Weiss DAC202 @ Stereophile

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.940
Απάντηση: Weiss DAC202 @ Stereophile

Βασικά είναι ανόητη κάθε σύγκριση της μέτρικ χάλο λίο8 (ή uln8) με οποιοδήποτε στέρεο (δικάναλο) ντακ της αγοράς, σα πχ το εξαιρετικό 202.

Διότι, το 202 (όπως και κάθε ...ντακ της αγοράς) είναι απλά ένα στέρεο (δικάναλο) ντακ. Αυτά.

Από την άλλη, η ΜΗ είναι ένα υπερόπλο, μια βόμβα δυνατοτήτων, ένας διάολος και μισός, που ανάμεσα στα διάφορα άλλα, πίσω από τα δεκάδες λαμπάκια, εμπεριέχει κάπου κρυμμένα στη γωνία και 8 κανάλια ντακ. Όχι 2, αλλά 8.

Το οποίο σημαίνει, πως το κόστος της ΜΗ λίο8, ακόμα κι αν τη δούμε μόνο ως ντακ (κάτι που εκ των πραγμάτων είναι αηδία, ανωμαλία, διαστροφή, κλπ κλπ κλπ) για να συγκριθεί με το κόστος οποιουδήποτε δικάναλου ντακ, θα πρέπει να διαιρεθεί τουλάχιστον δια 4, καθώς εμπεριέχει μια 4-άδα δικάναλων ντακ. Δηλαδή, συγκριτικά, πρόκειται για μια απείρως οικονομικότερη λύση σε σχέση πχ με το υπέροχο κατασκεύασμα του μπαρμπα-βάις που ακούει στο όνομα 202.

Με όλα τα παραπάνω στο μυαλό, κρίνω εντελώς ηλίθια οποιαδήποτε σύγκριση βλέπω στο ίντερνετ (από πάρα πολλούς) μεταξύ του όπλου που ακούει στο όνομα ΜΗ με οποιοδήποτε απλό δικάναλο ντακ, που άντε να έχει κι ένα βόλιουμ κοντρόλ... Και η δικαιολογία πως "εντάξει, θέλουμε να ξέρουμε πως παίζει σα δικάναλο ντακ σε σχέση με το..." είναι μια κοτσάνα και μισή. Βλακείες...

Αλλά:
Ας το πάρουμε αλλιώς:

Οι μετρήσεις του 202 είναι όντως εξαιρετικές, όπως και ο ήχος του - φίνος, εξαιρετικός, υπέροχος. (για τους περίεργους, δε το έχω ακούσει, και δε χρειάζεται κιόλας - είμαι βέβαιος). Τι να πει κανείς για τον μπαρμπα-βάις? ρισπέκτ και μόνο ρισπέκτ.

Και τι είναι το 202? ένα όμορφο, εύχρηστο ντακ, με τυπικά βύσματα στην πλάτη, συμβατά με όσα ξέρει να χρησιμοποιεί ο τυπικός χαϊεντάς.

Από την άλλη, τι είναι η ΜΗ λίο 8? ένα αγγούρι και μισό, μια κακάσχημη "φέτα" με πολλές δεκάδες άσχημα λαμπάκια, με ένα εξωτερικό τροφοδοτικό της πλάκας, και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, στην πλάτη της δεν έχει βύσματα γνωστά στον μέσο χρήστη. Και να στο δώσουν, δε μπορείς να το συνδέσεις με τίποτα και πουθενά, θα το κοιτάς σα χαζός. Δεν είναι φιλικό στη χρήση, θέλει πι-σί - μάλλον μακ - για να σεταριστεί, είναι μπελάς, καμιά σχέση με τυπική κονσάμερ συσκευή ντακ.

Πως μετράει η ΜΗ; άστο καλύτερα, οι μετρήσεις της παίζουν σε δικιά της κατηγορία, η οποία κατηγορία εφευρέθηκε για να καταφέρουν να δώσουν μια άποψη περί των μετρήσεών της. Πως παίζει; δε την έχω ακούσει - και δε χρειάζεται - κι όμως, είμαι απολύτως βέβαιος για το "πως ακούγεται"... Δεν ακούγεται. (δε γίνεται να ακουστεί, κι όπου διαβάζετε πως ακούν την ΜΗ να έχει τον τάδε ήχο, να ξέρετε πως πρόκειται για καραγκιόζηδες.). Αυτό, για να μη το παιδεύουμε, σημαίνει απλά... χάλια. Χάλια μαύρα δηλαδή. Ξέρετε, μάτσινγκ, καλώδια, οι ενισχυτές κλας ντε είναι για κλάμματα, ο χώρος δεν έχει σημασία στον ήχο, η πολυενίσχυση είναι άχρηστη, και τα συναφή. Πάλι καλά που έχει πολλά λαμπάκια η "φέτα"...

Reaction score
266

αυτα που λετε για την MH ισχυουν και για μικροτερα μοντελα της, πχ ULN-2?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

θέλει πι-σί - μάλλον μακ - για να σεταριστεί,
Welcome to the apple side:125:

(Aχ και τι δεν θα έδινα να δώ τον μαγιάτικο να παιδεύται με το ''μηλαράκι'':405:.Ο έτερος καπαδόκης θα πρήξει τα παπάκια εμού και του Ζαπ:406:)

Τες πα αν και όντως είμαι πολύ περίεργος να δώ τι στα διάλα θα έγραφε ο Atkinson,το πιθανότερο είναι αυτό μου το βίτσιο να μην εκπληρωθεί ποτέ.
Και μεταξύ μας το 202 είναι υπερβολή ακόμα και για υπερσυστήματα ανά τον κόσμο(που πιθανολογώ ότι ενδέχεται να είναι φθηνότερο ακόμα και απ το καλώδιο ρεύματος που θα του κοτσαριστεί) εφόσον παίζουν σε χώρο κουκουρούκου(που απο αυτά που βλέπω είναι η μεγάλη πλειοψηφία),γεγονός που δεν θα επιτρέψει στο λουκουμάκι του master Weiss να ξεδιπλώσει όλες του τις χάρες..

Και για να κάνουμε και λίγο χιούμορ για τους έχοντες σπουδάσει εις τας Αμερικάς και τις Ευρώπας:

Τι να το κάνεις το 202 όταν σου λείπει το audio fidelity 101.

Reaction score
5.635

Και μεταξύ μας το 202 είναι υπερβολή ακόμα και για υπερσυστήματα ανά τον κόσμο(που πιθανολογώ ότι ενδέχεται να είναι φθηνότερο ακόμα και απ το καλώδιο ρεύματος που θα του κοτσαριστεί) εφόσον παίζουν σε χώρο κουκουρούκου(που απο αυτά που βλέπω είναι η μεγάλη πλειοψηφία),γεγονός που δεν θα επιτρέψει στο λουκουμάκι του master Weiss να ξεδιπλώσει όλες του τις χάρες..
Σε κουκουρούκου χώρους και σε κάθε ταπεινό μου σύστημα, το 202 ξεδίπλωσε όλες του τις χάρες. Δεν μιλάμε για δυσδιάκριτες hiend-άδικες διαφορές, αλλά εμφανή αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και από το Minerva που το δοκίμασα δίπλα-δίπλα.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Weiss DAC202 @ Stereophile

αυτα που λετε για την MH ισχυουν και για μικροτερα μοντελα της, πχ ULN-2?
Σε μικρότερο βαθμό.
Η ULN-2 είναι προηγούμενης γενιάς. Καταπληκτικό μηχάνημα επίσης, αλλά οι LIO-8, ULN-8 παίζουν σε δική τους κατηγορία.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Σε κουκουρούκου χώρους και σε κάθε ταπεινό μου σύστημα, το 202 ξεδίπλωσε όλες του τις χάρες. Δεν μιλάμε για δυσδιάκριτες hiend-άδικες διαφορές, αλλά εμφανή αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και από το Minerva που το δοκίμασα δίπλα-δίπλα.

Γιάννη μου δεν αμφιβάλω καθόλου ότι το 202 μπορεί να παίξει υπέροχα στο δικό σου σύστημα.
Παρόλα αυτά επέτρεψε μου να θεωρώ ότι αν αποφασίσεις να επέμβεις δραστικά στον χώρο θα εκπλαγείς με το τι μπορεί να σου προσφέρει..Κοινώς δεν έχεις ακούσει ακόμα όλες του τις χάρες:126:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Βασικά είναι ανόητη κάθε σύγκριση της μέτρικ χάλο λίο8 (ή uln8) με οποιοδήποτε στέρεο (δικάναλο) ντακ της αγοράς, σα πχ το εξαιρετικό 202.
Αγαπημένε συνάδελφε στην κουφαμάρα, ξέρεις ότι συμφωνώ 100% μαζί σου σε όσα αναφέρεις (άλλωστε θυμάσαι ότι φαντασιωνόμουν τα λαμπάκια της MH στο σαλόνι μου πολύ πριν κυκλοφορήσει - μην θυμηθώ ότι σου είχα πει να μείνει μεταξύ μας και δε με άκουσες :141: ), αλλά η πραγματικότητα είναι πώς όσο τέλειες κι αν είναι οι μετρήσεις της, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να είναι ακόμα καλύτερες.

Κανένα opamp δεν μπορεί να πιάσει αυτό, όπως και κανένα άλλο DAC chip αυτη τη στιγμή δεν μπορεί να πιάσει το Sabre (γι'αυτο άλλωστε σε κάποια σημεία που αφορούν το ψηφιακό κομμάτι η ΜΗ είναι καταδικασμένη να μετράει χειρότερα από το 202 ή οποιοδήποτε άλλη υλοποίηση επιπέδου Weiss που να ξέρει πώς να εκμεταλλεύεται το τσιπάκι αυτό στο έπακρο).

Το αν θα είχε σημασία οποιαδήποτε βελτιώση στις μετρήσεις της ΜΗ, σε ψηφιακό ή και αναλογικό κομμάτι, με δεδομένες τις δυνατότητες της συσκευής (βλ. δυνατότητες επεξεργασίας στο ψηφιακό domain κ.α.) αλλά και την προφανή επιβάρυνση που η βελτίωση αυτή θα είχε στο κόστος της συσκευής, είναι άλλη συζήτηση.
[Ευτυχώς η απάντηση είναι εύκολη: Στο 99,9999% των περιπτώσεων, όχι.]
Αλλά τὰ σῦκα σῦκα, τὴν σκάφην δὲ σκάφην ὀνομάσων.

Πέρα από τα παραπάνω κι εγώ την LIO θα αγόραζα (με κλειστά μάτια).
Τους λόγους τους έχουμε εξαντλήσει τόσο καιρό κι όποιος δεν έχει πειστεί μέχρι τώρα δεν θα ψηθεί ούτε με τους άλλους 600-τόσους που αναφέρει το manual... :116:
Ή μπορεί να θέλει να ακούσει..

[Να, ορίστε, καμιά φορά ξεχνάω ότι δεν είναι όλοι πυροβολημένοι σαν εμάς να ασχολούνται με το ψειρίσμα της μαϊμού στα τεχνικά, το απαραίτητο διάβασμα για να τα καταλάβεις και τελικά την αγορά χωρίς ακροάσεις... :135: ]

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλά τα λέτε αλλά μήπως κάπου χάνουμε το νόημα;
Το ότι βγήκε η ΜΗ δεν σημαίνει ότι πρέπει να την συγκρίνουμε με οποιοδήποτε προϊόν παίζει στην αγορά και έχει dacs. Μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον Τοτό και τις εκθέσεις του στις οποίες αυτός έγραφε μόνο γι αυτό που ήξερε όποιο θέμα κι αν του έβαζαν. Αν θέλετε την άποψή μου, κακώς συζητάμε σε αυτό το thread για την MH. Διαφορετικά προϊόντα, διαφορετική φιλοσοφία, άλλη δουλειά κάνει το ένα άλλη το άλλο και προφανώς απευθύνονται σε διαφορετικό πελατολόγιο, σε χομπίστες με διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες.

...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Οh mon die,ο μαγιάτικος προσπαθεί να ρίξει τους τόνους.
Κρίμα το avatar του:116:

(Μεταξύ μας συμφωνώ μαζί του αλλά σας παρακαλώ μην του το πείτε..)

Reaction score
1.772

παρολα αυτα καταφερνη να ακουγεται το ιδιο καλα με το 202.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Διαφορετικά προϊόντα, διαφορετική φιλοσοφία, άλλη δουλειά κάνει το ένα άλλη το άλλο και προφανώς απευθύνονται σε διαφορετικό πελατολόγιο, σε χομπίστες με διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες.
Άντε ντε!
Αλλά ξέρεις τώρα τον EAR... Να μας ζαλίζει με την ΜΗ συνέχεια! Πφφτ!

Reaction score
5.635

Γιάννη μου δεν αμφιβάλω καθόλου ότι το 202 μπορεί να παίξει υπέροχα στο δικό σου σύστημα.
Παρόλα αυτά επέτρεψε μου να θεωρώ ότι αν αποφασίσεις να επέμβεις δραστικά στον χώρο θα εκπλαγείς με το τι μπορεί να σου προσφέρει..Κοινώς δεν έχεις ακούσει ακόμα όλες του τις χάρες:126:
Συμφωνώ για το αυτονόητο. Αλλά μη φτάνουμε στο άλλο άκρο, ότι επειδή έχουμε αφρόντιστους χώρους, είναι υπερβολή να αγοράζουμε και να χαιρόμαστε κάθε λογής μηχανάκια, έστω και ακριβότερα του "φυσιολογικού".

Κι όσο για τις χάρες του 202, τις ακούω και από τα ακουστικά (Sennheiser HD800). Και είναι πολύ κοντά ο ήχος σε αυτό που ακούω από τα ηχεία στον αφρόντιστο χώρο μου.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Συμφωνώ για το αυτονόητο. Αλλά μη φτάνουμε στο άλλο άκρο, ότι επειδή έχουμε αφρόντιστους χώρους, είναι υπερβολή να αγοράζουμε και να χαιρόμαστε κάθε λογής μηχανάκια, έστω και ακριβότερα του "φυσιολογικού".
Καλά, σε αυτό το άκρο δεν κινδυνεύει να πάει κανένας χομπίστας.
Όλοι είναι στριμωγμένοι στο άλλο άκρο (χιλιάδες ευρώ σε μηχανάκια, καμία επένδυση στη φροντίδα του χώρου) με κάποιους, ελάχιστους ακόμα (αλλά ευτυχώς περισσότερους σε σχέση με μερικά χρόνια πίσω - μάλλον έπιασε τόπο το κράξιμο), να κάνουν δειλά δειλά βήματα προς την άλλη κατεύθυνση.

Αν κάποια στιγμή φτάσουμε στο άλλο άκρο ("Αγοράστε και κανένα μηχάνημα ρε παιδιά! Όχι όλα στον χώρο!"), θα μαστιγώσουμε τον CostasEAR!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Αλλά μη φτάνουμε στο άλλο άκρο, ότι επειδή έχουμε αφρόντιστους χώρους, είναι υπερβολή να αγοράζουμε και να χαιρόμαστε κάθε λογής μηχανάκια, έστω και ακριβότερα του "φυσιολογικού".
Αυτό δυστυχώς είναι αυτονόητο όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται. Καλύτερα όμως να ανοίξουμε ένα νέο θέμα για να το κουβεντιάσουμε. Τι λες;

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.940

Κωστή, προφανώς έχεις δίκιο. Και για το οπ1 και για το σαβρίδι, και για πολλά άλλα. Έτσι είναι, κι εχθρός του καλού, παραμένει το καλύτερο.

Κι όπως λες κι εσύ, όλα αυτά έχουν ουσιαστικά μόνο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον. (στην πράξη, μια λιο8 και στα χέρια σου και στα χέρια μου θα παραμείνει ένα μηχάνημα που ποτέ δε θα καταφέρουμε όχι να ξεζουμίσουμε, ούτε καν να χρησιμοποιήσουμε τη μισή ποιότητά του, τι να "ξεζουμίσεις", μα για όνομα...)

Όταν τα όρια του θορύβου στο ψηφιακό έχουν ξεπεράσει τα κατασκευαστικά όρια του θερμικού θορύβου των αντιστάσεων, η συζήτηση γίνεται για να γίνεται.... Οι κορυφαίες "μετρήσεις" έχουν (φυσικά) ένα όριο χρησιμότητας και χρηστικότητας, μια ουδό αν θες, που επιδόσεις πάνω από αυτήν είναι εντελώς άχρηστες. Κι η ουδός αυτή, αν κι έχει απολύτως αντικειμενικά όρια, ωστόσο οριοθετείται υποκειμενικά, σε διαφορετικό επίπεδο από κάθε άνθρωπο, και σε μένα, ξέρεις πάρα πολύ καλά πως είναι πολύ χαμηλά. (θυμάμαι μια κουβέντα με το ζαπ όπου δε μπορούσε να αντικρούσει ουσιαστικά τα επιχειρήματά μου να παραμείνω με τα μπέρινγκερ... ή άντε το πολύ μια ορόρα 16-κάναλη, έτσι για λόγους πιο πολύ ευκολίας συνδέσεων, παρά ουσίας. εδώ τόσοι και τόσοι "πιστεύουν" στην υπεροχή του βινυλίου, τι λέμε τώρα...)

Για το δικό μου τρόπο σκέψης, οποιαδήποτε βελτίωση σε τέτοιου επιπέδου μηχανές, είναι απολύτως άχρηστη. δε παίζω ούτε καν με το ταπεινό ποσοστό του 0,0001% που άφησες να αιωρείται (προφανώς για λόγους διαλλακτικότητας, να μη σε λένε απόλυτο, ξέρεις...):116:

Το αστειότερο του αστείου σε αυτό το σκεπτικό, η αναρχοαυτόνομη κομμουνιστική απόλυτη δικαίωση των διαστρεβλωμένων σκέψεών μου, αυτό που είναι βέβαιο πως θα συμβεί, αυτό που θα κάνει μπαμ όπως το βρόντηγμα στου κουφού την πόρτα, η μεγάλη ανατριχίλα, κλπ κλπ κλπ, θα είναι οι μικρές αγγελίες μεταχειρισμένων που θα δεις (και θα δούμε) κάποιων που θα πουλάνε το 202 για περαιτέρω ηχητική ...αναβάθμιση. :135::138:

Πολύ φιλικά,
όπως πάντα.

Reaction score
5.635
Απάντηση: Re: Απάντηση: Weiss DAC202 @ Stereophile

Αυτό δυστυχώς είναι αυτονόητο όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται. Καλύτερα όμως να ανοίξουμε ένα νέο θέμα για να το κουβεντιάσουμε. Τι λες;

...
Μια χαρά αρμόζει στο παρόν νήμα η κουβέντα για το 202. Μήπως τα περί Metric να πάνε σε άλλο νήμα; :102:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.666
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@