Western Digital TV HD LIVE

Reaction score
3
Απάντηση: Western Digital TV HD2

Όχι ανεβάζω τα Planet_Earth_From Pole_to_Pole_1080p_sample_16ref & basketball 60fps 1080p 10000kbps τα έχεις?

Μα καλά πόσα μηχανήματα έχεις ρε φίλε?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2

Σπασίματα κολλήματα μου έκανε μόνο σε ένα πολύ βαρύ .mkv αρχείο (με μέγιστα bitrate πάνω από 60Mbps)
Πόσο?Υπ'αρχει screenshot?

Reaction score
2

Πόσο?Υπ'αρχει screenshot?
Πόσο ακριβώς δεν ξέρω, γιατί το egreat που δείχνει και το bitrate, μετά το 60-62 αρχίζει τα σπασίματα και σταματούν οι ενδείξεις.

Reaction score
3

Gstriftos θελεις να σου πω το λινκ για το 1 βίντεο να δοκιμάσεις κι εσύ να δεις πόσο θα σου κολλάει?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Πόσο ακριβώς δεν ξέρω, γιατί το egreat που δείχνει και το bitrate, μετά το 60-62 αρχίζει τα σπασίματα και σταματούν οι ενδείξεις.
Moυ κάνει εντύπωση γιατι το μέγιστο που μπορεί να φτάσει το blu ray είναι το 48άρι....

Reaction score
2

Moυ κάνει εντύπωση γιατι το μέγιστο που μπορεί να φτάσει το blu ray είναι το 48άρι....
Το bluray ναι,τα mkv όμως που απαιτούν μεγαλύτερη συμπίεση και έχουν μεταβλητό bitrate πιάνουν μεγαλύτερα υψηλά.

Κι εμένα από bluray τα παίζει όλα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Re: Western Digital TV HD2

Συγνώμη αλλά γιατί να είναι μεγαλύτερο το bitrate?Πως γίνεται απ την στιγμή που συμπιέζουμε το αρχείο?

Reaction score
3

Το bluray ναι,τα mkv όμως που απαιτούν μεγαλύτερη συμπίεση και έχουν μεταβλητό bitrate πιάνουν μεγαλύτερα υψηλά.

Κι εμένα από bluray τα παίζει όλα.
Εγώ πάλι γιατί αυτό το κόβω λίγο κουλό?
Δηλαδη να μην θέλει τόσο επεξεργαστική δύναμη το απλό blu-ray(m2ts ή ts) και να θέλει το mkv.

Reaction score
2

Συγνώμη αλλά γιατί να είναι μεγαλύτερο το bitrate?Πως γίνεται απ την στιγμή που συμπιέζουμε το αρχείο?
Απλά γιατί το Bluray (m2ts), επειδή είναι πολύ μεγάλο αρχείο μπορεί να έχει ένα μόνιμα υψηλό bitrate με μικρές διακυμάνσεις και σταθερή ποιότητα εικόνας.
Αντίθετα το mkv προσπαθεί να χωρέσει όσο το δυνατό καλύτερη ποιότητα σε μικρότερο αρχείο.
Γι'αυτό έχει χαμηλότερο μέσο όρο bitrate αλλά με μεγαλύτερες διακυμάνσεις.Σε γρήγορες, δηλαδή, σκηνές ή σκηνές που χρειάζεται μεγάλη λεπτομέρεια (ανάλογα και τι οδηγίες έχεις δώσει κατά τη συμπίεση) το bitrate εκτινάσεται στα ύψη, ενώ σε αργές και στατικές σκηνές παραμένει χαμηλό, ώστε να κρατήσει όσο το δυνατόν πιο μικρό το συνολικό μέγεθος του αρχείου (μεταβλητό bitrate).

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Gstriftos θελεις να σου πω το λινκ για το 1 βίντεο να δοκιμάσεις κι εσύ να δεις πόσο θα σου κολλάει?
Απίστευτο!!!!!Φουλ στο πιξελαρισμα!!!
( Μόλις βρήκα ένα τεστάκι για το επερχόμενο dune:116:)

Reaction score
1

Απίστευτο!!!!!Φουλ στο πιξελαρισμα!!!
( Μόλις βρήκα ένα τεστάκι για το επερχόμενο dune:116:)
Αγαπητοί επειδή έχω χάσει λίγο την κουβέντα...

Φούλ στο πιξέλιασμα σε ποιο μηχάνημα? Όχι στο WDTV 2 πάντως ε?

Reaction score
0

Το μεγαλυτερο bitrate το εχει το 1:1 bluray rip.

Τα .mkv που προερχονται απο επεξεργασια (recoding) του bluray εχουν χαμηλοτερο bitrate απο το bluray. Κατι .mkv με μεγαλο bitrate που κυκλοφορουνε, ειναι ουσιαστικα bluray με αλλαγμενο container απο .m2ts σε .mkv.

Ολα εχουν μεταβλητο bitrate, που μπορειτε να το δειτε με το bitrate viewer.

Ολα τα τσιπακια και το firmware που τα συνοδευει ειναι optimized για τα .m2ts παρα για τα mkv, γι΄αυτο και στα m2ts συνηθως πανε αερα.

Τα νεα τσιπακια της Sigma 8655 και 8642/3 ειναι ενα μεγαλο βημα μπροστα απο το Sigma 8635 και το Realtek 1073. Δεν τιθεται θεμα συγκρισης...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Αγαπητοί επειδή έχω χάσει λίγο την κουβέντα...

Φούλ στο πιξέλιασμα σε ποιο μηχάνημα? Όχι στο WDTV 2 πάντως ε?
Όχι,στο τρέχον wd

Reaction score
2

Όσον αφορά τα βίντεο τώρα.
Το πρώτο το είχα και είναι πράγματι format [email protected] 16 ref frames, άρα έξω από τις προδιαγραφές και του xtreamer και του Egreat.
Παρ'όλα αυτά, το Xtreamer το παίζει χωρίς σπασίματα, αλλά με χρωματιστά pixels, όπως σου είχα πει από την αρχή, ενώ το Egreat το παίζει χωρίς pixels, αλλά με ένα σπάσιμο κάπου στη μέση.

Έχω το ίδιο βίντεο (όλη την ταινία) και σε mkv αλλά με format [email protected] 4 ref frames, αλλά και σε m2ts (το αυθεντικό BD δηλαδή,απ'όπου έγινε η συμπίεση για την οποία μιλάμε), τα οποία βίντεο και τα δυο μηχανήματα τα παίζουν άψογα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να ψάχνω την τάδε τεράστια συμπίεση και να κάνω τη ζωή μου δύσκολη, τη στιγμή που υπάρχουν οι ταινίες σε άριστη ποιότητα, είτε στο πρωτότυπο, είτε σε μικρότερες συμπιέσεις.

Το δεύτερο βίντεο τώρα, είναι ένα γνωστό βίντεο αναφοράς, που κυκλοφορεί στο ιντερνέτ και είναι περισσότερο για τσεκάρισμα των δυνατοτήτων των HTPC's , παρά για αναπαραγωγή από media players.

Το ερώτημα τώρα είναι το εξής:
οι ταινίες που έχεις σε τέτοια format είναι;
Κι αν ναι, γιατί κάνεις τη ζωή σου δύσκολη, αφού υπάρχουν πιο εύκολες λύσεις; Και μη μου πεις για ποιότητα, γιατί τότε θα έβρισκες
το πρωτότυπο .m2ts αρχείο, από το οποίο προήλθαν οι συμπιέσεις αυτές και το οποίο το παίζουν σχεδόν όλα τα media players (μερικά καινούρια, δε, και με τους αυθεντικούς εσωτερικούς υποτίτλους)._

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2

Το μεγαλυτερο bitrate το εχει το 1:1 bluray rip.

Τα .mkv που προερχονται απο επεξεργασια (recoding) του bluray εχουν χαμηλοτερο bitrate απο το bluray. Κατι .mkv με μεγαλο bitrate που κυκλοφορουνε, ειναι ουσιαστικα bluray με αλλαγμενο container απο .m2ts σε .mkv.

Ολα εχουν μεταβλητο bitrate, που μπορειτε να το δειτε με το bitrate viewer.

Ολα τα τσιπακια και το firmware που τα συνοδευει ειναι optimized για τα .m2ts παρα για τα mkv, γι΄αυτο και στα m2ts συνηθως πανε αερα.

Τα νεα τσιπακια της Sigma 8655 και 8642/3 ειναι ενα μεγαλο βημα μπροστα απο το Sigma 8635 και το Realtek 1073. Δεν τιθεται θεμα συγκρισης...
Δηλαδη ακόμα και στα απαιτητικά mkv αρχεία δεν θα έχουμε πρόβλημα με το νέο wd hd tv live?
Τέλος πέρα από το wd hd tv live ποιο άλλο προϊόν του ίδιου στυλ μας προτείνεις να αγοράσουμε και γιατί?

Όσον αφορά τα βίντεο τώρα.
Το πρώτο το είχα και είναι πράγματι format [email protected] 16 ref frames, άρα έξω από τις προδιαγραφές και του xtreamer και του Egreat.
Παρ'όλα αυτά, το Xtreamer το παίζει χωρίς σπασίματα, αλλά με χρωματιστά pixels, όπως σου είχα πει από την αρχή, ενώ το Egreat το παίζει χωρίς pixels, αλλά με ένα σπάσιμο κάπου στη μέση.

Έχω το ίδιο βίντεο (όλη την ταινία) και σε mkv αλλά με format [email protected] 4 ref frames, αλλά και σε m2ts (το αυθεντικό BD δηλαδή,απ'όπου έγινε η συμπίεση για την οποία μιλάμε), τα οποία βίντεο και τα δυο μηχανήματα τα παίζουν άψογα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να ψάχνω την τάδε τεράστια συμπίεση και να κάνω τη ζωή μου δύσκολη, τη στιγμή που υπάρχουν οι ταινίες σε άριστη ποιότητα, είτε στο πρωτότυπο, είτε σε μικρότερες συμπιέσεις.

Το δεύτερο βίντεο τώρα, είναι ένα γνωστό βίντεο αναφοράς, που κυκλοφορεί στο ιντερνέτ και είναι περισσότερο για τσεκάρισμα των δυνατοτήτων των HTPC's , παρά για αναπαραγωγή από media players.

Το ερώτημα τώρα είναι το εξής:
οι ταινίες που έχεις σε τέτοια format είναι;
Κι αν ναι, γιατί κάνεις τη ζωή σου δύσκολη, αφού υπάρχουν πιο εύκολες λύσεις; Και μη μου πεις για ποιότητα, γιατί τότε θα έβρισκες
το πρωτότυπο .m2ts αρχείο, από το οποίο προήλθαν οι συμπιέσεις αυτές και το οποίο το παίζουν σχεδόν όλα τα media players (μερικά καινούρια, δε, και με τους αυθεντικούς εσωτερικούς υποτίτλους)._
Ποιος σου είπε ότι ψάχνω να κατεβάζω μόνο τέτοια απαιτητικά αρχεία?
Μάλλον δεν κατάλαβες την ευρύτερη έννοια αυτών που λέω δηλαδή να μην καθόμαστε να ψάχνουμε συγκεκριμένους τύπους βίντεο και αν(Λέω αν...) κάποια στιγμή τύχη να κατεβάσουμε και κάποιο τέτοιο απαιτητικό αρχείο να ΜΗΝ έχουμε πρόβλημα στην αναπαραγωγή του.

Reaction score
2

Μια παρατήρηση μόνο.Το Xtreamer και τα άλλα καινούρια media players με επεξεργαστή realtek(Tvix 6600, Mede8er PlayOn HD κτλ), ΔΕΝ φορούν το 1073, αλλά το καινούριο 1283 που είναι αντίστοιχο με τα καινούρια Sigma.

Reaction score
3

Και εδώ γενάτε το εξής ερώτημα:
Ποιο είναι καλύτερο chipset το sigma 8635 ή το realtek 1283 και γιατί?

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2

Ποιος σου είπε ότι ψάχνω να κατεβάζω μόνο τέτοια απαιτητικά αρχεία?
Μάλλον δεν κατάλαβες την ευρύτερη έννοια αυτών που λέω δηλαδή να μην καθόμαστε να ψάχνουμε συγκεκριμένους τύπους βίντεο και αν(Λέω αν...) κάποια στιγμή τύχη να κατεβάσουμε και κάποιο τέτοιο απαιτητικό αρχείο να ΜΗΝ έχουμε πρόβλημα στην αναπαραγωγή του.
Αν είναι έτσι, τότε πιθανόν, μόνο ένα καλό HTPC, θα σε καλύψει, για ότι αρχείο βρίσκεις.

Reaction score
2

Και εδώ γενάτε το εξής ερώτημα:
Ποιο είναι καλύτερο chipset το sigma 8635 ή το realtek 1283 και γιατί?
Πάντως η Syabas για το νέο Popcorn και η Dune, διάλεξαν το Sigma.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale