Western Digital TV HD Media Player

Reaction score
164
1) Ξεκινάω με το παράπονο που εκφράζεται για το μέγεθος των ελληνικών SRT από τον WD. Σας πληροφορώ ότι είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ και ΕΥΚΡΙΝΕΣΤΕΡΟ από αυτό του EGREAT.
Δεν το έψαξες αρκετά. Το Egreat αλλάζει, καθώς παίζει η ταινία, μέγεθος, χρώμα, συγχρονισμό στους υπότιτλους.

6) Ο WD παίζει χωρίς σπασίματα ακόμη και 1080p/24fps από εξωτερικο USB WD Passport 160GB παραφορτωμένο με χιλιάδες αρχεία διάφορων τύπων και χωρίς ανασυγκρότηση χωρίς προβλήματα στη αναζήτηση πρός-πίσω. Αντίθετα ο EGREAT αποσυντονίζεται συχνά (χάνεται η εικόνα από την HDMI) και κολλά με αποτέλεσμα τα συχνά και ιδιαίτερα χρονοβόρα restart. Επίσης ο EGREAT δεν δίνει την δυνατότητα αναζήτησης προς τα πίσω (Rewind), ενώ δεν τα πάει καθόλου καλά με εξωτερικούς USB HD γιατί με το παραμικρό κολλά, κάτι που δεν διαπίστωσα στον WD.
Μου κάνει εντύπωση γιατί ποτέ δεν είχα τα προβλήματα που αναφέρεις, με άλλο NMT, άλλα όλα πάνω-κάτω ίδια είναι. Αντίθετα, έχω ακούσει διαμαρτυρίες για προβλήματα στα 24fps του WD. Για το rewind έχεις δίκιο, αλλά αντιμετωπίζεται, λίγο εκνευριστικά, με το time seek.

Τελικά αν κάποιος ενδιαφέρεται για έναν MKV/AVI PLAYER ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΤΟΝ Western Digital TV HD Media Player ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤH ΜΙΣΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ EGREAT.
Άλλη συσκευή η μία, άλλη η άλλη. Ο WD είναι ένα φτηνότερο υποσύνολο των NMT. Είναι θέμα του χρήστη, και του τρόπου που θα χρησιμοποιεί τη συσκευή για το ποιά θα προτιμήσει. Ένα WD πάντως, όταν λυθούν τα θεματάκια που έχει, θα το πάρω για δεύτερη τηλεόραση.

Reaction score
3.477
και με τα αρχεία ήχου το WD TV τα πάει πολύ καλά. Υπάρχουν βέβαια και κάποια μικρά προβλήματα που πιστεύω ότι θα διορθωθούν στις επόμενες εκδόσεις του firmware.
Τα προβλήματα αυτά τα έχω αναφέρει στο AVSforum με την ελπίδα να διαβαστούν και στη συνέχεια να διορθωθούν από τους τεχνικούς της WD. Στο AVSforumm η λίστα με τα προβλήματα /bugs έχει μεγαλώσει αρκετά.

Παρόλα αυτά ο ήχος του WD TV, ακόμα και από την αναλογική του έξοδο, ξεπερνάει σε ποιότητα αναπαραγωγής πολλές ψηφιακες πηγές ήχου που κοστίζουν πολυ ακριβότερα.
Αναπαράγει και αρχεία FLAC με εξαιρετική ποιότητα ήχου, θα τολμούσα να πω στα ίδια επίπεδα με αυτά ενός Η/Υ που αναπαράγει αρχεία ήχου με media player το πρόγραμμα foobar2000.

Reaction score
3.477
Ο θόρυβος στην αναλογική έξοδο είναι μη ακουστός, σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες συσκευές που παράγουν ενοχλητικό θόρυβο από την αναλογική τους έξοδο. Ισως αυτό να οφείλεται και στον καλύτερο σχεδιασμό και την απομόνωση της τροφοδοσίας από τις εξωτερικές πηγές θορύβου. Οι δίσκοι (HDD) τοποθετούνται εκτός συσκευής, οπότε δεν δημιουργούνται προβλήματα θορύβου λόγω κοινής τροφοδοσίας που θα επηρέαζαν αρνητικά και την ποιότητα του ήχου.
Θα ήθελα να μου πει κάποιος κάτοχος του EGREAT, εάν ακούγεται κάποιος θόρυβος όταν ανεβάζει την ένταση του ενισχυτή στο τέρμα κατά τη διαρκεια της αναπαραγωγής αρχείων ήχου. Ας πατήσει το pause για να μην σπάσουν τα ηχεία, αρκεί να περιστρέφεται ο εσωτερικός (ή εξωτερικός) σκληρός δίσκος.

Reaction score
3.477
Στο δικό μου WD TV, δοκιμάζω και την περίπτωση χρήσης εξωτερικού γραμμικού σταθεροποιημένου τροφοδοτικού. Οι πρώτες εντυπώσεις αυτής της δοκιμής είναι πραγματικά πολύ καλές. Το εξωτερικό τροφοδοτικό είναι καλό να τροφοδοτεί και τον εξωτερικό σκληρό δίσκο μέσω ανεξάρτητης DC τροφοδοσίας . Η τροφοδοσία του WD TV είναι στα +12volts DC, το ίδιο και για τους περισσότερους σκληρούς δίσκους (USB) της αγοράς. Επομένως απαιτείται ένα εξωτερικό διπλό τροφοδοτικό που θα μας δίνει δύο (2) σταθεροποιημένες τάσεις των 12 V DC έκαστη.

Reaction score
0
Δεν το έψαξες αρκετά. Το Egreat αλλάζει, καθώς παίζει η ταινία, μέγεθος, χρώμα, συγχρονισμό στους υπότιτλους.

Μου κάνει εντύπωση γιατί ποτέ δεν είχα τα προβλήματα που αναφέρεις, με άλλο NMT, άλλα όλα πάνω-κάτω ίδια είναι. Αντίθετα, έχω ακούσει διαμαρτυρίες για προβλήματα στα 24fps του WD. Για το rewind έχεις δίκιο, αλλά αντιμετωπίζεται, λίγο εκνευριστικά, με το time seek.

Άλλη συσκευή η μία, άλλη η άλλη. Ο WD είναι ένα φτηνότερο υποσύνολο των NMT. Είναι θέμα του χρήστη, και του τρόπου που θα χρησιμοποιεί τη συσκευή για το ποιά θα προτιμήσει. Ένα WD πάντως, όταν λυθούν τα θεματάκια που έχει, θα το πάρω για δεύτερη τηλεόραση.
+1

Επειδή έχω στην κατοχή μου και τα δυο, το μοναδικό πράγμα που μου αρέσει περισότερο στο WD είναι το ότι είναι αθόρυβο αλλιώς το EGreat είναι πολύ καλύτερο.

Reaction score
0
Θέλω να μεταφέρω και εγώ την εμπειρία μου εδώ, τόσο από τον Western Digital TV HD Media Player που μόλις απέκτησα, όσο και από τον EGREAT EG-M31B HDMI NETWORK PLAYER (κλώνος του PopCorn Hour) που έχω από το καλοκαίρι.
1) Ξεκινάω με το παράπονο που εκφράζεται για το μέγεθος των ελληνικών SRT από τον WD. Σας πληροφορώ ότι είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ και ΕΥΚΡΙΝΕΣΤΕΡΟ από αυτό του EGREAT.
2) O WD ξεκινά ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ (σχεδόν στο 1/3 του χρόνου) από ότι ο EGREAT.
3) O WD έχει πιο εύχρηστα menu (στυλ PS3) από ότι ο EGREAT (προσωπική άποψη).
4) Ο WD δεν κάνει DTS downmixing με αποτέλεσμα δεν δίνει ήχο stereo από τις εξόδους RCA (άσπρο-κόκκινο)
5) Ο WD αναγνωρίστηκε αυτόματα τόσο μέσω HDMI όσο και από Composite εκτός από μια 42" Pioneer Plasma Kuro που αναγνωριζόταν η Composite ενώ η HDMI ήθελε συνεχώς χειροκίνητη ρύθμιση.
6) Ο WD παίζει χωρίς σπασίματα ακόμη και 1080p/24fps από εξωτερικο USB WD Passport 160GB παραφορτωμένο με χιλιάδες αρχεία διάφορων τύπων και χωρίς ανασυγκρότηση χωρίς προβλήματα στη αναζήτηση πρός-πίσω. Αντίθετα ο EGREAT αποσυντονίζεται συχνά (χάνεται η εικόνα από την HDMI) και κολλά με αποτέλεσμα τα συχνά και ιδιαίτερα χρονοβόρα restart. Επίσης ο EGREAT δεν δίνει την δυνατότητα αναζήτησης προς τα πίσω (Rewind), ενώ δεν τα πάει καθόλου καλά με εξωτερικούς USB HD γιατί με το παραμικρό κολλά, κάτι που δεν διαπίστωσα στον WD.

Τελικά αν κάποιος ενδιαφέρεται για έναν MKV/AVI PLAYER ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΤΟΝ Western Digital TV HD Media Player ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤH ΜΙΣΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ EGREAT.

Συμφωνω με ολα αυτα και επισης να προσθεσω οτι το μηχανημα παιζει α π ρ ο β λ η μ α τ ι σ τ α ολα τα αρχεια απο bluray (m2ts, ts καθως και 24p απο bluray ripped).

Οσον αφορα τα 24p κατεβαστε απο το παρακατω link HD trailers και επιλεξτε το Link για 1080p, ολα τα κινηματογραφικα trailers εχουν γινει στα 24p, οχι τιποτα αλλο, αλλα για να δειτε πως παιζουν τα 1080/24p με το WDTV

http://www.hd-trailers.net/indexAll.php

Reaction score
0
Το προβλημα με τα σπασιματα αφορα ΜΟΝΟ MKV ΑΡΧΕΙΑ 23,976 fps και ΜΟΝΟ οταν τα βαλεις να παιξουν στο WD σε αναλυση 1080/24p (24p/24Hz/24fps ειναι το ιδιο και το αυτο και εννοει 23,976 frames per sec) σε ΤV που υποστηριζουν 24p. Αν βαλεις το WD στο auto, τα παιζει αψογα στα 50/60 Hz ομως. Να μην υπαρξει η παρανόηση οτι τα αρχεια mkv αυτα δεν παιζουν καθολου...
Αυτο το προβλημα εμφανιζεται σε πολλες τηλεορασεις (Sony, Samsung...) που υποστηριζουν κανονικα 24p, ειναι πολυ σαφες απο τα post στο avsforum οτι ειναι γενικο του WD και δεν αφορα καποιες συγκεκριμενες TV...

Αρχεια mov (οπως τα παραπανω trailer στo link), wmv κλπ. παιζουν αψογα στα 24p. Στα mkv μονο εντοπιζεται το προβλημα αυτο (δεν ξερω αν ειναι θεμα buffering ή κατι αλλο...)

Reaction score
0
Ακυρο και στα mov trailer παραπανω υπαρχουν ψιλοσπασιματακια ανα 30-40 δευτερολεπτα στα 24p, πιο μικρα (στιγμιαια) απο οτι στα mkv αλλα υπαρχουν. Τα τρειλερ λογω της ταχειας εναλλαγης των πλανων δε βοηθουν να το δεις αλλα το βλεπεις. Μαλιστα αν παιξεις το ιδιο αρχειο πολλες φορες δεν το κανει παντα στο ιδιο σημειο του αρχειου....

Reaction score
0
Κύριοι τα φώτα σας. Συνέδεσα έναν Western DIgital 640GB, περασμένο σε εξωτερική θήκη, στο WD. Το αποτέλεσμα; Σπασίματα μέχρι και σε 720p! Ακόμη και σε VOB! Εντάξει, το καλώδιο HDMI είναι παλιό αφού περιμένω το 1.3 από το εξωτερικό, αλλά η κίνηση δεν βλέπεται, ανεξάρτητα από την επιλογή της ανάλυσης. Η τηλεόραση είναι Samsung 32 FullHD και υποστηρίζει 24p. O δίσκος είχε γύρω στα 400GB πιασμένα και 230 ελεύθερα. Τώρα του κάνω defrag. To WD έχει το τελευταίο firmware.

Reaction score
3
Απάντηση: Western Digital TV HD Media Player

Παιδιά γι' αυτούς που λένε ότι ζεσταίνετε μετά την αναπαραγωγή πολλών 1080p ταινιών δοκιμάσατε να το τοποθετήσετε κάθετα αντί για οριζόντια μην τυχόν και έχει καλύτερη απαγωγή θερμότητας.

Και κάτι άλλο δοκίμασε κανείς να σύνδεση πάνω του ένα dvdrom που να το έχει κάνει εξωτερικό μεσώ ενός κουτιού usb ή ένα μαμήσιο εξωτερικό dvdrom γιατί εγώ ένα laptop dvdrw που δοκίμασα να συνδέσω στο wd tv hd media player ενός φίλου μου μέσω usb θύρας δεν το αναγνώριζε καν.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Western Digital TV HD Media Player

Και κάτι άλλο δοκίμασε κανείς να σύνδεση πάνω του ένα dvdrom που να το έχει κάνει εξωτερικό μεσώ ενός κουτιού usb ή ένα μαμήσιο εξωτερικό dvdrom γιατί εγώ ένα laptop dvdrw που δοκίμασα να συνδέσω στο wd tv hd media player ενός φίλου μου μέσω usb θύρας δεν το αναγνώριζε καν.

WD Support > Knowledge Base > Frequently Asked Questions

κάτω κάτω στη σελίδα αυτή γράφει:
USB DVD or CD external drive is not recognized or will not work if connected to a WD TV HD Media Player

Τα E-Great και Popcornhour υποστηρίζουν USB DVDR

Reaction score
3

Υπάρχει περίπτωση μελλοντικά να υποστηρίξει?

Reaction score
0
Κύριοι τα φώτα σας. Συνέδεσα έναν Western DIgital 640GB, περασμένο σε εξωτερική θήκη, στο WD. Το αποτέλεσμα; Σπασίματα μέχρι και σε 720p! Ακόμη και σε VOB! Εντάξει, το καλώδιο HDMI είναι παλιό αφού περιμένω το 1.3 από το εξωτερικό, αλλά η κίνηση δεν βλέπεται, ανεξάρτητα από την επιλογή της ανάλυσης. Η τηλεόραση είναι Samsung 32 FullHD και υποστηρίζει 24p. O δίσκος είχε γύρω στα 400GB πιασμένα και 230 ελεύθερα. Τώρα του κάνω defrag. To WD έχει το τελευταίο firmware.
Δε νομιζω να ειναι θεμα καλωδιου (μπορεις αλλωστε να δοκιμασεις και με το component καλωδιο για να το αποκλεισεις). Εκτος απο την περιπτωση να ειναι παρα πολυ fragmented ο σκληρος, μηπως το κουτι που τον εχεις βαλει δεν ειναι καλο?

Reaction score
0

Σκεφτομαι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να αγοράσω τον Seagate 1.5T, τον έχει κανείς συνδέσει με το WD και αν ναι παρουσιάζει προβλήματα στην σύνδεση ή στο παίξιμο αρχείων κυρίως .mkv?

Ευχαριστώ.

Reaction score
0
Δε νομιζω να ειναι θεμα καλωδιου (μπορεις αλλωστε να δοκιμασεις και με το component καλωδιο για να το αποκλεισεις). Εκτος απο την περιπτωση να ειναι παρα πολυ fragmented ο σκληρος, μηπως το κουτι που τον εχεις βαλει δεν ειναι καλο?
Τελικά ο σκληρός ήταν κάργα κερματισμένος.... Μετά το defrag όλα βελτιώθηκαν. Ακόμη βλέπω σπασιματάκια που και που αλλά όντως και το case δεν είναι και το καλύτερο... Εκεί που πραγματικά διέπρεψε χωρίς κανένα artifact ήταν τα Pixar Shorts σε m2ts.

Reaction score
0
Kαλησπερα!
Ξερει κανεις αν μπορει να αναπαραγει και το μενου των dvd στα vob?
Επισης εβαλα μεσα ενα αλμπουμ σε dts αλλα επαιρνα συνεχεια χχχχχχχχ στον ηχο..Σαν να μην ειχα 5,1...

Reaction score
0
Στις παρατηρήσεις που έκανα σε προηγούμενο post θέλω να προσθέσω και τον απαράδεκτο υψηλό θόρυβο που κάνει ο ανεμιστήρας του EGREAT (όπως είπε και ο morfeus) που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός σε ήσυχες θεάσεις, ενώ ο WD είναι εντελώς ΑΘΟΡΥΒΟΣ!

Reaction score
3

Σκεφτομαι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να αγοράσω τον Seagate 1.5T, τον έχει κανείς συνδέσει με το WD και αν ναι παρουσιάζει προβλήματα στην σύνδεση ή στο παίξιμο αρχείων κυρίως .mkv?

Ευχαριστώ.
Την Παρασκευή μου ήρθε ο Seagate 640GB εξωτερική τροφοδοσία + 7200rpm (o 1Τ που ήθελα ήταν out of stock) και μέχρι στιγμής άψογος (και κομψότατος!). Τον διάβασε γρήγορα (του 'χω βάλει συνολικά γύρω στα 200GB mkv)
Είναι αυτός :
http://www.zero1.gr/product_info.php?cPath=95_96&products_id=71627

σε silver χρώμα.

Δες κι αυτό και εκμεταλλεύσου το λάθος τους :111:http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1163779

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Western Digital TV HD Media Player

Την Παρασκευή μου ήρθε ο Seagate 640GB εξωτερική τροφοδοσία + 7200rpm (o 1Τ που ήθελα ήταν out of stock) και μέχρι στιγμής άψογος (και κομψότατος!). Τον διάβασε γρήγορα (του 'χω βάλει συνολικά γύρω στα 200GB mkv)
Είναι αυτός :
http://www.zero1.gr/product_info.php?cPath=95_96&products_id=71627

σε silver χρώμα.

Δες κι αυτό και εκμεταλλεύσου το λάθος τους :111:http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1163779

Thanks a lot!
Όσο αναφορά την προσφορά του plaisio την "χτύπησα" άμεσα και περιμένω να δω τι θα μου απαντήσουν...

Reaction score
0

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Εκανα την παραγγελία η οποία και επιβεβαιώθηκε.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members