Wifi streamer/DAC

Reaction score
23
Tanto έλα να ακούσεις το eversolo και να κρίνεις.....το ενσωματωμένο dac είναι εξαιρετικό. Κάνε τηλ. για ακρόαση.
Εμένα με ενδιαφέρει κατά βάση η λειτουργικότητα του streamer με σκοπό να το συνδέσω με το DAC μου (LAB12 DAC1+) μέσω USB.

D

Deleted member 50795

Guest
και πολύ καλά κανεις, αφου έχεις αξιόλογο dac. Βάζεις ένα streamer και μέσω ψηφιακης σύνδεσης στο dac ακούς αξιόλογο ήχο.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.782
Εμένα με ενδιαφέρει κατά βάση η λειτουργικότητα του streamer με σκοπό να το συνδέσω με το DAC μου (LAB12 DAC1+) μέσω USB.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ενδελεχώς για τη λειτουργικότητα του, ως streamer, που είναι και η κύρια λειτουργία της συσκευής DMP-A6

Reaction score
22.916
Το DAC μου δεν έχει optical είσοδο, παρά μόνο USB και ομοαξονική. Κι επειδή το Wiim Pro δεν έχει USB έξοδο, η αναγκαστική επιλογή είναι η ομοαξονική.
α) Αυτό το Wiim Pro, πως το λέν, έχει dac (είναι κα dac ή καθαρά μόνο streamer) ;

β) Αλλά εδώ βλέπω ότi το dac σου έχει και οτπική Toslink (spdif, optical - Toslink) ή είναι "επιλογές" που εσύ δεν την ήθελες και το παρήγγειλες χωρίς ;

Βέβαια η γνώμη μου είναι ότι σε τέτοια σύνδεση ο ήχος πολύ πιθανόν θα ήταν ακόμη πιο αναιμικός απο ότι περιγράφεις απο την ψηφιακή coaxial που έχεις τώρα. (όσον αφορά αυτό το χαρακτηριστικό τουλάχιστον μόνο που περιγράφεις ως "αναιμικότητα"). Απλώς αυτή η αναιμικότητα σε κάποια συστήματα "ταιριάζει" ηχητικά και μερικοί την θεωρούν καλύτερη (ηχητικά μιλώντας μόνο).

• Inputs: 2x SPDIF (Coaxial RCA), 1x USB2, 1x spdif (Optical Toslink)

• Outputs: 2x RCA, 2x XLR unbalanced (balanced version available)

Αυτό δεν είναι ;

Reaction score
23
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ενδελεχώς για τη λειτουργικότητα του, ως streamer, που είναι και η κύρια λειτουργία της συσκευής DMP-A6

Ευχαριστώ για τις λεπτομέρειες. Και ποια η τιμή του, παρακαλώ;
α) Αυτό το Wiim Pro, πως το λέν, έχει dac (είναι κα dac ή καθαρά μόνο streamer) ;

β) Αλλά εδώ βλέπω ότi το dac σου έχει και οτπική Toslink (spdif, optical - Toslink) ή είναι "επιλογές" που εσύ δεν την ήθελες και το παρήγγειλες χωρίς ;

Βέβαια η γνώμη μου είναι ότι σε τέτοια σύνδεση ο ήχος πολύ πιθανόν θα ήταν ακόμη πιο αναιμικός απο ότι περιγράφεις απο την ψηφιακή coaxial που έχεις τώρα. (όσον αφορά αυτό το χαρακτηριστικό τουλάχιστον μόνο που περιγράφεις ως "αναιμικότητα"). Απλώς αυτή η αναιμικότητα σε κάποια συστήματα "ταιριάζει" ηχητικά και μερικοί την θεωρούν καλύτερη (ηχητικά μιλώντας μόνο).

• Inputs: 2x SPDIF (Coaxial RCA), 1x USB2, 1x spdif (Optical Toslink)

• Outputs: 2x RCA, 2x XLR unbalanced (balanced version available)

Αυτό δεν είναι ;

Το δικό μου DAC είναι το LAB12 DAC1+, όχι το reference. Γι΄αυτό δεν έχει οπτική είσοδο. Με άλλα λόγια είναι το προηγούμενο μοντέλο σε σχέση με το reference, αλλά ο Στράτος Βήχος της LAB12 είχε φτιάξει μια ειδική έκδοση για μένα, με βελτιωμένους πυκνωτές και άλλα εξαρτήματα, που μου είχε προτείνει για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ήδη εξιαρετική ηχητική απόδοση (για DAC). Έτσι έχει φτάσει ένα κλικ κάτω από ένα (πολύ καλό) πικάπ.

Last edited:

Reaction score
22.916
κρύβε λόγια , μη πλακώσουν και δω μεσα:biggrin:
Για εμένα το λές ; Και εγώ NOS R2R dac (σαν main έχω και άλλο) έχω και μάλιστα όχι μουσαντένιο σαν του φίλου μας και διπλάσιας τιμής απο το ρεφερενς που είδα.. Σαν το πικάπ μου παίζει. ¨Ακου εσυ απο Σάμπρε. 😀 😀 😍

Για αυτό και ο φίλος τoυ θυμίζει πικάπ και για αυτό και οι δύο θα το επιλέξαμε. Εγώ κιόλας δεν περίμενα να γίνει μόδα (δεν ξέρω ο φίλος) για να αγοράσω αλλά αγόρασα πριν πολλααααά χρόνια. Μια ακρόαση μου έφτασε. Κάτσε εσύ να διαβάζεις ριβιούς και .pdf για δήθεν steps απο κομπιουτεράδες ηλεκτρολόγους. 😀 (έχω βάλει σχετικό βίντεο).

Last edited:

Reaction score
23
Για εμένα το λές ; Και εγώ NOS R2R dac (σαν main έχω και άλλο) έχω και μάλιστα όχι μουσαντένιο σαν του φίλου μας και διπλάσιας τιμής απο το ρεφερενς που είδα.. Σαν το πικάπ μου παίζει. ¨Ακου εσυ απο Σάμπρε. 😀 😀 😍

Για αυτό και ο φίλος τoυ θυμίζει πικάπ και για αυτό και οι δύο θα το επιλέξαμε. Εγώ κιόλας δεν περίμενα να γίνει μόδα (δεν ξέρω ο φίλος) για να αγοράσω αλλά αγόρασα πριν πολλααααά χρόνια. Μια ακρόαση μου έφτασε. Κάτσε εσύ να διαβάζεις ριβιούς και .pdf για δήθεν steps απο κομπιουτεράδες ηλεκτρολόγους. 😀 (έχω βάλει σχετικό βίντεο).
Όταν έψαχνα να αγοράσω DAC, πήρα 4-5 μοντέλα που σκεφτόμουν και τα δοκίμασα ταυτόχρονα στο χώρο μου. Το LAB12 DAC1 ήταν -στα αυτιά μου- σαφώς ανώτερο (ηχητικά) από τα υπόλοιπα, παρόλο που υποστήριζε μέχρι 24/96kHz ενώ πολλά από τα άλλα έπαιζαν σε υψηλότερα format. Οπότε κατέληξα στο LAB12 πολύ εύκολα.

Reaction score
22.916
Όταν έψαχνα να αγοράσω DAC, πήρα 4-5 μοντέλα που σκεφτόμουν και τα δοκίμασα ταυτόχρονα στο χώρο μου. Το LAB12 DAC1 ήταν -στα αυτιά μου- σαφώς ανώτερο (ηχητικά) από τα υπόλοιπα, παρόλο που υποστήριζε μέχρι 24/96kHz ενώ πολλά από τα άλλα έπαιζαν σε υψηλότερα format. Οπότε κατέληξα στο LAB12 πολύ εύκολα.
Τα Φίλιπς τσιπακια έχει όπως το ρέφερενς που είδα (αλλά πιθανώς πιο λίγα σε αριθμό να υποθέσω) έχει ;

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.782

Φυσικά με ένα streamer σαν το EverSolo DMP A6, θα χρησιμοποιήσετε το πολύ καλό dac σας, που σας αρέσει και σας βάζει να ακούτε μουσική. Παράλληλα όμως θα μπορείτε να κάνετε και streaming και να δοκιμάστε και άλλα φορμά, π.χ. MQA, DSD, και γενικά αρχεία υψηλότερης ανάλυσης που παρέχονται μέσω των δημοφιλών streaming services (Tidal, Qobuz κλπ..).
Δηλαδή θα έχετε το κύριο και αγαπημένο σας dac σας και αν θέλετε, όποτε θέλετε, μπορείτε να ακούτε και με το άλλο "ενσωματωμένο" dac, έχοντας άλλη "μία γεύση".

Reaction score
23
Τα Φίλιπς τσιπακια έχει όπως το ρέφερενς που είδα (αλλά πιθανώς πιο λίγα σε αριθμό να υποθέσω) έχει ;
Ναι, τα Philips έχει. Χωρίς να παίρνω όρκο, δεν νομίζω ότι έχει διαφορά στο κύκλωμα DA, αλλά κυρίως στο ότι το Reference μπορεί να υποστηρίζει πιο υψηλά φορμά. Αλλά δεν ξέρω πόση διαφορά κάνει το 96KkHz σε σχέση με το 192kHz (για να μη μιλήσω και για τα ανώτερα). Όλα είναι θέματα προσωπικής προτίμησης και προτεραιοτήτων. Τόσο απλά.

Reaction score
23
Φυσικά με ένα streamer σαν το EverSolo DMP A6, θα χρησιμοποιήσετε το πολύ καλό dac σας, που σας αρέσει και σας βάζει να ακούτε μουσική. Παράλληλα όμως θα μπορείτε να κάνετε και streaming και να δοκιμάστε και άλλα φορμά, π.χ. MQA, DSD, και γενικά αρχεία υψηλότερης ανάλυσης που παρέχονται μέσω των δημοφιλών streaming services (Tidal, Qobuz κλπ..).
Δηλαδή θα έχετε το κύριο και αγαπημένο σας dac σας και αν θέλετε, όποτε θέλετε, μπορείτε να ακούτε και με το άλλο "ενσωματωμένο" dac, έχοντας άλλη "μία γεύση".
Κατά βάση ακούω Qobuz, συνήθως σε ποιότητα CD ή 96kHz. Για μένα η βασική χρήση του Evernote θα ήταν στο επίπεδο του streamer. Το ερώτημα είναι αν θα είχε νόημα (σε επίπεδο ηχητικής ποιότητας και μόνο) να πάω σε κάτι ακόμα καλύτερο (και πάλι μόνο για τη λειτουργικότητα του streamer), για να τροφοδοτώ το DAC μου. Και ποια θα ήταν η τιμή. Και το άλλο ερωτημα είναι ποια είναι η πιο κατάλληλη σύνδεση μεταξύ streamer και DAC. Φαντάζομαι η USB θύρα είναι προτιμητέα σε σχέση με την ομοαξονική, πόσο μάλλον από την οπτική σύνδεση.
Προτάσεις/σκέψεις είναι πάντα καλοδεχούμενες.
Ευχαριστώ.
Μην σε απασχολεί. Εάν είναι καλό το dac .... είναι καλό.
Είναι πολύ καλό!

Reaction score
22.916
Κατά βάση ακούω Qobuz, συνήθως σε ποιότητα CD ή 96kHz. Για μένα η βασική χρήση του Evernote θα ήταν στο επίπεδο του streamer. Το ερώτημα είναι αν θα είχε νόημα (σε επίπεδο ηχητικής ποιότητας και μόνο) να πάω σε κάτι ακόμα καλύτερο (και πάλι μόνο για τη λειτουργικότητα του streamer), για να τροφοδοτώ το DAC μου. Και ποια θα ήταν η τιμή. Και το άλλο ερωτημα είναι ποια είναι η πιο κατάλληλη σύνδεση μεταξύ streamer και DAC. Φαντάζομαι η USB θύρα είναι προτιμητέα σε σχέση με την ομοαξονική, πόσο μάλλον από την οπτική σύνδεση.
Προτάσεις/σκέψεις είναι πάντα καλοδεχούμενες.
Ευχαριστώ.

Είναι πολύ καλό!
Με ποιό απο τα δυο πικάπ σου είναι πιο κοντά σε ανάλυση και όγκους ;

Υ.Γ. : Ξέρω δηλαδή αλλά σε ρωτάω και δεν εκφράζω άποψη για να μην επηρρεάσω την απάντηση σου.

Δυστυχώς ή ευτυχώς όσοι έχουν πραγματικά καλό ήχο απο το πικάπ τους και το σύστημα τους και ξέρουν ... το NOS R2R DAC είναι μονόδρομος. Με τα καλά και τα κακά του (εάν θέλουν βέβαια να ακούνε μουσική και όχι άλλα πράγματα χα χα). Οι νέοι δεν ξέρουν και δεν θέλουν να ξέρουν έτσι και αλλιώς τίποτα χα χα. (και καλά κάνουν).

Reaction score
23
Με ποιό απο τα δυο πικάπ σου είναι πιο κοντά σε ανάλυση και όγκους ;

Υ.Γ. : Ξέρω δηλαδή αλλά σε ρωτάω και δεν εκφράζω άποψη για να μην επηρρεάσω την απάντηση σου.

Δυστυχώς ή ευτυχώς όσοι έχουν πραγματικά καλό ήχο απο το πικάπ τους και το σύστημα τους και ξέρουν ... το R2R DAC είναι μονόδρομος. Με τα καλά και τα κακά του (εάν θέλουν βέβαια να ακούνε μουσική και όχι άλλα πράγματα χα χα). Οι νέοι δεν ξέρουν και δεν θέλουν να ξέρουν έτσι και αλλιώς τίποτα χα χα. (και καλά κάνουν).
Μπορεί να ακουστεί λίγο άδικο για το DAC, που είναι πολύ καλό (για ψηφιακή πηγή), αλλά δεν νομίζω να πλησιάζει εύκολα τα πικάπ μου. Και τα δυο πικάπ έχουν το καθένα το δικό τους χαρακτήρα. Το Lenco L78 είναι πολύ "δυναμικό", ενώ το Roksan Xerxes είναι πιο "εκλεπτυσμένο". Βέβαια έχει να κάνει και με τους βραχίονες και τις κεφαλές και το phono stage. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Τα δυο πικάπ είναι πιο κοντά μεταξύ τους παρά με το DAC, που υπολείπεται σε όλα τα επίπεδα εκτός από την ευκολία και την ατελείωτη βιβλιοθήκη μουσικής.

Attachments

Reaction score
22.916
Μπορεί να ακουστεί λίγο άδικο για το DAC, που είναι πολύ καλό (για ψηφιακή πηγή), αλλά δεν νομίζω να πλησιάζει εύκολα τα πικάπ μου. Και τα δυο πικάπ έχουν το καθένα το δικό τους χαρακτήρα. Το Lenco L78 είναι πολύ "δυναμικό", ενώ το Roksan Xerxes είναι πιο "εκλεπτυσμένο". Βέβαια έχει να κάνει και με τους βραχίονες και τις κεφαλές και το phono stage. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Τα δυο πικάπ είναι πιο κοντά μεταξύ τους παρά με το DAC, που υπολείπεται σε όλα τα επίπεδα εκτός από την ευκολία και την ατελείωτη βιβλιοθήκη μουσικής.
Την περίμενα την απάντησή σου. ΟΚ καλά κάνεις και είσαι επιφυλακτικός και προσεκτικός καθώς διαβάζουν και άλλοι ..... εγώ βέβαια και να ξέφευγες παραπάνω στην αναφορά σου, θα έκανα τις αναγωγές μου, no pρoblem.

Καταλαβαίνω τι εννοείς πάντως .... δεν σε πιέζω ... απλώς το θέωρησα ευκαιρία να ρωτήσω καθώς επιλογές σαν τις δικές σου δεν συναντάω εδώ συχνά.

Βέβαια θα περίμενα έστω και χονδρικά -αναλογικά - εγκυκλοπαιδικά να πείς (ίσως) σε όγκους πιο κοντά στο Λένκο και σε ανάλυση πιο κοντα στο Χερχες. Μπορεί βέβαια με επιλογές σου να τα έχεις φέρει όλα κάπως κοντά μεταξύ τους (έστω και ασυνείδητα, ... εύγε).

Reaction score
23
Την περίμενα την απάντησή σου. ΟΚ καλά κάνεις και είσαι επιφυλακτικός και προσεκτικός καθώς διαβάζουν και άλλοι ..... εγώ βέβαια και να ξέφευγες παραπάνω στην αναφορά σου, θα έκανα τις αναγωγές μου, no pρoblem.

Καταλαβαίνω τι εννοείς πάντως .... δεν σε πιέζω ... απλώς το θέωρησα ευκαιρία να ρωτήσω καθώς επιλογές σαν τις δικές σου δεν συναντάω εδώ συχνά.

Βέβαια θα περίμενα έστω και χονδρικά -αναλογικά - εγκυκλοπαιδικά να πείς (ίσως) σε όγκους πιο κοντά στο Λένκο και σε ανάλυση πιο κοντα στο Χερχες. Μπορεί βέβαια με επιλογές σου να τα έχεις φέρει όλα κάπως κοντά μεταξύ τους (έστω και ασυνείδητα, ... εύγε).
Τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί να έχεις δίκιο σχετικά με την σύγκλιση των πικάπ μου. Το Lenco έχει πλέον πολύ σημαντική ανάλυση (πέρα από το σώμα) και το Xerxes έχει πολύ σημαντικό σώμα (πέρα από την ανάλυση). Και στα δυο έχει γίνει αρκετή δουλειά για να βελτιωθούν. Π.χ. το Xerxes έχει πλέον πολύ καλό μοτέρ Maxon, αλλά και αναβαθμισμένο controller. Και το Lenco έχει πολύ σοβαρό πηγάδι και εξωτερικό controller για το μοτέρ με γεννήτρια ημιτόνου.

D

Deleted member 50795

Guest
γιατί η ανάλυση θεωρείται σημαντικός παράγοντας -στοιχείο αξιολόγησης ενός ηχητικού ακουσματος και είναι ταυτόχρονα απαραίτητα (άκρως ?) απαιτητή και επιζήτητη?:geek:

(πλεονάζουσα ανάλυση)

Last edited by a moderator:

Reaction score
23
γιατί η ανάλυση θεωρείται σημαντικός παράγοντας -στοιχείο αξιολόγησης ενός ηχητικού ακουσματος και είναι ταυτόχρονα απαραίτητα (άκρως ?) απαιτητή και επιζήτητη?:geek:

(πλεονάζουσα ανάλυση)
Γιατί όχι;

Reaction score
22.916

(πλεονάζουσα ανάλυση)
Ε, για να πλησιάσεις υποτίθεται λίγο το αληθινό γεγονός. Υπάρχει ανάλυση και ανάλυση. Υπάρχει η ανάλυση για την ανάλυση η οποία "ξεχωρίζει" και υπάρχει ανάλυση ενταγμένη μουσικά πιο ομαλά και φυσικά. Το καταλαβαίνεις στα μεσαία και στα υψηλά .... και εάν ή όχι, συνοδεύεται με τρισδιάστατη απεικόνιση αλλά και εάν σου χαλάει την "πυκνότητα" και "έδραση" του τόνου. Με αυτό τον τρόπο έχεις και την ανάλυση χωρίς να χάνεις την περιήληξη (περιέλιξη χα χα) , πως το λέτε εδώ , δεν ξέρω ιμέρσιβ (ο Bhutia θα στα πεί επιστημονικά, εγώ τα ξέρω μόνο ακουστικά να τα ξεχωρίζω χα χα).

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.746
Members
38.489
Νεότερο μέλος