What Integrated stereo amp/speakers combo ?

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Ποια χρυσή ευκαιρία και ποιες avsite αγγελίες ωρές παιδιά, αφού αναφέρει ότι ζει στο εξωτερικό.

Πολλά γράφονται αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ο χώρος και το μέγεθος αυτού. Η προτίμηση στα βάσεως είναι επειδή ο χώρος είναι μικρός ή φοβάσαι μην ενοχλήσεις την πολυκατοικία;

Προτάσεις για ενισχυτή, ουκ ολίγες. Με λίγα χρήματα μπορείς να φτιάξεις κάποιον Class D. Δεν πιάνουν τα χέρια σου; Ρώτα τον ηλεκτρονικό της γειτονιάς σου πόσο θα σου κοστίσει να στον μοντάρει εφόσον πάρεις εσύ τα εξαρτήματα. Προτάσεις για προενισχυτή πάμπολλες με καλύτερο value for money την υλοποίηση PGA 2311 (ή ακόμα καλύτερα 2310) από ebay στα 120 ευρώ. Συνεργασία ενισχυτή-ηχείων υπάρχει στα αυτιά μας. Πρακτικά μιλώντας, σημασία έχει αν μπορεί να οδηγήσει το ηχείο επαρκώς. Από εκεί και πέρα είναι θέμα υποκειμενικό. Είμαι εναντίον των αγορών με κλειστά τα μάτια αλλά στο θέμα ενίσχυση οι διαφορές είναι λιγότερο χαοτικές από την υπόθεση «ηχείο».

Κάτι προτελευταίο: Αυτό που θες να αποφύγεις αυτό πρέπει να κάνεις. Βγες, δοκίμασε, νιώσε, άκου τη δίψα σου. Ακούς μια ντουζίνα ηχεία, θέτεις το στόχο σου, αξιολογείς το μέσο όρο και βρίσκεις αυτό που θες. Έτσι θα είσαι κερδισμένος και σε εμπειρία και ταυτόχρονα θα έχεις επιλέξει πραγματικά εσύ αυτό που ήθελες. Χρήματα ξοδεύεις, χρήματα δικά σου. Μην αναλώνεσαι σε συγκεκριμένες μάρκες.

Κάτι τελευταίο: Σε καμία περίπτωση μην ξεχνάς τη λύση των ενεργών ηχείων.

Y.Γ. Ι) Στην κατηγορία τιμής που θέτεις, VU έχουν οι Advance Acoustic.

Υ.Γ. ΙΙ) Τα μεταχειρισμένα είναι πολλές φορές μόνοδρομος, με πλεόνεκτημα τη δυνατότητα ακρόασης.

Υ.Γ. ΙΙΙ) Τίποτα άλλο, απλώς μ'αρέσουν τα υστερόγραφα και η λατινική αρίθμηση.

Reaction score
57
Λοιπον η κατασταση εχει ως εξης:
Κατεληξα στον rotel ra 10 για 2 λογους
1) συμφωνα και με την κριτικη που παρεθεςα παραπανω, Ειναι οτι πρεπει για χρηστες σαν κι εμενα που θελουν ενα καλο ενσωματομενο phono stage και γενικα προςανατολιςμενο σε συνδεσεις με αναλογικα κοματια, κασετοφωνο, cd player kai τελος.
2) Συνεργαζεται αψογα με το παραπανω πικ απ που θελω να παρω rega rp3
3) Τωρα ακουω μουσικη απο ενα Sony HT CT60 το οποιο αποτελειται απο μια soundbar 15w output και ενα sub 30w output. Οταν βαζω κατι σε μουσικη και οχι ταινια , οτε δεν το χω βαλει στο τερμα και πολες φορες χαμηλωνω κιολας, οχι γιατι θα παραμορφωσει αλλα γιατι λογω χωρου ( αντανακλασεις, οχι μονωση κτλ.) γεμιζει ο χωρος και ολα κοπμλε.
Οποτε ο ροτελ στα 2x40 θα ειναι υπεραρκετος θελω να ποστευω.

Απλα, αναρωτιεμαι,
1)Με ποια ηχεια να τον παντρεψω ( μ αρεςουν τα νταλι ζενςορ 5 αλλα το θεμα ειναι ποια μπορει να οδηγηςει σωςτα)
2)ποιο cd player θα συνεργαστει αψογα μαζι του, και
3)ποιο κασετοφωνο να παρω.
4) Εαν αργοτερα θελησω περισοτερα βαττ, απλα του πεταω εναν τελικο της ιδιας εταιριας 2x100 και τελος. Ποιος να ειναι αυτος?

Reaction score
1.121
1) διαβάζω τα καλύτερα για την μικρή σειρά της ATC - δεν τα εχω ακούσει όμως..
εάν μπορεις ακουσε τα και αποφασίζεις
2) marantz
3) rotel, teac
4) πρέπει να εχει εξοδο προ ενισχυσης, ο Rotel RA-10 εχει, οπότε, ναι !

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Ο Ra-10 θα οδηγησει τα Zensor. Εαν νιωθεις οτι θα χρειαστεις περισσοτερα βατ καλυτερα να παρεις εναν ενισχυτη με περισσοτερα βατ απο τωρα, η αγορα τελικου θα σου κοστισει περισσοτερο απο τον RA-10, συν τα χρηματα του RA-10. Αν θυμαμαι καλα ο RA-10 δεν ειναι τηλεχειριζομενος, τσεκαρε το κι αυτο. Oλα τα cd player της κατηγοριας των 300+ ευρω ειναι καταλληλα για ενα τετοιο setup. Kοιτα Marantz, Pioneer, Yamaha.

Last edited:

Reaction score
57
για πες τι έκανες ρε γιατρέ !
Καλη χρονια.
Τιποτα πολυτως. Ακομα την ψαχνω. Ειχα καταληξει στον ροτελ αλλα ειδα οτι δεν εχει ρεμοτ κοντρολ, οποτε ακυρο.
Σκεφτομαι yamaha as501 vs marantz pm 6005 vs cabridge audio cx a60/80( no phono input, needs an external). Γενικα δεν ξερω ν πρεπει ν μ ενδιαφερει το ενςωματομενο phon stage η οχι.)

Reaction score
1.047
Θα γραψω μια αποψη-εμπειρια μηπως σε βοηθησει. Δεν ειμαι κανενας εμπειρος(καθολου για την ακριβεια) οποτε αν δεις οτι σε μπερδευω περισσοτερο, just ignore με. Ακουω με ενα ζευγαρακι dali zensor 1 τα οποια παιζουν απο εναν οικονομικο pionneer ο οποιος μαλιστα ειναι και av (κλαφτα δηλαδη). Ακομα και τα zensor 1 λοιπον εχουν μια χαρα μπασο. Δεν θα σου γκρεμισουν κανεναν τοιχο δα, αλλα οσο παιζεις μεσα στις εντασεις που μπορουν να ανταποκριθουν, το μπασο τους ειναι παντα παρον. Οσο πρεπει να ειναι. Εχω ακουσει λεπτομερως το black album των metallica και το ηχειο με αφησε απολυτα ευχαριστημενο. Pink floyd δεν εχω ακουσει με λεπτομερεια και πολλα τραγουδια αλλα εχω λιωσει το νεο δισκο του david gilmour, Rattle that rock. Αριστα τα zensor και εδω. Και γενικα σε blues, funk,rock, jazz, αλλα και ηλεκτρονικη μουσικη οτι εχω ακουσει μου εχει αρεσει.
Πριν τα διαλεξω ειχα παει σε μαγαζι και τα ακουσα εννοοειται. Τα αλλα σετ που ειχα ακουσει ηταν τα wharfedale diamond 220, q acoustics 2010i, monitor audio mr4 και bx2. Αναμεσα σε ολα αυτα τα zensor 1 μου αρεσαν περισσοτερο.

Οσον αφορα τα ενισχυτικα τωρα.. Εδω μπορω μονο να σου πω οτι η δοκιμη ολων αυτων εγινε με εναν yamaha αλλα δεν θυμαμαι ποιον ακριβως. Οταν ανοιξα θεμα εδω για να παρω αποψεις για ενισχυτη δικαναλο οι προτασεις αφορουσαν κυριως marantz, denon και nad. Και yamaha προταθηκαν με την υποσημειωση πως το ταιριασμα dali-yamaha εχει μια ταση να εμπλουτιζει τις ψηλες, πραγμα που διαβασα και σε αλλα φορουμ, χωρις ομως κανεις να το χαρακτηριζει κακο! Ολες αυτες οι αποψεις επιβεβαιαωθηκαν απο καποιους λιγοστους εμπορους που καταφερα να μιλησω στην εκθεση του νοεμβριου.

Συνοψιζοντας... Για την επιλογη των dali απο εμενα εχεις +1000! Να λαβεις ομως υποψη οτι τα zensor 5 εχουν 88db ευαισθησιας οποτε καλο ειναι ο ενισχυτης που θα διαλεξεις να τα εχει τα ρευματακια του και τα βαττακια του. Καλα τα 40 ενος rotel σαφως, αλλα κατι αντιστοιχο με 60 νομιζω θα βοηθησουν!

Reaction score
68
πολυ τιμια επιλογη ολα τα zensor παιζουν υπεροχα κ το 5 αν και μικρο δαπεδου εχει πολυ μεγαλο ηχο
θα τα δωσουν ολα σιγουρα με nadc356bee αλλα κ τον advance xi90 o οποιος ειναι κ πολυ καλα εξοπλισμενος
γνωμη μου ειναι να παρεις κ ενα cd μεχρι 300Ε (βλεπε denon marantz ) κ θα εισαι super...!

Reaction score
57
Θα γραψω μια αποψη-εμπειρια μηπως σε βοηθησει. Δεν ειμαι κανενας εμπειρος(καθολου για την ακριβεια) οποτε αν δεις οτι σε μπερδευω περισσοτερο, just ignore με. Ακουω με ενα ζευγαρακι dali zensor 1 τα οποια παιζουν απο εναν οικονομικο pionneer ο οποιος μαλιστα ειναι και av (κλαφτα δηλαδη). Ακομα και τα zensor 1 λοιπον εχουν μια χαρα μπασο. Δεν θα σου γκρεμισουν κανεναν τοιχο δα, αλλα οσο παιζεις μεσα στις εντασεις που μπορουν να ανταποκριθουν, το μπασο τους ειναι παντα παρον. Οσο πρεπει να ειναι. Εχω ακουσει λεπτομερως το black album των metallica και το ηχειο με αφησε απολυτα ευχαριστημενο. Pink floyd δεν εχω ακουσει με λεπτομερεια και πολλα τραγουδια αλλα εχω λιωσει το νεο δισκο του david gilmour, Rattle that rock. Αριστα τα zensor και εδω. Και γενικα σε blues, funk,rock, jazz, αλλα και ηλεκτρονικη μουσικη οτι εχω ακουσει μου εχει αρεσει.
Πριν τα διαλεξω ειχα παει σε μαγαζι και τα ακουσα εννοοειται. Τα αλλα σετ που ειχα ακουσει ηταν τα wharfedale diamond 220, q acoustics 2010i, monitor audio mr4 και bx2. Αναμεσα σε ολα αυτα τα zensor 1 μου αρεσαν περισσοτερο.

Οσον αφορα τα ενισχυτικα τωρα.. Εδω μπορω μονο να σου πω οτι η δοκιμη ολων αυτων εγινε με εναν yamaha αλλα δεν θυμαμαι ποιον ακριβως. Οταν ανοιξα θεμα εδω για να παρω αποψεις για ενισχυτη δικαναλο οι προτασεις αφορουσαν κυριως marantz, denon και nad. Και yamaha προταθηκαν με την υποσημειωση πως το ταιριασμα dali-yamaha εχει μια ταση να εμπλουτιζει τις ψηλες, πραγμα που διαβασα και σε αλλα φορουμ, χωρις ομως κανεις να το χαρακτηριζει κακο! Ολες αυτες οι αποψεις επιβεβαιαωθηκαν απο καποιους λιγοστους εμπορους που καταφερα να μιλησω στην εκθεση του νοεμβριου.

Συνοψιζοντας... Για την επιλογη των dali απο εμενα εχεις +1000! Να λαβεις ομως υποψη οτι τα zensor 5 εχουν 88db ευαισθησιας οποτε καλο ειναι ο ενισχυτης που θα διαλεξεις να τα εχει τα ρευματακια του και τα βαττακια του. Καλα τα 40 ενος rotel σαφως, αλλα κατι αντιστοιχο με 60 νομιζω θα βοηθησουν!
Ευχαριστω για τις απαντησεις *)

Βασικα η χεβυ μεταλ μουσικη εχει μια ταση να ξυριζει στις ψιλες ετσι κι αλλιως. Εκτος απο καποια αλμπουμ πολυ καλα μιξαρισμενα οπως το μπλακ απο μεταλλικα.
Και επειδη εχω βιωσει το ποσο ασχημο ειναι να ξυριζει ο ηχος σε τετοιες μουσικες θελω να τ αποφυγω αυτο (πχ yamaha, παρολο που εχει ολα τα υπολοιπα πανω).
Απ την αλλη δεν θελω εναν ενισχυτη που, για να μην εχει αυτο το προβλημα, θα παραεχει μαλακο ηχο οπως πχ οι marantz.

Ψαχνω για εναν ενισχυτη που θα ειναι συνδιασμος των 2 παραπανω.

Θελω ο ηχος να εχει ευκρινεια, δυναμικες, punch + attack, αλλα πανω απ ολα να εχει μουσικοτητα και να μην κουραζει μετα απο πολυωρη ακροαση. Να μπορει να παιζει το ιδιο καλα metal, pop και dance.

Μετα, πρεπει το ενσωματομενο phono stage να αξιζει και να μην χρειαστει να παρω extra. Eιναι σημαντικο γιατι το συστημα το φτιαχνω για βινυλιο περισοτερο.
Αν ειχε και καλο DAC με ενσωματομενο bluetooth πανω ακομα καλυτερα (δεν ειναι και deal breaker).

Αλλα αυτα τα χαρακτηριστικα που ψαχνω στον ηχο μου ΕΙΝΑΙ MUST.

Τιμη 600/700 max.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Λοιπον η κατασταση εχει ως εξης:
Κατεληξα στον rotel ra 10 για 2 λογους
1) συμφωνα και με την κριτικη που παρεθεςα παραπανω, Ειναι οτι πρεπει για χρηστες σαν κι εμενα που θελουν ενα καλο ενσωματομενο phono stage και γενικα προςανατολιςμενο σε συνδεσεις με αναλογικα κοματια, κασετοφωνο, cd player kai τελος.
2) Συνεργαζεται αψογα με το παραπανω πικ απ που θελω να παρω rega rp3
Θα έλεγα να μην δώσεις ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα προενισχυτή πικάπ.
Ακόμα και ολοκληρωμένοι ενισχυτές πολλαπλάσιας κατηγορίας τιμής από αυτή που θα κινηθείς διαθέτουν απλά ένα τυπικό στάδιο phono.
Βολέψου προς το παρών με έναν ολοκληρωμένο που, απλά, περιέχει μια τέτοια βαθμίδα και κάποια στιγμή στο μέλλον το αναβαθμίζεις με εξωτερικό προενισχυτή.

Reaction score
57
Θα έλεγα να μην δώσεις ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα προενισχυτή πικάπ.
Ακόμα και ολοκληρωμένοι ενισχυτές πολλαπλάσιας κατηγορίας τιμής από αυτή που θα κινηθείς διαθέτουν απλά ένα τυπικό στάδιο phono.
Βολέψου προς το παρών με έναν ολοκληρωμένο που, απλά, περιέχει μια τέτοια βαθμίδα και κάποια στιγμή στο μέλλον το αναβαθμίζεις με εξωτερικό προενισχυτή.
Εκτος απο καποιες εξαιρεσεις οπως Rotel ra10, Rega brio r κτλ. οπως διαβαζω.

Τι θα προτεινες απο ενισχυτη συμφωνα με την τιμη και τα ηχητικα μου θελω? Εκτος και αν δεν υπαρχει αυτο που ζηταω σ αυτα τα χρηματα.

Reaction score
68
advance acoustic x-i90 εχει τα παντα κ παραπανω στα χρηματα που κοστιζει ( στην Ελλαδα 650Ε )
τον εχω ακουσει αρκετες φορες με dali zensor 5 k 7 αλλα κ με chario 520 κ μπορω να πω οτι ειναι
πραγματικη ευκαιρια ,κανε ενα κοπο να του ριξεις μια ματια!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Εκτος απο καποιες εξαιρεσεις οπως Rotel ra10, Rega brio r κτλ. οπως διαβαζω.

Τι θα προτεινες απο ενισχυτη συμφωνα με την τιμη και τα ηχητικα μου θελω? Εκτος και αν δεν υπαρχει αυτο που ζηταω σ αυτα τα χρηματα.

Φίλε μου αυτός είναι ο Rotel RA-10. Να διευκρινίσω πως τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια για αυτή την εταιρία.
Η βαθμίδα phono βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία του, όπως κοιτάμε τη φωτογραφία.
Ένας διπλός τελεστικός ενισχυτής και μερικά παθητικά εξαρτήματα τυπικής ποιότητας αποτελούν το κύκλωμα.
Η δε τροφοδοσία του κυκλώματος προέρχεται από τις τάσεις της τελικής βαθμίδας ενίσχυσης με σταδιακή μείωση.
Με απλά λόγια, τα απολύτως απαραίτητα και από ποσότητα και από ποιότητα για να λειτουργήσει το κύκλωμα.

Εδώ είναι ο προενισχυτής της Rotel 990BX. Η βαθμίδα phono καταλαμβάνει το δεξί τμήμα της συσκευής. Καμία σχέση εεε! Εδώ μιλάμε για σοβαρό προενισχυτή.

Μην δίνεις και μεγάλη βάση σε ότι διαβάζεις στο διαδίκτυο από τον κάθε <<ειδικό>>.

Υπάρχουν πολλές λύσεις ενισχυτών στα χρήματα που ψάχνεις.
Θα σου έλεγα γενικά να κάνεις ευέλικτες αγορές, εύκολες σε αναβάθμιση.
Υπάρχουν ενισχυτές πλέον με πολλές ευκολίες, ακόμα και με ενσωματωμένα DAC, σε αυτή τη κατηγορία.

Για παράδειγμα NAD, YAMAHA, ROTEL και Harman Kardon είναι κλασικές αξίες.

Last edited:

Reaction score
1.550
Ενα εξωτερικο phono αντίστοιχης ποιότητας με τα ενσωματωμενα των ενισχυτών που κοιτάζει ο φίλος ποσο κανει; γιατί νομιζω οτι περιορίζει τις επιλογές του πολύ και δεν ξέρω αν αξίζει.

Reaction score
221
Ευχαριστω για τις απαντησεις *)

Βασικα η χεβυ μεταλ μουσικη εχει μια ταση να ξυριζει στις ψιλες ετσι κι αλλιως. Εκτος απο καποια αλμπουμ πολυ καλα μιξαρισμενα οπως το μπλακ απο μεταλλικα.
Και επειδη εχω βιωσει το ποσο ασχημο ειναι να ξυριζει ο ηχος σε τετοιες μουσικες θελω να τ αποφυγω αυτο (πχ yamaha, παρολο που εχει ολα τα υπολοιπα πανω).
Απ την αλλη δεν θελω εναν ενισχυτη που, για να μην εχει αυτο το προβλημα, θα παραεχει μαλακο ηχο οπως πχ οι marantz.

Ψαχνω για εναν ενισχυτη που θα ειναι συνδιασμος των 2 παραπανω.

Θελω ο ηχος να εχει ευκρινεια, δυναμικες, punch + attack, αλλα πανω απ ολα να εχει μουσικοτητα και να μην κουραζει μετα απο πολυωρη ακροαση. Να μπορει να παιζει το ιδιο καλα metal, pop και dance.

Μετα, πρεπει το ενσωματομενο phono stage να αξιζει και να μην χρειαστει να παρω extra. Eιναι σημαντικο γιατι το συστημα το φτιαχνω για βινυλιο περισοτερο.
Αν ειχε και καλο DAC με ενσωματομενο bluetooth πανω ακομα καλυτερα (δεν ειναι και deal breaker).

Αλλα αυτα τα χαρακτηριστικα που ψαχνω στον ηχο μου ΕΙΝΑΙ MUST.

Τιμη 600/700 max.
γεια χαρα!υπαρχουν και οι Onkyo σε αυτα τα χρηματα με καλες κριτικες στο εξωτερικο

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Ενα εξωτερικο phono αντίστοιχης ποιότητας με τα ενσωματωμενα των ενισχυτών που κοιτάζει ο φίλος ποσο κανει; γιατί νομιζω οτι περιορίζει τις επιλογές του πολύ και δεν ξέρω αν αξίζει.
Αν επιλέξει εξωτερικό phono, <<αντίστοιχο>> όπως λες, ας πούμε το NAD PP2, έχει κόστος γύρω στα 100 ευρώ.
Βέβαια κυκλωματικά θα είναι τουλάχιστον ισάξιο με ένα ενσωματωμένο, αλλά θα έχει ξεχωριστή τροφοδοσία, που αν την προσέξεις λιγάκι έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.
Επιπλέον η μεταπωλητική του αξία δεν πέφτει ιδιαίτερα, σε περίπτωση που θελήσει να αναβαθμιστεί.
Μείων είναι το επιπλέον καλώδιο διασύνδεσης που θα χρησιμοποιηθεί.

Reaction score
57

Φίλε μου αυτός είναι ο Rotel RA-10. Να διευκρινίσω πως τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια για αυτή την εταιρία.
Η βαθμίδα phono βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία του, όπως κοιτάμε τη φωτογραφία.
Ένας διπλός τελεστικός ενισχυτής και μερικά παθητικά εξαρτήματα τυπικής ποιότητας αποτελούν το κύκλωμα.
Η δε τροφοδοσία του κυκλώματος προέρχεται από τις τάσεις της τελικής βαθμίδας ενίσχυσης με σταδιακή μείωση.
Με απλά λόγια, τα απολύτως απαραίτητα και από ποσότητα και από ποιότητα για να λειτουργήσει το κύκλωμα.

Εδώ είναι ο προενισχυτής της Rotel 990BX. Η βαθμίδα phono καταλαμβάνει το δεξί τμήμα της συσκευής. Καμία σχέση εεε! Εδώ μιλάμε για σοβαρό προενισχυτή.

Μην δίνεις και μεγάλη βάση σε ότι διαβάζεις στο διαδίκτυο από τον κάθε <<ειδικό>>.

Υπάρχουν πολλές λύσεις ενισχυτών στα χρήματα που ψάχνεις.
Θα σου έλεγα γενικά να κάνεις ευέλικτες αγορές, εύκολες σε αναβάθμιση.
Υπάρχουν ενισχυτές πλέον με πολλές ευκολίες, ακόμα και με ενσωματωμένα DAC, σε αυτή τη κατηγορία.

Για παράδειγμα NAD, YAMAHA, ROTEL και Harman Kardon είναι κλασικές αξίες.
Καλησπερα και ευχαριστω για την βοηθεια.
Μπορεις να μου πεις για 2-3 συγκεκριμενα μοντελα απο καθε μια απ αυτες τις εταιριες που αναφερεις και πιστευεις οτι θα ανταποκρινονται στον ηχο που ζηταω?

Επισης προταςεις για μοντελα απο γνωςτες εταιριες απο προηγουμενες χρονιες που θεωρειτο πολυ καλα για την εποχη τους? Μπορω να κοιταξω για και μεταχειρισμενα, δεν εχω προβλημα.

Ξερω οτι δεν θα χω την ευκολια του bluetooth αλλα αυτο διορθωνεται ευκολα.
Το καλο phono stage ομως μου χρειαζεται.

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.089