Western Digital TV HD Media Player

Reaction score
0
δυο ερωτησεις για τους φιλους που γνωριζουν
1.ποσα Ref Frames πρεπει να εχει μια ματροσκα για να παιζει χωρις "πιξελιασμα" με το WD-ΤV?
2.το "[email protected]" ή L4.0 ,L4.1 κ.α. που βλεπω με το mediainfo στις
ματροσκες τι ειναι?

Reaction score
0
http://wdtv.wetpaint.com/page/H.264+reference+frames+specs

Το profile @4.1, 5.1 κλπ. δεν παιζει ρολο, ειναι μονο θεμα reference frames και αναλυσης του αρχειου π.χ. 1920x1080 με 6 reference frames δεν παιζει σωστα (βλεπεις τετραγωνακια με περιεργα χρωματα ή κολλαει μερος της εικονας για λιγα δευτερολεπτα κλπ.) ενω με 5 παιζει

Reaction score
0
"Το profile @4.1, 5.1 κλπ. δεν παιζει ρολο, ειναι μονο θεμα reference frames και αναλυσης του αρχειου π.χ. 1920x1080 με 6 reference frames δεν παιζει σωστα (βλεπεις τετραγωνακια με περιεργα χρωματα ή κολλαει μερος της εικονας για λιγα δευτερολεπτα κλπ.) ενω με 5 παιζει"

η πρασινιλα που βλεπω σε ταινεια με αναλυση 1280χ 720 με 5 reference frames
τι ειναι?

Reaction score
0
Απάντηση: Western Digital TV HD Media Player

Παιδιά επειδή μου είναι αδύνατον να διαβάσω και τις 135 σελίδες μια ερωτησούλα:

Αν γράψω ένα κοινό DVD Θα το παίξει;

Δηλαδή θα περάσω κανονικά στον σκληρό τους δύο φακέλους AUDIO_TS και VIDEO_TS της ταινίας

όπου μέσα θα υπάρχουν αρχεία VOB,IFO και BUP;
Έτσι από περιέργεια. Το διάβασες αυτό;

Reaction score
0
η πρασινιλα που βλεπω σε ταινια με αναλυση 1280χ 720 με 5 reference frames
τι ειναι?
Στο ιδιο σημειο της ιδιας ταινιας = Χαλασμενο αρχειο (corrupt)... Μπορει να ειναι ετσι απο τη μανα του ή να τυχει κατα την ανασυνθεση απο το Utorrent ή κατα το unrar ή απο καποιο αλλο προγραμμα...

Αν εχεις βαλει κανενα prerelease firmware, μπορει να ευθυνεται και αυτο...

Reaction score
0

Φυσικά, γιατί εκτός από περιέργεια;
Επειδή δεν βλέπω να ασχολούνται πολλοί φίλοι με το θέμα αυτό, και το θεωρώ πολύ σημαντικό να μπορεί να παίζει DVD. Όσο περισσότεροι το φωνάζουμε, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνει πραγματικότητα από την WD. Δυστυχώς δεν βλέπω να αναφέρεται πουθενά στα prereleases, έτσι όπως βγαίνουν με ρυθμό πολυβόλου.... :121:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
106.516

Επειδή δεν βλέπω να ασχολούνται πολλοί φίλοι με το θέμα αυτό, και το θεωρώ πολύ σημαντικό να μπορεί να παίζει DVD. Όσο περισσότεροι το φωνάζουμε, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνει πραγματικότητα από την WD. Δυστυχώς δεν βλέπω να αναφέρεται πουθενά στα prereleases, έτσι όπως βγαίνουν με ρυθμό πολυβόλου.... :121:
Συμφωνώ!

Εγώ δεν το έχω πάρει ακόμα, και μάλλον δεν το βλέπω άμεσα αν δεν το φτιάξουν αυτό το ελάττωμα.

Γι αυτό σας ρώτησα για να ξέρω. έχω τόσα DVD και πρέπει να τα αποθηκεύσω.

Reaction score
0

Υπάρχει κάποιος τρόπος για μαζική μετατροπή του encoding των srt σε UTF-8 ?

Edit :Όταν πάω να μετατρέψω τον ήχο σε mkv απο dts σε ac3 με το popcorn, μόλις πατάω run μου βγάζει μήνυμα, VideoTrack not found.

Reaction score
0

Γιατί να κάνετε rip το dvd σε φακέλους με bup και ifo και vob αφού παίζει κανονικά ως iso;

abcd

Super Moderator
Reaction score
106.516

Γιατί να κάνετε rip το dvd σε φακέλους με bup και ifo και vob αφού παίζει κανονικά ως iso;
Για αυτό που λέει ο φίλος παρακάτω:

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, τουλάχιστον στο δικό μου μηχανάκι. Εξηγούμαι:

Το WD TV δεν αναγνωρίζει δομή DVD, ούτε σε folder, ούτε σε .iso. Πηγαίνει και "πέφτει" επάνω στα βιντεοαρχεία που βρίσκει κι αυτό είναι όλο. Δηλαδή:

1. Αν επιλέξεις ένα .iso image - το οποίο το βλέπει κανονικότατα - που κρύβει το DVD σου και πατήσεις Enter, θα αρχίσει να παίζει το main movie, χωρίς μενού, υπότιτλους ή οποιαδήποτε άλλη επιλογή.

2. Στην περίπτωση του folder, ανοίγεις τον φάκελλο VIDEO_TS και επιλέγεις το πρώτο αρχείο .VOB που αποτελεί την ταινία, το οποίο είναι πάντα το VTS_01_1.VOB. Μόλις το κάνεις αυτό ξεκινάει και παίζει την ταινία κανονικά μέχρι το τέλος, πάλι χωρίς οποιαδήποτε επιλογή, υπότιτλους, μενού κλπ. (Έτσι κι αλλιώς TS.VOB και 0.VOB δεν τα βλέπει).

Σημείωση: Ξαναλέω ότι αυτά συμβαίνουν στο δικό μου μηχανάκι, τεσταρισμένο με όλα τα firmwear μέχρι τώρα, και φυσικά επιλογή Greek ISO. (Εννοείται ότι ξαναγύρισα στο πρώτο που το αγόρασα, το 1.01.02, το οποίο είναι το καλύτερο overall για τις χρήσεις που το θέλω εγώ - στην ηλικία που είμαι μπορώ να υποθέτω τα Α που λείπουν ή το Θ που είναι σαν ελικοδρόμιο :114:).

Αυτά. Καλή Ανάσταση, πάντα με υγεία.

Reaction score
7
Ρε παιδιά ερώτηση. Γιατί όλα μα όλα τα mkv video έχουν διαφορά στην ένταση του ήχου μεταξύ φωνών και περιβαλλοντικών ήχων? Ότι και να έχω δοκιμάσει το ίδιο γίνεται.

Δηλαδή ενώ η φωνή ακούγεται χαμηλά και μου την σπάει, οι περιβαλλοντικοί ήχοι και τα εφέ είναι πιο δυνατά κι έτσι αναγκάζομαι να είμαι με το κοντρολ στο χέρι για να παίζω με την ένταση πάνω κάτω...Το έχετε προσέξει?

Reaction score
4

αυτο γινεται σε ολες τις ταινιες παντως ειδους

το δυναμικο range που εχει επιβαλλει το DVD forum ειναι 20db, ωστε να υπαρχει ενας ρεαλισμος στην ηχητικη αποδοση της ταινιας, δε γινεται να ακους ομιλιες το ιδιο δυνατα με εκρηξεις! ετσι γινεται στην πραγματικοτητα;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Western Digital TV HD Media Player

Υπάρχει κάποιος τρόπος για μαζική μετατροπή του encoding των srt σε UTF-8 ?
Δε χρειαζεται πλεον τετοια μετατροπη (πριν τα Χριστουγεννα χρειαζοταν), εφοσον πας στα settings στο WD HD TV και βαλεις
Additional encoding ---> Greek_ISO

Reaction score
0

Το είχα σε western ... για αυτό ίσως, αλλά τους περισσότερους τους άλλαξα.
Thanks anyway.
Στο άλλο ερώτημα μου για την μετατροπή του ήχου απο dts σε ac3?
Γιατί έχω αρκετές ταινίες και μου την σπάει που δέν μπορώ να κάνω τπτ.

Reaction score
0

Ισχύει αυτο ακριβώς που είπε ο furious99 ποιο πάνω.
Δηλαδη τους βλέπει κανονικά όλους(Αν τα έχεις συνδέσει όλα σωστά) σαν υποφακέλους στο usb 1 ή usb 2.
Και εννοείτε με το firmware 1.01.02
δε νομίζω αλλά θα το δοκιμάσω πάλι, ψάχνοντας τους υποφακέλους...

Reaction score
0

Όταν πάω να μετατρέψω τον ήχο σε mkv απο dts σε ac3 με το popcorn, μόλις πατάω run μου βγάζει μήνυμα, VideoTrack not found.
Σβησε το προγραμμα και το φακελο tools και ξανακατεβασε το (αν δεν κατεβασει μονο του τα Tools απο το ιντερνετ, πηγαινε Options-->Download external utilities)

Reaction score
0

Τα έχω κάνει όλα αυτά πολλές φορές αλλά πάντα το ίδιο μήνυμα μου βγάζει.

Reaction score
0
Καλημερα απο μενα!
Λοιπον, στα προηγουμενα releases θυμαμαι οτι στα περισσοτερα mkv αλλα και avi αρχεια κολλαγε το frame ανεξαρτητως επιλεγμενης αναλυσης και Hz (και ειδικα στα 24Hz)! Τωρα, με τα τελευταια 2 prereleases, παρατηρησα οτι το μονο κολλημα (εκτος απο το φανερο προβλημα με τους υποτιτλους), οσο αφορα mkv αρχεια, ειναι ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ 1080p αρχεια, με επιλεγμενη συχνοτητα 24Hz, που μετα απο ενα διαστημα 2 λεπτων κολλαει ασχημα η ταινια και χανεται ο ηχος (αυτο "φτιαχνεται" αν πατησεις στοπ και μετα εναρξη απο εκεινο το σημειο!). Αυτο ομως που με παραξενευει, ειναι το κολλημα (οταν λεω κολλημα εννοω στο frame, στην κινηση της εικονας τα κοψιματα που γινονται) σε μερικα avι αρχεια οπως αυτο:

Πλήρες όνομα : H:\VIDEOS\MOVIES\The Bridge on The River Kwai\The Bridge on The River Kwai CD1.avi
Μορφοποίηση : AVI
Μορφοποίηση/ : Audio Video Interleave
Μέγεθος αρχείου : 500 MiB
Duration/String : 1h 18mn
Συνολικό BitRate : 895 Kbps
Εφαρμογή εγγραφής : VirtualDubMod 1.5.4.1 (build 2178/release)
Βιβλιοθήκη κωδικοποιητή : VirtualDubMod build 2178/release

Video
Μορφοποίηση : MPEG-4 Visual
Format_Profile : Streaming Video@L1
Format_Settings_BVOP/String : Ναι
Format_Settings_QPel/String : Όχι
Format_Settings_GMC/String : 0 warppoint
CodecID : XVID
/ : XviD
Duration/String : 1h 18mn
Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 769 Kbps
Πλάτος : 560 εικονοστοιχεία
Ύψος : 224 εικονοστοιχεία
Λόγος εικόνας : 2.500
Ρυθμός ανανέωσης πλαισίου : 25,000 fps
Ανάλυση : 24 bits
Colorimetry : 4:2:0
ScanType/String : Συνεχής σάρωση
Bits/(Εικονοστοιχείο*Πλαίσιο) : 0.245
StreamSize/String : 430 MiB (86%)
Βιβλιοθήκη κωδικοποιητή : XviD 1.1.2 (UTC 2006-11-01)

Αυτο το avi κολλαει πολυ ασχημα σε οποιαδηποτε αναλυση και Hz (ενω στο pc δεν κολλαει καθολου). Αντιθετως το ακολουθο αρχειο avi δεν κολλαει καθολου:
Γενικά
Πλήρες όνομα : H:\VIDEOS\MOVIES\NO COUNTRY FOR OLD MEN[2008]DVDrip[GTRD]movies-CRF\No.Country.For.Old.Men.DVDRip[GTRD]movies-CRF.avi
Μορφοποίηση : AVI
Μορφοποίηση/ : Audio Video Interleave
Μέγεθος αρχείου : 1,18 GiB
Duration/String : 2h 2mn
Συνολικό BitRate : 1 387 Kbps
Εφαρμογή εγγραφής : VirtualDubMod 1.5.10.2 (build 2542/release)
Βιβλιοθήκη κωδικοποιητή : VirtualDubMod build 2542/release

Video
Μορφοποίηση : MPEG-4 Visual
Format_Profile : Streaming Video@L1
Format_Settings_BVOP/String : Ναι
Format_Settings_QPel/String : Όχι
Format_Settings_GMC/String : 0 warppoint
Format_Settings_Matrix/String : Default (H.263)
CodecID : XVID
/ : XviD
Duration/String : 2h 2mn
Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 996 Kbps
Πλάτος : 592 εικονοστοιχεία
Ύψος : 336 εικονοστοιχεία
Λόγος εικόνας : 16/9
Ρυθμός ανανέωσης πλαισίου : 23,976 fps
Ανάλυση : 24 bits
Colorimetry : 4:2:0
ScanType/String : Συνεχής σάρωση
Bits/(Εικονοστοιχείο*Πλαίσιο) : 0.209
StreamSize/String : 870 MiB (72%)
Βιβλιοθήκη κωδικοποιητή : XviD 1.1.2 (UTC 2006-11-01)

Μπορει καποιος να μου εξηγησει για ποιο λογο το ενα κολλαει και το αλλο οχι? Εγω παντως δεν βλεπω καποια βασικη διαφορα στα χαρακτηριστικα των 2 παραπανω avi εκτος απο το CodecId. Βεβαια καποιος που ξερει περισσοτερα απο αυτα μπορει μονο και απο αυτο να βλεπει τον λογο που το ενα κολλαει και το αλλο οχι. Θα ηθελα λοιπον τη γνωμη σας και αν ειναι αυτο bug του firmware ας το αναφερει καποιος στους υπευθυνους της WD στα Forums.
Επισης θα ηθελα οποιος ξερει να μου υποδειξει τι αναλυση και ποσα Hz να βαζω για καθε ειδος αρχειου (mkv 1080 k 720, avi) εφοσον η tv μου τα υποστηριζει ολα!
Σας ευχαριστω εκ των προτερων οσους εδειξαν υπομονη και διαβασαν ολο αυτο το post.
Καθε βοηθεια δεκτη!!

Staff online

• abcd

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.616
Members
38.471
Νεότερο μέλος
nickger