Weiss DAC202 @ Stereophile

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Weiss DAC202 @ Stereophile

με το macbook παιζατε απο την μπαταρια ή στην πριζα?
Για ευκολία, από πρίζα.

Λίγο off-topic, αλλά ας το ρωτήσω επί τη ευκαιρεία: Δεδομένου ότι χρησιμοποιώ το dac202 και ως προ, πιστεύετε ότι αξίζει να δοκιμάσω τίποτα lundahl και αν ναι, ποιούς ακριβώς; Η σύνδεση είναι balanced και η ονομαστική σύνθεση αντίσταση εξόδου του dac 44ohm και εισόδου του ενισχυτή >10kohm. Δε θα έλεγα όχι και σε περίπου 10db εξασθένηση αλλά δεν είναι απαραίτητο. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Καλημέρα,
έχω τη γνώμη οτι κάποιο χρώμα θα προστεθεί με έναν lundahl, φυσικά δεδομένης της ποιότητας του συγκεκριμένου attenuator με dither του 202. Φαντάζομαι οτι ήδη έχεις ρυθμίσει την έξοδο έτσι ώστε να παίζεις κοντά στο "0".

Για ευκολία, από πρίζα.

Λίγο off-topic, αλλά ας το ρωτήσω επί τη ευκαιρεία: Δεδομένου ότι χρησιμοποιώ το dac202 και ως προ, πιστεύετε ότι αξίζει να δοκιμάσω τίποτα lundahl και αν ναι, ποιούς ακριβώς; Η σύνδεση είναι balanced και η ονομαστική σύνθεση αντίσταση εξόδου του dac 44ohm και εισόδου του ενισχυτή >10kohm. Δε θα έλεγα όχι και σε περίπου 10db εξασθένηση αλλά δεν είναι απαραίτητο. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569

Καλημέρα,
έχω τη γνώμη οτι κάποιο χρώμα θα προστεθεί με έναν lundahl, φυσικά δεδομένης της ποιότητας του συγκεκριμένου attenuator με dither του 202. Φαντάζομαι οτι ήδη έχεις ρυθμίσει την έξοδο έτσι ώστε να παίζεις κοντά στο "0".
Καλημέρα κ. Θέμη και χρόνια πολλά! Ναι, παίζω στη χαμηλότερη έξοδο και έχω και λίγο περιθώριο εξασθένησης ακόμη από το trimmer του ενισχυτή αλλά με έχει φάει η περιέργεια να δοκιμάσω και line level μ/σ. Μάλλον φταίνε οι Κώστηδες, ο Vet, κλπ.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Δε νομίζω ότι θα σου προσφέρει κάτι ο μετασχηματιστής στη συγκεκριμένη περίπτωση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.940
Απάντηση: Re: Weiss DAC202 @ Stereophile

Δε νομίζω ότι θα σου προσφέρει κάτι ο μετασχηματιστής στη συγκεκριμένη περίπτωση.
τα "νομίσματα" είναι σα τα καλώδια....

θέλουν ...δοκιμή.

α, στριφτούλη μη μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες, δε κάνει....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.940
Απάντηση: Weiss DAC202 @ Stereophile

The Weiss DAC202 is the best measuring D/A processor I have measured in my quarter-century career at Stereophile. It just doesn't get any better than this!
προφανώς, έχει κάποια "κενά" ο άνθρωπος. Πολλές οι μηχανές που δεν έχει μετρήσει... Κι ως γνωστό, εχθρός του καλού είναι το ....καλύτερο!

επίσης, το τι μετρούσε πριν 25 χρόνια σε dac είναι εντελώς αδιάφορο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει τεράστια εμπειρία, ούτε πως το 202 δεν είναι κορυφαία μηχανή. Για να μη παρεξηγιόμαστε δηλαδή...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

α, στριφτούλη μη μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες, δε κάνει....
Γιατρέ μου,ειδικά εγώ δεν πρόκειται πλέον να ασχοληθώ με τέτοια πράγματα εκτός και αν βρεθεί τρόπος να μπούνε σε ένα πολυκάναλο σύστημα για αναπαραγωγή-ισοστάθμιση χόουμ σινεμα κατάστασης
Βέβαια κάποιο ''πουλάκι'' μου σφύριξε ότι θα έχουμε νέα για αυτό το θέμα από πρώτα χέρια:127:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Κι ως γνωστό, εχθρός του καλού είναι το ....καλύτερο!
Σωστό, γι'αυτό λέω ότι θέλω να δω το Medea+ με το Sabre, το JET και το κορυφαίο διακριτό opamp.
[Εσύ μην κάνεις όνειρα - δε θα δεις την MH στο Stereophile... Απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό. :p ]

Με τα καλώδια έβγαλες άκρη;!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.940

[Εσύ μην κάνεις όνειρα - δε θα δεις την MH στο Stereophile... Απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό. :p ]
yes it is. α, και δε κάνω τέτοια όνειρα, το έχω ξεπεράσει αυτό το στάδιο...

Με τα καλώδια έβγαλες άκρη;!
περιμένω το ζαπ να καταλήξει. εμένα με ξέρεις, είμαι ..μπελντενάς!

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Weiss DAC202 @ Stereophile

yes it is. α, και δε κάνω τέτοια όνειρα, το έχω ξεπεράσει αυτό το στάδιο...
Έλα, αφού σε τρώει το πωλαράκι σου να δεις συγκριτικές μετρήσεις!
Εντάξει, όχι όσο σε τρώει η τσέπη σου να πάρεις ένα world clock, αλλά σε τρώει!

περιμένω το ζαπ να καταλήξει. εμένα με ξέρεις, είμαι ..μπελντενάς!
Αχ, αυτό το παιδί...

Εσύ άσε τα forum.. Έχεις διάβασμα (βλ. manual)!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλά σου λέει. Διάβασε να τα πεις και σε μένα γιατί εγώ βαριέμαι να διαβάσω όλο εκείνο το πράμα.
Σαν το "όσα παίρνει ο άνεμος" είναι.

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.940

εννοείται πως έχω πάθει μπλακ-άουτ, έκαψα μπιέλες και τα σχετικά. αυτό δεν είναι μάνιουαλ, αυτό είναι τα άπαντα. άκου 634 σελίδες... μα για όνομα...

πάντως ένα ρολογάκι, θα το χτυπήσω. βέβαια, το "πότε" θα το χτυπήσω, έτσι όπως πάει η κρίση, είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Weiss DAC202 @ Stereophile

εννοείται πως έχω πάθει μπλακ-άουτ, έκαψα μπιέλες και τα σχετικά. αυτό δεν είναι μάνιουαλ, αυτό είναι τα άπαντα. άκου 634 σελίδες... μα για όνομα... πάντως ένα ρολογάκι, θα το χτυπήσω. βέβαια, το "πότε" θα το χτυπήσω, έτσι όπως πάει η κρίση, είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας...
Επί του παρόντος πάρε ένα swatch και μη το πεις πουθενά γιατί έχει τεκμήριο.

...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Άμα δεν σας δώ φώτο αγκαλία με το ''φωτεινό αντικείμενο του πόθου''..:137:

(Καλά γιατί αγχώνεστε με το μάνιουαλ;Πάρτε τον Ζαπ τηλέφωνο)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@