριμένη περίπτωση ηταν ο avp.
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΤΌΣΟ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΝΑ ΘΑΒΩ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΜΟΥ, ΙΔΙΩΣ ΔΕ ΑΥΤΟ.

Reaction score
29.999

χΕχε αυτό το παιδί τα λέει για μένα πριν απο μένα .
Ε'υγε teachertza.

Reaction score
29.999

θα τα πουλησω ολα και θα παω να παρω ενα ζευγαρι ηχεια 50.000 ενα τελικο 500 ευρω

και θα τα συνδεσω την εξοδο του pc.

μετα θα εχω φοβερο ηχο.

το μονο που μενη ειναι να διαλεξω ηχεια.:142:
Mεταξύ μας αυτό δεν είναι και το μοτο του high end?
Αυτό να κάνεις , αλλά επειδή μπορεί να σου χρειαστεί καλού κακού βρες και εναν καλό προ.:143:

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: WEISS DAC202 by avmentor

όχι απλά ξέρεις τι λέω?οτι όοοοταν δέν ακούμε διαφορές στα dacs αμέσως αμέσως το σύστημα δέν είναι αναλυτικό.

Ή είσαι ή δέν είσαι όμως βρε αδερφέ.Δέν γίνεται τη μία να είσαι καλός και την άλλη το σύστημα να γίνεται κονσέρβα.

Προσωπικά έχω ακούσει διαφορές και σε καλώδια και σε ντάκς.Απλά τα ερωτήματα είναι τα εξής δύο

Εντωμεταξύ το άλλο ενοχλητικό που παρατηρώ είναι οτι αν κάποιος άσχετος διαβάσει το σάιτ θα καταλάβει εμμέσως οτι τα dacs τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει άλματα.Αυτό βέβαια κατα την ταπεινή μου άποψη δέν ισχύει.Δέν ισχύει διότι δέν είναι τυχαίο που το medea είναι ακόμα και σήμερα στην κορυφή.Και είναι σχετικά παλιό dac.Τώρα αν θεωρείται το upsampling στα 192khz και την ανακάλυψη του jitter άλμα...οκ...πάω πάσο.εγώ το θεωρώ βήμα σε μία τεχνολογία που διατηρεί τις αρχές της στο φτηνό cd...ως πρώτη ύλη.

ειναι γεγονος οτι ενας ισχυρος ενισχυτης επηρεαζεται λιγοτερο

απο εναν ασθενικο απο τις χωρητικοτητες και αυτεπαγωγες που

βλεπη στην εξοδο του.

ωστοσο αλλο αυτο και αλλο η ηχητικες διαφορες των καλωδιων

που συνεχιζουν να ακουγονται.

οσο για τα υπολοιπα νομιζω οτι κανεις δεν σχολιασε τις μικρες

διαφορες αλλα τις ανυπαρκτες διαφορες.

και ακομα περισσοτερο οταν ακους για b&w 800 και nemo

Reaction score
1.772

Mεταξύ μας αυτό δεν είναι και το μοτο του high end?
Αυτό να κάνεις , αλλά επειδή μπορεί να σου χρειαστεί καλού κακού βρες και εναν καλό προ.:143:
μα το σκεπτικο ειναι να παρω οσο καλυτερα ηχεια μπορω αφου μονο

αυτα εχουν τεραστιες διαφορες.

ειναι να δινω χρημα σε προ;

στα ηχεια θα τα χωσω ολα.:142:

Reaction score
29.999

μα το σκεπτικο ειναι να παρω οσο καλυτερα ηχεια μπορω αφου μονο

αυτα εχουν τεραστιες διαφορες.

ειναι να δινω χρημα σε προ;

στα ηχεια θα τα χωσω ολα.:142:

Kαλά κορόι δευε εσυ αλλά που θα πάει κάποια στιγμή θα μάθεις και συ....:142:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.314
Να δουμε στο τελος τελικα αν η παριβοητη Asus υπερισχυσει ολων και τσαμπα οι κοποι των της High End τελικα.Κι ο Sovereign τιποτα , κι ο Weiss τιποτα...Περιεργα πραγματα...
ΟΠως ειπε κι ο back να παμε να παρουμε κανα τελικο των 500 ευρω και μια Asus και φτασαμε στο τερμα του δρομου.

Reaction score
1.772

Kαλά κορόι δευε εσυ αλλά που θα πάει κάποια στιγμή θα μάθεις και συ....:142:
να μαθω τι;

να μην ακουω;

περνανε τα χρονια οποτε παιζη να γινη και αυτο σε λιγο.

υ.γ.δεν κοροιδευω ποτε κανεναν.

και αν το γελιοποιησα λιγακι το εκανα για να σας βαλω στην

πριζα να το ψαξετε.

αφου δεν θελετε κανενα προβλημα.:605:

Reaction score
777
ΟΠως ειπε κι ο back να παμε να παρουμε κανα τελικο των 500 ευρω και μια Asus και φτασαμε στο τερμα του δρομου.
όχι δέν είναι έτσι
ο καθείς γνωρίζει οτι με την λύση που λέτε θα φτάσουμε στο 80%.Απομένει το 20% το οποίο κρύβει εκπλήξεις και όλη τη μαγεία.Εκεί κρύβεται όλο το ζουμί απο αυτό το χόμπι και γι αυτό όλοι μας τρώμε ώρες με πειραματισμούς και πειράγματα.

Μόνο και μόνο ένα φλέρτ προς βινύλιο και λάμπες ανοίγει νέους ορίζοντες.

Νομίζεις οτι τόσος κόσμος δέν ξεκίνησε απο τη λύση που προτείνεις?

Πράγματι, το οτι μία asus στέκεται κόντρα σε θηρία λέει πολλά για τη ροή της τεχνολογίας.

Reaction score
10
Tρεις λαλούν και δυο χορεύουν, βάλτε την asus σε σοβαρό σύστημα και εκεί θα δείτε τι κάνει.

Reaction score
10
H αλήθεια είναι ότι στο 75% των ακριβών συστημάτων (και λίγο λέω) αρκεί ένα v-dac. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα ακριβότερα dac δεν αξίζουν.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: WEISS DAC202 by avmentor

δυστυχως ετσι ακριβως ειναι.ΑΚΡΙΒΩΣ. και σου εξηγησε ο μπακ, που ειναι και λιγααακι επι του τεχνικου, το γιατι οταν ενας ενισχυτης ακουει σε αλλαγες καλωδιων φταιει η σχεδιαση του.

σε ενοχλει που τα ντακ εχουν κανει αλματα? γιατι? το medea ηταν και ειναι κορυφαιο, οπως και το dac αναφορας του σταματακου πχ. και ομως τα ντακακια του χιλιαρικου το ντακ αναφορας του σταματακου (esoteric d70) το προσεγγισαν πολύ πλεον κατα τον ιδιο.
εχεις διαβασει τοοσο πολυ θα επρεπε να ξερεις πλεον γιατι το medea ηταν και ειναι κορυφαιο, ανεξαρτητως jitter upsampling κλπες αλχημειες. και γιατι η καρτα δεν μπορει να πλησιασει ουτε στο ελαχιστο ενα dac με καλο αναλογικο, δικριτο ή μη, κυκλωμα. και γιατι αφου ειναι κορυφαιο ο weiss το αναβαθμιζει και αλλο βγαζοντας ενα κορυφαιο firewire interface (vesta,int202) χιλιων ευρω για να καταπολεμησει την νεα "ανακαλυψη" το jitter!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan